Dugari

gost 358859

Poznat
Poruka
7.403
Sa kakvim ljudima se družite? Kakvi su vam najbolji prijatelji, a kakvi poznanici? Da li lako prekidate prijateljstva? Postoji li neko koga znate od pelena?
Jeste li više tip za kafe u gradu ili za kućne varijante i da li delite ljude po tome ko vam ulazi u kuću, a ko ne?

Дружим се са другарицама из средње школе и са факултета. Неке од њих знам још од малих ногу.

Тип сам за кафе у граду, повезане са претходном шетњом.

Sa kakvim ljudima se družite? Kakvi su vam najbolji prijatelji, a kakvi poznanici? Da li lako prekidate prijateljstva? Postoji li neko koga znate od pelena?
Jeste li više tip za kafe u gradu ili za kućne varijante i da li delite ljude po tome ko vam ulazi u kuću, a ko ne?

Prijatelji dolaze spontano. Prepoznamo se.
Mislim da su to drage, pozitivne osobe koje polazu na kulturu i obrazovanje.

Poznanici me ne zanimaju previse.... Ti kao kontakti - nemam ih mnogo.
Moje misljenje je da oni oduzimaju puno energije, a na kraju ni za sta ne sluze .....
To je potvrdilo zivotno iskustvo...

Od pelena mogu da kazem da smo se druzili sa jednom devojcicom, i njenim bratom.
I nase porodice. Oni su se odselili u Australiju, kad je devojcici bilo 15 god.
I dalje smo u kontaktu, i stalno spominjemo kako smo imali extra detinjstvo.

Vidjam se sa drugaricama na kafi, uglavnom u centru, setnjica i shopping.

Pa ne bas... s kim volim da se vidjam u gradu, volim da mi dodje i u kucu.
Naravno, to ne bude odmah, vec posle par meseci druzenja... kada utvrdim da mi ta osoba odgovara.

raznovrsnim, najbolji prijatelji su mi iz pelena i jedan koga sam ovde upoznao, on je sican al drugaciji od mene dobri ljudi casni i posteni.
prijatelji su mi ljudi sa kojima se pomazemo, postujemo al ne i cesto druzim

ja sam za obe varijante sve mi jedno al zna se kad hocemo da izlazimo a kad da se vidimo

Poznanici su razni. Ne vidim nista lose u poznavanju velikog broja ljudi, naprotiv. Jedna ili dve kafe u godinu dana sa svakim od njih su OK.
Izbegavam ljude koji mi crpe energiju, posle cijeg drustva se osecam umorno, iznureno,... gore nego da sam kopala.

Prijatelji... To su sobe koje bas volim, vrednujem i postujem. Osobe u koje imam potpuno poverenje i koje ne bih izdala da mi eksere pod nokte zabijaju. Sa nekima se cujem/vidim svaki dan. Neki nisu u zemlji pa se vidimo jednom godisnje, ali to ne utice na cvrstinu odnosa. U prijateljstviu je jako vazna sigurnost, da zna da sam tu, da znam da je tu i da se ne sumnja u tu posvecenost.
Neke znam jos od vrtica, isli smo zajedno i u osnovnu i u srednju. Sa nekima mi se poklopila srednja i fakultet. Samo mi je jedna drugarica "svezija" (druzimo se 7-8 god.) a jednako prisna.
Ne prekidam lako prijateljstva. Mada, tu sam imala bas srece :heart:

