DUHOVNI RAT

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
@jozefk

Vidiš, kod nas nema natprirodnih dešavanja i čuda, za razliku od mnogih drugih denominacija, a kažeš da smo opsjednuti, kako onda to ?

Matej 7:22 - Mnogi će mi reći u onaj dan: ‘Gospodine, Gospodine, nismo li u tvoje ime proricali i u tvoje ime demone istjerivali i u tvoje ime mnoga silna djela činili?’

2. Solunjanima 2:9 - Ali bezakonikova prisutnost, koju Sotona omogućuje svojim djelovanjem, popraćena je svakim silnim djelom i lažnim čudesnim znakovima i znamenjem...

Poslednja izmena od moderatora:
Kad se suočimo s tjelesnim željama

Tjelesne i materijalističke želje također bi mogle ugroziti naše nastojanje da sačuvamo “čisto srce”. Ljubav prema novcu ili želja za bogatstvom i mnogim materijalnim stvarima mogle bi kršćaninu iskvariti srce i navesti ga da učini nešto što nije u skladu s Božjom voljom. Neki su počeli nepošteno postupati na poslu, prevarili druge ili čak ukrali novac odnosno tuđe stvari. S druge strane ako razvijamo zdrav strah pred Bogom kako ne bismo izazvali njegovo negodovanje, ako ljubimo pravdu i iskreno se trudimo sačuvati čistu savjest, pokazujemo da “ljubimo čistoću srca”. Ta nas ljubav potiče da ‘u svemu pošteno postupamo’. Kad tako činimo, svojim poštenjem možemo pružiti dobro svjedočanstvo. Emilio, Jehovin svjedok iz Italije koji radi kao vozač autobusa u javnom prijevozu, pronašao je novčanik u kojem je bilo 470 eura. Njegovi radni kolege bili su iznenađeni kad je on taj novčanik predao svom šefu, koji ga je kasnije dao osobi koja ga je izgubila. Neke od njih toliko se dojmio taj postupak da su se počeli zanimati za Bibliju te su prihvatili biblijski tečaj. Na kraju je sedmero ljudi iz dvije obitelji prihvatilo istinu. Dakle, kao što ovaj primjer pokazuje, pošteno postupanje na koje nas potiče čisto srce uistinu može u drugima pobuditi želju da slave Boga. Izopačen i nemoralan stav prema spolnim odnosima također može negativno utjecati na čistoću srca. Činjenica da mnogi smatraju da je posve normalno imati predbračne, izvanbračne i homoseksualne odnose mogla bi kršćaninu iskvariti srce. Osoba koja se upusti u spolni nemoral mogla bi, pokušavajući prikriti svoj grijeh, početi licemjerno voditi dvostruki život. To sigurno ne bi bio znak da ima čisto srce.

Gabriele se krstio kad je imao 15 godina i odmah je započeo s pionirskom službom. No kasnije se upleo u loše društvo i počeo izlaziti u noćne klubove. Tako je započeo činiti nemoral i voditi dvostruki život, te je bio isključen iz kršćanske skupštine. Ukor koji je primio od Jehove potaknuo ga je da ozbiljno razmisli o svom životu. Gabriele je ispričao: “Počeo sam raditi sve ono što sam prije uvijek uzimao olako. Svaki dan čitao sam Bibliju nastojeći razumjeti što mi Jehova doista želi reći te sam temeljito proučavao teokratske publikacije. Uvidio sam koliko zadovoljstva i radosti proučavanje može pružiti te koliko snage čovjek može dobiti kada čita Bibliju i gorljivo se moli.” To je pomoglo Gabrieleu da prestane živjeti nemoralno i da obnovi svoj odnos s Jehovom. Gabriele sada opet služi kao pionir, zajedno sa svojom ženom. Njegovo iskustvo potvrđuje da proučavanje Biblije i publikacija “vjernog i razboritog roba” može pomoći osobi da ima čisto srce te da odbaci nemoralan način života.

Vidiš, kod nas nema natprirodnih dešavanja i čuda, za razliku od mnogih drugih denominacija, a kažeš da smo opsjednuti, kako onda to ?

Matej 7:22 - Mnogi će mi reći u onaj dan: ‘Gospodine, Gospodine, nismo li u tvoje ime proricali i u tvoje ime demone istjerivali i u tvoje ime mnoga silna djela činili?’

2. Solunjanima 2:9 - Ali bezakonikova prisutnost, koju Sotona omogućuje svojim djelovanjem, popraćena je svakim silnim djelom i lažnim čudesnim znakovima i znamenjem...

Pisao sam vec o tome ranije. I ako pogledas tamo videces da ne mislim nego znam i video sam svojim ocima. I nisam jedini koji to tvrdi ovde.
A ne mora covek ni da vas vidi. Kad neko ne priznaje i ne prihvata Hrista za Boga a naziva sebe hriscaninom, onda se je jasno koliko je sati.

Poslednja izmena od moderatora:
Korak na putu natrag

’Govorio im je u usporedbama.‘ Biblija tako uvodi Isusove tri znamenite usporedbe o milosrđu — o izgubljenoj ovci, o izgubljenoj drahmi i o rasipnom sinu. Dva članka u Kuli stražari od 15. travnja 1991. objašnjavala su te usporedbe i pomogla mnogim čitaocima uvidjeti kako se danas može proširiti milosrđe. Prvenstveno je bila usmjerena pažnja na duhovne pastire koji preuzimaju inicijativu kako bi uspostavili vezu s osobama koje su isključene, ali koje bi se mogle odazvati na dobrohotne posjete.

Kako su djelovali ti članci i novi način postupanja ?

Kratko vrijeme nakon što je časopis izišao, pisao je jedan čovjek iz države Washington, SAD: ”Dokaz Jehovine obilne ljubazne dobrohotnosti stigao je danas s mojom poštom. Sjedim ovdje sa suzama u očima i osjećam radost u srcu zbog priprema i novog načina postupanja koje pruža Najviši. Samo Bog koji je zaista pravedan može pružiti pomoć onim ovcama sličnim osobama koje su se izgubile. (...) Da, ja sam isključen, no na putu sam da budem ponovno primljen.“ U listopadu je bio ponovno primljen.

