Dubravka Filipovski- ili da li politicari treba da govore strane jezike?

Da li politicari treba da znaju strane jezike?

• DA

glasova: 18 78,3%
  • NEBITNO JE

glasova: 5 21,7%

• Ukupno glasova
    23
  • Anketa je zatvorena .
Брт, то му дође нека општа култура, тј. опште образовање, да знаш енглески и да знаш да користиш рачунар.

Дубравка Филиповски је заменик председника одбора за међународне односе. За ту позицију посебно мора да зна језике, а колико знам, у том одбору нико не зна стране језике.

Још су нашли њој да дају да чита ону бруку од говора.

Срамота.

Ал' то је само оно што је нама видљиво. А колико незналица се гура да раде оно што не знају, без икакве одговорности, без икаквог стида и срама?

Treba svakako. Dubravku treba skloniti.

Bolje da su ubacili Aleksandru Djurovic. Ona je pripera radi, bilo potpredsednik skupstine Saveta Evrope neko vreme, ako me secanje sluzi. Korektno obavljen posao.

Женама је место у кухињи и кревету.

- - - - - - - - - -

И прашину да брискају.

A što ja sada treba da se smejem i ismevam ovu ženu što engleski čita sa ovim našim lepim srbsko-ruskim naglaskom?
Treba da mi bude neprijatno možda??? Što će nekom englezu ovo zaparati uvo?
E pa i meni para uvo kad izgovaraju naša imena i prezimena, a njima nije ni malo neprijatno zbog toga, naprotiv, neretko ismejavaju naše slovenske reči, koje svojim frfljajućim ustima nisu u stanju da izgovore, pa im onda ostane jedino da ismevaju.
Baš kao i vi svi ovde, što hoćete da budete dobri robovi anglikanskih gospodara, da se slučajno gospodari ne naljute. Da im naš naglasak slučajno ne zapara uvce!
Uostalom ja bi Žiku Vukovića za predsednika, a on sem malo ruskog, sumnjam da zna bilo koji strani jezik.
Al, tako je to, Srbin se stidi svog govora, svog seljaka, svog blata...oće on da bude Englez, pa to ti je!

A što ja sada treba da se smejem i ismevam ovu ženu što engleski čita sa ovim našim lepim srbsko-ruskim naglaskom?
E pa i meni para uvo kad izgovaraju naša imena i prezimena, a njima nije ni malo neprijatno zbog toga, naprotiv, neretko ismejavaju naše slovenske reči, koje svojim frfljajućim ustima nisu u stanju da izgovore, pa im onda ostane jedino da ismevaju.
Baš kao i vi svi ovde, što hoćete da budete dobri robovi anglikanskih gospodara, da se slučajno gospodari ne naljute. Da im naš naglasak slučajno ne zapara uvce!
Uostalom ja bi Žiku Vukovića za predsednika, a on sem malo ruskog, sumnjam da zna bilo koji strani jezik.
Al, tako je to, Srbin se stidi svog govora, svog seljaka, svog blata...oće on da bude Englez, pa to ti je!

Несрећо, није проблем у акценту, већ у непознавању језика.

Је л' ти тамо у Америки енглески причаш и пишеш на поносном српско-руском акценту?

Jok bre. Kada sam pricao s jednim bratom Rusom, nista ga nisam razumeo, samo onako isprekidano - Ju Es Ej, zej print mani, ol vrld

Pa sam bratski klimao glavom dok nisam ugrabio priliku da pobegnem.

nije morala uopste da prica na engleskom

bolje da je pricala na srpskom

znaci njie problem ne znati jezik

problem je biti placen a ovako se blamirati

a i tuzno je da nam ovakvi kadrovi rade u institucijama koje saradjuju sa inostranstvom

jednostavno mi nismo Amerika

i kad moras vec da budes u kontaktu non stop sa strancima treba da bude neko ko AKO NISTA DRUGO bar moze da komunicira s njima bez prevodioca

volimo da se hvalimo kako Srbi govore strane jezike

i onda imamo OVO

Tito kad se sastajao sa strancima oni su pricali srpsko-hrvatskiz:mrgreen:

- - - - - - - - - -

Брт, то му дође нека општа култура, тј. опште образовање, да знаш енглески и да знаш да користиш рачунар.

Дубравка Филиповски је заменик председника одбора за међународне односе. За ту позицију посебно мора да зна језике, а колико знам, у том одбору нико не зна стране језике.

Још су нашли њој да дају да чита ону бруку од говора.

Срамота.

Ал' то је само оно што је нама видљиво. А колико незналица се гура да раде оно што не знају, без икакве одговорности, без икаквог стида и срама?

nama ni ministar spoljnih poslova ne govori engleskiz:mrgreen:

nije morala uopste da prica na engleskom

bolje da je pricala na srpskom

znaci njie problem ne znati jezik

problem je biti placen a ovako se blamirati

a i tuzno je da nam ovakvi kadrovi rade u institucijama koje saradjuju sa inostranstvom

jednostavno mi nismo Amerika

i kad moras vec da budes u kontaktu non stop sa strancima treba da bude neko ko AKO NISTA DRUGO bar moze da komunicira s njima bez prevodioca