raznim. ljudima koji se verovatno izmedju sebe ne bi uvek druzili, ali meni njihova raznovrsnost prija jer valjda imam neku fleksibilnost da cenim razlicite stvari u ljudima, ma kako nam zivoti na prvi pogled bili razliciti.
ne prekidam prijateljstva lako, ali ako prekinem uglavnom je za sva vremena. srecom ne desava se cesto, dobro razmislim pre nego sto donesem odluku i pokusavam da sagledam kompletnu situaciju.
imam prijatelje koje znam od kad sam imala nekoliko godina, ali sam najbolje prijatelje definitivno upoznala na drugacije nacine i van raznih obrazovnih institucija, jer sam tad imala najvise izbora i potpuno slobodnu volju da odlucim da se druzim sa nekim ne zbog toga sto idemo svaki dan u istu skolu vec jer mi ta osoba veoma odgovara.
druzim se i napolju i po kucama i po zurkama, zavisi od osobe. sa nekim se ide na pivo, sa nekim se pravi vecera, neko je za koncerte itd...mada sam licno najvise sklona pivskom i prehrambenom druzenju jer mi je ta socijalizacija bliskija nego neka u kojem imas manje kontakta sa osobom kao sto je pozoriste, kupovina, koncert ili sta god vec tog tipa sto ljudi vole da praktikuju...
jedina vrsta ljudi koje ne mogu da svarim su oni koji mi uvek tupe o istoj prici ili pokusavaju da me "konvertuju" u svoju sektu, bio to herbalife i slicne prevare ili kakvi god vec religijski i ostali rituali, ne lezi mi to jer ne volim da budem deo grupe tako da se sa takvima svaki pokusaj brzo zavrsi...

Prijatelji... To su sobe koje bas volim, vrednujem i postujem. Osobe u koje imam potpuno poverenje i koje ne bih izdala da mi eksere pod nokte zabijaju. Sa nekima se cujem/vidim svaki dan. Neki nisu u zemlji pa se vidimo jednom godisnje, ali to ne utice na cvrstinu odnosa. U prijateljstviu je jako vazna sigurnost, da zna da sam tu, da znam da je tu i da se ne sumnja u tu posvecenost.
Ne prekidam lako prijateljstva. Mada, tu sam imala bas srece :heart:
potpisujem i dodajem da bas nisam imala srece u prijateljstvu,ali i da sam poprilicno zatvorena,slabo stupam u komunikaciju i drzim ljude na distanci.ali kada nekog volim kao prijatelja-on mi je kao clan porodice.

Prijatelji su mi iskreni i posteni. Nisu mnogobrojni ali bih i glavu dao za njih.
Sa njima volim bilo gde da se nadjem i da se opustim mada to radije radim u kucnoj atmosferi.

Poznanika imam vise i sa njima sam vise za kafansku varijantu.
Zatvoreniji sam prema njima ali mozda sa nekim od njih i postanem dobar prijatelj, tu mogucnost nikada ne iskljucujem.

sve sam otpustio,skoro se 1 pojavio s kojim bi moglo prijateljstvo ali putuje tamo vamo zdravlje mu nije nesto malo je sludjen

Imam jednu drugaricu sa kojom sam se podigla, jer živimo u istoj zgradi. Najčešće pijemo kafu kod nje, ili kod mene, ponekad i u gradu. Od drugih sam se udaljila jer nemamo više ništa zajedničko. Nova prijateljstva ne sklapam, izbjegavam u širokom krugu jer iziskuju napor koji trenutno ne mogu da uložim.

Naravno.
U kucu mi dolaze samo prijatelji.
Nisam tip koji je dobar sa svima I ima milion prijatelja.
Malo ali odabrano drustvo je moje utociste.

Ne volim da sebe delim

Druzim se sa slicnim ljudima. Sa onima koji mogu da razgovaraju o sebi tako sto govore o drugim stvarima, koji su u osnovi jednostavni i dobri ljudi.

Moja najbolja prijateljica je poznanica iz predskolskog, drugarica iz osnovne skole i saigrac iz kosarkaskog tima, 25 godina je deo mog zivota. Smatram je veoma kvalitetnom osobom, pametna je, razumna, vaspitana i odmerena, po ukusu slicna meni a po nacinu zivota nesto drugacija ali sustinski divna devojka koja nema potrebu da brlja i gusi. Obicno donese najbolju odluku po sebe a samim tim i po druge. Imamo razlicite tacke kljucanja i topljenja a ujedno delimo slicne nazore pa smo velika podrska jedna drugoj. Ona i starija sestra su glasovi razuma mog bica.

Prija mi izlazak u grad...moze mi svako uci u kucu ali lepse mi je da se spremim i izadjem medj' ljude.

