Dugo sam razmišljala gde da otvorim temu o igumanu Luki Babiću

Otuda što sam bio kod čovjeka. I vidio sam stvari koje u tekstu nisu pomenute. Ima velikih problema sa lokalnim bošnjačkim stanovništvom. Od početka.
Tebi je dakle normalno da budalaš uđe u muslimansko groblje i zabode tri krsta na kojima je napisao imena žrtava (navodnih) iz Prvog svjetskog rata iako u krugu od 10 kilometara ne živi ne žive pravoslavci? :)
Ako, neka, to govori i o tebi kakav si.

Tebi je dakle normalno da budalaš uđe u muslimansko groblje i zabode tri krsta na kojima je napisao imena žrtava (navodnih) iz Prvog svjetskog rata iako u krugu od 10 kilometara ne živi ne žive pravoslavci? :)
Ako, neka, to govori i o tebi kakav si.
U krugu ohoho oko kuće mog đeda na Romaniji nema muslimana. Pa opet na 200 metara od kuće muslimansko groblje. I da više vjerujem njemu nego SDA političarima.

smatram da je ovde uredno mjesto jer ako odem na forum politika, znaci da tema odlazi u ratna desavanja ali mene zanima nesto sasvim drugo

Iguman manastira karno kod Srebrenice Luka Babić rekao je Srni da su u mjestu Kraljeva voda /Kragljivode/ oskrnavljeni srpski, ne bošnjački grobovi kako to navode federalni mediji, a cilj je da otmu to srpsko groblje.

“To je još jedno ponavljanje bošnjačkih laži i optužbi na moj i račun manastira Karno… Oni iznose neistine na raznim stranama i napadaju Srpsku pravoslavnu crkvu, manastir i mene da bi nas okrivili i zavarali javnost i na taj način oteli to groblje”, istakao je iguman Luka.

Pogledajte prilog 1674638Pogledajte prilog 1674637
Ova lijeva cini mi se dobra.

U krugu ohoho oko kuće mog đeda na Romaniji nema muslimana. Pa opet na 200 metara od kuće muslimansko groblje. I da više vjerujem njemu nego SDA političarima.
Da ali je bilo nekad i sam znas kako su nestali, ali covjek napravio crkvu nedavno pored muslimanskog groblja gdje nema Srba i jos zabada krstove tu, iz kojeg razloga zasto ???

Otuda što sam bio kod čovjeka. I vidio sam stvari koje u tekstu nisu pomenute. Ima velikih problema sa lokalnim bošnjačkim stanovništvom. Od početka.
Covjek sagradio crkvu u muslimanskom naselju gdje nema Srba, ima izjave tipa da muslimani na loj smrde, dovodi kontstano cetnike u muslimansko mjesto gdje pjevaju cetnicke pjesme , hoda sa kokardnom u tom mjestu , sve ti to dobro znas i jos ga moramo zaliti :mrgreen: dokle ide to ludilo.

Covjek sagradio crkvu u muslimanskom naselju gdje nema Srba, ima izjave tipa da muslimani na loj smrde, dovodi kontstano cetnike u muslimansko mjesto gdje pjevaju cetnicke pjesme , hoda sa kokardnom u tom mjestu , sve ti to dobro znas i jos ga moramo zaliti :mrgreen: dokle ide to ludilo.
Čovjek je sagradio manastir van naselja. Odnosno obnovio ga je.

Za rast pravoslavlja na Zapadu, Grci, Bugari, mi Srbi, Rusi, Rumuni i ostali ne smemo da imamo episkope u Francuskoj npr. Tamo treba da budu francuski pravoslavni episkopi i da imaju svoju pomesnu crkvu. A naša dijaspora da im se potčinjava. Ili u Americi, kakvi naši episkopi. Tamo postoji autokefalna pravoslavna crkva Orthodox Church in America. Treba zamoliti eventualno kod njih kojeg episkopa za nas, a kakvi naši mitropoliti tamo. To je nekanonski.

Back