Две силе на небу два Јахвеа јеврејски дуализам.

????????????????????
Hajdemo onda iz pocetka - pitao sam te kako je arapin skontao koju knjigu iz Pisma treba citati nakon cega si mi odgovorio da je to rezultat Starozavjetne jevrejske zajednice koja je sačuvala i odredila kanon Starog zavjeta.
I ako je to taj kanon,zasto ste ti i tvoji verski ucitelji TOM SZ-om kanonu dodali knjizurine iz koje vucete doktrinu ???????
Odakle ti ideja da starozavjetna jevrejska zajednica nije prihvatila devterokanon? Devterokanon su izbacili fariseji decenijama nakon što su izgubili status pravovjernog Božjeg naroda.

Ne.
Ali Oni isto govore kao Hrist...

budući da su naučeni od njega.
Taaaako je i zato te opet pitam - ako je apostol jasno rekao da je Isus bio u oblicju Bozjemu da bi uzeo oblicje sluge kada se samoponizio daloi imamo prava ignorisati ili mozda izbrisati tu realnost ?
Ako tog prava nemamo onda nam pojasni odakle si i s kojim pravom izmislio jos jedno oblicje "ucitelja"kojeg nigde nema u Pismu ?

????????????????????
Hajdemo onda iz pocetka - pitao sam te kako je arapin skontao koju knjigu iz Pisma treba citati nakon cega si mi odgovorio da je to rezultat Starozavjetne jevrejske zajednice koja je sačuvala i odredila kanon Starog zavjeta.
I ako je to taj kanon,zasto ste ti i tvoji verski ucitelji TOM SZ-om kanonu dodali knjizurine iz koje vucete doktrinu ???????
Bravo.
Drugačije rečeno, po njima, oni su falsifikovali Pismo koje im je predano...

Taaaako je i zato te opet pitam - ako je apostol jasno rekao da je Isus bio u oblicju Bozjemu da bi uzeo oblicje sluge kada se samoponizio daloi imamo prava ignorisati ili mozda izbrisati tu realnost ?
Ako tog prava nemamo onda nam pojasni odakle si i s kojim pravom izmislio jos jedno oblicje "ucitelja"kojeg nigde nema u Pismu ?
Kako nema kad su ga svi zvali učiteljem?

Šta je On nama nego učitelj...to mu je uloga...a ne da nam bude sluga ili Gospodar...
On je meni učitelj...

Dokazi !

Dokazi !
Dokaz je Septuaginta, grčki prevod Sv. Pisma iz 2. vijeka pne koji je sadržao devterokanon kao svoj sastavni dio i koji su apostoli koristili. Dokaz je Novi zavjet koji se poziva na događaje opisane u devterokanonskim knjigama. I na kraju dokaz je sama farisejska tradicija koja tvrdi da je kanon utvrđen na Saboru u Jamniji 90. godine prvog vijeka što je decenijama nakon njihovog otpada od istine.

Kako nema kad su ga svi zvali učiteljem?
Koji svi,rabini,vojnici,pagani ili mozda apostoli ???
Šta je On nama nego učitelj...to mu je uloga...a ne da nam bude sluga
Kada je dosao na zemlju u ljudskom telu bio je u oblicju sluge dok je pre toga bio u oblicju Bozjemu !
ili Gospodar...
On je meni učitelj...
Moli se Bogu i proucavaj Pismo otvorenim srcem,verujem da ces onda i sam osetiti trenutask kada ce ti se Isus objaviti i kao tvoj licni Gospod i Spasitelj !

Koji svi,rabini,vojnici,pagani ili mozda apostoli ???
Oni kojima je poslan...
Njegovi su ga tako zvali
Kada je dosao na zemlju u ljudskom telu bio je u oblicju sluge dok je pre toga bio u oblicju Bozjemu !
Da. Ali je meni i tebi učitelj kog trebamo slušati a da ne izvlačimo zaključke iz kog ugla On govori...
Moli se Bogu i proucavaj Pismo otvorenim srcem,verujem da ces ond ai sam osetiti trenutask kada ce ti se Isus objaviti i kao tvoj licni Gospod i Spasitelj !
On jeste moj lični spasitelj i posrednik sa jednim Bogom Ocem...bio i ostaće jer je samo tako učio...

Back