Државни записник за титулу "жене змаја"

Ма није нужно ни до броја деце, него, како је та жена из поста хтела и успела све то. И да поред толике деце и дипломира и успе у спорту.

И та жена коју познајеш, такође је пример успешне

Шта је уопште успешна жена? Ја мислим да је то субјективно

А када спомињен жену змаја, то је помирење два супротна света, каријеристкиње и породичне жене. То је жена која је успела и успева оба. Тако ссам барем ја то замислио

И @letnjekiše није у праву. Не могу да будем мизоген ако волим супротан пол и оне ми се свиђају, никада нисам увредио ни повредио ни искористио жену. То су тешке оптужбе
Ona potice iz viseclane porodice.Sportom se bavila,mislim,u srednjoj skoli,dok se nije udala.
Ne vjerujem da bi se mogla uz osam trudnoca baviti sportom.
Popovi imaju "zapovijest"da imaju sto veci broj djece.Dobijaju i bolju poziciju u crkvi.A realno,imaju od cega i da ih hrane.
Mislim da ona nigdje ne radi,a vjerovatno ima i pomoc u kuci.To su sve olaksavajuce okolnosti.
Na stranu sve to,ipak ih je ona morala roditi i odgajati,a to nije mala stvar. Majka je majka sa punim radnim vremenom.
Ali to "zena zmaj" mi je malo pretjerano.Ako je i zmaj,sebi je,nije nikom drugom.
Po meni tu "titulu",mada mi je sve to prilicno besmisleno,treba dati zeni koja je uspjela vlastitim snagama da izadje iz losih okolnosti,ma kakve one bile, ili koja je doprinijela da nekom drugom bude bolje,ili koja je uradila nesto za drugog,bez vlastitog interesa...itd.

Poslednja izmena:
За жене које су својом вољом успеле све што су хтеле, да се остваре, покажу свима да могу напорним радом саме, јуначки, а уз то у исто време показују да могу и желе бити и одличне мајке и породичне, предлажем да се за такве жене уведе држави записник где ће се заводити имена тих жена која ће увек бити укњижена да и људи из далеке будућности могу да сазнају за њих.

Жена са титулом "Жена змај" успешан човек и успешна мајка

Tema 'Žena zmaj iz Semberije, Ima crni pojas, fakultetsku diplomu i osmero djece' https://forum.krstarica.com/threads...as-fakultetsku-diplomu-i-osmero-djece.982709/

@Neno
Kod nas je prije par godina nagradjena zena koja ima 11 djece. Imala je nesrecu da joj muz premine.
Nema mnogo takvih porodica danas. Iako drzava kuka zbog negativnog prirodnog prirastaja, ovakve porodicu nisu drzavni interes. Djeciji dodaci prestaju zakljucno sa cetvrtim djetetom. Oni nisu korisnici socijalne pomoci. Ogromna je vjerovatnoca da ce ostati u zemlji ili ako odu novac slati ovdje. A uradile su 'posao' koji bi bar pet drugih porodica.

Ovim zenama i nije potrebna lenta.
Nagrada je sama po sebi biti sposoban roditi toliko djece. Imati kicmu koja to moze da iznosa, imati psihu koja ne podlijeze anksioznostima, biti u stanju decenijama ne spavati i pratiti grceve, zube, temperature, skolske muke, tinejdzerske bibice.
One su toliko utrenirane da ih moze ubiti jedino voz na njih da naleti.
Moj naklon do poda.

За жене које су својом вољом успеле све што су хтеле, да се остваре, покажу свима да могу напорним радом саме, јуначки, а уз то у исто време показују да могу и желе бити и одличне мајке и породичне, предлажем да се за такве жене уведе држави записник где ће се заводити имена тих жена која ће увек бити укњижена да и људи из далеке будућности могу да сазнају за њих.

Tema 'Žena zmaj iz Semberije, Ima crni pojas, fakultetsku diplomu i osmero djece' https://forum.krstarica.com/threads...as-fakultetsku-diplomu-i-osmero-djece.982709/

@Neno
Ispašće ovde da ništa nije lakše nego roditi...
Mi ne možemo, one mogu...

Zmaja... Z Maja?

Svaka žena je žena zmaj. Posebno ukoliko je i majka.
Не бих се сложио. Колико мајки има које не заслужују да имају децу. Продају их, подводе проституцији, уче неморалном животу. Исто мислим за очеве без разлике. Каквих све родитеља има то је богу за плакати.

Док читам и слушам размишљања око сличних ситуација занимљиво је што yглавном исти рађање деце из жеље и љубави доживљавају као свођење жене на размножавање и траћење потенцијала :lol: а истовремено подржавају сурогат мајчинство и све оно где се жена тотално суштински скрнави.
A svi foliramo samo sebe...većinom.
Не бих се сложио. Колико мајки има које не заслужују да имају децу. Продају их, подводе проституцији, уче неморалном животу. Исто мислим за очеве без разлике. Каквих све родитеља има то је богу за плакати.
Da ima i zmajeva koji jedu decu...

Da li se racuna ako je majka tudjem djetetu ili samo svom?
Da... Ako je zmajo čuvar deteta ako je zmajo žderač dece onda ne...

Podvig? Ili podvik?
Svako sebe vidi najbolje ali većina vidi bolje tog jednog, verovala ti ili da, mada koliki je podvig ili podvik zavisi od postignute fame ili nefame oko iste osobe..
Iako jedno delo ne čini osobu osobom....

Svi znamo za Balaševića kao kvalitetnog kantautora, ali mnogi ne znaju i za nekvalitet osobe iako...
Svako od nas je nekvalitet i kvalitet, ima i isključivih ali oni su samo dno ili sam vrh, zavisi samo od kakve lupe kog kvaliteta je izložen...

Jel zmaj iz tamnice ili zmaj iz pesmice leda i vatre?
I ako ćemo na srpski, aždaja je to.
Iako ima negativnu konotaciju...

Poslednja izmena:
Ona potice iz viseclane porodice.Sportom se bavila,mislim,u srednjoj skoli,dok se nije udala.
Ne vjerujem da bi se mogla uz osam trudnoca baviti sportom.
Popovi imaju "zapovijest"da imaju sto veci broj djece.Dobijaju i bolju poziciju u crkvi.A realno,imaju od cega i da ih hrane.
Mislim da ona nigdje ne radi,a vjerovatno ima i pomoc u kuci.To su sve olaksavajuce okolnosti.
Na stranu sve to,ipak ih je ona morala roditi i odgajati,a to nije mala stvar. Majka je majka sa punim radnim vremenom.
Ali to "zena zmaj" mi je malo pretjerano.Ako je i zmaj,sebi je,nije nikom drugom.
Po meni tu "titulu",mada mi je sve to prilicno besmisleno,treba dati zeni koja je uspjela vlastitim snagama da izadje iz losih okolnosti,ma kakve one bile, ili koja je doprinijela da nekom drugom bude bolje,ili koja je uradila nesto za drugog,bez vlastitog interesa...itd.

Добро се удала.

А то није лако.

@Neno
Bolje Žena Majka Kraljica!:lol:
Jelena Rozga ima takvu pesmu.:lol:

1695143006065.png

@Neno
ima jedna takva obitelj kod nas u gradu
imaju valjda petoro djece
ne radi nigdje nijedno od njih dvoje
solidno zive
ja kontala ok mozda iznajmljuju
kaze mi mater ma kakvi, crkva (rk) ih izdrzava doslovno
to je neki njihov interni aranzman
eto, zmajevi

Back