volimo da se hvalimo kako Srbi govore strane jezike

i onda imamo OVO

Bolje je pričati na srbskom slažem se, uostalom ta potreba da se zna jezik je kompleks malih naroda.
Idi u Italiju ili Francusku, Nemačku da ne pričam, nećeš se najlepše provesti sa engleskim...
Ali ovo njeno čitanje je podjednako besmisleno kao i ismevanje istog, nema razlike, ako je to jedini problem onih koji nas predstavljaju u svetu, pa mi smo na konju onda!
A i sam tekst je pravopisno ispravan, na kraju krajeva...misliš da kineski ili hinduski naglasak bolje zvuči?
Ali ne, tu je potreba za večitim ismevanjem svega i svačega, samo da bi se ismevalo, zato nam i jeste ovako...
I opet se vraćamo tj ja, na robovanje, jedino što robu ostaje, kad gazda ode da spava i zatvori ga u šupu je da se ismeva na račun istog, tiho se kikoće na slami do sutra, i sanja kako je baš to što ga ismeva njegova pobeda i veličin!
To je taj "humor" naš što nas je održao, ubilo se...to nam je u krvi, ne vredi, da se malo manje smejemo kad je ozbiljno bolje bi prolazili.
Uostalom eno ti Marka Djurića! Pa čovek JE BIO TAMO! Zamisli!

Bolje je pričati na srbskom slažem se, uostalom ta potreba da se zna jezik je kompleks malih naroda.
Idi u Italiju ili Francusku, Nemačku da ne pričam, nećeš se najlepše provesti sa engleskim...
Ali ovo njeno čitanje je podjednako besmisleno kao i ismevanje istog, nema razlike, ako je to jedini problem onih koji nas predstavljaju u svetu, pa mi smo na konju onda!
A i sam tekst je pravopisno ispravan, na kraju krajeva...misliš da kineski ili hinduski naglasak bolje zvuči?
Ali ne, tu je potreba za večitim ismevanjem svega i svačega, samo da bi se ismevalo, zato nam i jeste ovako...
I opet se vraćamo tj ja, na robovanje, jedino što robu ostaje, kad gazda ode da spava i zatvori ga u šupu je da se ismeva na račun istog, tiho se kikoće na slami do sutra, i sanja kako je baš to što ga ismeva njegova pobeda i veličin!
To je taj "humor" naš što nas je održao, ubilo se...to nam je u krvi, ne vredi, da se malo manje smejemo kad je ozbiljno bolje bi prolazili.
Uostalom eno ti Marka Djurića! Pa čovek JE BIO TAMO! Zamisli!

ovde zapravo nista nije humoristicno niti smesno

da li sad treba da tapsemo sto nas u medjunarodnim institucijama predstavljaju ljudi koji govore jezik na nivou cetvrtaka iz osnovne skole????????
i jos lepe pare zaradjuju

dakle ili pricaj na srpskom ili pusti nekog ko zna da kaze na engleskom

nema tu kompleksa malog naroda

nas problem je sto se kod nas u drustvu ovakvi najbolje laktaju koji nisu kompetentni
i onda nas predstavljaju u svetu
i mene je sramota da nas ona predstavlja

a ti da znas engleski (kao sto ocito ne znas) znao bi da njen problem nije NAGLASAK vec zena ne zna ni kako se reci izgovaraju
mnogi imaju akcenat i akcenat nije problem
kao sto ne znam kako si zakljucio da je nesto "pravopisno tacno" kad ne vidis tekst i ne vidis kako je napisan
verovatno i ti spadas u te sto sve znaju a nista ne znaju

i to "mali narodi" kompleksi
pusti to
ako ces ti da imas simultanog prevodioca za zvaki telefonski razgovor tesko ces ti bilo kakav biznis da obavis
pa ti teraj inate svetu
to je srpski

a da tapshemo po ramenu nesposoban kadar- ipak ne to nas i ubija
sve nas je dobar je
vraga je dobar

nisam razumela za ovo idi u FR, Nem, It pa pricaj na engleskom i neces se lepo provesti??????
svi Nemci koje znam govore eng, Francuzi jos nisu shvatili da vise nisu svetska sila pa nesto mudruju a ti ako jos nisi shvatio da je engl jezik na kom ceo svet obavlja biznis nadam se da ces se konacno probuditi iz tog sna
uostalom ti pricaj srpski pa zavrsi neki posao

Poslednja izmena:
ovde zapravo nista nije humoristicno niti smesno

da li sad treba da tapsemo sto nas u medjunarodnim institucijama predstavljaju ljudi koji govore jezik na nivou cetvrtaka iz osnovne skole????????

dakle ili pricaj na srpskom ili pusti nekog ko zna da kaze na engleskom

nema tu kompleksa malog naroda

nas problem je sto se kod nas u drustvu ovakvi najbolje laktaju koji nisu kompetentni
i onda nas predstavljaju u svetu
i mene je sramota da nas ona predstavlja

a ti da znas engleski (kao sto ocito ne znas) znao bi da njen problem nije NAGLASAK vec zena ne zna ni kako se reci izgovaraju
mnogi imaju akcenat i akcenat nije problem

i to "mali narodi" kompleksi
pusti to
ako ces ti da imas simultanog prevodioca za zvaki telefosnki razgovor tesko ces ti bilo kakav biznis da obavis
pa ti teraj inate svetu
to je srpski

a da tapshemo po ramenu nesposoban kadar- ipak ne

Ozbiljno?
A ovog što engleski zna bolje nego maternji, njega te nije sramota?
Gde ste bili da njega ismevate što nas je prodo za 3 stepena u masoneriji?
Tad vam nije bilo smešno? A sad je kao jeste?

151879_unnamed_ff.jpg

Back