No, što se može reći o posjetima koje vrše dvojica skupštinskih starješina ?

Jedna kršćanska supruga je pisala: ”Riječima se ne može izraziti ono što osjećam. Moj suprug je pred oko 13 godina bio isključen. Starješine su ga posjetili, kako se to preporučuje u člancima. Sinoć je nakon mnogo godina prvi put pošao na sastanak. Sada nastoji preokrenuti svoj način života i vratiti se.“ Dok putujući nadglednici posjećuju skupštinu za skupštinom, oni vide i rezultate.

Jedan pokrajinski nadglednik je nedavno pisao:

”Kad je bila objavljena Kula stražara od 15. travnja 1991, mnogi su se pitali kakav će biti odaziv na uspostavljanje veza od strane starješina. Odgovor je postao sasvim očit. U našoj se pokrajini u zadnje četiri skupštine koje sam posjetio vratilo devet osoba u Kraljevske dvorane. Iako je samo jedna bila ponovno primljena, ostalih osam lijepo napreduju. Starješine i skupštine su uzbuđeni što mogu vidjeti plodove svog rada i mudrost primjenjivanja teokratskih uputa. Radujemo se toj divnoj, milosrdnoj pripremi. Kao što je jedna sestra koja je ponovno primljena primijetila: ’Nisam imala hrabrosti sama se vratiti, budući da sam se osjećala osuđenom pred Jehovom. No, kad su me starješine posjetili, bilo je to ohrabrenje koje sam trebala da bih se vratila.‘ Njeno oduševljenje je vrlo ohrabrilo skupštinu.“ Čak i ako se mnogi koji su bili posjećeni ne odazovu, sigurno je tom milosrdnom inicijativom bilo postignuto mnogo dobra. Tako će, počevši sa rujnom, starješine u svakoj skupštini ponovno pregledati imena onih koji su isključeni na njihovom području i učinit će pripreme da posjete sve za koje misle da bi se mogli odazvati na pruženo milosrđe.

Pisao sam vec o tome ranije. I ako pogledas tamo videces da ne mislim nego znam i video sam svojim ocima. I nisam jedini koji to tvrdi ovde.
A ne mora covek ni da vas vidi. Kad neko ne priznaje i ne prihvata Hrista za Boga a naziva sebe hriscaninom, onda se je jasno koliko je sati.

Kažeš : ˝ Kad neko ne priznaje i ne prihvata Hrista za Boga a naziva sebe hriscaninom, onda se je jasno koliko je sati. ˝

Isto tako i ja mogu da kažem : Tko ne priznaje Isusa za Božjeg Sina, a sebe naziva kršćaninom, jasno se vidi koliko je sati.

A što zapravo Biblija kaže :

1. Ivanova 4:15 - Tko god priznaje da je Isus Krist Sin Božji, Bog ostaje u zajedništvu s njim i on u zajedništvu s Bogom.

1. Ivanova 5:5 - Tko to pobjeđuje svijet ako ne onaj tko vjeruje da je Isus Sin Božji?

Zanimljivo, Ivan kaže da Bog ostaje u zajedništvu sa onom osobom koja prizna da je Isus Božji Sin, a ne Bog.
Zanimljivo je i to što pobjeđuje svijet onaj koji vjeruje da je Isus Božji Sin, a ne Bog.

Matej 16:16 Šimun Petar je odgovorio: “Ti si Krist, Sin Boga živoga.

Zanimljivo je što Petar jasno potvrđuje, a Isus odobrava, da je on Božji Sin, a ne Bog.

Zašto Isus nikada i nigdje za sebe ne tvrdi da je Bog, nego uvijek govori da je Božji Sin, što misliš ?

Prema tome, pravi kršćanin nije onaj koji tvrdi da je Isus Bog, nego onaj koji tvrdi da je Isus Božji Sin.

Kažeš : ˝ Kad neko ne priznaje i ne prihvata Hrista za Boga a naziva sebe hriscaninom, onda se je jasno koliko je sati. ˝

Isto tako i ja mogu da kažem : Tko ne priznaje Isusa za Božjeg Sina, a sebe naziva kršćaninom, jasno se vidi koliko je sati.

A što zapravo Biblija kaže :

1. Ivanova 4:15 - Tko god priznaje da je Isus Krist Sin Božji, Bog ostaje u zajedništvu s njim i on u zajedništvu s Bogom.

1. Ivanova 5:5 - Tko to pobjeđuje svijet ako ne onaj tko vjeruje da je Isus Sin Božji?

Zanimljivo, Ivan kaže da Bog ostaje u zajedništvu sa onom osobom koja prizna da je Isus Božji Sin, a ne Bog.
Zanimljivo je i to što pobjeđuje svijet onaj koji vjeruje da je Isus Božji Sin, a ne Bog.

Matej 16:16 Šimun Petar je odgovorio: “Ti si Krist, Sin Boga živoga.

Zanimljivo je što Petar jasno potvrđuje, a Isus odobrava, da je on Božji Sin, a ne Bog.

Zašto Isus nikada i nigdje za sebe ne tvrdi da je Bog, nego uvijek govori da je Božji Sin, što misliš ?

