Две трећине Британаца желе референдум за поновно придруживање ЕУ (Puče euroskepticizam)

Nikita Kulganov

Buduća legenda
Poruka
33.220

Две трећине Британаца желе референдум за поновно придруживање ЕУ​

ЛОНДОН - Две године након што је Велика Британија изашла из Европске уније, готово две трећине Британаца сада подржава референдум о поновном придруживању Унији, показало је истраживање консултантске куће „Саванта КомРес” за Индипендент.

Истраживање такође показује да је број људи који се противе још једном гласању пао на мање од четвртине бирача који су сада против референдума.

Уједињено Краљевство је формално напустило ЕУ 31. јануара 2020. године, али је „прелазни период” значио да поштује бриселске законе и остаје на јединственом тржишту до 31. децембра 2020. године.

Истраживање показује да од тада Британци верују да су се економија, глобални утицај Уједињеног Краљевства и способност контроле властитих граница погоршали.

Чини се да је ово допринело повећању броја оних који желе нови референдум о чланству у ЕУ.
Број оних који кажу да би требало да буде још једно гласање сада је 65 одсто, у односу на 55 одсто у истом тренутку прошле године, преноси Танјуг.

Како показују подаци истраживања, да се референдум одржи одмах, жели 22 одсто Британаца, у следећих пет година њих 24 одсто, а у року од шест до 10 година 11 одсто.

Само четири одсто њих мисли да би други референдум требао бити за више од 20 година, док су они који кажу да никад не би требало бити другог референдума пали са 32 на 24 одсто.

Крис Хопкинс, из Саванте, рекао је да би могло бити да су многи преценили потенцијалне користи од Брегзита.

„Тешко је замислити да би чланство у ЕУ решило било које од тренутних економских проблема у земљи”, рекао је и додао да „перцепције важне”.
Истраживање је такође показало да 54 одсто грађана сада каже да је Брегзит био погрешна одлука, што је пораст у односу на 46 одсто прошле године, на прву годишњицу изласка Британије из ЕУ.

Укупно 56 одсто сада сматра да је напуштање ЕУ погоршало економију, у односу на 44 одсто.

Половина Британаца сматра да је то погоршало способност Велике Британије да контролише сопствене границе, што је било кључно обећање заговорника Брегзита са 43 на 50 одсто.

А проценат оних који мисле да је то погоршало глобални утицај Британије такође је сада 50 одсто, у односу на 39 одсто.
https://www.politika.rs/scc/clanak/531136/velika-britanija-eu-bregzit-istrazivanje
Prateci politicke analize poznatih svetskih strucnjaka u svetu i sire ove na forumu, Evropska unija se raspada sutra, tj najkasnije do kraja nedelje, a sada Britanija hoce da se vrati, kako ovo nisu predvideli eksperti ?
Jer Evropska unija samo jaca, a Britanija hoce da se vrati ?
:think:
Cak i mnoge javne licnosti kao bvisi top model Vjerica Radeta takojde iznosi svoje stavove da ce se EU raspati i biti americka kolonija ...

Da li je Evropska unija postala obicni vazal Amerike? - DJS - (TV Happy 17.06.2022)​

 

Две трећине Британаца желе референдум за поновно придруживање ЕУ​

ЛОНДОН - Две године након што је Велика Британија изашла из Европске уније, готово две трећине Британаца сада подржава референдум о поновном придруживању Унији, показало је истраживање консултантске куће „Саванта КомРес” за Индипендент.
...

Заебо их је Борис само тако !
Пошли су за човеком који не уме ни да се очешља ...
 
Ne vjerujem da su vijesti istinite, iako znam da je mnogo Britanaca zažalilo zbog izlaska iz EU. Međutim, i da je istina, ne bih im dozvolio povratak tek tako. Nema tu hoću-neću-ipak hoću.

Što ne bi?

Sada je svima jasno da je Kremlj orkestrirao i Bregzit preko svojih agenata među Torijevcima i van njih kao Faraž, u cilju slabljenja EU. Zbog toga bi EU imala razumevanja i rado prihvatila zahtev Britanije za povratak.

Kada Torijevci neizbežno padnu s vlasti na sledećim izborima, nova laburistička Vlada bi komotno mogla da aplicira ponovo, neopterećena velikim procentom svog biračkog tela koji je naseo na propagandu Ruptlija da je Britaniji bolje samoj.
 
britanska politicka scena je samo u poslednjih godinu dana pokazala koliko je ozbiljna i na sta je spala
samo naivan covek moze ocekivati da ce posle ove katarze najgoreg politickog diletantizma i opskurnih kompromisa
britanija stati ponovo na noge na nacin kako je poznajemo kroz istoriju..mada dovoljno je malko pratiti kanal bbc parliament
pa videti da nije samo srpski cirkus bezveznjaka sa obe strane politicke torte
 
pre bih se ubio nego da budem ružni , bolesni, raspali englez i da živim u Londonu npr.. ..ok Irac i Bože pomozi ali Englez?? najodvratnija i najružnija nacija na svetu..

Lepote irskog naroda:

1672739353059.jpeg
 
Ne. Evropski propisi su sputavali globalne potencijale Britanije. Evropska Britanija bi bila nesposobna za pravu imperijalnu politiku i bila bi dar za Putka.
Zašto je onda RT i Ruptly (glasila boljševika Putina) navijao za Bregzit
 
Realno, evropski identitet i britanski identitet su nespojivi. Evropske vrednosti su socijalizam, neradništvo, musavi sindikalci, katolicizam, anti-semitizam, arapsko divljanje po gradovima. Britanske vrednosti su radna etika, kapitalizam, poštovanje poretka i hijerarhije, asimilacija stranaca, obuzdavanje emocija i strasti, poštovanje prema jevrejskom narodu. Britaniji ne treba Evropa, ali Evropi očajnički treba Britanija.
 

Back
Top