DVD to DivX

Koju verziju auto gordian knota moram imati, jer ni tu nemam sreće.....?
Prekine me u pola posla.
Da li su u pitanju kodeci ili da li moram imati virtual dub ili šta, ne znam....
Da li za tu priliku moram imati nešto posebno instalirano ili deinstalirano?
Pokušo sam sa par programa za ovu svrhu ali ne ide.....
.....i tako sam zaključio da je do mene.....samo ne znam šta
 
Ako hocu da DVD prebacim u 700MB DivX, koliko vremena treba na procesoru od 2GB i 256MB DDR RAM-a (i sta je od ta dva bitnije)

recimo da koristim dvd decrypter i auto gordian knot pri tome
 
Meni recimo ovako:
da prebacim dvd u komp treba 10-15 min (7-8gb)
da prebacim 7-8 gb na 700 mb treba 1,h 30min.
Programe koje koristim su gore pomenuti dvd decrypter i auto GK
Program je inzvanredan dovoljno je samo da podesis na 1cd i slika je super podesi i X.VID
 
Meni recimo ovako:
da prebacim dvd u komp treba 10-15 min (7-8gb)
da prebacim 7-8 gb na 700 mb treba 1,h 30min.
Programe koje koristim su gore pomenuti dvd decrypter i auto GK
Program je inzvanredan dovoljno je samo da podesis na 1cd i slika je super podesi i X.VID

koji procesor i koliko RAM-a?

najbitnije: kod instalacije autoGK-a cujem da ima nekih reklamnih dodataka u programu, kao neki adware/spyware... koliko je to tacno, tj mogu li se izbeci lako, nikako ili kako...?
 
Nema nikakvih reklama program readi super i veoma je prost ma sa njime mogu da rade i deca.Samo podesis recimo na 1 cd izaberes audio i titl a u advance seting podesi fixsed width na 640 a audio type na cbr mp3 i mozes na xvid.
 
cvetko_a:
Meni recimo ovako:
da prebacim dvd u komp treba 10-15 min (7-8gb)
da prebacim 7-8 gb na 700 mb treba 1,h 30min.
Programe koje koristim su gore pomenuti dvd decrypter i auto GK
Program je inzvanredan dovoljno je samo da podesis na 1cd i slika je super podesi i X.VID

Baš me živo interesuje kako uspevaš da za 1h i 30 min dobiješ iole normalan kvalitet. Verovatno ti je program podešen da radi samo izradu filma direktno. A gde ti je pisanje koda? Ja pojedem kompjuter ako ti za to vreme koje si naveo imaš kvalitet. Bez pisanja koda slika je u kockicama to smem da potpišem jer iz tog koda koji program prvo napiše on čita kako koje delove slike da kompresuje. Na primer, na kraju filma kada je samo crna boja sa slovima kompresija je mnogo veća jer tu i nije potreban neki kvalitet, itd. Donosili su meni takve filmove kako si ih ti radio pa nisu ni za šta. Koristio sam i Auto GK i neprevaziđeni Dr. DivX koji opet koristi neprevaziđeni DivX Pro 5.2.1 kodek. I jedan i drugi imaju opciju pisanja koda koje se naravno mogu i isključiti. Realno vreme izrade filma je od 5 do 8 sati. Zavisi od veličine fajla i od brzine kompa. E, to je kvalitet!!! Pljunuti DVD!!! :)
 
mbScorpio:
Možda nisam na pravom mjestu, ali ako jesam da li mi neko može dati registarsko ime i šifru za DVD TO DIVIX VCD RIPPER 3.0.0.6
Hvala

Moja preporuka ti je Dr. DivX ali ako ti je problem što je shareware tu je naravno Auto GK. Ne zaboravi DVD Decrypter preko kog kopiraš DVD na hard.
 
Neznam stvarno sto podrazumevas pod pisanjem kod.Znaci dabih prebacio dvd u divx ili vidx koristim sledece programe:
1 dvd decripter za prebacivanje dvd u kompijuter.
2 auto gordianknot koji u sebi sadrzi i vdub mod,i sve ide automatski.
Znaci sa ta dva programe (auto gk sadrzi i filtere i vdub mod i xvid codec)
evo i uputstvo sa nekog drugog sajta da neimenujem sajt da nebi ispalo da reklamiram.

Dobrodošli i bolje nas našli u kompletan vodic za konverziju DVD filmova u DivX/XviD.
Za ovu operaciju vam je potreban sledeci softver:

* XviD ili DivX kodek
* DVD Decrypter
* Auto Gordian Knot (u daljem tekstu AutoGK)

Biranje kodeka: Postoje dve verzije DivX kodeka: obicna (besplatna) i Pro. Obicna u startu ispada iz price zato što ne daje zadovoljavajuci kvalitet slike, pa u igri ostaju DivX Pro i XviD. Oba ova kodeka daju jednako kvalitetnu sliku, ali s obzirom da je XviD potpuno besplatan, preporucujem da njega koristite za svoje filmove. Dakle, posetite http://www.koepi.org/ i odatle pokupite najnoviju verziju XviD kodeka (1.0.2, u trenutku pisanja teksta).