Prema tome, pravi kršćanin nije onaj koji tvrdi da je Isus Bog, nego onaj koji tvrdi da je Isus Božji Sin.

http://goo.gl/pt2H5

Lančana reakcija širenja biblijske istine

Jednog pukovnika jako se dojmio pozitivan utjecaj koji je istina imala na njegovu ženu, koja je Jehovin svjedok. Zbog toga je i on počeo proučavati Bibliju. General koji je bio njegov zapovjednik saznao je za to i pozvao ga na razgovor. Zaprijetio mu je da će ga poslati u najudaljeniji dio zemlje ako se ne prestane družiti s Jehovinim svjedocima. Pukovnik je hrabro odgovorio da njegova žena već dugo proučava Bibliju i da on u tome ne vidi ništa opasno te da zato nema namjeru prestati proučavati. Nakon nekog vremena pukovnik je odlučio napustiti vojsku. Sada je kršteni Jehovin svjedok te služi kao stalni pionir i sluga pomoćnik. No zanimljivo je da je i žena onog generala također počela proučavati Bibliju. On ni nju nije mogao spriječiti u tome, te sada i ona služi kao stalni pionir.

U jednoj drugoj zemlji jedna je sestra počela proučavati Bibliju s mladom ženom čiji se muž tome jako protivio. Budući da nisu mogle proučavati u njenom domu, dogovorile su se da se nađu u jednom malom parku. Dok su ondje proučavale, jedan stariji čovjek koji je šetao parkom stalno je obilazio oko njih te promatrao što rade i prisluškivao njihov razgovor. Jednog dana im je prišao i postavio nekoliko pitanja vezana za Bibliju. Sljedeći put kad su se našle da bi proučavale opet je došao i postavljao pitanja. Žena koja je proučavala pomalo se zbog toga naljutila te mu je rekla: “Ja imam samo sat vremena za proučavanje Biblije, a svaki put vi dođete i oduzmete mi to malo vremena jer postavljate previše pitanja.” Nakon toga sestra se pobrinula da jedan brat s njim proučava Bibliju. On je brzo duhovno napredovao i počeo ići na sastanke. Dvije žene iz njegovog susjedstva primijetile su da on svake nedjelje lijepo odjeven, s aktovkom u ruci nekamo ide. To je potaknulo njihovu znatiželju te su se raspitale i saznale da je prešao u neku “novu vjeru”. Odlučile su to istražiti, pa su ga jednom prilikom slijedile sve do naše dvorane. Nekoliko sestara razgovaralo je s njima i pitalo ih žele li proučavati Bibliju. Jedna od njih je pristala. Te tri osobe — mlada žena koja je proučavala u parku, čovjek koji je prisluškivao njezin razgovor s našom sestrom te jedna od žena koje su ga slijedile — dobro su duhovno napredovale i nedavno se krstile.

Koleginica koja radi samnom ima komsije svedoke ,kuca uz kucu.
Zove se Sandra. Ima dva sina blizanca. oki 10 godina su.

Kaze toliko zavidne ljude kao moje komsije svedoke nisam videla.
Sve sto joj kazem da smo sa mojim muzem kaze ona uradili, ili uradicemo , odma ce i i svedoci.
Idemo na odmor tu i tu.
Odma ce i oni negde.
To sam kupila napravila, odma i ona.
Moja deca ce to i to odma ce i njihova.
Itd.
Kaze i svedoci imaju dvoje dece iste starosti.
Jos uvek se nasa deca nisu igrala.
A tolike godine smo kuca uz kucu.
Ili su zatvorena u kucu ili su u skupstinu.
Kada je raspust, deca obavezno idu kod babe i dede svedoke ,gde nema deca u komsiluk.
Ovih dana kaze Sandra. moj sin je kupio spomenar i kaze da hoce da ode kod komsija svedoka da se njihiv sin iste starosti ,upise u spomenar.
Zvonio je izasla je majka svedokinja i kaze da sin nije tu.
A ta deca ne idu nigde osim u skupstinu.
Za bozic i novogodisnje praznike nisi mogao da ih vidis nikog od njih samo da im neko nebi pozeleo srecnu novu ili srecan bozic.
Par dana kada su praznici prosli, svedoci kao misevi iz rupe.
Toliko je to vidljivo i jadno.

Poslednja izmena:
Uglavnom opsednuti ste demonima. Znaci tesko da ce iko da ugleda svetlost dana ako vas sledi.

Zadrži svoje strahove za sebe. Mnoge od nas zanima bog i božanska ljubav, a ne obrezani ljudski primerci i njihovi strahovi.

Koleginica koja rsai samnom ima ko
msije svefoke ,kuca uz kucu.
Zove se Sandra. Ima dva sina blizanci. oki 10 godina su.

Kaze toliki vzavidne ljude nisam videla.
Sve sto joj kazem da smo sa mojim muzem kaze ona uradili, ili uradicemo , odma ce i i svedoci.
Idemo na odmir tu i tu.
Odma ce i oni negde.
To sam kuiila napravila, odma i ona.
Itd.
Kada je raspust deca obavezno idu kod babe i dede svedoke gde nema deca u komsiluk.
Ovih dana kaze Sandra je moj sin kuio spomenar i kaze da hoce da ode kid komsija da se njihiv sin iste starosti upise u spomenar.
Zvonio je izasla je majka svedokinja i kaze da nije tu.
A ta deca ne idu nugde osim u skupstinu.
Za bozic i novogodisnje praznike nisi mogao da ih vidis nikog od njih samo da im neko nebi pizeleo srecnu novu ili srecan bozic.
Par dana kada su praznici prosli, kao misevi iz rupe.

Kojim ti to jezikom pišeš pobogu?

Znaci ti si po mojim komentarima zakljucio da ja tebe mrzim?

Pozdrav jozefk
Prič. 30,12. Ima rod koji misli da je čist, a od svoga kala nije opran.

Da po komentarima(zle su ti sve tvoje misli) a i po onim što imate na stolovi
Isa. 28,8. Jer su svi stolovi puni bljuvotine i nečistote, nema mjesta čista.
Ohol i pakostan, daleko si ti od pravde još dalje od istine.

Mat. 15,18. A što izlazi iz usta iz srca izlazi, i ono pogani čovjeka.
Mat. 15,19. Jer od srca izlaze zle misli, ubistva, preljube, kurvarstva, krađe, lažna svjedočanstva, hule na Boga.

Noge ti trče na zlo i brze da prolivanje krvi prave; misli tvoje BEZAKONJE jer ste bez KONTROLE!

