DS-ov muftija preko DS-ovog islamskog univerziteta utajio preko 5 miliona eura!

Jerry Ropero

Poznat
Banovan
Poruka
7.375
Pomoć države
D. KLjAJIĆ, 8. novembar 2007

Poslednjih dana svedoci smo dosta loše situacije u Novom Pazaru, koja je uzrokovana grubom demonstracijom sile Mešihata Islamske zajednice Srbije predvođene Muamerom Zukorlićem, rekao je reis-ul-ulema Islamske zajednice Srbije (IZS) Adem Zilkić na konferenciji za štampu u Beogradu. On je istovremeno apelovao na državne organe da spreče nasilno ponašanje pripadnika Islamske zajednice u Srbiji, koje bi moglo da „dovede do opšteg rata“.
- Ne želim time da kažem da država treba da stane na našu stranu, ali se ne može dozvoliti da neko slobodno šeta ulicama naoružan do zuba - rekao je Zilkić.
Podsećajući na nemile događaje izbacivanja šestorice učenika novopazarske medrese, koji su otkazali poslušnost Zukorliću i na zaposedanje Altun-alem džamije u tom gradu, ocenio je da „država do sada nije u dovoljnoj meri podržala koncept mira, koji propagira Rijaset IZS, ali da se to ne odnosi na Ministarstvo vera, ni ministra Naumova“.
- MUP Srbije i pravosudni organi treba da privedu i oduzmu oružje Zukorlićevim ljudima koji se slobodno šetaju Novim Pazarom.
Zilkić je naveo da veliki problem predstavlja i lokalna policijska samouprava na čelu sa dr Muamerom Nisevićem, koja po tom pitanju ništa ne čini. Nisević je inače, jedan od profesora Zukorlićevog Internacionalnog univerziteta, i ne može se očekivati da on bilo šta učini, pa je Rijaset IZS prekjuče, na sednici, zatražio njegovu smenu.


KRIMINAL SA UNIVERZITETA
REIS-UL-ULEMA Adem Zilkić optužio je Muamera Zukorlića, inače, rektora Internacionalnog univerziteta, u Novom Pazaru da je ova institucija leglo najvećeg kriminala na našim prostorima:
- Ako 2.000 do 3.000 studenata ovog univerziteta godišnje za školarinu izdvoji po 1.000 evra, za četiri godine stvara se profit od 12 do 13 miliona evra. Koliko ta ista institucija državi uplati poreza? Ni centa!
 
Da biste mogli da kreirate nove teme, trajno koristite svoje ime i ne pogađate stalno slike - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.