Dubravka Stojanović. Fenomen.

Зашто свим југоносталгичарима измиче чињеница да Југославија није настала '45-те?
Модернистички пројекат стварања нових нација и националности?
У односу на стварање једне нације Југословена којој је тежио изворни творац исте,
може се рећи да је та 'никад прежаљена титина југа' пример назадности и почетак
'највећег узлета народа и народности' ка коначном паду '91-ве.

Zato što tek od 1945. godine živimo u jugoslovenskoj epohi. Ista u kojoj živimo i dan-danas.

А, на то founding fathers кажу следеће:
https://www.danas.rs/nedelja/istina-o-nasem-ratu-i-nama-danas/

"И Ђилас се освестио тек после рата. Дедијер је казао да је сва партизанска етика отишла низ црева радника и сељака на власти. Те масе су једва некако дисциплиноване у рату и то највише захваљујући, и Ђилас и Дедијер истичу, Јосипу Брозу који је био „три копаља изнад свих“. Потпуна културолошка разлика између њега и динарских другова склоних егалитаризму, анархији, пљачки и стрељањима. Он је у покрет увео организацију, хијерархију, достојанство, етику, антибандитизам, хигијену, а постојани Ранковић се трудио око њихове реализације. Комунисти нису ни познавали тло и прилике у којима су дизали устанак, тек када су кренули по шумама и горама били су запањени заосталошћу сељака и сељанки. Такав материјал није могао издржати наметнуте идеале, идеали су се неминовно морали обрукати у стварности. Данас смо последица тог промашеног експеримента."

Не мораш да одговараш ако идемо у off topic. Проследи то њој.

Meni je ovo fascinatno, Tito se pere od sve krivice za masovna streljanja, jadan nije znao, ili imao kontrolu, fuj, kakva idiolatrija i nekriticko razmisljanje, a krivci su upravo oni,"dinarci" ( citaj Srbi ), na cijim plecima je i iznedren taj pokret - ovde se i onaj pojam"autosoviniznam" ( koji sam uglavnoom smatrao kao floskolu i nesto novokomponovano ) moze kompotno i bezgrize savesti upotrebiti. Fuj, jos jednom.

Meni je ovo fascinatno, Tito se pere od sve krivice za masovna streljanja, jadan nije znao, ili imao kontrolu, fuj, kakva idiolatrija i nekriticko razmisljanje, a krivci su upravo oni,"dinarci" ( citaj Srbi ), na cijim plecima je i iznedren taj pokret - ovde se i onaj pojam"autosoviniznam" ( koji sam uglavnoom smatrao kao floskolu i nesto novokomponovano ) moze kompotno i bezgrize savesti upotrebiti. Fuj, jos jednom.
Оно нема никакве везе са тиме о чему причаш. Колико је неко културан, идеолошки поткован или нешто треће, уопште не одређује да ли је крив за неки злочин. А кривци за пропаст комунизма у нас су вероватно са великом прецизношћу ту погођени.

Poslednja izmena:
Оно нема никакве везе са тиме о чему причаш. Колико је неко културан, идеолошки поткован или нешто треће, уопште не одређује да ли је крив за неки злочин. А кривци за пропаст комунизма у нас су вероватно са великом прецизношћу ту погођени.

Ups, tek sad provalio da u stvari ovo nije ona napisala. Ali moj komentar na pasus ostaje isti.

Ја могу да схватим југоносталгичаре који бране једну у основи модерну идеју, али они не схватају или неће да схвате да та идеја није успела да створи Југословене (у највећем напону их је било 6-7% становништва). На дуже стазе Југославија, с проблемима које је имала (и унутрашњим и спољним - односи се и на Краљевину и на СФРЈ) без Југословена није могла да опстане.

Dubravka mi se cini da je u sustini jako naivna zena.

Misli da ako se Srbi pokaje i prihvate celu krivicu na sebi, da cu Bosnjaci i Hrvati opet hteti Jugoslaviju.

Tu se vara. Cela ova hajka oko deklaracije zajednickog jezika. Gde su potpisatori iz SRbije bili sve drugosrbijanci, a zvanicna Hrvatska prica o srpskom hegemonizmom. Pa niko nije tvrdio da je zajednicki jezik srpski u toj deklaraciji.

Misli da ako se Srbi pokaje i prihvate celu krivicu na sebi, da cu Bosnjaci i Hrvati opet hteti Jugoslaviju.

Tu se vara. Cela ova hajka oko deklaracije zajednickog jezika. Gde su potpisatori iz SRbije bili sve drugosrbijanci, a zvanicna Hrvatska prica o srpskom hegemonizmom. Pa niko nije tvrdio da je zajednicki jezik srpski u toj deklaraciji.
А "наивност" се мјери у еврима/доларима.

Naivna ko francuska sobarica...

Sta je rekla pogresno ako si odgledala ceo video , daj neki primer molim te.

Vecito teorije o drugosrbijancima , izdajnicima , itd ... sve Seseljeva retorika , jasu li jasu a vi se lozite i dan danas na SRSNS paradu.

Поимање Југославије је на нивоу остареле провинцијске учитељице, ограничених интелектуалних капацитета
Како је та жена постала универзитетски професор?

А, на то founding fathers кажу следеће:
https://www.danas.rs/nedelja/istina-o-nasem-ratu-i-nama-danas/

"И Ђилас се освестио тек после рата. Дедијер је казао да је сва партизанска етика отишла низ црева радника и сељака на власти. Те масе су једва некако дисциплиноване у рату и то највише захваљујући, и Ђилас и Дедијер истичу, Јосипу Брозу који је био „три копаља изнад свих“. Потпуна културолошка разлика између њега и динарских другова склоних егалитаризму, анархији, пљачки и стрељањима. Он је у покрет увео организацију, хијерархију, достојанство, етику, антибандитизам, хигијену, а постојани Ранковић се трудио око њихове реализације. Комунисти нису ни познавали тло и прилике у којима су дизали устанак, тек када су кренули по шумама и горама били су запањени заосталошћу сељака и сељанки. Такав материјал није могао издржати наметнуте идеале, идеали су се неминовно морали обрукати у стварности. Данас смо последица тог промашеног експеримента."

Не мораш да одговараш ако идемо у off topic. Проследи то њој.

Ne znam o kakvim dizanjima ustanka komunisti pričaju, kada se prvo narod podigao protiv NDH , a onda su komunisti slali svoje komesare

Misliš da je pisala za Sonju Biserko bez naknade?
Uf to je tako razradjen circlejerk. Ako se dobro secam, Dubravkin muz ima izdavacku kucu, izdaju i nagrade knjigu od Biserko, zauzvratu Dubravka dobije nagradu od Biserkinog fonda...Ima jos nekoliko karika u tom lancu, ali se lako uoce kad povezes nekoliko vesti.

Kako te nije sramota. Dubravka u svom stranu ima poster Mao Cedunga (pobio je nekoliko miliona ljudi).

2DB8A74E-B3A9-463A-99E8-4D8BAA75B3B2.jpeg

Ova žena je đubre.

Poslednja izmena:

Back