Prič. 24,8. Ko misli zlo činiti zvaće se zlikovac.

Samo zlikovac poziva da se odstupi od vere u jedinoga premudroga živoga Boga i spasa našega.

"misli moje nijesu vaše misli, niti su vaši putovi moji putovi" kaže JEHOVA ( Izaja 55,8)

Psal. 37,12. Zlo misli bezbožnik pravedniku, i škrguće na nj zubima svojim.

Eto zato po tvojim komentarima se da zključiti ko si i što si, jednostavno zar ne?

Jedan praktikant radi kod mene.
Mlad decko. Gerald se zove.
Njegov brat Cristijan mlad decko.
J. Svedok.
Kaze Gerald, odkako je moj brat postao svedok totalno se izolirao.
Kao da je umro.
Cim smo odbili da nam svedoci kao da ne postojimo.
Svima je zao.
Nikada nije imao devojku.
Non stop posle posla ide samo od vrata do vrata i sav novac dobrovoljno daje organizaciji.

Kada je Gerald video da znam dobro ucenje svedoka i kada sam mu okazao zablude i prevare kule.
Bio je odusevljen i zamolio me je da pricam sa njegiovim bratom Kristijanom a kada ovaj cuje da moze da svedoci pristace sigirno.
Tako je i bilo.
Nasli smo se 2 puta po 4 sata.
Pricao zidovima ili Cristijanu ista stvar.
Cristijan kao da nije bio prisutan kada sam mu govorio.
Iako sam imao nameru sa njime da razgovaram ako treba i godinama.
Cristijan nije hteo vise da dodje.
Cristijanovo ponasanje me je jako ozalostilo.
Mlad covek ali tako izmanipulisan ne ponasa se ne kao licnost sa svojom voljom.
Nego kao robot.
Poslao ssm mu jos par sms poruke stihove iz Biblije i poziv na razgovor.
Odgovor nije stigao nikkad.
Pokazao sam mu kad je bio kod mene, ove disksije i vas sveoke ovde.
Rekao je da slika sa Moninog avatara ne prilici svedokinji.
A i nije mogao da veruje da se jedan svedok nazove Mudri logicar.
Kate, jesi lu siguran da su to svedoci.
Kazem da.
Nije mi verovao.
Taj nista ne veruje ako nisi svedok ili kula.
Cristijan je totalno fanatican svedok.

Poslednja izmena:
JS dozvoljavaju sotoni da kroz njih unistava druge ljude.

Pozdrav jozefk

Psal. 1,6. Jer Gospod(JEHOVA) zna put pravednički; a put bezbožnički propašće.

Dragi moj jozefk tako da nećeš ti kriviti prave puteve JEHOVINE! ni ti ni ljubljena tvoja braća, pokušavate ali nećete uspeti jer neće vam se dati zar nije lepo tu napisano da BEZBOŽNIKI put(bez kontrole) propašće. Tako da se nemaš čega brunutii ako JEHOVIN SVEDOCI nisu od JEHOVE sigurno će propasti, tako da JEHOVI nije potrebno ni ti ili ta tvoja ljubljena posvećena braća iznositi te vaše stolove puna bljuvotine i nečistota (zbog vaše zavisti, mržnje i pakosti) i da se poganite onim što vam srce puno.

Samo uživaj i radi tvoj posao kao dobar vojnik u čije ime pišeš, svakome je plata njegova po delima njegovim pa tako i tvoja.

Poslednja izmena:
Koleginica koja radi samnom ima ko
msije svedoke ,kuca uz kucu.
Zove se Sandra. Ima dva sina blizanci. oki 10 godina su.

Kaze toliko zavidne ljude nisam videla.
Idemo na odmor tu i tu.
Odma ce i oni negde.
To sam kupia napravila, odma i ona.
Itd.
Kada je raspust deca obavezno idu kod babe i dede svedoke gde nema deca u komsiluk.
Ovih dana kaze Sandra je moj sin kupio spomenar i kaze da hoce da ode kod komsija da se njihiv sin iste starosti upise u spomenar.
Za bozic i novogodisnje praznike nisi mogao da ih vidis nikog od njih samo da im neko nebi pozeleo srecnu novu ili srecan bozic.
Par dana kada su praznici prosli, kao misevi iz rupe.

Pozdrav Glasnik

Providan si jako providan, izgrizće te taj kompelex opsednutosti i mržnja sa JEHOVINIM SVEDOCIMA.
Izbroj samo koliko si pogrdnih i rzžnih reči tu napisao što sramote JEHOVU a ti sebe držiš da si posvećen i iz jedine Hristove crkve zadnjeg vremena sa darovima proricanja, nije li to hula za Boga u čije ime ti svedočiš? misli se dali sam ja u pravu??
Vidiš ni ja nebi se tobom družio ni pet(5) minuta! i šta sad, da nećeš ti da mene osuđuješ što neću biti isti "CINIK" kao što si ti??

Vodite li vi posvećeni Adventisti vašu decu kod okultista i satanista i da ih tamo ostavljate da se do mile volje izigraju? ja svoju nebi! šta ti misliš Glasnik dali sam ja u pravu?

Kada sam video Cristijana znao sam da mi je vec bio poznat.
Nekoliko meseci pre naseg razgovora srelii smo se ispred moje kuce.
Slucajno sam naisao autom i video Cristijana i jos jednog svedoka, kako stoje pored table koju sam postavio na kojoj je bila velika plakata, na poziv na predavanja o stvaranju i evoluciji sa odredjenim datumom.
Cristijanova noga je bila podignuta, kao da je u tom trenutku zeleo da sutne tablu.
Ali sam ja naisao i on je spoustio nogu.
Sat vreme pre toga tabla je bila srusena i ja sam je i onda bio podigao.

Moj zakljucak je da je Cristijan sa njegovim prijateljem oborio tablu kada su prvi put prosli,, u medjuvremnu sam ju ja podigao a oni su se vratili nazad zbog auta koji je stojao na pocetku ulice, i hteli su ponovo da ju s use.

