Два питања: 1. Гашење рутера сваку вече да или не 2, везано за ВПН

Trandaiflko

Aktivan član
Poruka
1.523
Момци кад су долазили да инсталирају оптику рекли су да није добро гасити рутер рецимо увече осим кад грми или кад негде идем ван града на дуже
наводно после се он мучи да се снађе у мрежи
нисам толико информатички писмен да бих знао колико је то тачно а радо би га гасио преко ноћи.

2.
Друго, не знам много о ВПН, да ли укључивањем добијам динамичку ИП адресу?
Не бих да се нешто скривам нити да радим нешто незаконито, јер ко то ради наћи ће га у сваком случају,
него да ли би вредело овако : скинеш неки програм пробни период месец дана негде и само 3 дана, треба ти за једну или две ствари
и онда ти за пола године поново треба
међутим негде је записано да си ме скидао пробну верзију и не можеш опет
ако је динамички ВПН да ли би могао да га преварим да га поново скинем пошто нећу да се играм са крековање

Мислим да на рутеру има дугме за ВПН

Момци кад су долазили да инсталирају оптику рекли су да није добро гасити рутер рецимо увече осим кад грми или кад негде идем ван града на дуже
наводно после се он мучи да се снађе у мрежи
нисам толико информатички писмен да бих знао колико је то тачно а радо би га гасио преко ноћи.

2.
Друго, не знам много о ВПН, да ли укључивањем добијам динамичку ИП адресу?
Не бих да се нешто скривам нити да радим нешто незаконито, јер ко то ради наћи ће га у сваком случају,
него да ли би вредело овако : скинеш неки програм пробни период месец дана негде и само 3 дана, треба ти за једну или две ствари
и онда ти за пола године поново треба
међутим негде је записано да си ме скидао пробну верзију и не можеш опет
ако је динамички ВПН да ли би могао да га преварим да га поново скинем пошто нећу да се играм са крековање

1. Da, dobro su ti rekli .. ne treba da ga gasiš jer se on pri svakom uključivanju ponovo povezuje na mrežu i traži IP adresu. Kod nekih provajdera (naročito ako je u pitanju dinamička IP adresa) može se desiti da posle gašenja rutera treba više vremena da dobije novu IP adresu i ponovo se poveže na mrežu.

2. VPN ne mora da ti da dinamičku IP adresu - sve zavisi od provajdera. Neki ti dodeljuju novu (dinamičku) IP adresu svaki put kad se povežeš, dok drugi daju fiksnu IP adresu.

Ruter se na kompu gasi posle svakog pisanja na internetu. Osom na mobu , to ti je svejedno ionako znaju ko smo.
Season 6 What GIF by The Office

Ne preporučujem. Ja sam tako dva uništio za kratko vreme. Pravljeni su za dugotrajan rad a paljenje/gašenje je izgleda preveliki šok, koji bar meni, nisu izdržali dugo.
kako pravljeni za dugotrajan rad,kada se ugreju i oseca se miris plastike.E sad pitanje je VPN adrese.Ako oni kazu da je tako,verovatno je modem boljeg proizvodjaca,pa moze dugo da radi.Ja moj gasim svako vece,jer se usija.Pitao sam ih da li imaju neke bolje modeme,pa i da doplatim ako treba.rekli su da nemaju.Inace su mi 2 otisla od udara gorma blizu zgrade.Ranije mi je bio Cisko i imao sam Wi Fi do supe,a to je preko 15 metara napolju,a ovi ne mogu da bace Wi Fi maksimalno 5 metara precnika.

kako pravljeni za dugotrajan rad,kada se ugreju i oseca se miris plastike.E sad pitanje je VPN adrese.Ako oni kazu da je tako,verovatno je modem boljeg proizvodjaca,pa moze dugo da radi.Ja moj gasim svako vece,jer se usija.Pitao sam ih da li imaju neke bolje modeme,pa i da doplatim ako treba.rekli su da nemaju.Inace su mi 2 otisla od udara gorma blizu zgrade.Ranije mi je bio Cisko i imao sam Wi Fi do supe,a to je preko 15 metara napolju,a ovi ne mogu da bace Wi Fi maksimalno 5 metara precnika.
Код мене је овај Хуавеј, (на МТС сам) греје се врло врло мало. Незнатно. Десно дугме је за бежичну сада је угашено а изнад сам обележио хемијском оловком да га лоцирам
а мислим да је до њега и дугме за ВПН али не знам шта се деси када гасим или палим то дугме
1738784325573.png

Код мене је овај Хуавеј, (на МТС сам) греје се врло врло мало. Незнатно. Десно дугме је за бежичну сада је угашено а изнад сам обележио хемијском оловком да га лоцирам
а мислим да је до њега и дугме за ВПН али не знам шта се деси када гасим или палим то дугме
Pogledajte prilog 1681501
Slusaj,ako su ti rekli da ne moras da ga gasis i nemoj,pa ces videti dokle ce izdrzati.Ako mu se bilo sta desi,moraju ga zameniti.I jasam na MTS-a,a ko mene i svima u zgradfi,jer imamo iste modele se greju kao ludi.mene najvise nervira za taj Wi Fi,jer ga koristim za telefon.I ako izadjem negde,nemam vezu,a ranije je bio Kopernikus i kao sto sam napisao,na Cisku sam imao Wi Fi ,preko 15 metara razdaljine.I nije se grejao.Moga je nedeljama da bude upaljen.Medjutim kada je preslo na Supernovu i sada na MTS su losiji modemi mnogo.