Instalacija AutoGK-a: U ovom tekstu koristicemo poslednju stabilnu verziju AutoGK-a, 1.25. Posetite http://www.autogk.net/ i pokupite dva instalaciona fajla: setup za verziju 1.0 (AutoGordianKnot.1.0.Setup.exe, oko 6 MB), a zatim update na verziju 1.25 (AutoGordianKnot.1.25.Update.exe, oko 1,5 MB).
Zapocnite instalaciju verzije 1.0. Od dodatnih komponenti koje ce vam ponuditi, izaberite samo VobSub i AviSynth. AutoGK dolazi sa XviD kodekom (i to poprilicno starim), ali pošto ste se vec naoružali poslednjom verzijom, nemojte ga cekirati u "Select components to install" listi.
Tokom ove procedure, AutoGK setup ce startovati instalacione programe VobSub-a i AviSyntha, dva programa koje zahteva za rad. AviSynth instalirajte normalno, ali kod VobSub-a obratite pažnju: uz njega dolazi i DirectVobSub, plugin za plejere koji iscrtava titlove direktno na filmovima prilikom reprodukcije iz plejera koji koriste DirectShow. Ukoliko vec koristite neki od "crtaca titlova" kao što su ffdshow ili DivXG400, ili gledate filmove iz BSPlayera ili slicnog programa sa sopstvenim rutinama za prikaz titlova, iz grupe "Plugins" iskljucite "VobSub for DirectShow".
Potom instalirajte i 1.25 update za AutoGK. Ponovo, ne birajte XviD na listi opcionih dodatnih komponenti, pošto AutoGK 1.25 ukljucuje XviD 1.0, a vi vec imate 1.0.2.

DVD Decrypter: Ovaj program služi za kopiranje (ripovanje) kompletnog filma na vaš hard-disk. Ovo radimo iz dva razloga: operacija prebacivanja u DivX traje satima, tako da bi vaš DVD-ROM bio u poslu duže vreme što nikako nije dobro za njegovo zdravlje, a drugi razlog je taj što DVD Decrypter uklanja sve regionalne i zaštite od kopiranja koje mogu ometati proces konverzije.
Kada ste sa sajta http://www.dvddecrypter.com/ pokupili najnoviju verziju ovog programa i instalirali ga, ubacite svoj DVD u drajv a onda startujte program. U meniju "Mode" izaberite "Ifo". U listi "Input" u desnoj strani prozora otvorite najvecu VTS grupu, pa zatim pritisnite dugme "Decrypt" (dugme sa slikom DVD diska i hard-diska).

