Вуја
Veoma poznat
- Poruka
- 10.723
Ma daj bre koji idiot jos veruje u arapsku teroristicku zaveru protiv Amerike.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
E moj strucnjace,pa upravo o tome ti pisem.Pogledaj u pozadini kako sevaju blicevi od detonacija koje su povezane od spolja ka unutra.

Ono sto sam i rekao rusenje se izvodi na nizim spratovima,sa vremenski intervalima.
Pogledaj kako se gradjevina rusi planski,i kako vrh zgrade ostaje do kraja citav.Tu se ne vidi da se noseci stubovi oslabljuju da bi se ustedelo na kolicini eksploziva,kao i da se umotavaju u poseban tekstil da se delovi betona nebi razleteli na vecu daljinu i nekog zveknuli po lobanji.
To sto vidis je samo kraj jednog posla koji je pripreman nedeljama koji je radilo desetak profesionalaca.
Da li je neko video bljesak detonacije paljenja tog super brizantnog eksploziva koji su jevreji podmetnuli?![]()
Sve suprotno bliznakinajma.Nije izmisljen ekspolziv koji ne oslobadja zvuk i toplotnu energiju priliko detonacije,to NE MOZE da se sakrije

Znam pričali mi neki mrmoti.... mislim pitali me za tatu. Ja deci rekoh, potražite ga na Krsti, odsek bolikita i predstavlja se kao SumLJivo lice.Zemljace meni je to bio VeS,pa malo vise znam o tome.Pricas tati kako se deca prave.![]()
Eto ga taj iznad tebe, Wujo.Ma daj bre koji idiot jos veruje u arapsku teroristicku zaveru protiv Amerike.

E moj strucnjace,pa upravo o tome ti pisem.Pogledaj u pozadini kako sevaju blicevi od detonacija koje su povezane od spolja ka unutra.Ono sto sam i rekao rusenje se izvodi na nizim spratovima,sa vremenski intervalima.Pogledaj kako se gradjevina rusi planski,i kako vrh zgrade ostaje do kraja citav.Tu se ne vidi da se noseci stubovi oslabljuju da bi se ustedelo na kolicini eksploziva,kao i da se umotavaju u poseban tekstil da se delovi betona nebi razleteli na vecu daljinu i nekog zveknuli po lobanji.To sto vidis je samo kraj jednog posla koji je pripreman nedeljama koji je radilo desetak profesionalaca.
Da li je neko video bljesak detonacije paljenja tog super brizantnog eksploziva koji su jevreji podmetnuli?Sve suprotno bliznakinajma.Nije izmisljen ekspolziv koji ne oslobadja zvuk i toplotnu energiju priliko detonacije,to NE MOZE da se sakrije
Zemljace meni je to bio VeS,pa malo vise znam o tome.Pricas tati kako se deca prave.![]()

Ima za vas pokolnike zavera jedan divan vic
Vodio tata paprikariusa u ZOO vrt.Pokaze mu slona i pita paprikariusa sine sta je to?
Paprikarius kaze zeeeka ,tata
Pokaze mu zirafu pita ga, paprikariuse sta je ovo?
Zeeeeka tata kaze paprikarius.
Pokaze mu otac nilskog konja i pita sta je ovo sine?
Zeeeka tata.
Pa kako zeka je8em mu zivot kad je u vodi
Pa vodeni zeeeeka kaze paprikarius![]()

Е,......... извини,......... а да "ти" ниси................ДРАГОШЕВ КЛОН!?Izracunaj osnovicu zgrade puta visina spratova iznad mesta udara, i pomnozi sa tezinom kubnog metra betona,ili tezinom duznog metra celicne grede.To je teret koji deluje na oslabljenu konstrukciju?
U prevodu u Spaniji ima festival kada ljudskim telima likovizidaju"kule"Osnovicu cine najjaci likovi,pa se njima na ramena penju drugi,i tako pet,sest redova.Na kraju se penje jedna klinka na kulu visoku preko deset metara.Kada neko u kuli popusti bilo to na terecem nivou,bilo sprat vise ili nize citava kula pada.Tako je i sa zidanim objektima od cvrstog materijala.Oni iznad padaju na igrace u kuli ispod i sve i ruse pod tezinom tela.
Fizika ili sta vec `bem li ga
Ukratko kule nisu u vakumu pa da sve pada podjednako.Padaju onom brzinom kojom se ruse sve velike gradjevine,ono sto ti zoves slobodan pad

