DUHOVNI RAT

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zadrži svoje strahove za sebe. Mnoge od nas zanima bog i božanska ljubav, a ne obrezani ljudski primerci i njihovi strahovi.

Kojim ti to jezikom pišeš pobogu?

Pa zar tebi samo smeta Glasnikov jezik koji je na visini, a ne smeta ti divljastvo tvoje brace svedoka?
Hristos je svoje sledbenike poslao u svet, a ne u bunke ili manastir.
On je licno sedeo za trpezom za carinicima i to nije smetalo Njegiovom dostojanstvu.
Kod svedoka na sve strane neke nastrane ideje i obicno suprotne Biobliji.

Postovanje Eleleth,
A sta kazes da ja nista ne znam?

A da li si ti toliko sposobna da pravilno ocenis da ja nista ne znam?
Zaista si mi simpaticna. Prijatno si me nasmejala.

Blago ti je nama sto imamo takve mudrace. Je li tako?

Da si nam ziva i sdrava, idi da svedocis inace nece te unaprediti za pionira.

Kada to znam, vidis da makar nesto znam.

Sve najbolje

Poslednja izmena:
5.

Kako sam uspeo da svedocima dam ne kulinu literaturu i totalna kontrola.

Dosla su dva svedoka kod nas. Obadvoje su pricali nas jezik.

Ubrzo sam ustanovio da je jedan nemac koji je naucio nas jezik da svedoci nasima.

Drugi je bio iz Bosne.

Diskusija je tekla po starom sablonu. Svedoci su hteli samo meni da govore a kada sam ja njima govorio kao da su navloacili pancirne kosulje.

U jednom trenutklu su to bili kao drugi ljudi pa opet drugi kada su oni govorili.

To su odlike ljudi koji su pod necijom kontrolom, to jest kontrolom kule.
To su slicne metode kao kod sajtoledji.

Ja sam pomenuo njihovu staru knjigu Bog ostaje istinit i stara ucenja.
I jedan i drugi su se ponasali kao da nista nisam rekao.

Nisam uspeo ni da im pokazem tu knjigu a niti su hteli moju literaturu.

Otisli su.

Sledeci put sam shvatio da iako metoda nije losa ali metodom dva i dva koja nisu srodna, kula kontrolise i jednog i d ugog.
jedan se boji drugog.
Ako jedan pokaze slabost ili interesovanje za nesto rugo ovaj drugi je SVEDOK toga i prijavice ga braci u skupstini i imace problema cak i kar.
Ilic e ga kontrolisati.
U svakom slucaju se oni plase jedan od druugoga jer sistem pravi od njih spijune brace svoje.

Nedugo posle toga je ponovo kod nas dosao ovaj sto je bio iz Bosne sa svojom zenom.

Shvatio sam da iako je zbog onog drugog morao da glumi nezainteresovanog da su neke od mojih reci ostavile na njega utisak.

Dosli su da mi svedoce kako su rekli.
Medjutim ovom prilikom kao da nije onaj covek koji je bio sa onim nemcem.

Sasvim pristupacna iu radoznala osoba.

Mogao sam da im kazem i ukazem na mnoge stvari i slusali su i on i zena mu svedoci.

Ukazao sam im na staru Kulinu knjigu Bog ostaje istinit i na Novi svet prevod i prve stranice koje su prevedene na osnovu odbacneih ucenja iz te kjnjige.

Rekao je prvo da je to stara svetlsot.
A onda sam rekao, da nije bas tako.
Da to ucenje jos uvek stoji, ali skriveno u novi svet prevod.
Kada smammu to pokazao nista vise nije rekao.

Ponudios am im neku svoju literaturu sto su prihvatili a za mene je bio dobar znak i potvrda ovoga gore sto sam pisao.
Prvi put sam uspeo svedocima da dam ne kulinu literaturu.

Kula je na neki nacin izgradila sitem kontrole koji funcionise izmedju dve ne srodne osobe kada idu od kuce do kuce.

Smesko koliko sam vec informacija postavio o tome gore iznad.
Oni psihicki i svojim izolacijama siluju clanove svojih porodica i one koje iskljuce.
A umovi samih svedoka se nalze u lancima kule strazare.
Oni siluju Bozju rec.

Pozdrav Glasnik

Što je tebi izolacija njima nije! a ako se izoliraju od takvih vojnika Isusa kakav si ti ja ih podržavam i razumem u potpunosti zašto vas izbegavaju. Zar nisi primetio da ti još nisi jednu jedinu lepu reč ovde napisao?
Kaži Skim se ti družiš i koliko se oni po kojima pljuvaš druže sa tobom? Dragi moj Glasnik ja se nebi družio sa tobom ni pet (5) minuta, šta ti Glasnik misliš imam li ja pravo?

Kažeš: Oni psihicki i svojim izolacijama siluju clanove svojih porodica i one koje iskljuce.
A umovi samih svedoka se nalze u lancima kule strazare.

I šta ti si sam sebi dao za pravo da ih pljuvaškama pljuvaš i unižavaš? kaži mi čiji li si ti to svedok i koga slediš?
Šta se ti brineš za one koje JS isključe, daš li im ti ili posvećeni Adventizam koji je bez KONTROLE čašu vode ili parče leba??
Dali vam je ovo neki uigrani sistem pridobijanja onih koji su isključeni? bolje društvo niste ni zaslužili nego otpadnike JS da prikupljate, samo mogu zamisliti kako se lepo slažete.

Što su tebi teški lanci to njima lagan jaram Gospoda našega Hristosa, ali šteta što ti to nikada nećeš moći svatiti.

Kažeš: Oni siluju Bozju rec

To je opet tvoje nakaradno mišljenje zato što si nevernik(sledbenik ljudskih uredbi jer ne poznaš pisma. Ne kasape kako drugi to rade niti je friziraju kako ih uši svrbe da bi profitirali. Silovaje božije reči je kada se Bogovi mnoštva sabiraju, da dobro si čuo rekao sam "SABIRAJU" ovako: 1x1x1=1 da im zbir uvek bude jedan. E vidiš tu je silovanje jer nezna se ni gramatika a ni matematika.

Nego kada će ti ponestati pljuvaške pa da mi evanđeliziraš neku radosnu vest?

Pa zar tebi samo smeta Glasnikov jezik koji je na visini, a ne smeta ti divljastvo tvoje brace svedoka?
Hristos je svoje sledbenike poslao u svet, a ne u bunke ili manastir.
On je licno sedeo za trpezom za carinicima i to nije smetalo Njegiovom dostojanstvu.
Kod svedoka na sve strane neke nastrane ideje i obicno suprotne Biobliji.

