Dušan Bajatović zaposlio Stanišićevog sina i Frenkijevu ženu

Alekasandar3

Buduća legenda
Poruka
35.716
Direktor „Srbijagasa" Dušan Bajatović zaposlio je u ovoj kompaniji Vesnu Stanišić, bivšu suprugu Franka Simatovića Frenkija, i Vuka Stanišića, sina bivšeg načelnika RDB-a Jovice Stanišića, saznaje Press. Vesna Simatović bila je optužena za iznošenje novca iz Srbije za vreme Miloševića, dok je Vuk Stanišić bio pilot Stanka Subotića Caneta!!!

Izvor Pressa iz „Srbijagasa" tvrdi da je Bajatović, otkako je došao na mesto direktora „Srbijagasa", doveo dvadesetak novih ljudi, a Simatovićevu i Stanišića zaposlio je još pre nekoliko meseci.

- Oboje rade u beogradskom delu „Srbijagasa" i tu se nalaze već nekoliko meseci. Ona je zaposlena u finansijama kompanije, dok Vuk radi nešto u vezi sa pravom - objasnio je naš izvor.

Saznanja Pressa potvrdio je delimično i direktor „Srbijagasa" Dušan Bajatović, koji nam je objasnio da je lično doveo Stanišića u kompaniju i zaposlio ga „za ono za šta je školovan".

- Ja sam ga zaposlio - kratko je rekao Bajatović, a na naše pitanje šta Stanišić radi u „Srbijagasu", s obzirom na to da je bio pilot, on je rekao da radi „ono zašta je školovan"?! S obzirom na to da u „Srbijagasu" nema aviona, Bajatović nam je na kraju objasnio da Vuk Stanišić radi kao pravnik.

Press je probao da dođe i do odgovora u vezi sa zaposlenjem Simatovićeve, ali nas je Bajatović prekinuo, rekavši da smo rekli da ćemo pitati „samo jedno pitanje"!?

Inače, u resornom Ministarstvu energetike su nam odgovorili da nemaju nikakve informacije o zaposlenima u „Srbijagasu".

- Ministarstvo rudarstva i energetike nema nikakva saznanja i nadležnosti u vezi sa pitanjima koje ste nam dostavili - kratko su nam odgovorili.Bivši funkcioneri državne službe... Jovica Stanišić i Franko Simatović Frenki


Međutim, izgleda da Bajatović nije obavestio ni svoje stranačke kolege o tome koga je zaposlio u ovoj državnoj kompaniji. Tako se predsednik poslaničke grupe SPS-a u Skupštini Branko Ružić juče začudio kada smo ga pitali koji su razlozi zbog kojih su ovo dvoje zaposleni.

- Ne znam zaista. To morate da pitate Bajatovića. Što se tiče stranke, koliko znam, oni nisu članovi - kratko nam je rekao.

Inače, Vuk Stanišić je radio kao pilot Stanka Subotića Caneta. Stanišić je 90-ih prve pilotske korake napravio u beogradskoj privatnoj avio-kompaniji „Prins aviejšen", da bi krajem devedesetih otišao u Ameriku i završio obuku za „cesnu sajtešen 10", za šta je trebalo izdvojiti oko 100.000 evra.
Vesna Simatović se pominje u izveštaju Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju kao jedan od direktora kiparske firme „Abridž trejding limited". Prema tim podacima, preko ove kompanije je izneto oko 23 miliona maraka iz Srbije, a tim novcem je kasnije kupovano oružje za vreme rata u BiH, Hrvatskoj i na KiM.

(E. P.)

http://www.pressonline.rs/page/stories/sr.html?view=story&id=74861&sectionId=37
 

Back
Top