ДРЖАВНА ПЉАЧКА?? - Продао плац на мору – осумњичен за прање новца

Smorisha

Buduća legenda
VIP
Poruka
41.996
http://www.politika.rs/scc/clanak/378374/Prodao-plac-na-moru-osumnjicen-za-pranje-novca

Берислав Моровић тужио руководство Рајфајзен банке у којој је по налогу Вишег јавног тужилаштва у Београду без судске одлуке остао без 23,8 милиона динара
Аутор: Тома Тодоровићчетвртак, 13.04.2017. у 22:00
Берислав Моровић са адвокатом Владимиром Домазетом (Фото Т. Тодоровић)
Ниш – Берислав Моровић је продао наслеђени плац на хрватском приморју пре две године, фирма из Београда уплатила му је део новца, а онда је у нишкој филијали “Рајфвајзен” банке ухапшен због прања новца и пребачен у притвор у Београд.

Пуштен је, а ни после две године нема тужбе против њега али нема ни новца. У Вишем тужилаштву у Београду тврде да се истрага против њега још води, а у Нишу му је издата потврда да се не води никакав поступак.

– У зиму 2015. године огласио сам продају плаца у Живогошћу у Хрватској, који сам наследио од покојног оца. На оглас јавила се фирма „Д и К” д. о. о. из Београда и пошто су људи који је воде проверили судско решење о мом власништву и катастарске књиге општине Макарска, у марту претпрошле године договорили смо купопродајну цену од 300.000 евра. Потписали смо предуговор и договорили динамику исплате. Петнаестак дана касније из ове фирме јавили су ми да ће први део новца бити пребачен на мој рачун у Рајфајзен банци у Нишу и ја сам обавестио банку и приложио предуговор о продаји плаца. Првих дана априла на мој рачун уплаћено је 25 милиона динара, а договор је био да остатак од десет милиона добијем до краја тог месеца – испричао нам је Моровић.

Од добијене суме Берислав Моровић је подигао до средине априла 2015. године око 1,2 милиона динара, а осталих 23,8 милиона динара остало је у банци. Када се следећи пут појавио у банци ухапшен је:

– Чим сам крочио у банку радници из обезбеђења позвали су полицију и одведен сам у нишу полицију. Истог дана пребачен сам у Београд. Тужилац ми је одредио задржавање до 48 часова због прања новца, а после саслушања, иако сам приказао документа о својини над плацем, решење суда о оставинском поступку након смрти оца, предуговор о купопродаји и изводе из банке, одређен ми је притвор до 30 дана, уз објашњење да не бих утицао на сведоке. После петнаестак дана пуштен сам из затвора и уручено ми је решење у ком пише да уколико у року од наредних шест месеци не добијем одлуку о подизању оптужнице, значи да се против мене обуставља сваки поступак.

Када је после изласка из затвора отишао у седиште експозитуре Рајфајзен банке уследило је ново изненађење.

Мој рачун био је угашен, а Рајфајзен банка је скинула сав новац од 23,8 милиона динара и пребацила га фирми “Беоимпера” за коју сам први пут чуо. Речено ми је да је мој рачун блокиран, а када сам затражио објашњење по ком основу је новац пребачен непознатој фирми, речено ми је да је банка само извршила налог Вишег тужилаштва у Београду – каже Моровић.

Од свих државних органа у последње две године, каже адвокат Владимир Домазет, који заступа Моровића тражена је заштита од незаконитог поступања у филијали Рајфајзен банке и несхватљивих налога правосудних органа у Београду. Званично су се обратили заштитнику грађана, Високом већу тужилаца Србије и београдском Апелационом тужилаштву од којих су тражили да утврде по ком основу је новац Моровића београдско Више јавно тужилаштво пребацило непознатој фирми.

Заштитник грађана је крајем 2016. године, уз обећање хитног и ефикасног реаговања, одговорио да не може да утиче на рад правосудних органа, али и да је званично затражио од Вишег тужилаштва у Београду одговор на основу чега је наложило да се новац са рачуна овог Нишлије пребаци на рачун треће фирме. Заштитник није добио одговор.

Нико ништа не одговара, каже Домазет. Једина два документа која смо недавно добили од МУП-а Србије и у суду у Нишу јесу званичне потврде да Берислав Моровић није осуђивано лице и да се против њега не води никакав истражни и судски поступак, рекао нам је овај адвокат.

– Вишем јавном тужилаштву у Нишу поднели смо кривичну пријаву против Владе Николића, директора Рајфајзен банке у Нишу и његових сарадника за извршено кривично дело злоупотребе службеног положаја и у исто време настављамо да водимо поступак и борбу против Вишег јавног тужилаштва у Београду и свих умешаних у ову невероватну „причу” – истиче Домазет.