Не петљај се са ВПН-ом, губиш време и живце.
Не постоји дугме за ВПН
Искрено, немам проблема са овим, него ето због зрачења. мали стан и спавамо на 3 м удаљености од рутера. Такав распоред у стану да не можеш да га сместиш даље.
Е онда извуци каблић кад одеш на спавање.

Искрено, немам проблема са овим, него ето због зрачења. мали стан и спавамо на 3 м удаљености од рутера. Такав распоред у стану да не можеш да га сместиш даље.

Pa ako ne gledaš tv preko rutera, onda postoje opcije za internet preko mobilne mreže, čime ukidas zracenje na malom prostoru a i dalje imas internet. Time gubis neke pogodnosti drugih uredjaja koji su na istoj mreži (štampač,,razni A/V uredjaji, externsl storage… ali se bar držiš svojih uverenja o zračenju.

Jedino sto uvek treba uzeti u obzir, ako pogledaš koliko rutera ima oko tebe (drugi stanovi) ne znam da li isključivanje jednog zaista ima neki benefit…

Šta ima veze što se greju. Uglavnom ja sam spalio dva ne baš jeftina Asusa posle nekoliko meseci, kad sam uvrteo da ih gasim na njihovo dugme kada ne koristim. Svi ostali koji nisu dirani trajali godinama uključeni.

Šta ima veze što se greju. Uglavnom ja sam spalio dva ne baš jeftina Asusa posle nekoliko meseci, kad sam uvrteo da ih gasim na njihovo dugme kada ne koristim. Svi ostali koji nisu dirani trajali godinama uključeni.
Smrdi plastika koliko se greje,a posto imam produzni kabal sa prekidacem,gde su mi prikljucene sve potrebne stvari u vazi kompa,gasim ga svako vece.

Pa ako ne gledaš tv preko rutera, onda postoje opcije za internet preko mobilne mreže, čime ukidas zracenje na malom prostoru a i dalje imas internet. Time gubis neke pogodnosti drugih uredjaja koji su na istoj mreži (štampač,,razni A/V uredjaji, externsl storage… ali se bar držiš svojih uverenja o zračenju.

Jedino sto uvek treba uzeti u obzir, ako pogledaš koliko rutera ima oko tebe (drugi stanovi) ne znam da li isključivanje jednog zaista ima neki benefit…
Не гледам ТВ преко рутера но на ХДМ1
И лаптоп ми пркиључен каблом,. Вај-Фај укључим повремено само када диктирам нешто у андроид па да пошаљем преко Вибера или Телеграма на комп. да претворим у Ворд.
Јесте у мојој згради има више од 20 рутера, па бежичних, али је мој рутер због малог стаба на непуна 3 метра од места где спавам

Ne razumem zašto kada svaki uređaj ima dugme za prekid strujnog kola. Btw, ranije će se izanđati baterija u BIOSu.
Nepristupacno.Opet ti kazem da smrdi plastika koliko se greje,jel tebi moze biti jasno.To sam dobio od njih,a ne mogu da kupim modem bolji,jer ne daju da se ista drugo prikljuci sto nije njihovo.I sami majstori kazu da su to najlosiji moguci modemi koji postoje.Sta onda ima da se prica dalje.Iskljucujem na produznom,zato sto mi je sve prikljuceno na njega.Ovako treba da zavlacim ruku iza modema da bi ga iskljucivao,a opet iskljucujem produzni.Sta mi treba posle da ukljucujem dugme po dugme.

Nepristupacno.Opet ti kazem da smrdi plastika koliko se greje,jel tebi moze biti jasno.To sam dobio od njih,a ne mogu da kupim modem bolji,jer ne daju da se ista drugo prikljuci sto nije njihovo.I sami majstori kazu da su to najlosiji moguci modemi koji postoje.Sta onda ima da se prica dalje.Iskljucujem na produznom,zato sto mi je sve prikljuceno na njega.Ovako treba da zavlacim ruku iza modema da bi ga iskljucivao,a opet iskljucujem produzni.Sta mi treba posle da ukljucujem dugme po dugme.
Aha neki krš od operatera koji je prethodno bio kod 2 korisnika a možda i u servisu...
Ja sam morao da kupujem jer sam jedno vreme bio sa modemom bez wi-fi ja a kasnije zbog slabijeg signala preko operaterskog.

Uglavnom, mislim da nije dobro što sve gasis na dugme sa produženog, to je kao nestanak pa dolazak struje. Moglo bi da skrati vek nekog uređaja a ušteda je upitna.

Aha neki krš od operatera koji je prethodno bio kod 2 korisnika a možda i u servisu...
Ja sam morao da kupujem jer sam jedno vreme bio sa modemom bez wi-fi ja a kasnije zbog slabijeg signala preko operaterskog.

Uglavnom, mislim da nije dobro što sve gasis na dugme sa produženog, to je kao nestanak pa dolazak struje. Moglo bi da skrati vek nekog uređaja a ušteda je upitna.
Ugasim komp normalno na shutdown,a modem je isto ugasio na njegovo dugme ili na produzni kabl.Monitor mi je DELL-ov,pa se ne gasi skroz,posle gasenja kompa.Ostaje onaj njegov znak,pa zato i njega na produzni.Inace modem je stvarno krs,ali ne daju da se prikljuci bolji,zasto ne znam,nece da kazu.Trebao bi mi bolji zbog Wi Fi-ja,posto na telefonu koristim Wi Fi,a ne net iz paketa,jer daju dosta malo neta,a na telefonu koristim Viber,za koji mi je potreban Wi Fi.

Back