CiCoLiNo
Iskusan
- Poruka
- 6.062
U srce onih koji su ga zapisali...U Crkvi.
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
U srce onih koji su ga zapisali...U Crkvi.
A u kojoj vjerskoj zajednici su se onda ti spisi sačuvali i uvrstili u kanon?U srce onih koji su ga zapisali...
Jeli Maki,jel mi mozes precizno reci ko je odredio onom Arapinu uskpljeniku koje su spise tada bile "autenticne"a koje nisu ?Ne možemo tako reći jer to nije cijela priča i zapravo je zamagljivanje istine. Nije Biblija sa neba pala u ovom obliku već su neki ljudi vijekovima izučavali i proučavali spise i onda, naravno ne po svom nahođenju već po Božjem, odredili šta ide u kanon a šta ne. Šta je autentično a šta nije. Pa ako su ti ljudi mogli pravilno da utvrde šta ulazi u Bibliji logično i smisleno je da su mogli pravilno da utvrde i šta tamo piše i šta nešto znači.
Izvini jel citas sta sam te pitao,odakle sad ovo "ako Hrist govori istinu..." ?Jesam.
Ako Hrist govori istinu...nema dodavanja ni oduzimanja...jer onda to više nije Hristova istina...
Starozavjetna jevrejska zajednica koja je sačuvala i odredila kanon Starog zavjeta.Jeli Maki,jel mi mozes precizno reci ko je odredio onom Arapinu uskpljeniku koje su spise tada bile "autenticne"a koje nisu ?
Evo teksta:
Dela 8,27.28:
"...I ustavši pođe. I gle, čovjek Arapin, uškopljenik, vlastelin Kandakije carice Arapske, što bješe nad svima njezinijem riznicama, koji bješe došao u Jerusalim da se moli Bogu,
Pa se vraćaše, i sjedeći na kolima svojijem čitaše proroka Isaiju..."
Odkud tom paganinu ideja koje se Pismo treba citati,sto nije tada uzeo neke od onih tvojih falsifikovanih knjizurina nego si covek tacno uzeo sta treba ?
Da nije mozda ipak bila u opteku direktna Bozja asistencija da bi doticni ucinio pravi izbor i ako je ovo zaista slucaj - zasto mislis da taj isti mehanizam ne bi mogao biti u opteku do dana danasnjeg ?
...ili drugim recima - zar ne shvacas koliko je marginalna,gotovo neprimetna uloga onih koji su selei i selektirali knjige danasnje Biblije !??
Joj Maki pred našim očima ti prepravljaju istoriju a da verujem šta je bilo pre 2000 godina, a ima 100 varijanti...A u kojoj vjerskoj zajednici su se onda ti spisi sačuvali i uvrstili u kanon?
Pa jel' tačno da je Otac veći od njega i jel' ja treba samo tako da verujem ili da malo dodam?Izvini jel citas sta sam te pitao,odakle sad ovo "ako Hrist govori istinu..." ?
Ko je to ikada sporio ?
Daj se molim te fokusiraj pitanjima ili ih lepo ignorisi pa idemo dalje samo nemoj snizavati niovo diskusije tvrdnjom da si odgovorio kada svi jasno vide da nisi.
Pa zasto onda ides suprotno toj zajednici i dodajes knjizurine tamo gde im mesto definitivno nije !?Starozavjetna jevrejska zajednica koja je sačuvala i odredila kanon Starog zavjeta.
A jel to Isus rekao u oblicju sluge ili dok je bio u oblicju Bopzjemu,to sam te pitao ???????Pa jel' tačno da je Otac veći od njega i jel' ja treba samo tako da verujem ili da malo dodam?
On je rekao u obličju učitelja i još zapovedio da slušamo to što govori...A jel to Isus rekao u oblicju sluge ili dok je bio u oblicju Bopzjemu,to sam te pitao ???????
Kako idem suprotno toj zajednici?Pa zasto onda ides suprotno toj zajednici i dodajes knjizurine tamo gde im mesto definitivno nije !?
Daj se odluci kako cemo - ako postujes izbor te SZ-ne zajednice u slucaj onog Arpina onda nemoj to istu mogucnost uskracivati i ostalim vernicima do dana danasnjeg sto ce reci menjaj perspektivu za znacaj selekcije sadrzina danasnje Biblije.
Čuvali su i mnoge druge spise a proces slaganja kanona je trajao vijekovima.Joj Maki pred našim očima ti prepravljaju istoriju a da verujem šta je bilo pre 2000 godina, a ima 100 varijanti...
Verni hrišćani iz prvog veka su čuvali i slagali poslanice i daleko pre nego što ti misliš smo imali ovakvo pismo koje danas imamo...
Iskreno, ne verujem u tu varijantu.Čuvali su i mnoge druge spise a proces slaganja kanona je trajao vijekovima.
To prvo moraš da dokažeš pre nego što krenemo da izvodimo zaključke iz te premise.Najuspešnija grupacija je na nebu...i imam to što su oni želeli...
Zašto ne vjeruješ?Iskreno, ne verujem u tu varijantu.
Ne verujem mnogo istoriji...Zašto ne vjeruješ?
To ti ne mogu dokazati.To prvo moraš da dokažeš pre nego što krenemo da izvodimo zaključke iz te premise.
Meni ili nikome ko ti ne poveruje na reč?To ti ne mogu dokazati.
Tom logikom možemo osporiti i čitavo hrišćanstvo pa i Samog Isusa Hrista jer je i On dio istorije. Ne vjeruješ istoriji jer su ti vjerovatno učili da ne vjeruješ istoriji jer se istorijska slika ne poklapa sa učenjem bilo koje hrišćanske vjerske zajednice sem Pravoslavne Crkve.Ne verujem mnogo istoriji...
A vidim da su oni koje Hrist zove licemerima imali veliki uticaj u društvu.
To se ne vidi ovim očima.Meni ili nikome ko ti ne poveruje na reč?
Možeš li dokazati da se to vidi drugim očima.To se ne vidi ovim očima.
Drugi će to srcem videti...moga bi i ti kada bi se potrudio...
Ne. Šta ima ko da me uči...Tom logikom možemo osporiti i čitavo hrišćanstvo pa i Samog Isusa Hrista jer je i On dio istorije. Ne vjeruješ istoriji jer su ti vjerovatno učili da ne vjeruješ istoriji jer se istorijska slika ne poklapa sa učenjem bilo koje hrišćanske vjerske zajednice sem Pravoslavne Crkve.
Eto, isti si ko i oni što su tražili znak i čuda...al' ga nisu dobili.Možeš li dokazati da se to vidi drugim očima.
Recimo eksperiment:
Ja zamislim jedan broj.
Napišem ga i stavim iza leđa.
Ti drugim očima vidiš šta sam zamislio, jer to bog svakako zna?
Gde nadje tu formulaciju "oblicje ucitelja",slagali te negde ili si na svoju ruku testiras kreativnost falsifikovanja " ?On je rekao u obličju učitelja
Pa tako sto Svetom Pismu dodajes ono sto tamo nikad nije bilo.Kako idem suprotno toj zajednici?