Prijatelji su mi ljudi koje znam od detinjstva ako ne i kolevke i sa kojima sam prosao sito i reseto. Imam i par drugara sa kojima popricam, posedim, retko kada doduse, i obicno oni znaju i krecu se u drustvu mojih prijatelja. Ne mirisem ih sve, ali eto, u ok smo odnosima pa su "drugari". Poznanike znam iz vidjenja ili preko nekog i obicno ne volim da sedim sa njima, poznanici su ipak poznanici, ne neki uzi krug drustva.

Ne prekidam lako prijateljstva, naprotiv, mada retko ko zaradi titulu prijatelja, stavise taj broj se od detinjstva nije promenio.
Psihicki sam slican prijateljima, delimo slicne vrednosti, smisao za humor, slicne strahove. Mozda nas je i vezalo to sto nikada nismo bili deo glavnog drustva sa ostalim cool klincima, niti smo zeleli da se uklopimo u taj svet i da merimo broj "prijatelja i drugara" u desetinama.

Ja sam kucni tip, ili za pod vedrim nebom po klupama u maloj grupi. Jednostavno, u manjoj grupi ljudi je prisnije i nema potrebe da se pazi na ponasanje, recnik i sl.

sa raznim
i sa prijateljima i sa drugovima imam korektan odnos i prema svima sam ista
smo onaj ko mi dolazi u kucu je sa te strane prijatelj, ostale smatram drugovima i drugaricama
mada u sve imam poverenja i ne druzim se ako poverenja ili neke negativnosti i nepostovanja nema
osoba sam koja ih mesa spaja upoznaje itdsto ljudi uglavnom ne rade, a ja volim kada sam sa ljudima sa vise strana

ono sto sam zakljucila jeste da najvecu bliskost i prijateljstvo ostvaris sa ljudima koje najduze znas i gde to prijateljstvo traje
imam najboljeg druga vec 15 godina, imam neke prijateljice koje zaista znam 20tak godina i toliko se i druzimo
i imam drugaricu prijateljicu iz detinjstva, malo su nam se putevi bili razisli, ali smo opet tu

Malo imam prijatelja, jer se trudim da se družim sa inteligentnim i ljudima bez kompleksa, a takvih je malo.

U početku sve držim na distanci, dok ne vidim kakvi su u stvari.

s aonima sa kojim as ekontam i sa kojima mogu da pricam
zatvorena sam, ne znam dobro da caskam
prekid zavisi od vrste prijateljstva
ne, najranije od srednje skole
i jedna i druga varijanta

U sustini sa svim prijateljima me rastavila sudbina kleta, vjerovatno jedan od razloga sto visim ovdje ili popularno "kompenzujem".

i ja sam se sa mnogima razisla samo zato sto su nam se razisli putevi. i sad gledam sa onog mog fejk profila na fejsu i nemam nikakvu zelju da im se javim. za mene ako je nesto proslo, proslo je. i uopste me ne odusevljavaju i nervira me kada se ljudi oduseve, pa kao sta radis, pa kako si pa bla bla truc:roll:

i ja sam se sa mnogima razisla samo zato sto su nam se razisli putevi. i sad gledam sa onog mog fejk profila na fejsu i nemam nikakvu zelju da im se javim. za mene ako je nesto proslo, proslo je. i uopste me ne odusevljavaju i nervira me kada se ljudi oduseve, pa kao sta radis, pa kako si pa bla bla truc:roll:

Ma nema od te price nista, ne volim reanimaciju i odrzavanje prijateljstva na aparatima. Ako se nekad sretnemo super, ako ti sta treba javi se pa cemo viditi jesmo prosli test vremena.

Imam dva druga koje poznajem od kad znam za sebe i to je neko najlepse prijateljstvo koje imam.
Inace imam puno prijatelja.Mislim da ljudi vole da se druze samnom.Nisam ja nista posebno zanimljiv nego valjda ostavljam utisak neke osobe od poverenja pa ljudi vole da mi se poveravaju i pricaju svakakve gluposti.Umem i da pametno posavetujem.U sustini,svakoga znam dobro da posavetujem osim samog sebe.

Back