Ja sam izasao iz auta pozdravio ih, video sam da su svedoci.

Nosiloi su tasnice kravate, ponasanje tipicno.
Ukazao sma im na plakat na tabli i pozvao ih na predavanje.
Kazem predavanje je religiozno neutralno.
Kojoj god organizaciji da neko pripada moze da ga saslusa i da ima koristi od toga.
Dao sam im poizivici.
Cristijan i njegov prijatelj nisu hteli da iu uzmu.
Rekli su da ce ih baciti.
Rekao sam, pa kako mozete baciti nasto sto govori o Bogu i njegovom stvaranju ?
Onda su odbili da uzmu pozivnicu i posli su.

Ipak sam ih pozvao i rekao da cu biti tamo i da bi bilo lepo da dodju.

Na predavanju je bilo preko 150 ljudi ali Cristijan i njegov prijatelj nisu dosli.
Kasnije posle nekoliko meseci igrom desavanja sam se sreo sa Cristijanom i imao sa njime razgovor o kome sam pisao gore.

J. Svedok.
Kao da je umro.
Svima je zao.
Non stop posle posla ide samo od vrata do vrata i sav novac dobrovoljno daje organizaciji.

Kada je Gerald video da znam dobro ucenje svedoka i kada sam mu okazao zablude i prevare kule.
Bio je odusevljen i zamolio me je da pricam sa njegiovim bratom Kristijanom a kada ovaj cuje da moze da svedoci pristace sigirno.
Tako je i bilo.
Mlad covek ali tako izmanipulisan ne ponasa se ne kao licnost sa svojom voljom.
Nego kao robot.
Pokazao sam mu kad je bio kod mene, ove disksije i vas sveoke ovde.
Kate, jesi lu siguran da su to svedoci.
Kazem da.
Nije mi verovao.

Pozdrav Glasnik

Pričaš ti bez KONTROLE kao vojnik Isusa Ellen G. White zbog opsednutosti jer ta opsesija te muči, ali mi nikad nećeš kao vojnik Gospoda našega HRISTOSA evanđelizirati radosne vesti. Zna se zašto, IZ SRCA napolje na usta da se pogtani onim što mu stolovi puni da nema mesta čista.

Zar ovo nije u tvom domenu:
Citat Original postavio Smeško_s Pogledaj poruku
Pozdrav Glasnik
Citat Original postavio Smeško_s Pogledaj poruku
Pozdrav Glasnik

Ponašanje ti je bez Kontrole odlika Adventizma! nemoj da se brukaš jer ti ni toliko neznaš.
Unižavanje ismejavanje neistomišljenika je u vešem domenu jer ste deo sveta, daleko ste vi Adventisti od JEHOVINIH SVEDOKA, kada završite vaše evanđeliziranje svatićete. No čekajmo MIku očigledno da Glasnik nezna dati konstruktivni i poučni odgovor na moje argumente i nije kadar sastaviti ni tri rečenice da ne provocira zbog opsesije. Čekaj Glasnik strpi se ISKONTROLIŠI se malo eto ljubljeni brat Mika je na mukama jer treba da radi ono što se hvalio da Adventizam radi "da EVANĐELIZIRA i oponaša Hristosa Božijega"

Kažeš: A zašto bi lagao?

Zato što ste bez kontrole i sve vam se da i može, samo da evanđelizirate oponašanjem Isusa niste kadri raditi.

kažeš: Bivsim svedocima je cilj da pomognu vama koji ste robovi kule da vas vrate Bogu da ne izgubute spasenje.

Dali to isto važi i za bivše Adventiste ili to ne važi?

Dragi Glasnik vidiš da ja ne zaboravim šta se radi u Adventizmu ti mi ovde bez prestanka demonstiraš tvojim bezkontrolnim ponašanjem.
Nego da ti imaš saosećanja bar prema tvojoj ljubljenoj braći pomogao bi im ali i tu si licemeran kao i u sve ostalo.
Hajd da podelimo ta pitanja pa da ti evanđeliziraš taj posvećeni Adventizam na drugi deo a to je:
Miko a šta ti misliš da ovde piše:
καὶ ταῦτα τὰ δικαιώματα καὶ τὰ κρίματα ὅσα ἐνετείλατο κύριος τοῖς υἱοῖς ισραηλ ἐν τῇ ἐρήμῳ ἐξελθόντων αὐτῶν ἐκ γῆς αἰγύπτου ἄκουε ισραηλ κύριος ὁ θεὸς ἡμῶν κύριος εἷς ἐστιν

A ovde?
שמע ישראל יהוה אלהינו יהוה ׀ אחד ׃
Tako a sada da vidimo šta ćeš ti kao jedan Hristov vojnik raditi, izvoli.

Šta je neznaš Grčki? a ljubljeni brat Mika ni toliko pa begate kada vam se citira Jevanđelja našega Gospoda(ne Boga) Isusa .

Eto kako ja izbegavam ove vaše nebuloze što ovde iznosite po Svetom vam Duhu Adventizma koji vas vodi bez ikakve kontrole isto tako i vi begate ko otac vam laža od Hristovog jevanđelja kojeg vam ovde citiram, a vi kao eto posvećeni iz jedine crkve zadnjeg vremena sa darovima proricanja.
Morate da begate i begaćete jer niste dorasli za nikakvu konstruktivnu diskusiju, eto šta vi imate na vašim Adventističkim posvećenim stolovima "Bljuvotine i svake nečistote" koje ovde evanđelizirate kao vojnici Adventističkog Isusa Ellen G, White.

Njihovi komsije tih svedoka o kojima sam gore pisao Smesko, nisu niti okultisti niti satanisti vec pristojni bogati ljudi sa jako lepo vaspitanom decom.

Pozdrav Glasnik

Nisi svatio poentu!

