Duša koja luta

Već nekoliko puta sam pisala da majka može da krsti svoje dete, i krsti ga pri prvom kupanju, mada i ne zna za to.....majčinsku ljubav ne može da zameni nijedan sveštenik, krštenje je čin ljubavi, nijedan sveštenik ne oseća ljubav, njemu je to posao, to nije krštenje....
Žigosanje deteta od strane majke crkve partije je ista stvar.
Odvoji se od sujevjerja je sujevjerje je srž shizofrenije.

У православљу је одговор не. Душа два дана након смрти има слободу да лута и посјећује мјеста у којима је боравила за живота али након тога иде даље.
A sta kaze Sveto Pismo u vezi toga ??
...ili je Pismo nebitno,bez kredibiliteta za konsultaciju ?

...ljudi moji u sta sve verujete,gde vam je logika,gde vam je potreba od Bozje Reci ?

... и сједне са десне стране Оца као човјек.
I eto nam naseg Makija koji je bez imalo stida i hriscanske moralne odgovornosti javno Isusa Hrista proglasio stvorenjem...
Degradirao Ga je za sve pare i po meni je to mnooogo gore nego sto rade JS-ci jer su oni bar iskreno i u startu odbacuju Hristovu prirodu koju nam objavljuje Sveto Pismo...rezultat je svakako isti ali je licemerje neuporedljivo razlicito "u korist"naseg "teoloskog kik boksera" Makija.

I eto nam naseg Makija koji je bez imalo stida i hriscanske moralne odgovornosti javno Isusa Hrista proglasio stvorenjem...
Degradirao Ga je za sve pare i po meni je to mnooogo gore nego sto rade JS-ci jer su oni bar iskreno i u startu odbacuju Hristovu prirodu koju nam objavljuje Sveto Pismo...rezultat je svakako isti ali je licemerje neuporedljivo razlicito "u korist"naseg "teoloskog kik boksera" Makija.
Preporucio bih ti da potanko procitas Bibliju pa da se malo preispitas.

Допунио бих се овдје пошто сад читам шта сам писао и нисам био довољно прецизан.

На митарства иду само православни хришћани. Сви остали аутоматски иду у пакао и нема потребе за митарствима. Али у контексту теме не мијења одговор јер те душе не лутају по земљи.

Bas ti hvala sto si se doprecizirao...obrukao si pravoslavlje brale za sve pare,ono bas debelo i ako ti je to bio cilj svaka cast - odradio si posao do maksimuma !!! :D

A sta kaze Sveto Pismo u vezi toga ??
...ili je Pismo nebitno,bez kredibiliteta za konsultaciju ?

...ljudi moji u sta sve verujete,gde vam je logika,gde vam je potreba od Bozje Reci ?
Sveto Pismo se ne bavi podrobno putem duše poslije smrti. Nema potrebe za tim. Postoji Sveto Predanje u Crkvi koje dopunjuje ono što u Pismu nije elaborirano.

Ne, time se bavi Sveto Predanje podjednake validnosti i bogonadahnutosti kao i Pismo.
A ko ti to reko,neki tvoj otac ili si cuo na pijaci ?
Pazi sta kaze licno Isus Hristos u vezi ovog:

Luka 16,29-31:
"...Reče mu Avraam: oni imaju Mojsija i proroke, neka njih slušaju.
A on reče: ne, oče Avraame! nego ako im dođe ko iz mrtvijeh pokajaće se.
A Avraam mu reče: ako ne slušaju Mojsija i proroka, da ko i iz mrtvijeh ustane neće vjerovati..."

Evo sta je Bozji narod uvek trebao slusati - Bozju rec zapisanu od stranu Mojsija i proroke ,ovde bato ne vidimo tvoja predanja ,pa nema cak ni sveta predanja sto je u stvari usno prepricavanja sadrzina Svetog Pisma nego samo Mojsija i proroke,njih trebamo slusati !!!
Apostoli su se isto kao i Isusw Hristos takodje pozivali na Mojsija i na proroke stoga je duznost svakog hriscanina da to isto cini.