Njegova braća svedoci???

Ti si lud sto na sto..

Pohmanitao ...

6.

KAKO SAM USPEO DA OPD SVEDOKA IZVUCEM DA MI PONUDE NERESENU DISKUSIJU???

Kod jednog prijatelja su poceli da dolaze svedoci.
On je dobro poznavao Bibliju ali nije hteo da im to otkrije da nebi pobegli.
Jer oni zele samo tebi da govore i ako ti pocnes njima, nece vise da dolaze.

Onda me je nazvao i rekao je da dodjem jer ce im reci da ima prijatelja koji se razume u Bibliju i voleo bi da vidi razgovr kojic e teci izmedju nas

Tako je i bilo.

Tema je bila zakazana, Bozji zakon itd.

Dosla su dvojica svedoka, muskaraca mladica.
Izvadili su svoje knjige ja moje.
Izvadio sam literaturu svedoka, gledali su sve zivo zabelezeno.

Osetio sam da su videli da nemaju posla sa pocetnikom.
Nikada do tada nisam imao prilike da vidim da svedoci tako oprezno izgovaraju svaku rec jer su videli da o temi o kojoj smo pricali Bozji zakon imam gomilu Kuline literature i to dobro proucenu.

To mi je mnogo olaksalo da nisu mogli da se sluze prevarom i trikovima.
Tako sam uspeo da svedoke drzim u sah poziciji, TO JEST MORALI SU DA BUDU POSTENI IAKO SE INACE U DISKUSIJAMA SLUZE SVIM MOGIUCIM TRIKOVIMA PA I NESITINAMA AKO TREBA.

Posto sam bio spremlejn a znao sam uanüred zahvaljuci njihovim knjigama koja nam donose na vrata, sta ce svedoci da mi navedu kao odgvor, imao sam vec dobre protiv odgovore.

Jedan od njih je morao non stop da ide u WC.

Kaze moj prijatelj da su se dobro preznojavali.

Onda su rekli da imaju drugi termin mora da idu.

Kazem ja nemozemo jos zavrsili i niste odgovorili na ovo pitanje pa na to pa na to.

Onda kaze jedan: DA SE SLOZIMO NA NERESENO???

Kazem, ne odgovorena pitanja su protiv poeni i nije moguce nereseno.

Odgvor na pitanja pa tada da razgovaramo o tome.
Ne, moraju da idu imaju drugi termin kazu.

Tokom diskusije je i prijatelj odjedared pokazao dobrog znanja Biblije pa su se cudili.
Naravno da je cilj da pokazemo svedocima kuline zablude i da ne izgube spasenje.
Ali nekada im treba pokazati da nisu to sto misle.
Da sve znaju!!!

ZBOG OVAKVIH RAZGOVORA I SVE VISE LJUDI KOJI PROTIV SVEDOKA KORISTE NJIHOVU LITERATURU; OSTVARENO JE TO DA DANAS SVEDOCI SVE MANJE OSTAVLJAJU SVOJU LITERATURU LJUDIMA, OSIM ONIMA ZA KOJE STVARNO USTANOVE DA HOCE SA NJIMA DA PROUCAVAJU P I TADA OPREZNO NEGO IKADA.

Sto zanci da ce te u buducnosti sve teze dobijati knjige od njih.

Smesko, mislis ako nikoga nisu silovali ni ubili, imaju pravo da umesto istine objavljuju neistinu? Pa nikoga nisu silovali - sveci su.

Pozdrav Mika

Nisi odgovorio na pitanje ili to nije u tvoj domein ili neznaš odgovor? Dragi Miko izjasni se šta je po tebi istina i koga ti slediš pa ćemo da distutiramo jer i ovako na konstruktivna i poučna DUHOVNA pitanja ti nemaš odgovore, jel Miko imam li ja pravo kada sam to rekao?
Kažeš: Pa nikoga nisu silovali - sveci su

Nisu silovali dabome da nisu, jer ti i tvoj ljubljeni brat Glasnik već bi odavno i to imali na vašim stolovima gde nema mesta čista?
A što kažeš da su sveci govori iz tebe taj sarkazam! mnogo puta su JEHOVINI SVEDOCI rekli da i oni su grešnji ljudi i da žive u zlom Sotoninom svetu (veliko "S" kao što je i u Adventističkim Biblijama).
Jedino su Adventisti posvećeni duhom i kako kažete jedina Isusova istinita crkva zadnjeg vremena sa darovima proricanja.
Eto svako se može uveriti kakav je taj Sveti Duh što vodi Adventizam po tome da ovde pišete bez ikakve KONTROLE.

Nego kada ćeš se rešiti da mi evanđeliziraš ono što sam ti tražio? ili evanđeliziraj ili pusti na radio taj program ali mi kaži u koje vreme da se uključim.

7.

KAKO SU ME SLAGALE DVE STARIJE J. SVEDOKINJE

Jednom prilikom su zazvonile na nasa vrata.
Ja ih uvek pozovoem da udju, jedino da sam posao negde.

Usle su i poceo je razgovor po starom sablonu.

Tokom razgovora sam usepo da ih dovedem van sablona i tada nastaju problemi.
Kao odgovor sam dobio da one neznaju da odgovore na ta pitanja na koja sam cvrsto insistirao.
Rekle su da ce mi poslati nekoga koji se bolje razume.
Do danas jos niko nije dosao poslat od ovih svedokinja da mi objasne pitanja koja sam tada trazio.
Ali sam vidjao svedoke kroz prozor kako idu od kuce do kuce ali moju zaobilaze???
Bilo je i onih koji nisu zvonili kao kod durgih, nego samo ostavili neki casopis u sanduce.

Iz toga sam shvatio da su dobro organizovani i da se obavestvaju gde treba da se cuvaju da ne odu sa nekim clanom a pogotvo novim da ne bude zbunjen i pocne i on da postavlja pitanja i razmislja?

TO JA ZOVEM TOTALNA KONTROLA I ROBOVANJE ORGANIZACIJI.

Apg 4:13 A kad videše slobodu Petrovu i Jovanovu, i znajući da su ljudi neknjiževni i prosti, divljahu se, i znahu ih da behu s Isusom.

Hriscani koje vodi Bog i imaju Istinu, nemaju potrebe da se ponasaju tako ili da njihova organizacija postavlja razne vrste kontrole i zastzrasivanja.