Izracunaj osnovicu zgrade puta visina spratova iznad mesta udara, i pomnozi sa tezinom kubnog metra betona,ili tezinom duznog metra celicne grede.To je teret koji deluje na oslabljenu konstrukciju?
U prevodu u Spaniji ima festival kada ljudskim telima likovizidaju"kule"Osnovicu cine najjaci likovi,pa se njima na ramena penju drugi,i tako pet,sest redova.Na kraju se penje jedna klinka na kulu visoku preko deset metara.Kada neko u kuli popusti bilo to na terecem nivou,bilo sprat vise ili nize citava kula pada.Tako je i sa zidanim objektima od cvrstog materijala.Oni iznad padaju na igrace u kuli ispod i sve i ruse pod tezinom tela.
Fizika ili sta vec `bem li ga
Ukratko kule nisu u vakumu pa da sve pada podjednako.Padaju onom brzinom kojom se ruse sve velike gradjevine,ono sto ti zoves slobodan pad
ПРОНАЂЕН ЕКСПЛОЗИВ КОЈИ ЈЕ СРУШИО ТРГОВАЧКИ ЦЕНТАР У ЊУЈОРКУ
The New York Times reported Thursday that a group of five men had set up video cameras aimed at the Twin Towers prior to the attack on Tuesday, and were seen congratulating one another afterwards. (1)
Police received several calls from angry New Jersey residents claiming "middle-eastern" men with a white van were videotaping the disaster with shouts of joy and mockery. (2)
"They were like happy, you know … They didn't look shocked to me" said a witness. (3)
Witnesses saw them jumping for joy in Liberty State Park after the initial impact (5). Later on, other witnesses saw them celebrating on a roof in Weehawken, and still more witnesses later saw them celebrating with high fives in a Jersey City parking lot. (6)
'this officer was told without question by the driver [Sivan Kurzberg], 'We are Israeli. We are not your problem. Your problems are our problems. The Palestinians are the problem.’

Alo Papriko, nije to vic, prepričao ti događaj iz detinjstva Njegovog.Слаб сам са вицевима......тако....да си ме "заје6о" ......свака ти част!!!
OK, znaci ipak su krivi Cifuti. Znao sam.

Pa jeste malo cudno, s obzirom da je nas CK preziveo (5-6 ili vise) tomahavki ... a ove kao da su od kartona bile ...
I sta sad, nema terorista, namestili Ameri ... xaxaxaxa obozavam teorije zavere, nema im kraja ...
... itd,itt...pa to svako ko bar malo logike ima moze i sam da zakljuci.
Jasno je da one solitercine nisu mogle pasti od udarca aviona u njihov vrh i to na onaj nacin.

Kosta@
Sto se tice izjave inzinjera,to zaboravi
Vreme kada su kule projektovane je bilo vreme kada su avioni nosili i krcali duplo manje tereta,putnika i goriva.
Kada je Bombardovana zgrada CK koju vi strucnjaci uzimate kao primer pogodjena je odozgo raketama V-Z.Probiju par ploca i detoniraju.
da su se namere Kavaje ostvarile kada je hteo da se zakuca avionom u zdgradu CK bilo bi svasta.Ta dva primera nemaju niknavih dodirnih tacaka,pa opet koliko poznajete materiju uzimati ih kao repere.
Nemojte se brukati ovakvim glupostima oko kula bliznakinja.Pomislicu da je NATO tokom bombardovanja koristi kao punjenje neke materije koje izazivaju debilizam.Nikad Srbi pre bombardovanja nisu bili ovako zaludjeni ovako bizarnim stvarima
... itd,itt...
Nije to tako jednostavno kao sto mislite,nisu njih oborili avioni,sto se i videlo na snimcima jer su pale dosta kasnije,oborio ih pozar,nisu imale sistem raspodele vode prskalicama koji je nezavistan po spratovima,tako da su gornji spratovi bili odseceni od dovoda vode,vatra je buktala i vec na 300 stepeni celzijusa celik gubi svojstva i pocinje da se deformise,na jos nesto vecoj temperaturi pocinju plasticne deformacije koje dovode do kolapsa molekularnih veza i onda zgrada MORA da padne!
Zasto je ovo bitno,pa zato sto se kod njih radi u iskljucivo skeletnom sistemu,najcesce ne postoje spregovi za ukrucenje kao recimo u trusnim podrucjima,zidovi su od kartona i gipsa (nama poznatiji kao Knauf) a podovi ploce koje se drze na tim stubovima,tako da kad oni popuste cela konstrukcija pada,a kad istovremeno padne 30-ak spratova (recimo da su udari bili na oko 3/4 visine zgrada onako odoka) onda naravno povlace veliku tezinu koja zbog inercije od zemljine teze deluje visestruko jace kad udari u sprat koji se jos drzi i tako u sledeci sve dok ne dodje do dna objekta!
Ove teorije zavera su najcesce dela paranoika i laika (u vezi gradjevine) koji ne znaju kako to moze da se srusi nesto skoro do temelja ako je udareno pri vrhu (iako ne objasnjavaju kako su znale vlasti gde da postave eksploziv,da li su oni organizovali teroriste onda...),e pa takvi treba da procitaju ono iznad i shvate da je najveci neprijatelje nebodera skeletnog sistema upravo vatra,pa zemljotresi,vetar...
Pozdrav![]()

