Duel braće Markez tek u 2021.

Smartanabil

Buduća legenda
Poruka
28.091
Braća Markez u svojim su kategoriji daleko ispred rivala u ovoj sezoni


1565887107369.png


Mnogobrojni ljubitelji motociklizma sa pravom su očekivali da će u narednom šampionatu „kraljevske klase” moći da gledaju obračun rođene braće Marka i Aleksa Markez. Međutim, to se ipak neće dogoditi u 2020. godini. Aleks, lider Moto 2 klase i zvanično je produžio ugovor sa timom „Mark VDS” za narednu sezonu. To svakako znači da od očekivane selidbe u elitno društvo neće biti ništa..

Braća Markez u svojim su kategoriji daleko ispred rivala u ovoj sezoni. Stariji Mark, koji brani titulu, sakupio je 60 bodova viška u odnosu na Italijana Andreu Dovicioza posle 11 trka, dok Aleks ima 43 poena prednosti od Švajcarca Tomasa Lutija.

Ukoliko Aleks osvoji titulu moći će da je brani naredne godine sa istim timom. Do sada je ova „kombinacija” osvojila osam najboljih startnih pozicija i 20 puta se našla na pobedničkom postolju, od čega je Markez slavio osam puta.

- Uzbuđen sam što ostajem u ovom timu i Moto 2 klasi i naredne godine. Sa razvojem smo dostigli visoku tačku i siguran sam da ćemo još jednu sezonu biti dominantni. Tada ću moći da ispunim želju iz detinjstva i preselim se u kraljevsku klasu – najavio je Aleks da će 2020. biti njegova poslednja u ovoj kategoriji.

http://zurnal.rs/miks/ostali-sportovi/84030/duel-brace-markez-tek-u-2021?lang=lat
 

Top