Sama istina je zastita.

U HRISTU HRISCANI IMAJU SLOBODU I ISTINU KOJU IMAJU TO JE NJIHOVA ZASTITA.[/U]

Bozja rec govori o toj slobodi i o takvima koji cine ljude robovima organizaciji nasuprot slobodi koju imaju u Hristu:

Gal 2:4 I za lažnu braću koja dođoše i privukoše se da uhode slobodu našu koju imamo u Hristu Isusu, da nas zarobe;

Gal 5:13 Jer ste vi, braćo, na slobodu pozvani: samo da vaša sloboda ne bude na želju telesnu, nego iz ljubavi služite jedan drugom.

Heb 10:35 Ne odbacujte, dakle, slobodu svoju, koja ima veliku platu.

1.Kor 10:29 Ali ne govorim za savest tvoju, nego drugog; jer zašto da moju slobodu sudi savest drugog?

Poslednja izmena od moderatora:
Sila Bozja se ogleda u svemu ne samo u osobinama ljudi.

Osim toga rec je o gresima ljudi, i koji su se Bozje sile odrekli koja moze da ucini cuda u njima i kroz njih pa zato su takvi kakvi se tamo nabrajaju.
Ta sila moze da ih dovede i do pozanja istine.
Medjutim to je nemoguce jer su se ustvari odrekli Boga.
Kao kula Isusa.

Evo kavi su to:
Koje se svagda uče, i nikad ne mogu da dođu k poznanju istine.
8 Kao što se Janije i Jamvrije protiviše Mojsiju, tako se i ovi protive istini, ljudi izopačenog uma, nevešti u veri.
9 Ali neće dugo napredovati; jer će njihovo bezumlje postati javno pred svima, kao i onih što posta.

1 Timotiju 3.

Hvaliti se da sluzis Bogu a da nemas cuda to nikako nemoze da bude normalno.

Kako je moguce da postoji Bozja organizacija a da nema iskustva uslisenih molitava na primer??????

Postovanje Logicaru,

Kako to kazes da kod vas nema da se desavaju cuda? Uredu, ali kako objasnjavas da je Hristos upotrebio vise vremena u lecenju bolesnih i cinjenju cuda nego u propovedanju?
Sta mislis da li je pogresio? Onda, sta je vaznije u Bozjim ocima?

Drugo. kako taj vas obicaj uskladjavas sa Hristovim nalogom koji je daoa svojim ucenicima: "Bolesne isceljujte, gubave cistite, mrtve dizite, djavole izgonite?" Matej 10,8.

Trece, zar nisu ucenici i posle Hristovog uznesenja cinili cuda? Petar je rekao hromome: "Srebra i zlata nema u mene, nego sto imam ovo ti dajem: U ime Isusa Hrista Nazare}anina ustani i hodi... I skocivsi odmah i hodjase." Dela 3,4-9.

Sta mislis, zar ne bi Hristovi sledbenisi trebali da imaju takvu veru da i ovakva cuda cine?

Slazem se sa tobom da cuda ne smeju biti jedini znak sluzbe Bogu, ali vernik ne treba da ih odbaci.
Vidis to je cisto biblijsko ucenje, pa zar ga vi ne sledite?

Sve najbolje

Kažeš : ˝ Uredu, ali kako objasnjavas da je Hristos upotrebio vise vremena u lecenju bolesnih i cinjenju cuda nego u propovedanju? ˝

Pa nije baš točno ovo što si napisao.

Luka 4:43 - A on im je rekao: “I drugim gradovima moram objaviti dobru vijest o kraljevstvu Božjem, jer sam radi toga poslan.

Isusov prioritet je bilo prenošenje dobre vjesti o Božjem Kraljevstvu, a uz to je i liječio, istjerivao demone, iscjeljivao i uskrsavao.

Marko 13:10 - I u svim se narodima najprije mora propovijedati dobra vijest.
--------------------------------------------
Kažeš : ˝ Drugo. kako taj vas obicaj uskladjavas sa Hristovim nalogom koji je daoa svojim ucenicima: "Bolesne isceljujte, gubave cistite, mrtve dizite, djavole izgonite?" Matej 10,8. ˝

Nema potrebe da ciljano propuštaš 7. stih.

Matej 10:7 - Putem propovijedajte: ‘Približilo se kraljevstvo nebesko.
------------------------------------------
Kažeš : ˝ Trece, zar nisu ucenici i posle Hristovog uznesenja cinili cuda? ˝

Darovi duha su trajali sve dok nisu ispunili voju svrhu.

Budući da su ta čudesna izlječenja veličala Boga i donijela toliko mnogo radosti, razumno je zapitati se: ’Da li dar liječenja svetim duhom još uvijek djeluje ?‘

Odgovor na to pitanje glasi ne — a razlog bi neke mogao iznenaditi. Ta čudesna ozdravljenja prvog stoljeća ispunila su svoju svrhu. The Illustrated Bible Dictionary ispravno iznosi: ”Svrha čudâ liječenja bila je teološka, ne medicinska.“

Kojoj su teološkoj svrsi poslužila ta čuda ?

U prvom redu, Isusova čuda liječenja poslužila su svrsi da ga identificiraju kao Mesiju. Nakon njegove smrti pomogla su utvrditi da je Božji blagoslov sada bio na novoj kršćanskoj skupštini. Osim toga, ona su pokazivala da će Božje obećanje da u novom svijetu ozdravi čovječanstvo biti ispunjeno. Ona potvrđuju našu vjeru da će zaista doći vrijeme kad ”ni[t]ko od stanovnika ne će reći: bolestan sam. Narodu koji živi u njemu oprosti[t ]će se bezakonje“. Kad su te namjere za prvo stoljeće bile postignute, čuda više nisu bila potrebna. Vrijedno je zapaziti da su i sami Isusovi učenici u prvom stoljeću trpjeli nemoći koje nisu bile čudom izlječene. To je daljnji dokaz da su Isusove čudesne djelatnosti liječenja, kao i one apostola, postojale kako bi se naučile važne istine, a ne da pruže medicinske usluge. Kad je Timoteju preporučio terapiju liječenja njegovih čestih bolesti, Pavao je zagovarao medicinsku upotrebu vina, a ne liječenje vjerom. Pavao, koji je sam izvodio čuda liječenja, nije bio oslobođen ’trna u tijelu‘ koji ga je ’trajno mučio‘. Kad su apostoli pomrli, nestao je i dar liječenja. Sam Pavao je ukazao da će se to dogoditi. Povezujući kršćansku skupštinu s djetetom, Pavao je rekao: ”Kad sam bio dijete, govorio sam kao dijete, mislio kao dijete, sudio kao dijete. Kad sam postao zreo čovjek, odbacio sam što je djetinje.“ Ovom usporedbom je htio pokazati da su čudesni darovi duha bili sastavni dio djetinjstva kršćanske skupštine. Oni su bili ono ”što je djetinje“. Stoga je rekao da će ’oni [čudesni darovi] iščeznuti‘.