Ne zanimaju me te komšije o kojima ti ovde pišeš bez KONTROLE zato što ti posvećena Adventistička crkva to ne može skontrolisati. Šta je tebi pristojno nije i meni a kako vidim ni ono što je meni pristojeno pogotovo nije i tebi pristojno. Šta je tebi pošteno meni nije! pogotovo šta je tebi bogatsvo meni jeste siromaštvo. Dakle nisi odgovorio na poentu jel Glasnik imam li ja pravo?
Još jednom da mi vidimo šta je to lepo "Vaspitanje"

Vodite li vi posvećeni Adventisti vašu decu kod okultista i satanista i da ih tamo ostavljate da se do mile volje izigraju? ja svoju nebi! šta ti misliš Glasnik dali sam ja u pravu?

Nije ti dosta pljuvanja po neistomišljenicima?? ako nije ispljuvaj se i kada više nemaš pljuvaške onda se seti da sam ti tražio da se uljudiš i da mi evanđeliziraš šta znaš po:

Glasnik a šta ti misliš da ovde piše:
καὶ ταῦτα τὰ δικαιώματα καὶ τὰ κρίματα ὅσα ἐνετείλατο κύριος τοῖς υἱοῖς ισραηλ ἐν τῇ ἐρήμῳ ἐξελθόντων αὐτῶν ἐκ γῆς αἰγύπτου ἄκουε ισραηλ κύριος ὁ θεὸς ἡμῶν κύριος εἷς ἐστιν

A ovde?
Tako a sada da vidimo šta ćeš ti kao jedan Hristov vojnik raditi, izvoli.

Da vidim koji to Sveti Duh voda Adventizam.

Poslednja izmena:
PA EVO SMESKO DA NAPRAVIM RED I DA STAVIM SVE NA JEDNO MESTO.

MOJA LICNA ISKUSTVA SA SVEDOCIMA.

1.

Koleginica koja radi samnom ima komsije svedoke ,kuca uz kucu.
Zove se Sandra. Ima dva sina blizanca. oki 10 godina su.

Kaze toliko zavidne ljude kao moje komsije svedoke nisam videla.
Idemo na odmor tu i tu.
Odma ce i oni negde.
To sam kupila napravila, odma i ona.
Itd.
Kada je raspust, deca obavezno idu kod babe i dede svedoke ,gde nema deca u komsiluk.
Ovih dana kaze Sandra. moj sin je kupio spomenar i kaze da hoce da ode kod komsija svedoka da se njihiv sin iste starosti ,upise u spomenar.
Par dana kada su praznici prosli, svedoci kao misevi iz rupe.

2.

Od prilike pre 27 godina.
Bio sam kod poznanika a onda dodjose svedoci.
Dve zene. Jedna starija oko 50 godina iu jedna mlada mojih godina tada.
I hoce da svedoce.
kazu ovi moji prijatelji:
MISLECI NA MENE I TU MLADU SVEDOKINJU.

Njih dvoje su mladi a oboje veruju u Boga, mogli bi da se ozene.
Onda se umesa ova starija svedokinja i kaze:

Ne ona nece da se uadje ovde na ovoj zemlji.
Uskoro dolazi kraj sveta pa ce ona da se uda na novoj zemlji.

Prodjose 27 godina od toga, a kraj sveta jos nije dosao a i ta devojka je vec starija.
Neznam da li se ikada udala?

3.

J. Svedok.
Kao da je umro.
Svima je zao.

Kada je Gerald video da znam dobro ucenje svedoka i kada sam mu pokazao zablude i prevare kule.
Bio je odusevljen i zamolio me je da pricam sa njegiovim bratom Kristijanom svedokom, a kada ovaj cuje da moze da mi svedoci, pristace sigirno.
Tako je i bilo.
Mlad covek ali tako izmanipulisan ne ponasa se kao licnost sa svojom voljom.
Nego kao robot.
Pokazao sam mu kad je bio kod mene, ove disksije i vas svedoke ovde.
Kaze, jesi lu siguran da su to svedoci.
Kazem da.
Nije mi verovao.

4.

Kada sam video Cristijana znao sam da mi je vec bio poznat.
Nekoliko meseci pre naseg razgovora srelii smo se ispred moje kuce.
Slucajno sam naisao autom i video Cristijana i jos jednog svedoka, kako stoje pored table koju sam postavio na kojoj je bila velika plakata, na poziv na predavanja o stvaranju i evoluciji sa odredjenim datumom.
Cristijanova noga je bila podignuta, kao da je u tom trenutku zeleo da sutne tablu.
Ali sam ja naisao i on je spustio nogu.
Sat vreme pre toga tabla je bila takodje srusena, i ja sam je i onda bio podigao.

Moj zakljucak je da je Cristijan sa njegovim prijateljem oborio tablu kada su prvi put prosli,, u medjuvremnu sam ju ja podigao a oni su se vratili nazad zbog auta koji je stojao na pocetku ulice, i hteli su ponovo da ju r use.

Ja sam izasao iz auta pozdravio ih, video sam da su svedoci.

Nosili su tasnice kravate, ponasanje tipicno.
kazao sma im na plakat na tabli i pozvao ih na predavanje.
Kazem predavanje je religiozno neutralno.
Kojoj god organizaciji da neko pripada moze da ga saslusa i da ima koristi od toga.
Dao sam im poizivnicu.
Cristijan i njegov prijatelj nisu hteli da ju uzmu.
Rekli su da ce ih baciti.
Rekao sam, pa kako mozete baciti nasto sto govori o Bogu i njegovom stvaranju ?
Onda su odbili da uzmu pozivnicu i posli su.

Ipak sam ih pozvao i rekao da cu biti tamo i da bi bilo lepo da dodju.

Na predavanju je bilo preko 150 ljudi ali Cristijan i njegov prijatelj nisu dosli.
Kasnije posle nekoliko meseci igrom desavanja sam se sreo sa Cristijanom i imao sa njime razgovor o kome sam pisao gore.

5.

Kako sam uspeo da svedocima dam ne kulinu literaturu i totalna kontrola.

