DUHOVNA KNJIZEVNOST - LEPOTA LJUDSKE DUSE ...........

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

ms

Aktivan član
Poruka
1.160
Nemojte da se ljutite, ali morala sam da otvorim ovu temu. Ne zelim nikoga da gusim i nadam se da je nece zakljucati. Volela bih da ljudi koji posecuju ovo nadju tu utehu, snagu i veru u sebe, kad vam bude najteze. :cry: .........setite se.. :shock: .....ovih reci........... :roll:

SVETI JOVAN KRONSTATSKI

Gospode,

Ime Ti je - Ljubav:
ne odbaci me zabludeloga.
Ime Ti je - Sila:
osnazi me, jer iznemogavam i padam.
Ime Ti je - Svetlost:
prosvetli dusu moju, pomracenu zivotnim strastima.
Ime Ti je - Mir:
umiri pometenu dusu moju.
Ime Ti je - Milost:
ne prestani da me milujes.

p.s. - ako to zelite, mozete slobodno ostaviti i vi nesto posveceno BOGU I COVEKOVOM ODNOSU PREMA BOGU I LJUDIMA ili jednostavno davati komentare vezane za pojedine citate, kako ste ih razumeli, kako su na vas uticali, da li ste se osetili jacim, snaznijim i boljim covekom..... :wink:

Srecni Vam predstojeci praznici. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

itaka 025:
anakin:
ja ne verujem u Boga...
idi na forum Religija!!

Ovo JESTE forum Religija, i tema je sasvim O.K.
Evo jednog lepog citata:"...Kad zelim neposredno da cujem Rec Bozju,provirim kroz prozor na Njegovo stvaranje.Jer nam to, duso, od Njega stize sveze,svaki dan, bez gomile sumnjivih posrednika..."

tema je pomerena sa foruma Knjizevnost, a moj odgovor je bio sa tog foruma.

Алjона:
Драга MS, веомо драго ми је да знаш нашег Светог Јована Кронштадског. Могу ти речи да ми сада много читамо књиге Св. Николаја (Велемировића) и прп. Јустина (Поповића).

Pa kupila sam je sasvim slucajno....bile su mi veoma znacajne reci posvecene Bogu. Napisala sam ih kada sam otvarala ovaj topic. Drago mi je da se tamo citaju nasi veliki mislioci..........Srecni Tebi i celoj Rusiji predstojeci praznici....pozdrav.

deco da li znate kada je nastala religija? onog trenutka kada se covek zapitao zasto munja udara, kako vatra gori i nije to sebi mogao da objasni. onda se jedan pametan medju njima setio da bi mogao da profitira na tome pa je lepo izmislio neke duhove i sl. i vi se ne razlikujete mnogo od te mase. vi sada ne znate gde je kraj svemira i sta je iza njega pa verujete u nesto sto ce vam zamagliti vidike. ali dobro tako vam je lepo tako da...

NEDOSLEDNOST

Kažemo da je Učitelj,
a ne postavljamo mu pitanja.
Kažemo da je Svetlo,
a toliko puta ga previdimo.
Kažemo da je Istina,
a ne verujemo mu.
Kažemo da je Put,
a idemo stramputicom.
Kažemo da je Život,
a ne čeznemo za njim.
Kažemo da je Mudrost,