Sila Bozja se ogleda u svemu ne samo u osobinama ljudi.

Osim toga rec je o gresima ljudi, i koji su se Bozje sile odrekli koja moze da ucini cuda u njima i kroz njih pa zato su takvi kakvi se tamo nabrajaju.
Ta sila moze da ih dovede i do pozanja istine.
Medjutim to je nemoguce jer su se ustvari odrekli Boga.
Kao kula Isusa.

Evo kavi su to:
Koje se svagda uče, i nikad ne mogu da dođu k poznanju istine.
8 Kao što se Janije i Jamvrije protiviše Mojsiju, tako se i ovi protive istini, ljudi izopačenog uma, nevešti u veri.
9 Ali neće dugo napredovati; jer će njihovo bezumlje postati javno pred svima, kao i onih što posta.

1 Timotiju 3.

Hvaliti se da sluzis Bogu a da nemas cuda to nikako nemoze da bude normalno.

Kako je moguce da postoji Bozja organizacija a da nema iskustva uslisenih molitava na primer??????

Kažeš : ˝ Hvaliti se da sluzis Bogu a da nemas cuda to nikako nemoze da bude normalno. ˝

Upravo je to normalno, i jedan od znakova prepoznavanja pravog Božjeg naroda.

Ustvari, oni koji čine čuda u ovom vremenu kraja ne mogu biti pravi Božji narod.

Matej 7:21-23 - Neće svatko tko mi govori: ‘Gospodine, Gospodine’, ući u kraljevstvo nebesko, nego onaj tko vrši volju Oca mojega koji je na nebesima. Mnogi će mi reći u onaj dan: ‘Gospodine, Gospodine, nismo li u tvoje ime proricali i u tvoje ime demone istjerivali i u tvoje ime mnoga silna djela činili?’ Tada ću im kazati: Nikad vas nisam poznavao! Odlazite od mene, vi koji činite bezakonje!

Isus je sasvim jasan po tom pitanju !

Izbjegla sam religioznu prevaru

Sjećam se prvog ”čuda“ koje sam vidjela. Bila sam stara šest i pol godina. Bila sam s majkom na sastanku Pentekostalaca u jednoj kući. Propovjednik je pjevao i dobio je duh, onako kako to Pentekostalci čine kad pjevaju. Bila je zima i nasred prostorije je bila velika okrugla peć. Vidjela sam ga kako stavlja ruku u peć, i dalje pjevajući i pomalo povikujući, i kako uzima veliki užareni komad ugljena. Držao ga je u rukama, nosio ga po prostoriji i ispuštao one male pobjedničke povike i pjevao. Za sve to vrijeme drugi su pjevali i uzvikivali i plesali oko njega. Nakon sastanka svi su gledali u njegove ruke da bi vidjeli da li su spržene. Na njima nije bilo ni mrlje! Jedan gostujući propovjednik dobio je duh i iz kutije izvukao jednu veliku zvečarku koju je donio sa sobom. Omotao ju je oko ruke i vikao. Ja sam bila iza njega na podiju zajedno s pjevačima i sjećam se kako mu je krv počela curiti između prstiju. Zatim je propovjednik kojeg sam godinama ranije vidjela kako drži žeravicu dobio duh, prišao, uzeo zmiju iz ruke drugog propovjednika i stavio je natrag u kutiju. Ali, čovjeku koji je ujeden nije pozlilo. Sjećam se, međutim, da je troje ljudi koje sam poznavala, a koje je ujela zmija, umrlo. Jedan od njih bio je i moj poočim. Kad sam imala 19 godina udala sam se za jednog mladog čovjeka koji je tvrdio da je spašen. Ali, on nije bio uvjereni Pentekostalac. Vidjela sam ga jednom kako drži zmije, ali nije imao duh koji je bio u skladu s mojim. Jedno vrijeme je bio dobar Pentekostalac, a zatim je prekinuo, počeo pušiti i činiti druge stvari u koje nismo vjerovali. Međutim, ta stvar s duhovima me uznemirila. Kad su Pentekostalci dobili duh, duhovi nisu uvijek bili isti. Neki su bili jači, a neki nisu bili usklađeni, a neki su se čak sukobili s drugima. Nikad to nisam mogla razumjeti. Zato sam se pitala zašto ima toliko različitih duhova. Sjećam se da sam se sve vrijeme dok sam bila Pentekostalka molila: ”Ovo je jedina vjera za koju znam, Bože, da bi mogla biti ispravna. Ali, ako ti ne služim na način koji se tebi dopada, Bože, želim da to znam. Ako ovo nije prava religija, molim te pokaži mi koja jest“. Mnogo puta sam se ovako molila.

