Susrela sam se sa plavetnilom svojih ociju , sa odrazom sopstvene duše u njima. U mom životu pojavio se on - moj prijatelj...
Uzeo me je za ruku i pitao :
- D a li mi veruješ?
- Da li ti verujem ? Naravno , koliko i samoj sebi , i više od toga , odgovorih mu.
- Da li želiš da te naučim da hodaš po vodi? Pitao je.
- Da , bio je moj odgovor
- Želim to više od svega na svetu , prošaputah.
- Onda pođi sa mnom , zaboravi na sve što si do sada znala i ne osvrći se.
Pristala sam , i svom snagom potrčala za njim i uhvatila ga za ruku. Sigurnim korakom, kao da je svet nastao iz njegove reči, pokazivao mi je prirodu kojom smo hodali , kroz vreme i tuđe živote.
Nisam se osvrtala , jer sam mu beskrajno verovala.
Kao čarobno ogledalo , pred nama se pojavilo kristalno jezero.
- Zažmuri , rekao je , i ja sam ga poslušala.
Zakoračila sam , i nošena snagom volje, vođena njegovom sigurnom rukom , osetila sam umesto vode , sigurno tlo pod sobom. Jako sam želela da prekršim zavet , i da otvorim oči da se uverim u čaroliju , ali nisam, slepo sam mu verovala.
Nenadano , umesto toplog stiska ruke , osetila sam hladnoću ledenog vetra. Prekasno , spoznala sam da mi njegovi dugi prsti nestaju, klize sa dlana.Dok me je severni vetar bacao u okove , postadoh bolno svesna njegove izdaje.
Vrištala sam njegovo ime .
Nije me čuo.
Zaleđenih stopala , uhvaćena u raskoraku do sigurne obale , gde sam zbog njegove reči , ostavila sve što sam imala, ostadoh zarobljena.
Bol u grudima natera me da otvorim oči , borila sam se za dah!
Poslednje što sam videla , bila je njegova kosa , koja se stapala sa maglom .
Vriskom duše preklinjala sam ga da me ne ostavlja , a u hodnicima moje svesti , samo je odjekivao njegov smeh . Moj prijatelj je nestao ...
Pod mojim nogama tiho je progovorio tanak led...
U samrtnoj agoniji , spoznala sam da taj čovek u svojim grudima nema ljudsku dušu , već samo dodir severa.
Po slepim ulicama mog umirućeg razuma , kovitlale su samo njegove reči :
ZA TEBE BIĆU ZAUVEK TU , rekao je moj prijatelj ..
I nestao...
Uzeo me je za ruku i pitao :
- D a li mi veruješ?
- Da li ti verujem ? Naravno , koliko i samoj sebi , i više od toga , odgovorih mu.
- Da li želiš da te naučim da hodaš po vodi? Pitao je.
- Da , bio je moj odgovor
- Želim to više od svega na svetu , prošaputah.
- Onda pođi sa mnom , zaboravi na sve što si do sada znala i ne osvrći se.
Pristala sam , i svom snagom potrčala za njim i uhvatila ga za ruku. Sigurnim korakom, kao da je svet nastao iz njegove reči, pokazivao mi je prirodu kojom smo hodali , kroz vreme i tuđe živote.
Nisam se osvrtala , jer sam mu beskrajno verovala.
Kao čarobno ogledalo , pred nama se pojavilo kristalno jezero.
- Zažmuri , rekao je , i ja sam ga poslušala.
Zakoračila sam , i nošena snagom volje, vođena njegovom sigurnom rukom , osetila sam umesto vode , sigurno tlo pod sobom. Jako sam želela da prekršim zavet , i da otvorim oči da se uverim u čaroliju , ali nisam, slepo sam mu verovala.
Nenadano , umesto toplog stiska ruke , osetila sam hladnoću ledenog vetra. Prekasno , spoznala sam da mi njegovi dugi prsti nestaju, klize sa dlana.Dok me je severni vetar bacao u okove , postadoh bolno svesna njegove izdaje.
Vrištala sam njegovo ime .
Nije me čuo.
Zaleđenih stopala , uhvaćena u raskoraku do sigurne obale , gde sam zbog njegove reči , ostavila sve što sam imala, ostadoh zarobljena.
Bol u grudima natera me da otvorim oči , borila sam se za dah!
Poslednje što sam videla , bila je njegova kosa , koja se stapala sa maglom .
Vriskom duše preklinjala sam ga da me ne ostavlja , a u hodnicima moje svesti , samo je odjekivao njegov smeh . Moj prijatelj je nestao ...
Pod mojim nogama tiho je progovorio tanak led...
U samrtnoj agoniji , spoznala sam da taj čovek u svojim grudima nema ljudsku dušu , već samo dodir severa.
Po slepim ulicama mog umirućeg razuma , kovitlale su samo njegove reči :
ZA TEBE BIĆU ZAUVEK TU , rekao je moj prijatelj ..
I nestao...