Konverzija: Kada se proces kopiranja napokon završi, startujte AutoGK.
U polju "Input directory" navedite putanju do VIDEO_TS direktorijuma gde je DVD Decrypter stavio fajlove sa DVD-a. U polju "Output file" navedite ime rezultujuceg .AVI fajla.
U listi "Audio track" izaberite zvucni zapis iz filma koji želite da se cuje u vašem DivX/XviD filmu. Vodite racuna da izaberete pravi zvuk, a ne onaj gde su režiserovi komentari ili sinhronizovane verzije za druge jezike. Svejedno je hocete li staviti stereo ili surround; ukoliko ne želite da zadržite zvuk u AC3 5.1 obliku, isti ce u svakom slucaju biti downmixovan u stereo. Neki filmovi sadrže bolje napravljeni stereo mix, kod nekih je 5.1 kvalitetniji, ali u principu svejedno je koji cete izabrati (ponavljam, ukoliko želite da ga prebacite u standardni MP3 zvuk kao komponentu vašeg DivX/XviD filma).
Iz liste "Subtitle track" izaberite titlove koje želite da ostavite na filmu. Pažnja: rezultat ove procedure je DivX sa titlovima "nalepljenim" na njega. Postoji mogucnost da se titlovi skinu sa filma nezavisno, u .SRT ili .SUB fajl, ali se ova procedura obavlja metodom optickog prepoznavanja teksta programom SubRip, što komplikuje ceo proces. Ako ste baš rešili da vam titlovi ne budu na filmu, u "Subtitle track" listi nemojte navesti nijedan titl, a titlove iscupajte SubRip-om (uputstvo cete morati pronaci na nekom drugom mestu).
Iz liste "Predefined size" izaberite na koliko diskova želite vaš film. Preporucujem da za filmove do sat i 30 minuta koristite 1 disk, a za duže dva ili više (diskovi su bar jeftini).
Kliknite na dugme "Advanced settings".
U polju "Resolution settings" vam preporucujem da stavite "Fixed width" i upišete vrednost "640". Ukoliko stavite "Auto width", AutoGK ce svojim analizama (prema kompleksnosti filma) odrediti rezoluciju, medutim ovo ne ispada uvek zadovoljavajuce. Neki filmovi ce u tom slucaju biti odradeni u full rezoluciji (720 x ***), a pošto se DivX/XviD kodek, pored sve svoje optimizacije i ispeglanosti, još uvek ne snalazi sa velikim rezolucijama (niti je za njih namenjen), može se desiti da se na filmu pojavljuju vizuelni artefakti u obliku makroblokova, narocito na dinamicnijim scenama. Sa druge strane, niske rezolucije proizvode previše mutnu sliku prilikom njenog razvlacenja preko celog ekrana tokom reprodukcije, pa vam savetujem da horizontalnu rezoluciju držite na 640, kao zlatnu sredinu.
Kao kodek izaberite onaj koji imate (ili vam se više svida). Preporuka autora ovog teksta je XviD.
U okviru "Audio" vam preporucujem da stavite "CBR MP3" i bitrejt namestite na 128. Sve preko toga je bespotrebno zauzimanje prostora koji se može iskoristiti da bolji kvalitet video komponente, nauštrb diskutabilnog dobitka na kvalitetu zvuka koji se teško može osetiti (to jest nimalo, narocito prilikom reprodukcije DivX-a na televizoru). Medutim, bitrejti niži od 128 proizvode slabiji kvalitet koji se cesto može osetiti "golim uhom" i na lošijem ozvucenju, pa je najbolje da zvuk držite kao 128kbps CBR MP3. Naravno, nisu vam potrebni nikakvi dodatni MP3 kodeci, pošto AutoGK dolazi uz Lame MP3 enkoder i sve protrebne programe.
Razlog zašto vam savetujem CBR (Constant BitRate) MP3 je taj što ako izaberete "VBR MP3", dolazice do problema prilikom eventualnog editovanja filma (nikad se ne zna). Argumenti pobornika varijabilnog bitrejta padaju u vodu kod prebacivanja filmova, jer ovde nema govora o nikakvom high-fidelitiju niti konverziji kvalitetnog zvuka sa audio diska, a VBR samo bespotrebno komplikuje stvari (iz ranije navedenog razloga).
"Auto" opciju za audio AutoGK interpretira na sledeci nacin: ukoliko ste izabrali da vam film bude na jednom disku, koristice se MP3, u suprotnom ce zvuk biti zadržan u izvodnom AC3 surround obliku. Moj savet je, naravno, da se držite 128kbps CBR MP3, iz sledeceg razloga: istina, dva ili više diska se cine kao dovoljan prostor da se na njemu kvalitetno "razvuku" i film i zvuk. Medutim, AC3 zvuk je MASIVAN, pojede poveliki deo prostora, a besmisleno je cuvati kvalitetan zvuk ako se vec slika degradira konverzijom u DivX/XviD. Dakle, bolje je koristiti MP3 za zvuk, bez obzira na broj diskova, jer je i on dovoljno kvalitetan, a dozvoliti da film iskoristi ostatak prostora radi dobijanja što kvalitetnije slike. Naravno, ovo je moje mišljenje i vi se njega apsolutno ne morate držati.

Nakon što ste sve pravilno namestili, pritisnite "Add Job" a zatim "Start". Cisto informativno, konverzija ce trajati dosta dugo (procesoru na 1.2 GHz za film od dva sata treba osam sati rada, ponajviše zbog dvoprolazne kompresije u DivX/XviD koja daje veoma kvalitetne rezultate) pa se slobodno možete udaljiti od racunara.

Hvala na citanju.
 
Dobro bre Cvetko vidi se da znaš, šta si se raspisao. Nego mi reci kako to odjednom treba osam sati rada, a pre samo nekoliko postova 1h i 30min. Daj dogovori se koliko. Ovo što si sad napisao je u redu ali se ne slažem oko CBR i VBR. Dajem prednost VBR iz prostog razloga. Kvalitetnije je! A što se tiče koda to radi i AutoGK samo što ga nigde ne prikazuje kao fajl ili pokazuje ko zna gde, dok Dr.DivX stavlja taj kod u txt u folder gde će staviti i sam film. Samo gomile brojeva naizgled. E, to je ono što ti nazivaš dvoprolaznom kompresijom. Jednom piše, drugi put pravi. I to je to. Probaj Dr.DivX, videćeš o čemu ti pričam.
A da, i titl... Nikako ne treba stavljati titl na sliku. Vrlo je mutan i ne može se podešavati po želji. SubRip je pravo rešenje.
 
Jel moze to i sa DR DVX-em.

Nego zanima me gde je ovde prevod u celoj prici
Shvatio sam kako da dobijem film
a kako sad da nabacim prevod

Gde DVD drzi prevod? U kom fajlu!
 
Ako zelis da divx prevod prebacis zajedno sa filmom u DVD formati to je veoma mukotrpan posao. Ja za prevod koristim subtitle workshop a za konvertovanje VSO DivixToDVD v.2
(ova verzija podrzava i prevod ali u .srt formatu pa onda pomocu onog gore navedenog programa ,,prebacujem'' iz.sub u .srt)
konvertovanje traje oko dva sata zavisno od duzine filma .
Ovo je sa drugog sajta.Da ne ispadne da reklamiram drugi sajt ako si zainteresovan moze na private.
 

Back
Top