Dok sam još bila u prvom braku po prvi puta sam vidjela časopise Kulu stražaru i Probudi se! Godine 1962. preselili smo u Cincinnati i Jehovini svjedoci su došli na naša vrata. Moj suprug je volio s njima razgovarati, ali ja nisam. Kad su došli, ja bih ostala u kuhinji. Moj se suprug pretplatio na časopise, iako ih nikad nije čitao. Ali, ja sam ih čitala. Znala sam da ne bih trebala, osjećala sam se krivom kad sam ih čitala, ali nisam mogla podnijeti da nešto stoji a da se ne pročita. Bacila bih čak časopise u smeće, a kasnije sam ih izvadila i pročitala! Čitala sam u Kuli stražari i Probudi se! o planeti Zemlji koja će trajati zauvijek — o zemaljskom raju koji će biti ispunjen pravednim ljudima. To je bilo nešto najbolje što sam ikada čula. To me se jako dojmilo, jer mi Pentekostalci nismo vjerovali to u vezi Zemlje. Sjećam se kako sam čitala o rajskoj Zemlji koja će biti zauvijek nastanjena, i mislila sam: ’To nije točno!‘ Ali, voljela sam to čitati. U meni se odvijala prava borba. Molila sam se. Konačno sam zamolila supruga da prestane uzimati časopise, i on je to učinio. Moj se suprug spetljao s nekom drugom ženom, pa smo se nakon sedam godina braka razveli. Sa svoja dva sina preselila sam kod Olene, jedne dugogodišnje prijateljice koja se udala za mog ujaka. Ona je bila izvrsna pjevačica, pa smo zajedno odlazile na sastanke Pentekostalaca i pjevale u raznim crkvama. Olene je bila kćerka propovjednika koji je držao žeravicu. Dvaput sam bila ”izliječena“. Prvi puta je to bilo onda kad sam imala pobačaj i krvarila. Unatoč tome, otišla sam na sastanak Pentekostalaca. Bila sam toliko slaba da sam se bojala da ću morati otići. Zatim sam začula kako su Olene i njen otac počeli pjevati. Dobili su duh. Uhvatili su se jedno drugome za ramena. Prišli su mi i položili ruke na mene. Odmah sam ostala bez svijesti. Kad sam došla k sebi, osjećala sam se dobro! Krvarenje je prestalo! Drugi puta je to bilo kad sam imala oboljenje desni. Od svoje 15. godine nosila sam protezu. Sada tri mjeseca nisam nosila zube i jela sam samo tekuću hranu. Postala sam očajna i otišla kod liječnika. Pogledao mi je usta i rekao: ”Vi ne trebate mene, nego zubnog kirurga“. Rekao je da se bolest zove papilomatoza i preporučio mi zubara. Nikada nisam otišla. Olene i ja otišle smo u crkvu u Kentuckyju. Kasnije te večeri ja sam pjevala i bila vrlo duboko u duhu. Olene je položila na mene ruke, izgubila sam svijest i pala na pod. Kad sam došla k svijesti, ispljunula sam kao komadiće suhog, sažvakanog mesa. ’Kad sam došla kući, mogla sam staviti svoju protezu. Otada više nikad nisam imala s tim problema. Olene je mnogo čitala Bibliju. Ubrzo nakon što sam se kod nje preselila, pozvala me u sobu gdje je čitala. Imala je jedno pitanje. Pročitala je Propovjednika 1:4: ”Naraštaj jedan odlazi i drugi dolazi, a zemlja stoji u vijek“. Zatim je rekla: ”Objasni mi taj citat. Mi to ne vjerujemo. O čemu onda govori!?“ Jako sam se uznemirila. ”Želim znati“, rekla je, ”zašto si toliko uznemirena u vezi ovog citata. To je citat iz Biblije i mi moramo znati što to znači?“ Ja sam objasnila: ”Čitala sam o tome u Kuli stražari i Probudi se! i nisam htjela da znaš da sam čitala te časopise koje izdaju Jehovini svjedoci“. Odmah je htjela ići u potragu za Jehovinim svjedocima. ”Bez brige“, rekla sam. ”Ako budemo ovdje duže živjeli, oni će doći na naša vrata. Oni te uvijek pronađu“. Kad sam dva tjedna kasnije došla s posla, čekala me na vratima, sva nasmijana. ”Pogodi tko je bio ovdje danas?“ Nisam imala pojma. ”Jehovini svjedoci. Ugovorila sam biblijski studij za nas obje!“ Ostala sam bez riječi. Ja nisam htjela s njima proučavati. Bojala sam ih se. Ali, proučavali smo. Pozvali su nas na sastanke. Olene nije voljela tamo ići, ali ja jesam. Tada je moj najstariji sin imao oko tri godine, i mi smo išli u Kraljevsku dvoranu. U to vrijeme dovršili smo na biblijskom studiju knjigu Istina, pa smo i Olene i ja shvatile da je Penetekostalna crkva neispravna. No, Olene je prekinula studij, pa sam isto učinila i ja. To je bilo 1972. godine. Godine 1974. Olene mi je telefonirala — tada više nismo skupa živjele. Upitala me da li bih se htjela udati za njenog oca — čovjeka koji je držao žeravicu kad sam ja imala šest i pol godina. Moj brak s prvim mužem bio je okončan prije sedam godina, pa sam se u januaru 1975. udala za Oleninog oca. On je živio u Kentuckyju, u blizini one iste Pentekostalne crkve u koju sam odlazila kao dijete. Kad sam se udala za njega, rekla sam mu da se više nikada neću vratiti Pentekostalcima i da ću, ako ikada opet budem u nekoj religiji, biti s Jehovinim svjedocima. On se složio s tim. Ali, tek smo bili nekoliko mjeseci u braku kad je počeo tražiti od mene da idem s njim na sastanke u Pentekostalnu crkvu. Jednom sam otišla. Nisam mogla ostati sjediti do kraja. Demona je bilo posvuda! U to vrijeme sam naučila da Sotona, njegovi demoni i njegovi sluge ovdje na Zemlji mogu činiti znakove i čuda i da je kršćansko ratovanje protiv takvih demonskih sila na nebeskim položajima. Isto tako, naučila sam da su čudesni darovi rane kršćanske crkve bili u tu svrhu da je se učvrsti u njenom začetku, i da su kasnije, odlaskom apostola, takvi darovi trebali prestati. Naprimjer, obzirom na dar govorenja jezicima, pisano je: ”Jezici? Oni će umuknuti“. Ljubav, vjera i nada sada su glavna uporišta zrele kršćanske crkve.

