- Poruka
- 20.129
Da. Uz Sv. Tajnu Krštenja ide i Sv. Tajna Miropomazanja kojom se dobija pečat Duha Svetoga.Da vidim jesam li te dobro razumio.
Želiš reći, da vi pravoslavni kada se krstite vodom, bivate kršteni i drugim krštenjem (duhom)?
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da. Uz Sv. Tajnu Krštenja ide i Sv. Tajna Miropomazanja kojom se dobija pečat Duha Svetoga.Da vidim jesam li te dobro razumio.
Želiš reći, da vi pravoslavni kada se krstite vodom, bivate kršteni i drugim krštenjem (duhom)?
Ne mogu biti doslovna ukazivanja na Pisma kada se jasno razdvaja ono što je prenijeto pisanim putem i ono što je prenijeto usmenim putem. Te dvije cjeline jesu u harmoniji ali nisu identične.Daj bre dokaza iz Pisma da vidimo koje su i kakve te usne predaje,jesu li to verske novotarije ili su doslovna ukazivanje na Pisma ,daj da vidimo sta je to bilo i kako se prenosilo.
Kad si već pomenuo taj stih jesu li Lazar i bogataš poslije smrti mrtvi spavajući ili su ipak svjesni i govore.Upravo to pise osim ako li ne smatras da je Isus smatrao da su Mojsije i proroci bili zivi u ono vreme...
..mada kad bolje razmislim nista cudno ako u to verujes,nesto u stilu nekih zivih holivudskih zombija koji su mrtvi ali ipak zivi i zive zajedno sa jevrejima ne umiruci...tada i do dana danasnjeg.
Naravno,ako li smatras ds je Isus tom prilikom pomenuo i neka predanja daj nam citata ili priznajda si slagao.
sta ces takva je njemu religijaBas ti hvala sto si se doprecizirao...obrukao si pravoslavlje brale za sve pare,ono bas debelo i ako ti je to bio cilj svaka cast - odradio si posao do maksimuma !!!
Ali ne brinite pakao ne postoji i put spasenja je svima jos otvoren
Tako je, svima je put spasenja otvoren. Samo trebate pružiti ruku.Ali ne brinite pakao ne postoji i put spasenja je svima jos otvoren
i dobitiTako je, svima je put spasenja otvoren. Samo trebate pružiti ruku.
Tako je. Ali nažalost ljudi su često tvrdoglavi.i dobiti
Mi smo na putu spasenja mozes se pridruzitiTako je, svima je put spasenja otvoren. Samo trebate pružiti ruku.
Ti si skolski primer togaTako je. Ali nažalost ljudi su često tvrdoglavi.
Preferiram put spasenja koji postoji od prije Prvog svjetskog rata hvala.Mi smo na putu spasenja mozes se pridruziti
Ali Jehovini svjedoci ne postoje. Pa ti poveži dva i dva.Put spasenja postoji oduvek
Preferiras ocito put spasenja koji se zasniva na obecanju/otkrivenju da ce ljudi postati kao bogovi...Preferiram put spasenja koji postoji od prije Prvog svjetskog rata hvala.
Postoje od AvramaAli Jehovini svjedoci ne postoje. Pa ti poveži dva i dva.
on ima obecanje paklaPreferiras ocito put spasenja koji se zasniva na obecanju/otkrivenju da ce ljudi postati kao bogovi...
...bas si napravio dobar izbor,nema sta.
Hvala. Trudim se ostati na tom putu i sam jednog dana ako Bog da iskusiti teozu.Preferiras ocito put spasenja koji se zasniva na obecanju/otkrivenju da ce ljudi postati kao bogovi...
...bas si napravio dobar izbor,nema sta.
prvo ga nadi ovaj ti je pogresanHvala. Trudim se ostati na tom putu i sam jednog dana ako Bog da iskusiti teozu.
Nazalost njemu to pravi put,tacni je i svesno izabrao put kojim ce ici ka ispunjenju obecanja datog jos u Edemu:prvo ga nadi ovaj ti je pogresan
jw i muslimani sa njihovim slikovnicamaPetting zoo.
Valhala je bolja...Raj je za jadnike.
Mislis da neki svesno dozvoljavaju da ih Satana zavede?Nazalost njemu to pravi put,tacni je i svesno izabrao put kojim ce ici ka ispunjenju obecanja datog jos u Edemu:
1 Mojs.3,4.5:
"...nećete vi umrijeti;
Nego zna Bog da će vam se u onaj dan kad okusite s njega otvoriti oči, pa ćete postati kao bogovi i znati što je dobro što li zlo..."
raj dobijaju samo pravednicii dobiće ovo