Dosla su dva svedoka kod nas. Obadvoje su pricali nas jezik.

Ubrzo sam ustanovio da je jedan nemac koji je naucio nas jezik da svedoci nasima.

Drugi je bio iz Bosne.

Diskusija je tekla po starom sablonu. Svedoci su hteli samo meni da govore a kada sam ja njima govorio kao da su navloacili pancirne kosulje.

U jednom trenutklu su to bili kao drugi ljudi pa opet drugi kada su oni govorili.

To su odlike ljudi koji su pod necijom kontrolom, to jest kontrolom kule.
To su slicne metode kao kod sajtoledji.

Ja sam pomenuo njihovu staru knjigu Bog ostaje istinit i stara ucenja.
I jedan i drugi su se ponasali kao da nista nisam rekao.

Nisam uspeo ni da im pokazem tu knjigu a niti su hteli moju literaturu.

Otisli su.

Sledeci put sam shvatio da iako metoda nije losa ali metodom dva i dva koja nisu srodna, kula kontrolise i jednog i d ugog.
jedan se boji drugog.
Ako jedan pokaze slabost ili interesovanje za nesto rugo ovaj drugi je SVEDOK toga i prijavice ga braci u skupstini i imace problema cak i kar.
Ilic e ga kontrolisati.
U svakom slucaju se oni plase jedan od druugoga jer sistem pravi od njih spijune brace svoje.

Nedugo posle toga je ponovo kod nas dosao ovaj sto je bio iz Bosne sa svojom zenom.

Shvatio sam da iako je zbog onog drugog morao da glumi nezainteresovanog da su neke od mojih reci ostavile na njega utisak.

Dosli su da mi svedoce kako su rekli.
Medjutim ovom prilikom kao da nije onaj covek koji je bio sa onim nemcem.

Sasvim pristupacna iu radoznala osoba.

Mogao sam da im kazem i ukazem na mnoge stvari i slusali su i on i zena mu svedoci.

Ukazao sam im na staru Kulinu knjigu Bog ostaje istinit i na Novi svet prevod i prve stranice koje su prevedene na osnovu odbacneih ucenja iz te kjnjige.

Rekao je prvo da je to stara svetlsot.
A onda sam rekao, da nije bas tako.
Da to ucenje jos uvek stoji, ali skriveno u novi svet prevod.
Kada smammu to pokazao nista vise nije rekao.

Ponudios am im neku svoju literaturu sto su prihvatili a za mene je bio dobar znak i potvrda ovoga gore sto sam pisao.
Prvi put sam uspeo svedocima da dam ne kulinu literaturu.

Kula je na neki nacin izgradila sitem kontrole koji funcionise izmedju dve ne srodne osobe kada idu od kuce do kuce.

6.

KAKO SAM USPEO DA OD SVEDOKA IZVUCEM DA MI PONUDE NERESENU DISKUSIJU???

Kod jednog prijatelja su poceli da dolaze svedoci.
On je dobro poznavao Bibliju ali nije hteo da im to otkrije da nebi pobegli.
Jer oni zele samo tebi da govore i ako ti pocnes njima, nece vise da dolaze.

Onda me je nazvao i rekao je da dodjem jer ce im reci da ima prijatelja koji se razume u Bibliju i voleo bi da vidi razgovr kojic e teci izmedju nas

Tako je i bilo.

Tema je bila zakazana, Bozji zakon itd.

Dosla su dvojica svedoka, muskaraca mladica.
Izvadili su svoje knjige ja moje.
Izvadio sam literaturu svedoka, gledali su sve zivo zabelezeno.

Osetio sam da su videli da nemaju posla sa pocetnikom.
Nikada do tada nisam imao prilike da vidim da svedoci tako oprezno izgovaraju svaku rec jer su videli da o temi o kojoj smo pricali Bozji zakon imam gomilu Kuline literature i to dobro proucenu.

To mi je mnogo olaksalo da nisu mogli da se sluze prevarom i trikovima.
Tako sam uspeo da svedoke drzim u sah poziciji, TO JEST MORALI SU DA BUDU POSTENI IAKO SE INACE U DISKUSIJAMA SLUZE SVIM MOGIUCIM TRIKOVIMA PA I NESITINAMA AKO TREBA.

Posto sam bio spremlejn a znao sam uanüred zahvaljuci njihovim knjigama koja nam donose na vrata, sta ce svedoci da mi navedu kao odgvor, imao sam vec dobre protiv odgovore.

Jedan od njih je morao non stop da ide u WC.

Kaze moj prijatelj da su se dobro preznojavali.

Onda su rekli da imaju drugi termin mora da idu.

Kazem ja nemozemo jos zavrsili i niste odgovorili na ovo pitanje pa na to pa na to.

Onda kaze jedan: DA SE SLOZIMO NA NERESENO???

Kazem, ne odgovorena pitanja su protiv poeni i nije moguce nereseno.

Odgvor na pitanja pa tada da razgovaramo o tome.
Ne, moraju da idu imaju drugi termin kazu.

Tokom diskusije je i prijatelj odjedared pokazao dobrog znanja Biblije pa su se cudili.
Naravno da je cilj da pokazemo svedocima kuline zablude i da ne izgube spasenje.
Ali nekada im treba pokazati da nisu to sto misle.
Da sve znaju!!!

ZBOG OVAKVIH RAZGOVORA I SVE VISE LJUDI KOJI PROTIV SVEDOKA KORISTE NJIHOVU LITERATURU; OSTVARENO JE TO DA DANAS SVEDOCI SVE MANJE OSTAVLJAJU SVOJU LITERATURU LJUDIMA, OSIM ONIMA ZA KOJE STVARNO USTANOVE DA HOCE SA NJIMA DA PROUCAVAJU P I TADA OPREZNO NEGO IKADA.

Sto zanci da ce te u buducnosti sve teze dobijati knjige od njih.