Moj suprug je pokušao nagovoriti me da ponovo idem kod Pentekostalaca i zajedno s njim pjevam i sviram gitaru. Umjesto toga, ja sam ponovo počela odlaziti u Kraljevsku dvoranu. Kad bi on nakon vikenda tokom kojeg je propovijedao po Pentekostalnim crkvama došao kući, bacio bi lisnicu punu novaca dobivenog od priloga koje su Pentekostalci skupili za njega. Smijao se što su mu ljudi dali sav taj novac, a nije ništa učinio da ga zaradi. Konačno je i moj mlađi sin išao na sastanke sa mnom i postao djelotvorni Svjedok. Moj suprug se veoma uznemirio kad bih ja došla kasno kući sa sastanaka. Jedne sam večeri došla kući oko deset sati i suprug me zaključao van kuće. Moj sin i ja morali smo provesti noć u automobilu. To se dogodilo nekoliko puta. On je u svom automobilu nosio pištolj, i kad me pronašao da čitam ili proučavam otišao je po svoj pištolj i četiri ili pet puta opalio ispod moje stolice. Kad sam u vrt nosila piće, on bi pucao u boce. Nije me htio ubiti, samo me htio izludjeti. Ali, ja sam se molila Jehovi i ostala mirna, a to je njega izludilo. Jednog dana kad sam se spremala za sastanak, on me upitao: ”Zar ćeš zaista postati Jehovin svjedok? Zar ćeš stvarno lunjati okolo od vrata do vrata i propovijedati?“ A ja sam rekla: ”Da, hoću“. ”Pa“, rekao je, ”onda ti dajem dva tjedna da odeš iz ove kuće“. Tako smo moj sin i ja preselili. Preselili smo u jednu malu kuću u kojoj nitko nije godinama živio. Bili smo bez tekuće vode, s vrlo malo namještaja, i bez novaca. Ali, bilo je tako lijepo imati slobodu i odlaziti na sastanke bez brige da li ćeš biti zaključan van ili u kući, te biti u mogućnosti služiti Jehovi propovijedajući od vrata do vrata. Kad god sam na vratima naišla na Pentekostalce, osjetila sam prisustvo demona. Tada bih rekla: ”Jehova, ja znam da si ti jači od demona. Ja znam da imaš moć pomoći mi, i trebam tvoju pomoć. Potreban mi je tvoj sveti duh da se mogu s ovim nositi“. I on mi je uvijek pomogao. Krštena sam u septembru 1976. Moj sin je kršten u julu 1977. Moja sestra je predani Svjedok. Moja majka je proučavala i počela propovijedati od vrata do vrata. Dakle, imam mnogo ohrabrenja od strane svoje obitelji i mnogo pomoći od Jehove i njegovog naroda. Jehova je bio toliko strpljiv sa mnom. Neka bude isto tako strpljiv s milijunima drugih koje ”dobrota Božja na pokajanje vodi“. (Ispričala Ireta Clemons)

Krivotvorena čuda

Jedan doktor u Engleskoj proveo je oko 20 godina ispitujući tvrdnje o čudima koja izvode karizmatične i evangeličke crkve u toj zemlji. Njegov je zaključak, prema londonskom Daily Telegraphu: ”Karizmatski izvještaji o čudesnim izlječenjima nisu poduprti niti jednim jedinim medicinskim dokazom.“ Dr. Peter May je pred sinodom Anglikanske crkve opisao svoje ponavljane pokušaje tokom godina da od ”iscjelitelja“ dobije dokaze za različita čuda za koja oni tvrde da su ih izveli. ”Obično“, kaže on, ”uopće ništa ne ponude, a slučajevi koji se iznesu nikad nisu ono što izgledaju na prvi pogled.“ On je javno osudio časopise i videofilmove koji izvlače profit od opisivanja čuda koja se očito nikada nisu dogodila. Prema Telegraphu, dr. May je usporedio svoje pronalaske sa pronalascima mnogih kolega. ”Nitko od njih“, kaže on, ”nije mogao dokumentirati niti jedan jedini slučaj koji bi se mogao usporediti sa Kristovim čudima.“

Tijelo se može samo izliječiti

“Ljudski organizam može sam izliječiti 60 do 70 posto svih svojih bolesti”, kaže profesor dr. Gustav Dobos iz Rudarske bolnice u Essenu (Njemačka). Smatra se da tijelo proizvodi 30 do 40 vrsta “lijekova”, kao što su kortizon i tvari koje sprečavaju nastanak bubrežnih kamenaca. Znanstvenici su istražili neke procese koji su uključeni u taj prirodni način liječenja, no još uvijek ima mnogo toga što trebaju otkriti. Uviđaju da se radi o “složenom uzajamnom djelovanju hormona, citokina i stanica ubojica” pri kojem “emocije i raspoloženja također igraju određenu ulogu”, piše časopis Vital te dodaje da stres i životni problemi mogu “mjesecima štetno utjecati na imunitet”.

Demonizam u Rimu

Gabriele Amorth tvrdi da je od svog imenovanja za katoličkog egzorcista 1986. samo u gradu Rimu imao 12 000 slučajeva opsjednutosti demonima. ”Zašto tako mnogo?“, pitala je reporterka talijanskih novina Il Tempo. ”Sve tradicionalno katoličke zemlje“, smatra svećenik, ”uronjene su u more zaraženosti. Napadi demona više se ne mogu zaustaviti.“ Amorth je imao oštre riječi za Rim: ”Papin grad opsjednut je demonima najviše na svijetu. Ovdje djeluje preko sto sotonskih kultova (...) Svatko treba znati da u Rimu nestaje mnogo djece i da ih se upotrebljava u sotonskim ritualima.“

Kulina Generacija 1914 koja nije trebala da umre

Jako važna činjenica koju nikada ne smemo zaboraviti je da vodeće telo tvrdi da upravlja "božjom organizacijom na zemlji" pod vođstvom "svetog duha".Pod znake navoda sam stavio zato što Kula stražara baš tako piše-"božjom" i "sveti duh".

U poslednje vreme je organizacija Jehovinih svedoka prestala da spominje generaciju 1914-te godine.

Da podsetim,sva izdanja Kule stražare pregleda i odobrava upravno telo tako da ne može da se kaže da se potkrala greška nekom od pisaca ili da je u pitanju štamparska greška.Iza svake tvrdnje stoji upravno telo Jehovinih svedoka iako su se već više puta izvlačili upravo na takav način što su neke greške jednostavno pripisivali pojedincima .
Da podsetim da Jehovini svedoci veruju da sve što dođe iz Kule stražare dolazi lično od Boga.
Pretnja skorašnjim sudnjim danom je jako važna da bi se što lakše i brže saterale ovčice u tor.
Što se neko više plaši lakše ga je kontrolisati i na brzinu ubediti.
Pitanje je samo u čiji tor idu te ovčice i ko je taj što ih skuplja?
U knjizi "Istina koja vodi do večnog života " ali ne samo u njoj stoji ova slika koja upućuje da treba što pre pristupiti Jehovinim svedocima jer jedino uz njih će se čovek spasti.
Naravno da i to sa Biblijom nema veze,ali mnoge stvari kada je učenje Jehovinih svedoka samo naizgled se pozivaju na Bibliju odnosno Knjigu "Novi svet" koju Jehovini svedoci zovu Biblija.