Nemoj da si toliko tvrdoglav pogotovo ako NISI iz gradjevinske struke (a verujem da nisi),procitaj moj prethodni post,videces kakve deformacije celika postoje,i sad pokusaj da shvatis da odjednom tih par spratova na kojima gori vatra izgubi nosivost koju imaju ne na SVIM nosecim stubovima koji mogu da nose svu tezinu zgrade (zgrade se proracunavaju sa nekim malim indeksom sigurnosti,da ne ulazim u detalje ali ako popusti 20% stubova zgrada PADA) pa razumi da to ide kao ladna voda,znaci plastifikuje se jezgro zgrade do koje su sigurno doprli avioni i plamen,obodni stubovi mogu i da drze ali jezgro je tu glavno,plus su u njemu kanali za liftove,stepenice... i odjedno tezina 30-ak spratova koju su drzali pada na sprat ispod,on MOMENTALNO popusta jer nije predvidjen da nosi vise od 20% prekomerne tezine a kamoli ~3000% i u delicu sekunde popusta a ne da pruza"otpor"kako ti mislis!Decko, ja stvarno ne znam kako mozes da budes toliko ogranicen.
Upravo si malopre rekao da su se kule urusile.
Ta tvoja tvrdnja podrazumeva da je vatra bila toliko jaka da su glavni stubovi nosaci na jednom mestu popustili(uopste nije vazno da li su popustili na JEDNOM mestu, ili na vise njih.Ono sto je vazno je da nikako nisu mogli popustiti na SVIM mestima, odnosno svim spratovima).
Koliko god da je konstrukcija teska i koliko god betona padalo po delovima konstrukcije koji NISU popustili, apsolutno je NEMOGUC "efekat" da zgrada i na vrhu i na dnu pada istom brzinom.
Onaj deo konstrukcije koji nije popustio, MORA pruzati otpor, bar onoliko veliki da spreci istu brzinu rusenja kule na svim spratovima.
JEDINI nacin i jednini "metod" kojim ula pada tako da istom brzinom pada na svakom spratu je kontrolisana ekspozija koja, bas onako kako kazes planski rusi nosece stubove celom duzinom kule.
Da ne pricam o tome kako su kule bile projektovane po principu "saca" ilitk mreze, koja je sasvim lako mogla da izdrzi udarac aviona.
Ili , mozda znas temperaturu sagorevanja kerozina?Pogledaj prvo to, pa ces videti da kule nisu nikako mogle da se sruse na nacin na koji si naveo.

Mislis da su kule bile tako gradjene kako ti kazes?..
Tas prica o tome ako gornji spratovi BEZ otpora ruse donje je vise nego smesna.....
Ali dobro, pretpostavimo da je tako........Kako je udarcem zviona bitno narusena staticka ravnoteza zgrade, onda je takodje sasvim neverovatno da se kula srusi bas u svoj temelj.
Ili ti mislis da je i to sasvim moguce?![]()