Poslednja izmena:
Pozdrav Glasnik

Hajd ispričaj i priču koga su ti JS iz familije ubili ili silovali.
Smesko koliko sam vec informacija postavio o tome gore iznad.
Oni psihicki i svojim izolacijama siluju clanove svojih porodica i one koje iskljuce.
A umovi samih svedoka se nalze u lancima kule strazare.
Oni siluju Bozju rec.

Poslednja izmena:
Smesko koliko sam vec informacija postavio o tome gore iznad.
Oni psihicki i svojim izolacijama siluju clanove svojih porodica i one koje iskljuce.
A umovi samih svedoka se nalze u lancima kule strazare.

Pozdrav Glasnik

To je tvoje mišljenje a ja prihvatam takovo kakvo je ti ovde prestvaljaš, uz napomenu da se sa tim uopšte ne slažem zato što znamo da je Adventizam raspušten i ovde pišete BEZ KONTROLE.
Još mi nisi odgovorio na pitanje Koga su ti JS silovali iz familije kada ih toliko mrziš??

I čudim me kada će ti ponestati pljuvaške?
pogotovo zašto nećeš da mi evanđeliziraš ono što sam te pitao, eto pa biraj koje ćeš:

http://imageshack.us/photo/my-images/829/otkrivenje303.jpg/

Pozdrav
Ima ko (bilo ko osim JEHOVINIH SVEDOKA) da želi evanđelizirati stihove iz Biblije koje ću navesti.

Otkrivenje 21,3 I čuh glas veliki s neba gdje govori: evo skinije Božije među ljudima, i življeće s njima, i oni će biti narod njegov, i sam Bog biće s njima Bog njihov.

4. I Bog će otrti svaku suzu od očiju njihovijeh, i smrti neće biti više, ni plača, ni vike, ni bolesti neće biti više; jer prvo prođe.
5. I reče onaj što sjeđaše na prijestolu: evo sve novo tvorim. I reče mi: napiši, jer su ove riječi istinite i vjerne.
6. I reče mi: svrši se. Ja sam alfa i omega, početak i svršetak. Ja ću žednome dati iz izvora vode žive za badava.

Otkrivenje 1.8 Ja sam alfa i omega, početak i svršetak, govori Gospod, koji jest, i koji bješe, i koji će doći, svedržitelj.

Izaja 44.6 Ovako govori Gospod car Izrailjev i izbavitelj njegov, Gospod nad vojskama: ja sam prvi i ja sam pošljednji, i osim mene nema Boga.

Unapred hvala na trudu.

Miko šta ti kažeš da ovde piše?
ויען ישוע וידבר אליו הראשנה לכל המצות היא שמע ישראל יהוה אלהינו יהוה אחד׃
A ovde?
ο δε ιησους απεκριθη αυτω οτι πρωτη παντων των εντολων ακουε ισραηλ κυριος ο θεος ημων κυριος εις εστιν
E a šta ti kažeš da ovde napisano?
ἐν οἷς ὁ θεὸς τοῦ αἰῶνος τούτου ἐτύφλωσεν τὰ νοήματα τῶν ἀπίστων εἰς τὸ μὴ αὐγάσαι τὸν φωτισμὸν τοῦ εὐαγγελίου τῆς δόξης τοῦ Χριστοῦ ὅς ἐστιν εἰκὼν τοῦ θεοῦ.

Miko ako se dotakneš ovoga ti sam ćeš sebi rušiti taj tvoj posvećeni ali bez kontrole Adventizam.

Miko a šta ti misliš da ovde piše:

A ovde?

Dragi moj Miko uzimaj si dovoljno vremena i ne žuri sa odgovorom već preispitaj Adventističku posvećenu Teologiju da ne bi ovde Bez Kontrole napisao gluposti i da se blamiraš.
Kad već hoćeš da evanđeliziraš evo ti prilike pokaži mi taj posvećeni duhovni Adventizam, evanđeliziraj dragi moj Mika da ja proverim koji Sveti Duh vodi tebe i sav Adevntizam, naravno interesira me kakve to više škole ti imaš kada si sebi dao za pravo da ismejavaš i unižavaš neistomišljenike.

Dragi moj Miko razlike radi i za početak ja ću te dovesti na brazdu i uputiću te na pravi put ovim stihom:
http://bible.cc/mark/12-29.htm

@jozefk

Matej 7:22 - Mnogi će mi reći u onaj dan: ‘Gospodine, Gospodine, nismo li u tvoje ime proricali i u tvoje ime demone istjerivali i u tvoje ime mnoga silna djela činili?’

2. Solunjanima 2:9 - Ali bezakonikova prisutnost, koju Sotona omogućuje svojim djelovanjem, popraćena je svakim silnim djelom i lažnim čudesnim znakovima i znamenjem...

Postovanje Logicaru,

Kako to kazes da kod vas nema da se desavaju cuda? Uredu, ali kako objasnjavas da je Hristos upotrebio vise vremena u lecenju bolesnih i cinjenju cuda nego u propovedanju?
Sta mislis da li je pogresio? Onda, sta je vaznije u Bozjim ocima?

Drugo. kako taj vas obicaj uskladjavas sa Hristovim nalogom koji je daoa svojim ucenicima: "Bolesne isceljujte, gubave cistite, mrtve dizite, djavole izgonite?" Matej 10,8.

Trece, zar nisu ucenici i posle Hristovog uznesenja cinili cuda? Petar je rekao hromome: "Srebra i zlata nema u mene, nego sto imam ovo ti dajem: U ime Isusa Hrista Nazare}anina ustani i hodi... I skocivsi odmah i hodjase." Dela 3,4-9.

Sta mislis, zar ne bi Hristovi sledbenisi trebali da imaju takvu veru da i ovakva cuda cine?

Slazem se sa tobom da cuda ne smeju biti jedini znak sluzbe Bogu, ali vernik ne treba da ih odbaci.
Vidis to je cisto biblijsko ucenje, pa zar ga vi ne sledite?

Sve najbolje

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back