DVE AUTO-BOMBE U STOKHOLMU, JEDAN MRTAV

GhettoBeograd

Poznat
Poruka
7.909
STOKHOLM - Jedna osoba je poginula, a dve su povređene u dvema eksplozijama koje su danas potresle centar Stokholma.
Automobil je eksplodirao blizu Drotninjatana, prometne trgovačke ulice u centralnom delu švedske prestonice, rekla je predstavnica za medije policije Petra Šolander.

Nedugo potom, u istoj ulici, ali na drugom mestu, odjeknula je druga eksplozija, a na mestu incidenta je pronađen povređeni čovek, koji je kasnije preminuo u bolnici od zadobijenih povreda, preneo je AP.
Dvoje ljudi je hospitalizovano zbog lakših povreda, a za sada nije jasno u kojoj su eksploziji povređeni.

Portparol spasilačke službe Rojer Sverndal rekao je da je u automobilu koji je eksplodirao bilo nekoliko boca s gasom. Prema njegovim rečima, još nije utvrđeno šta je uzrok druge eksplozije niti da li su dva incidenta povezana.

Švedska, koja je uglavnom bila pošteđena terorističkih napada, povisila je u oktobru nivo uzbune zbog "pojačanih aktivnosti" grupa s bazom u toj zemlji, za koje se sumnja da planiraju napade, ali vlasti su objasnile da je taj nivo i dalje niži nego u drugim evropskim zemljama i da opasnost postoji, ali da nije neminovna.

Neposredno pre eksplozije, lokalna novinska agencija putem elektronskee pošte primila je pretrecu porukuu poruku.

U poruci se pozivaju mudžahedini i islamski borci da se pobune u Švedskoj i Europi zbog prisustva njihovih vojnika Afganistanu, a naglašeno je kako će "Šveđani ginuti kao što se gine u Afganistanu".
http://www.24sata.hr/svijet/teroristicki-napad-u-svedskoj-bombas-se-raznio-i-ozlijedio-2-202021

Zar u miroljubivoj Svedskoj da islamisti postavljaju bombe :think: lepo rekoh ja da i nas isto ceka kada udjemo u NATO zbog sirenja demokratije u ime USA po bliskim nam vukojebinama Irana,Avganistana i ostalih zemlaja

http://www.24sata.hr/svijet/teroristicki-napad-u-svedskoj-bombas-se-raznio-i-ozlijedio-2-202021

Zar u miroljubivoj Svedskoj da islamisti postavljaju bombe :think: lepo rekoh ja da i nas isto ceka kada udjemo u NATO zbog sirenja demokratije u ime USA po bliskim nam vukojebinama Irana,Avganistana i ostalih zemlaja
Него шта. Шведска је одавно се курвала са натом и викиликс је само потврдио чињенице. Америка је у рукама јеврејских фашиста и слуга фашистичком Израелу. Не готивим ислам, али је јеврејски фашизам још гори.

Ja ne znam sta drugo moze da bude auto bomba koja ubije osobu...bozicni poklon od strane nekog mudzosa u zank zahvalnosti na sirenju demokratije po vukojebinama Avganistana :think:

evo sad javise na vestima da je teroristicki napad izveden od bombasa samoubice

оке, оке...ја сам јутрос читао вест чим је изашла и тад се само сумњало. Није писало да је дело самоубице.

Back