Duvanski kartel sije smrt Balkanom

scot

Primećen član
Poruka
979
lan oko premijera Mila Đukanovića, čovjeka koji je na vlasti već skoro 18 godina i diktira sudbinu male balkanske države, bez sumnje je veoma moćan - njegov brat Aleksandar je sada važan bankar, a njegovi prijetelji, ugledni biznismeni, objavio je bečki list "Standard".
U seriji tekstova o Crnoj Gori, ovaj medij austrijskoj javnosti otkriva kako je bivši saradnik premijera Đukanovića Ratko Knežević ubistva novinara Duška Jovanovića i Iva Pukanića doveo u vezu sa duvanskim mafijaškim kartelom, da je Crna Gora zemlja u kojoj moć ne izvire iz zvaničnih institucija već iz paralelnog sistema a da sud u Bariju u novembru treba da odluči o početku suđenja nekolicini Đukanovićevih saradnika.
Takođe, tvrdi se da će nekadašnji tajlandski premijer Taksin Šinavatra, koji je dobio pasoš Crne Gore iako je u svojoj zemlji osuđen za korupciju, dati depozit od 100 miliona eura za kupovinu ostrva Sveti Nikola kod Budve. Ostrva koje prodaje Prva banka - vlasništvo porodice Đukanović. Njegov prethodni vlasnik je, inače, bio biznismen iz Srbije Stanko Subotić, ali pošto nije mogao da vrati kredit Prvoj banci, ostrvo je oglšeno za prodaju.

http://www.dan.cg.yu/?nivo=3&rubrika=Vijest dana&clanak=196338&datum=2009-08-04
 

Back
Top