U novom izdanju iste knjige ovih stranica više nema,izbačene su iako nigde ne piše da je u pitanju prerađeno izdanje,što je u izdavaštvu naravno uvek slučaj.Na takav način nove generacije čitaju knjige koje su ranije napisane,a da ni ne znaju da su knjige promenjene jer se i učenje Jehovinih svedoka izmenilo.Svako ko čita Bibliju zna naprotiv da se Bog ne menja i da ono što obeća to i ispuni.
Da dodam još jednom iako sam u prethodnom postu već spomenuo ali pošto pripada u ovu temu:

I iako nerado postavljam na stranim jezicima jer pišem za naše ljude jedan primer za koji mislim da će svi razumeti i bez velikog znanja engleskog.

Generacija sa ove slike je već pomrla,a nove ovčice su opet u toru ali sa drugom pričom.Organizacija Jehovinih svedoka uvek nalazi načina da tim ljudima zamaže oči i da ide dalje skupljajući uvek nove žrtve.

Ko je javio kulinoj upravi, koja tvrdi da ima direktnu vezu sa Bogom da ta generacija nece umreti?

Bog?

Joh 17:3 A ovo je život večni da poznaju Tebe jedinog istinitog Boga, i koga si poslao Isusa Hrista.

Nikako Bog koji je istina.

Ko je onda to mogao da bude da kulinoj upravi javi ovu LAZ?

Joh 8:44 Vaš je otac đavo; i slasti oca svog hoćete da činite: on je krvnik ljudski od početka, i ne stoji na istini; jer nema istine u njemu; kad govori laž, svoje govori: jer je laža i otac laži.

Bog ne javlja neistine. Ali ih javlja otac lazi sotona ,kako kaze Bozja rec.

Poslednja izmena:
Diskusija je tekla po starom sablonu. Svedoci su hteli samo meni da govore a kada sam ja njima govorio kao da su navloacili pancirne kosulje.

Pozdrav Glasnik

Kakva pancirna košulja pa ti si se u bunker sakrio, ovo što ti evanđeliziraš jeste posvećeni sarkazni duh Adventističkog Isusa Ellen G White, šta kažež Glasnik jesam li u pravu?

Evo ovo ti evanđeliziraj da vidim šta Adventista zna ume i može.

Miko šta ti kažeš da ovde piše?
ויען ישוע וידבר אליו הראשנה לכל המצות היא שמע ישראל יהוה אלהינו יהוה אחד׃
A ovde?
ο δε ιησους απεκριθη αυτω οτι πρωτη παντων των εντολων ακουε ισραηλ κυριος ο θεος ημων κυριος εις εστιν
E a šta ti kažeš da ovde napisano?
ἐν οἷς ὁ θεὸς τοῦ αἰῶνος τούτου ἐτύφλωσεν τὰ νοήματα τῶν ἀπίστων εἰς τὸ μὴ αὐγάσαι τὸν φωτισμὸν τοῦ εὐαγγελίου τῆς δόξης τοῦ Χριστοῦ ὅς ἐστιν εἰκὼν τοῦ θεοῦ.

Miko ako se dotakneš ovoga ti sam ćeš sebi rušiti taj tvoj posvećeni ali bez kontrole Adventizam.

Miko a šta ti misliš da ovde piše:
καὶ ταῦτα τὰ δικαιώματα καὶ τὰ κρίματα ὅσα ἐνετείλατο κύριος τοῖς υἱοῖς ισραηλ ἐν τῇ ἐρήμῳ ἐξελθόντων αὐτῶν ἐκ γῆς αἰγύπτου ἄκουε ισραηλ κύριος ὁ θεὸς ἡμῶν κύριος εἷς ἐστιν

A ovde?
שמע ישראל יהוה אלהינו יהוה ׀ אחד ׃

Dragi moj Miko uzimaj si dovoljno vremena i ne žuri sa odgovorom već preispitaj Adventističku posvećenu Teologiju da ne bi ovde Bez Kontrole napisao gluposti i da se blamiraš.
Kad već hoćeš da evanđeliziraš evo ti prilike pokaži mi taj posvećeni duhovni Adventizam, evanđeliziraj dragi moj Mika da ja proverim koji Sveti Duh vodi tebe i sav Adevntizam, naravno interesira me kakve to više škole ti imaš kada si sebi dao za pravo da ismejavaš i unižavaš neistomišljenike.

Dragi moj Miko razlike radi i za početak ja ću te dovesti na brazdu i uputiću te na pravi put ovim stihom:
http://bible.cc/mark/12-29.htm

A ako to neznaš može i ovo:

http://imageshack.us/photo/my-images/829/otkrivenje303.jpg/

Pozdrav
Ima ko (bilo ko osim JEHOVINIH SVEDOKA) da želi evanđelizirati stihove iz Biblije koje ću navesti.

Otkrivenje 21,3 I čuh glas veliki s neba gdje govori: evo skinije Božije među ljudima, i življeće s njima, i oni će biti narod njegov, i sam Bog biće s njima Bog njihov.

4. I Bog će otrti svaku suzu od očiju njihovijeh, i smrti neće biti više, ni plača, ni vike, ni bolesti neće biti više; jer prvo prođe.
5. I reče onaj što sjeđaše na prijestolu: evo sve novo tvorim. I reče mi: napiši, jer su ove riječi istinite i vjerne.
6. I reče mi: svrši se. Ja sam alfa i omega, početak i svršetak. Ja ću žednome dati iz izvora vode žive za badava.

Otkrivenje 1.8 Ja sam alfa i omega, početak i svršetak, govori Gospod, koji jest, i koji bješe, i koji će doći, svedržitelj.

Izaja 44.6 Ovako govori Gospod car Izrailjev i izbavitelj njegov, Gospod nad vojskama: ja sam prvi i ja sam pošljednji, i osim mene nema Boga.

Unapred hvala na trudu.

Hajd zamaži mi oči onako bez kontrole kako ti znaš ili pancirnu košulju pa u bunker.

Poslednja izmena:
5.

Kako sam uspeo da svedocima dam ne kulinu literaturu i totalna kontrola.

Dosla su dva svedoka kod nas. Obadvoje su pricali nas jezik.

Ubrzo sam ustanovio da je jedan nemac koji je naucio nas jezik da svedoci nasima.

Drugi je bio iz Bosne.

U jednom trenutklu su to bili kao drugi ljudi pa opet drugi kada su oni govorili.

To su odlike ljudi koji su pod necijom kontrolom, to jest kontrolom kule.
To su slicne metode kao kod sajtoledji.

Ja sam pomenuo njihovu staru knjigu Bog ostaje istinit i stara ucenja.
I jedan i drugi su se ponasali kao da nista nisam rekao.