Новца на рачуну Моровића и даље нема. Немају га ни овај Нишлија, ни фирма „Д и К” д. о. о. Београд, која је исплатила 25 милиона и која чека да се овај галиматијас оконча. У овој фирми спремни су да исплате остатак обавеза власнику плаца у Живогошћу и парцелу укњиже на своје име... Али, ако то не буду успели, тражиће новац назад.

Једино се не зна – од кога ће тражити новац.

Poslednja izmena:
Бео Импера Д.О.О. .. је ...КЛАДИОНИЦА :arrow: https://www.kontakti.biz/firma/19272/balkan+bet ...и... :arrow: https://beo-impera.ls.rs/rs/

ТУ ЋЕ ДА МУ ДЕТАЉНО ОПЕРУ НОВАЦ ...:per:..:think:

Кад је подизао онај 1. део новца /1.2 м /, можда је на шалтеру заборавио своју лк , па је директор филијале "решио да му врати"....мислим, преко посредника...

Zbog ovakvih stvari treba da izbijaju demonstracije i da se ne prekidaju dok Vucic i predsednik vlade ne daju ostavke......
Ovo je za totalno renoviranje drzave....

Tuzilastvo je vec 30 godina od Slobe u kujcu, ali da je ***** ovoliko zastranio , e to bas ni ja nisam verovao...

Meni su izvrdali novac na drugi nacin, ali krala je drzava, tj sud, a ko zna kome je prebacivao pare sud....
Kad ti drzava krade a nisi duzan....nego unapred....cisto da se naviknes...

Hajde da se igramo malo sherloka Holmsa..

Beo impera je kladionica balkan bet....

Tu ide prica o pranju novca od droge i vezi sa Srpskom lutrijom...

http://www.blic.rs/vesti/hronika/kladionicari-prali-novac-od-droge/732ntkb

Zatim , tu su jos neki igraci koji su samo maske, a ko se stvarno jos krije iz balkan beta i kome se sve od politicara peru pare preko istog to je pitanje...
Vlasnik je Miroslav Saric, Direktor Milan Jojic, a glavni menadzeri Branko Drobac i Nenad Jovanovic

Zbog ovakvih stvari treba da izbijaju demonstracije i da se ne prekidaju dok Vucic i predsednik vlade ne daju ostavke......
Ovo je za totalno renoviranje drzave....

Tuzilastvo je vec 30 godina od Slobe u kujcu, ali da je ***** ovoliko zastranio , e to bas ni ja nisam verovao...

Meni su izvrdali novac na drugi nacin, ali krala je drzava, tj sud, a ko zna kome je prebacivao pare sud....
Kad ti drzava krade a nisi duzan....nego unapred....cisto da se naviknes...

Mislim da je normalno traziti azil u nekoj stranoj zemlji...
Srbija treba da bude na listi neslobodnih zemalja.

КОЈИ КРЕЛАЦ ..у ...времену ИНТЕРНЕТА...:fdlan:

Од Рајфајзен банке ...добиће ДИК ( патку ) ДА СИ ИЗБИЈЕ ОЧИ...јер није он уплатио него ..ФАНТОМСКА ФИРМА - „Д и К” д. о. о. ...а од исте ...НЕЋЕ ДОБИТИ ОСТАТАК НОВЦА ПО УГОВОРУ...нити ће му се више јављати... :think:
Yes%20emoticon.gif

То је 100% био новац од ..ГАДРО...:per:

Новца на рачуну Моровића и даље нема. Немају га ни овај Нишлија, ни фирма „Д и К” д. о. о. Београд, која је исплатила 25 милиона и која чека да се овај галиматијас оконча. У овој фирми спремни су да исплате остатак обавеза власнику плаца у Живогошћу и парцелу укњиже на своје име... Али, ако то не буду успели, тражиће новац назад.

НЕЋЕ ...

Да сам ја...Берислав Моровић...отишао бих у Макарску и ...СПРЕЧИО...укњижње његовог земљишта на " новог власника " јер ..НИЈЕ ИСПОШТОВАН УГОВОР и ДИНАМИКА ИСПЛАТЕ...за " сваки случај "...:per:...:aha2:

Čekaj, on ima predugovor o prodaji nekretnine po kojem mu nije isplaćen iznos u potpunosti. Ukoliko je kupac u međuvremenu, kao pravno lice, nestao, onda ja to shvatam kao da je vlasnik nekretnine dobar 1.2 miliona dinara i još mu ostaje nekretnina u drugoj državi, jer ugovora o prodaji nema, ili ako ga i ima, nije ispoštovan u potpunosti.
Još će na kraju da ispadne da je cela priča bila oko transfera 25 - 1.2 miliona dinara sa računa fantomske firme na ne-fantomsku firmu.

