DUHOVNI RAT

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dva pitanja za posnazajednica

1. Pisao si juce da si bio u zatvoru jer si odbio obavezno sluzenje vojnog roka. U zatvoru, kako su gledali na tebe, da li si imao dovoljno vremena za proucavanje biblije i da li ti je to bilo dozvoljeno. Pitanje je zanimljivo jer robijasi ne vole ljude iz sekti a sa druge strane kako si se usprotivio zakonu koji propisuje drzava mozda su te i prihvatili.

2. Ukoliko ti vera zabranjuje ratovanje iz kog razloga si protiv vojske, jer ukoliko i dobijes poziv za mobilizaciju mozes uskladiti sluzenje a ne ratovati. Na primer, odes kod Kapetana i kazes: Druze Kapetane dozvolite da se obratim. Ja posnazajednica dosao sam da ispunim obavezu gradjanina ove zemlje i pomognem joj ali zapadna centrala iz Bruklina mi ne dozvoljava da drzim pusku i branim domovinu, pa bih mogao raditi u pozadini ukoliko mi vi dozvolite bez da ratujem, mogao bih druze Kapetane da radim u vesernici i perem vojnicki donji ves usput peglajuci vojnicima kosulje. Kapetan bi te razumeo i verovatno dozvolio a ti ne bi po drugi put bezao, skrivao se i sluzio u Zabeli vec bi svi bili srecni i zadovoljni.

Otac, deda, pradeda,.... beli orao. Sta napravi sekta od coveka.

Ono sto su oni gradili i stvarali na ovom siromasnom tlu ti ces da prepises svojoj centrali iz Bruklina da bi se u glavi vracao na pocetak. A i postovanje predaka ti je na zavidnom nivouy, nazivas ih kurajberima. Ne cudi, kad si izabrao poniznost i ropstvo i boga koji drobi deci glave kamenjem. Budalo, ti stvarno verujes u raj i da ces uci u isti.

Ljudi su stvoreni genetskim inzenjeringom sto i sama nasa rasa cini vec sada.

Учинило ми се, севнула ми искра наде за тебе.
Ти си био као злато испод балеге. Сада чекамо да прође време. Или ће балега да окопни па ће злато избити, или ће се стврднути па нећеш успети.
јен два три питање је сад...
- Песник

Наравно. Не само да би безвезно ратовао и чувао нечије идеале, него што би успео да буде ту, уз своју породицу, уз своју децу.
П.ц. Курајбер? Улични сленг? Ја не знам, јеси ли ти проверио јеси ли ти испао на главу када си се порађао?

Poslednja izmena:
Наравно. Не само да би безвезно ратовао и чувао нечије идеале, него што би успео да буде ту, уз своју породицу, уз своју децу.

ne razumem te, branis masakr koji pise u nekoj tebi svetoj knjizi (btw koja je ipak samo teoretska) a ovamo realno si gadljiv na odbranu svoje drzave iz cije zemlje hleb jedes, zar to nije tezak oblik licemerstva?

105a-symbols-08-tuesday-planet-sign-mars-380x500.jpg

Što povijest kaže o tome kakav su stav prvi kršćani imali s obzirom na služenje vojske ?
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
“Pomno razmatranje svih dostupnih podataka pokazuje da do vremena Marka Aurelija [rimskog cara od 161. do 180. n. e.] nijedan kršćanin nije postao vojnik, a nijedan vojnik nije ostao u vojnoj službi nakon što je postao kršćanin” (Ernest William Barnes, The Rise of Christianity, London, 1947, stranica 333).

“Mi koji smo bili obuzeti ratovanjem i međusobnim krvoprolićem i puni svake zloće, svi smo po cijeloj Zemlji prekovali svoje bojno oružje — svoje mačeve u plugove, i svoja koplja u ratarsko oruđe — i gajimo pobožnost, čestitost, čovjekoljublje, vjeru i nadu, koju imamo od samog Oca preko Onoga koji je bio raspet” (Justin Mučenik u “Dijalogu sa Židovom Trifonom” [2. stoljeće n. e.], The Ante-Nicene Fathers, uredili Alexander Roberts i James Donaldson, Grand Rapids, Michigan, SAD, pretisak edinburškog izdanja iz 1885, svezak I, stranica 254).