Nisam uspeo ni da im pokazem tu knjigu a niti su hteli moju literaturu.

Otisli su.

Sledeci put sam shvatio da iako metoda nije losa ali metodom dva i dva koja nisu srodna, kula kontrolise i jednog i d ugog.
jedan se boji drugog.
Ako jedan pokaze slabost ili interesovanje za nesto rugo ovaj drugi je SVEDOK toga i prijavice ga braci u skupstini i imace problema cak i kar.
Ilic e ga kontrolisati.
U svakom slucaju se oni plase jedan od druugoga jer sistem pravi od njih spijune brace svoje.

Nedugo posle toga je ponovo kod nas dosao ovaj sto je bio iz Bosne sa svojom zenom.

Shvatio sam da iako je zbog onog drugog morao da glumi nezainteresovanog da su neke od mojih reci ostavile na njega utisak.

Dosli su da mi svedoce kako su rekli.
Medjutim ovom prilikom kao da nije onaj covek koji je bio sa onim nemcem.

Sasvim pristupacna iu radoznala osoba.

Mogao sam da im kazem i ukazem na mnoge stvari i slusali su i on i zena mu svedoci.

Mika32:
Moj dobri prijatelj Dejvid, nekoliko godina dolazi kod mene, zaista smo dobri prijatelji, ali on zna da sam ja rodjen u Pravoslavlju, a d avise nisam pravoslavac
i nista vise. Poceo je da mi drzi biblijske casove sto sam ja sa radoscu prihvatio. Medjutim, kad sam mu ja poceo iznosti kontra dokaze,
on mi je vrlo uctibo rekao: Ja sam ostavio svoj dom, svoju familiju i dosao da vas naucim Bibliji i nije fer da vi koristite ovo vreme pa da meni drzite Bibliske casove.

Drugom prilikom kad su naisli trazio sam njihove Yerbooks za 5 godina zato sto sam pravio grafikon statistike. Sledece sedmice dosao je samo jedan od njih i doneo mi trazene knjige.
Posto je bio sam, ja sam poceo da mu iznosim promasaje Kule strazare, On je sede i menjao boju. Odjednom strpljenje ga je izdalo pa je reka:
"Ko ovde koga ubraca, vi mene ili ja vas? Ja sam krsten!" Ja sam odgovori, pa vi mene. Ustao je i otisao i nikad se vise nije vratio onih 5 knjiga su ostale kod mena,
a nije mi dao adresu da mu ih posaljem

Prosle godine Dejvid je sa sobom doveon novog regruta, koji se pokazao vrlo radoznalim i zbog njega ja sam poceo da iznosim sporna pitanja.
Dejvid je shvatio da ce to pokolebati "regruta" pa je ustao da idu, ali regrut nije hteo da izadje, nego je nastavio diskusiju sa mnom.
Dejvida je izdalo strpljenje, izasao je napolje i cekao, a regrut tesko se resio da izadje, posto je rekao sta je hteo i cuvo sto je zeleo da cije, izasao je i vise nikad nije dosao.

Koliko sam ja ustanovio, clanovi obicno ne idu sami pojedinacno, ali staresine idu.

Mika32:
Moj dobri prijatelj Dejvid, nekoliko godina dolazi kod mene, zaista smo dobri prijatelji, ali on zna da sam ja rodjen u Pravoslavlju, a d avise nisam pravoslavac
i nista vise. Poceo je da mi drzi biblijske casove sto sam ja sa radoscu prihvatio. Medjutim, kad sam mu ja poceo iznosti kontra dokaze,
on mi je vrlo uctibo rekao: Ja sam ostavio svoj dom, svoju familiju i dosao da vas naucim Bibliji i nije fer da vi koristite ovo vreme pa da meni drzite Bibliske casove.

Drugom prilikom kad su naisli trazio sam njihove Yerbooks za 5 godina zato sto sam pravio grafikon statistike. Sledece sedmice dosao je samo jedan od njih i doneo mi trazene knjige.
Posto je bio sam, ja sam poceo da mu iznosim promasaje Kule strazare, On je sede i menjao boju. Odjednom strpljenje ga je izdalo pa je reka:
"Ko ovde koga ubraca, vi mene ili ja vas? Ja sam krsten!" Ja sam odgovori, pa vi mene. Ustao je i otisao i nikad se vise nije vratio onih 5 knjiga su ostale kod mena,
a nije mi dao adresu da mu ih posaljem

Prosle godine Dejvid je sa sobom doveon novog regruta, koji se pokazao vrlo radoznalim i zbog njega ja sam poceo da iznosim sporna pitanja.
Dejvid je shvatio da ce to pokolebati "regruta" pa je ustao da idu, ali regrut nije hteo da izadje, nego je nastavio diskusiju sa mnom.
Dejvida je izdalo strpljenje, izasao je napolje i cekao, a regrut tesko se resio da izadje, posto je rekao sta je hteo i cuvo sto je zeleo da cije, izasao je i vise nikad nije dosao.

Koliko sam ja ustanovio, clanovi obicno ne idu sami pojedinacno, ali staresine idu.

Pozdrav Mika

Koje kontra dokaze si ti njemu iznosio??

Dali ti je David svedočio da je premudri Boga i spasitelj naš JEHOVA jedan Bog?

Ako jeste interesira me koje argumente si mu iznosio da ima Tri JEHOVE?

Hajd da vidimo dali je istina to što ovde svedočiš ili sam ja opet u pravu kada kažem da ti kao po Adventističkom šablonu i pričaš i pišeš bez KONTROLE.
Čekam da mi evanđeliziraš te kontra dokaze izvoli.

Poslednja izmena:
Pa dobro Mika šta te koči i nebi pa nećeš meni da evanđeliziraš nešto(bilo šta) biraj šta ti najbolje znaš otvori tvoje Biblije pa da vidimo šta znaš možeš i umeš, jel pošteno??
Biraj Mika koju god temu razgovora si najbolje savladao eto ja ću te pustiti da ti meni govoriš sve dok me ne slažeš a onda ću ti ja izneti kontra argumente, može tako?
Mika šta više pristajem i tvoj ljubljeni brat Glasnik da ti pomogne jel može tako? hajd pa da vidimo posvećenost Adventizma i taj SVeti Duh što vas voda, Šta znaš Mika ako si u pravu pa me spasiš i pridobiješ? izvoli dragi moj MIka čekam tvoj odgovor.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back