Nemoj da si toliko tvrdoglav pogotovo ako NISI iz gradjevinske struke (a verujem da nisi),procitaj moj prethodni post,videces kakve deformacije celika postoje,i sad pokusaj da shvatis da odjednom tih par spratova na kojima gori vatra izgubi nosivost koju imaju ne na SVIM nosecim stubovima koji mogu da nose svu tezinu zgrade (zgrade se proracunavaju sa nekim malim indeksom sigurnosti,da ne ulazim u detalje ali ako popusti 20% stubova zgrada PADA) pa razumi da to ide kao ladna voda,znaci plastifikuje se jezgro zgrade do koje su sigurno doprli avioni i plamen,obodni stubovi mogu i da drze ali jezgro je tu glavno,plus su u njemu kanali za liftove,stepenice... i odjedno tezina 30-ak spratova koju su drzali pada na sprat ispod,on MOMENTALNO popusta jer nije predvidjen da nosi vise od 20% prekomerne tezine a kamoli ~3000% i u delicu sekunde popusta a ne da pruza"otpor"kako ti mislis!
Bio je slucaj u Juznoj Koreji gde se srusio trzni centar sa samo nekoliko spratova (recimo 5-6) i poginulo je na stotine ljudi,maltene svi koji su se zadesili tamo,sve zato sto je gradjevinski preduzimac malo pristedeo na kvalitetu betona,malo je presekao 4 (mislim) ploce da bi uradio neki dodatni eskalator i umesto u podrum nekoliko ogromnih klima smestio na krov,usled vibracija tih klima (njih nekoliko tezine nekoliko tona,ne vise) krov je popustio,pao je na spratove ispod i za SEKUNDI-DVA srusio ceo objekat kao kulu od karata,ostali su samo fasadni paneli dela zgrade,kako bi to objasnio ako recimo soliter moze da daje otpor tolikom broju spratova,nisi logican uopste!!
Pozdrav![]()
okusavas ispricati pricu o tome kako je neko stedeo na materijalu kada je gradio tada najvecu zgradu na svetu?И ТО ДВА ПУТА!!!Ono sto nikad neces moci napraviti je da jednu zgradu ili objekat srusis tako da se rusi brzinom slobodnog pada, delujuci samo i jednoj visinskoj tacci na nju, i da se pritom zgada urusi u samu sebe.
A bajke sam davno prestao da slusam.

Ono sto nikad neces moci napraviti je da jednu zgradu ili objekat srusis tako da se rusi brzinom slobodnog pada
vlasnik wtc je osigurao te dve zgrade na milijardu dolara
![]()
Ne, to im je služilo kao izgovor za napad na Avganistan. Avganistan su napali 2001. a Irak kasnije. A glavni razlog za napad na obe zemlje je, gle čuda, NAFTA !
Ama jesi Turcin ili sta si kad si tako nedokazan,NE MISLIM NEGO ZNAM DA SU TAKO GRADJENE,eto ti!!
Skoro je bilo kad sam imao predmete tipa Konstruktivni Sistemi,Metalne konstrukcije,Arhitektonske konstrukcije III u kojima samo metalne konstrukcije (gle cuda skeletnog sistema) i radimo i znam stosta o tim objektima i sistemima gradnje i znam dosta detalja o pojedinacnim objektima kao sto su USA neboderi,termo i nuklearne elektrane,itd...
NISU se kule srusile u svoj temelj,one su kolabirale u gornjim spratovima sto se vidi na snimcima,ta tezine je SMOZDILA sve na svom putu,mozes li da zamislis to sto ti pricam (uzmi u obzir onih 20% predimenzioniranja i dodaj na to tezinu 30-ak spratova,ma i nekoliko bi bilo dosta) i shvatices ako se malo udubis!
Pogledaj i slike posle rusenja,videces da dobar deo podnozja kula jos stoji,po nekoliko spratova ALI FASADA,da je eksplozija bila u podnozju zgrada,one bi prve stradale jer se eksplozija ne zove bez razloga tako,i zgrada bi skoro sigurno pala POSTRANCE,jer mora jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaako precizno da se minira i osigura i cak namerno oslabi na pojedinim mestima da bi pala"u sebe"da tako kazem,a to je posao koji se radi nedeljama,tu se busi,cepa,vezuje,sece... ma unistava se zgrada delimicno i pre postavljanja eksploziva,i tako nesto NE MOZE DA RADI TAJNO!!
Nadam se da sam sada bio jasniji i da ces prestati da lupas glavom,nije dobro za zdravlje pa ako ti i dalje nije jasno pitaj,mogu ti proslediti linkove mog faksa na kome se nalaze i dalje neka od predavanja koja ti mogu biti od koristi ako zelis da naucis vise o tome,mada sumnjam...
Pozdrav![]()