КОЈИ КРЕЛАЦ ..у ...времену ИНТЕРНЕТА...:fdlan:

Од Рајфајзен банке ...добиће ДИК ( патку ) ДА СИ ИЗБИЈЕ ОЧИ...јер није он уплатио него ..ФАНТОМСКА ФИРМА - „Д и К” д. о. о. ...а од исте ...НЕЋЕ ДОБИТИ ОСТАТАК НОВЦА ПО УГОВОРУ...нити ће му се више јављати... :think:
Yes%20emoticon.gif

То је 100% био новац од ..ГАДРО...:per:

Ћирилица на којој се издаје Политика нема ознаку &, па се у замени за њу користи везник "и"

Фирма постоји и назив јој је Д & К, регистрована је 2007 и бави се угоститељством :)

Пословно Име: D&K DOO BEOGRAD (STARI GRAD)
Статус: Активно привредно друштво
Матични број: 20346876
Правна форма: Друштво са ограниченом одговорношћу
Седиште: Општина: Београд-Стари Град | Место: Београд-Стари Град | Улица и број: Страхињића Бана 2
Датум оснивања:26.10.2007
ПИБ: 105246457

Čekaj, on ima predugovor o prodaji nekretnine po kojem mu nije isplaćen iznos u potpunosti. Ukoliko je kupac u međuvremenu, kao pravno lice, nestao, onda ja to shvatam kao da je vlasnik nekretnine dobar 1.2 miliona dinara i još mu ostaje nekretnina u drugoj državi, jer ugovora o prodaji nema, ili ako ga i ima, nije ispoštovan u potpunosti.
Još će na kraju da ispadne da je cela priča bila oko transfera 25 - 1.2 miliona dinara sa računa fantomske firme na ne-fantomsku firmu.

Poenta je sto je Tuzilastvo radilo mimo zakona i protivpravno poslalo novac trecoj firmi.

- - - - - - - - - -

Ћирилица на којој се издаје Политика нема ознаку &, па се у замени за њу користи везник "и"

Фирма постоји и назив јој је Д & К, регистрована је 2007 и бави се угоститељством :)

Седиште: Општина: Београд-Стари Град | Место: Београд-Стари Град | Улица и број: Страхињића Бана 2

Znaci sve je 100% legalno i nema govora o pranju novca.
Sto ce reci da je neki degenerik iz Tuzilastva bio duzan 300.000 evra Saricu i morao ovako da podmmiri, pretpostavljam.:roll:

kakav lopovluk drzavnoe mafije

banditizam kriminal cisti

zato ko je pametan pare na drzi u banci vec investira u kripto valute

Tipa Bitcoin i njoj slicne

Eto ako stedis 10.000 dolara/evra/franaka/rublji u banci - banka ti daje za to fantasticnu kamatu od 0.5% godisnje

A ako stedis u npr u Bitcoinu , npr ko je prosle godine kupio u ovo vreme bitcoin mogao je da ga pazari po 400 i nesto dolara

Sad mu je cena 2600 dolara znaci porasla vrednost preko 8 puta

I plus banke i drzavna mafija ne mogu da te opljackaju tj otmu ti novac i ustedjevinu

Novac drzis u novcaniku na offline racunaru ili jos bolje usb drajvu , na kriptovanoj particiji koja moze da se otvori i novac posalje samo uz pomoc sifre.

Tako da ti je novac zasticeniji nego da ga drzis u Fort Knox-u

Kriptove valute su buducnost i one ce izbaciti bankarsku mafiju iz posla . Barem u dobroj meri

Poslednja izmena:

КАКО ГОД...оно што сам задње написао...УРАДИО БИХ ( за сваки случај )...:think:

Ако је то та фирма ..D&K DOO BEOGRAD...што му не исплате ОСТАТАК од... 100.000€ ...:per:...и ...ИСПУНЕ ПО УГОВОРУ - ДИНАМИКУ ИСПЛАТЕ...:aha2:

КАКО ГОД...оно што сам задње написао...УРАДИО БИХ ( за сваки случај )...:think:

Ако је то та фирма ..D&K DOO BEOGRAD...што му не исплате ОСТАТАК од... 100.000€ ...:per:...и ...ИСПУНЕ ПО УГОВОРУ - ДИНАМИКУ ИСПЛАТЕ...:aha2:

Racun mu je ugasen sto znaci da nista ne mogu da mu isplate sve i da hoce.

- - - - - - - - - -

Ali to nije ni bitno... I ta firma D & K je najvise ostecena u celoj prici.

Back