“Odbijali su aktivno sudjelovati u upravljanju državom ili u vojnoj obrani carstva. (...) Nije bilo moguće da kršćanin postane vojnik, državni upravitelj ili vladar, a da se ne odrekne svetije dužnosti” (Edward Gibbon, History of Christianity, New York, 1891, stranice 162, 163).

Što povjesničari kažu o stavu prvih kršćana prema uključivanju u politička zbivanja ?
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
“Vladari poganskog svijeta nisu imali puno razumijevanja prema prvim kršćanima i nisu se prema njima odnosili s puno naklonosti. (...) Kršćani su odbijali izvršavati određene dužnosti što su ih imali rimski građani. (...) Nisu prihvaćali političke službe” (Albert Heckel i James Sigman, On the Road to Civilization, A World History, Philadelphia, SAD, 1937, stranice 237, 238).

“Kršćani su se držali odvojenima i odijeljenima od države, kao svećenički i duhovni narod, a kršćanstvo je izgleda moglo utjecati na građanski život samo na onaj način koji je, mora se priznati, najčišći, trudeći se usađivati sve jači osjećaj svetosti u građane” (Augustus Neander, Allgemeine Geschichte der christlichen Religion und Kirche, 1842, svezak I, stranica 467).

ne razumem te, branis masakr koji pise u nekoj tebi svetoj knjizi (btw koja je ipak samo teoretska) a ovamo realno si gadljiv na odbranu svoje drzave iz cije zemlje hleb jedes, zar to nije tezak oblik licemerstva?

Ja se uzdam u Jehovu i Njegovo vodjstvo. Ti se uzdas u neke nepostojece ideale. Izginuo bi za svoju drzavu, a decu i zenu bi ostavio da ti gladuju...
Za koga gines?

Ja se uzdam u Jehovu i Njegovo vodjstvo. Ti se uzdas u neke nepostojece ideale. Izginuo bi za svoju drzavu, a decu i zenu bi ostavio da ti gladuju...
Za koga gines?

po tvojoj logici ti bi ubio svoju porodicu da ti tvoje bruklinsko vodjstvo nalozi, pa za koga bi ti onda ubijao?
nacija je itekako realna kao i otadzbina dok za bibliju je stvar verovanja, a uzdas se u bruklinsko vodjstvo, nemoj da te sramota da to napises

strasno je to sta vam rade, bezi dok je vrene

po tvojoj logici ti bi ubio svoju porodicu da ti tvoje bruklinsko vodjstvo nalozi, pa za koga bi ti onda ubijao?
nacija je itekako realna kao i otadzbina dok za bibliju je stvar verovanja, a uzdas se u bruklinsko vodjstvo, nemoj da te sramota da to napises

pa kako za koga?pa za jehovu i njegovu kulu u bruklinu..kao isus navin onomad hananejce..z:mrgreen:

Svasta, naravno da ne bi. Ovo sto govoris je totalno morbdino, i u cilju da provokacije.

Svasta, naravno da ne bi. Ovo sto govoris je totalno morbdino, i u cilju da provokacije.

ti si poceo da provociras prvi
sa sagovornikom uvek polazim od njegove logike
ti napisa ovako

Za koga gines?

a ja te prosto pitam zbog koga bi ti ubio, ti mi odgovaras da ne bi, a ja sam morbidan
posto ti to morbidno da te onda pitam

da li bi ti ginuo za bruklinsko vece?
jel sad malo manje morbidnije?

Napiši mi post u kom sam ja počeo da provociram? Gde sam ja to provocirao tebe ili bilo koga drugog? Zašto je provokacija ako kažem da se uzdaš u loše ideale. To je realnost.
Naravno da ne bi ginuo, kao što ni sam Stvoritelj to ne traži od nas. Kao što ni niko "iz Bruklina" ne može da zameni Božju reč koja kaže, voli svog bližnjeg kao samoga sebe. Prosto i jednostavno.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back