...naravno,ovo vazi za hriscane dok svi ostali poput tebe slusajte koga vam drago,mi cemo Isusa Hrista koji nas upucuje na Mojsija i proroke.

Luka 16,29-31:
A Avraam mu reče: ako ne slušaju Mojsija i proroka, da ko i iz mrtvijeh ustane neće vjerovati..."

Evo sta je Bozji narod uvek trebao slusati - Bozju rec zapisanu od stranu Mojsija i proroke ,ovde bato ne vidimo tvoja predanja ,pa nema cak ni sveta predanja sto je u stvari usno prepricavanja sadrzina Svetog Pisma nego samo Mojsija i proroke,njih trebamo slusati !!!
Apostoli su se isto kao i Isusw Hristos takodje pozivali na Mojsija i na proroke stoga je duznost svakog hriscanina da to isto cini.

...naravno,ovo vazi za hriscane dok svi ostali poput tebe slusajte koga vam drago,mi cemo Isusa Hrista koji nas upucuje na Mojsija i proroke.
Kad sam ja negirao da se treba slijediti Pismo? Ali tu ne piše SAMO Pismo. Naprotiv. Apostoli jasno pišu da su nešto prenijeli pisanim riječima a nešto usmenim putem i pozvali svoje učenike da čuvaju predanja. Ako je sadržaj Pisma i Predanja identičan ne bi imalo smisla da apostoli ističu da su nešto prenosili usmenim putem jer bi ovo pisano bilo dovoljno.

"Одговори Исус: Заиста, заиста ти кажем: ако се ко не роди *водом и Духом, не може ући у Царство Божије." (Јован 3:5).
Из ријечи Самог Спаситеља. Ако се ко не крсти (роди ВОДОМ и Духом) не може ући у Царство. Некрштена дјеца нису крштена па не могу ући.
Užasan.

Luka 16,29-31:

Ovo sto Maki propagira je Manihejstvo.
Manihejci su uveli ikone u krscanstvo, idolatariju i predaju pogansku a proroke i Mojsija odbacuju.

Kad sam ja negirao da se treba slijediti Pismo? Ali tu ne piše SAMO Pismo.
Upravo to pise osim ako li ne smatras da je Isus smatrao da su Mojsije i proroci bili zivi u ono vreme...
..mada kad bolje razmislim nista cudno ako u to verujes,nesto u stilu nekih zivih holivudskih zombija koji su mrtvi ali ipak zivi i zive zajedno sa jevrejima ne umiruci...tada i do dana danasnjeg. :D
Naravno,ako li smatras ds je Isus tom prilikom pomenuo i neka predanja daj nam citata ili priznajda si slagao.
Naprotiv. Apostoli jasno pišu da su nešto prenijeli pisanim riječima a nešto usmenim putem
i pozvali svoje učenike da čuvaju predanja.
Daj bre dokaza iz Pisma da vidimo koje su i kakve te usne predaje,jesu li to verske novotarije ili su doslovna ukazivanje na Pisma ,daj da vidimo sta je to bilo i kako se prenosilo.

Ako je sadržaj Pisma i Predanja identičan ne bi imalo smisla da apostoli ističu da su nešto prenosili usmenim putem jer bi ovo pisano bilo dovoljno.
Sta je predanje,daj nam definiciju iz Svetog Pisma pa da jos jednom ponovimo gradjivo.
Izvoli.

Ja sam bio sklon Manihejstvu punih pola sata jer Manihejstvo za pocetnike za pogane je antisemitsko dualisticko tipa djavo bog Jevreja a njihov je dobri bog..
I onda imamo rulju pogana krscana koja krsi 10 zapovedi na sve moguce nacine.
Odlepio sam se u 31 minuti.
Moras odrzati disciplinu zapovesti u korak s milosti.
TO je vec doktorat

Isto tada. Duh Sveti osvećuje tu vodu kojom se dijete krsti. Čovjek je iz dva dijela: tijela i duše. Vidljiva voda spira tijelo a sila Duha nevidljivo prisutna u vodi spira dušu.
Da vidim jesam li te dobro razumio.
Želiš reći, da vi pravoslavni kada se krstite vodom, bivate kršteni i drugim krštenjem (duhom)?

Back