DVD rezac ne prepoznaje prazan DVD medij. Pomoc, molim!

Franka

Obećava
Poruka
63
Postovani Forumasi, molim da mi pomognete. Imam novu, ljutu masinu, sa AMD duplim procesorom itd. U kucistu su dva Pionirova DVD rezaca, istovetna (111). Sve rade sto treba da rade, osim najvaznijeg - nece da rezu DVD. Preciznije receno, kada ubacim prazan medij, prepoznaju ga kao CD. Napominjem, probala sam sve moguce medije, ne prepoznaju ni jedan kao DVD (mislim samo na prazne). Ovo me bas zbunilo. Sta to moze da bude? Imate li neko pitanje, da pojasnim?

Naravno da jesam. Ali, gledaj, sta je cudno: cita svaki DVD, bilo narezan, bilo original, kopiram, prebacujem, svasta radim... Ali kada ubacim prazan (probala sam gomilu razlicitih), na stablu Explorera se otvori - CD, umesto da vidi DVD. Tako da je normalno da ni Nero, ni bilo koji drugi program ne mogu nista da urade, kada i ne dodje do programa za rezanje. Moram da proverim to sa kablicima, ali... kako onda cita pune?

Ne radi se tu o ulta dobroj masini, odlicnom kucistu itd... Rec je o tome da se dva uredjaja "kolju" kad su od istog proizvodjaca!!!!! Nista te ne kosta da otvoris kuciste i otkacis jedan uredjaj! U svakom slucaju sta ce ti dva rezca u masini, to mi nije jasno? :)

ps: NEMOJ OVO DA RADIS AKO TI JE KOMP POD GARANCIJOM!!! (da ti posle ne bi pravili probleme u radnji u kojoj si kupila komp!)

Pozzz i srecno ;)

Ovako ako ti je mašina pod garancijom nosi ga u servis a pošto imaš AMD 64 x 2 siguran sam da nije starija od dva meseca. Inače moje mišljenje se malo razlikuje od mišljenja ostalih i sastoji se u tome da oni kada su postavljali oba uređaja u kompjuter uopšte nisu gledali kako stoje jumperi na zadnjem delu uređaja i da se zbog toga kolju pogotovu ako su na istoj grani i oba postavljena u master položaj. :)

PROBLEM RESEN! Evo u cemu je bila stvar: posto imam dva Pioneer 111 rezaca, svaki put, kada se ubaci prazan medij u onaj drugi, mora da se otvori PROPERTIES, kartica RECORDING i da se potvrdi opcija ENABLE CD RECORDING ON THIS DRIVE. Ne mogu da budu potvrdjene opcije na oba rezaca istovremeno. Ovo vazi samo za rezanje, dok za citanje, kopiranje i dr. oba rade automatski, cak mogu i istovremeno. Tako je bar kod mene. Na raznim kompovima ima raznih kombinacija. I ne znam da li je ovo slucaj samo sa Pionirima... Naravno, sve besprekorno radi uz uvek azuriran Nero... Sto se mene tice, tema moze da bude zatvorena. Pozdrav!

Back