DS I G17+ ZA VEĆI POREZ!!!

gost 227949

Veoma poznat
Poruka
13.999
DS i G17 za veći porez
Poslanici DS i G17 plus kažu da je povećanje poreza na imovinu neophodno jer predstavlja “osnovni način punjenja budžeta”. Opozicija se zalaže da siromašni plaćaju manji porez i tvrde da vlast nije socijalno odgovorna.

Predsednik Zakonodavnog odbora u Skupštini Srbije Vlatko Ratković iz Demokratske stranke kaže da ta stranka još nije donela odluku da li će podržati izmene Zakona o porezu na imovinu. Ali, kako kaže, lično je za progresivno povećanje poreza “što drugim rečima znači da onaj ko ima više, treba da bude više oporezovan”. On smatra da “kada opozicija kritikuje ovaj predlog, onda tu ima dosta i demagogije”. Jer, kako kaže, treba da imamo u vidu da su porezi osnovni način punjenja budžeta iz koga se finansiraju svi budžetski korisnici.


Vladimir Ilić iz G17 plus kaže da ova stranka smatra poželjnim izmene Zakona o porezu na imovinu i ocenjuje da je dobro “to što će oni sa više nekretnina plaćati više”. To će, kako kaže, poboljšati funkcionisanje lokalnih samouprava.Milica Radović iz DSS kaže da je veliko pitanje kako će ljudi slabijih prihoda i penzioneri, uz tako visok porez na imovinu, uopšte preživeti. Pogotovo što, kako kaže, što je zakonom predviđeno i smanjenje od 5,5 milijardi dinara za Fond PIO. Aleksandra Jerkov iz Lige socijaldemokrata Vojvodine najavljuje amandmane kojima će ta stranka predložiti da građani koji imaju jedan stan u kojem žive manje plaćaju porez od građana sa više stanova koji te stanove izdaju i imaju dodatni prihod. LSV traži da se za 50 odsto smanji porez i građanima koji otplaćuju stambene kredite.


„Nisu građani krivi što su uzimali nepovoljne kredite. Plate su u dinarima, a rate koje otplaćuju u evrima“, kaže Aleksandra Jerkov i napominje da se to odnosi na one ljude koji su uzeli kredite za stanove manje od 60 kvadrata.http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/225340/DS-i-G17-za-veci-porezSprema se novo šišanje ovaca.z:D

Spremte se, spremte...z:D
 
Већи порези, мање плате, мања куповна моћ, смањење потрошње,смањење производње,раст увоза,раст инфлације, већа незапосленот,...укратко - гушење економије и развоја. То је суштина окупационе власти у Србији.
Мора борба свим средствима...нема алтернативе.
 
U većini evropskih zemalja porez na imovinu postoji i uglavnom dobro razvrstava bogate od manje imućnih. Ima, međutim, primera gde je osnovno stanovanje oslobođeno poreza kao u Grčkoj, Portugaliji, Irskoj. U Sloveniji se porez na imovinu plaća tek iznad 160 kvadrata, u Letoniji su fizička lica oslobođena te obaveze, a u Hrvatskoj tog poreza nema, postoji samo porez na kuće za odmor, odnosno, vikendice.

http://www.b92.net/biz/komentari.php?nav_id=480712
 

Back
Top