Država nije za svakoga!

• Začetnik teme Začetnik teme lapsi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Stalno se prevrće istorija, ističe teško stečena sloboda, nabrajaju silni junaci....a vamo, šipak!
Narod bez cilja, poštenja, osjećaja za pravdu, solidarnost, ljubav prema čovjeku, prema istini i na kraju krajeva težnja normalnom životu.

Sada si u fazi kritičara postojećeg.
Proći će još neko vreme i doći ćeš u fazu graditelja tog svog sveta koji si zamislila i koji si ovde nagovestila.

Krajnja faza je penzija.

Mnogo je lepo biti penzioner, vratiti se na džeparac koji ti ovog puta daje država ...
A ti, samo moliš Boga da potraje 🤗

Sada si u fazi kritičara postojećeg.
Proći će još neko vreme i doći ćeš u fazu graditelja tog svog sveta koji si zamislila i koji si ovde nagovestila.

Krajnja faza je penzija.

Mnogo je lepo biti penzioner, vratiti se na džeparac koji ti ovog puta daje država ...
A ti, samo moliš Boga da potraje 🤗
Imam ja do penzije joooos...
A ni tu nije kraj života. Mislim da će dobro zdravlje i dalje da me služi. I u penziji se voli i troše se pare.:zper:

Ako ćeš da napraviš brvnaru na vrh Jahorine, Romanije ( ili već na nekoji sličnoj lokaciiji ) i da se odrekneš struje, tekuće vode i sl možeš. Inače ne.
Ja imam kućicu na takvom mjestu. Mali potok u blizini i izvor pitke vode. Šuma i livade.
Najprirodniji bioritam je ustajanje kada sviće i spavanje kada sunce zađe.
TV mi ne treba, ni topla voda, ni struja da kuvam.
Ložim drva iz obližnje šume. To su male kućice sa niskim plafonom. Ubaciš dva drveta i goriš i sam.

Stalno se prevrće istorija, ističe teško stečena sloboda, nabrajaju silni junaci....a vamo, šipak!
Narod bez cilja, poštenja, osjećaja za pravdu, solidarnost, ljubav prema čovjeku, prema istini i na kraju krajeva težnja normalnom životu!

Priča se, raspravlja, zaključuje, opredjeljuje, glasa, protestuje i laže! Sve je laž. I narod je laž. Brojka na papiru i slobodno kretanje u zatvoru zvanom država! Imaju četiri zida, dva ili tri obroka i kiblu. Prošetaju se, porazgovaraju, udahnu malo svježeg vazduha i nazad u ćeliju.
Ne odlučuju ništa, ne pitaju se ništa, ništa i ne znaju ili neće da znaju, lakše je tako!
Dali su im malo praznika, zastave da mašu kao budale, lažni osjećaj pripadnosti, malo sitniša za potkusurivanje Dobro rade za malo para i krivo misle za sve pare ovoga svijeta.

I onda misle da imaju državu!
Nemaju ništa, a to ništa slave na sav glas! Spremni su i da poginu za ništa, što je već viđeno!

Neki tajni centar upravlja svima.
Svi su izvrgnuti ruglu.Svi su roblje. Svi vrijeđaju svakoga, a vrijeđaju se i među sobom.
Dokle će ovaj narod ,,padati,, na iste fore?!
Ćacilend ne čini onih desetak razapetih šatora na ulici, Ćacilend je mnogo veći i niko se ne usuđuje javno mu iscrtati granice.
Naravno da nije, eto npr. Sarajevo je živ primer.

Narod bez cilja, poštenja, osjećaja za pravdu, solidarnost, ljubav prema čovjeku, prema istini i na kraju krajeva težnja normalnom životu!

Priča se, raspravlja, zaključuje, opredjeljuje, glasa, protestuje i laže! Sve je laž. I narod je laž. Brojka na papiru i slobodno kretanje u zatvoru zvanom država! Imaju četiri zida, dva ili tri obroka i kiblu. Prošetaju se, porazgovaraju, udahnu malo svježeg vazduha i nazad u ćeliju.
Ne odlučuju ništa, ne pitaju se ništa, ništa i ne znaju ili neće da znaju, lakše je tako!
Dali su im malo praznika, zastave da mašu kao budale, lažni osjećaj pripadnosti, malo sitniša za potkusurivanje Dobro rade za malo para i krivo misle za sve pare ovoga svijeta.

I onda misle da imaju državu!
Nemaju ništa, a to ništa slave na sav glas! Spremni su i da poginu za ništa, što je već viđeno!

Neki tajni centar upravlja svima.
Svi su izvrgnuti ruglu.Svi su roblje. Svi vrijeđaju svakoga, a vrijeđaju se i među sobom.
Dokle će ovaj narod ,,padati,, na iste fore?!
Ćacilend ne čini onih desetak razapetih šatora na ulici, Ćacilend je mnogo veći i niko se ne usuđuje javno mu iscrtati granice.

Није ни за вас титоисте, па се петљате. као милошевићевци, додиковци, вучићевци итд...

Да ли је држава за некога да је сачува, надогради или расканта види се по вашим резултатима Јавне ствари

Јеси, титоистичка сиротиња... :kafa:
A ti mentalna sirotinja!

Sjede na šalterima, komentiraju po portalima, sjede po kavanama pa i u parlamentu. To su ljudi koji nikada u životu nisu pročitali niti jednu knjigu, ali zato sve znaju. Nikada nisu naučili zanat, ali zato znaju kako bi trebala funkcionirati država. Nikada nisu nešto stvorili, ali imaju spremno mišljenje o svemu.

Oni ne trpe tuđu sreću, jer ih podsjeća na njihovu nesreću. Ne boli ih njihovo siromaštvo koliko ih boli tvoje blagostanje. Njih ne peče prazna kuća, već tvoja puna terasa. I zato je njihov refleks: obezvrijediti sve ono što ne mogu dostići. Ako ne mogu imati tvoju radost, onda će bar pokušati baciti sjenu na nju.

Mentalna sirotinja ne sanja, jer joj snovi djeluju kao prijetnja. Ne poduzima ništa, jer joj trud izgleda kao gubitak vremena. Uvijek ima spremnu rečenicu: nema smisla, nema šanse, nema koristi… A najčešće – nema volje. Uvijek će ti reći da si lud što pokušavaš nešto, da si naivan što vjeruješ u nešto, i da ćeš sigurno nisko pasti ako letiš previsoko. Mentalna sirotinja pokušava te svojim riječima demotivirati i izražavat će se negativno o svemu što si naumio, ne zato što nešto zna o bilo čemu – već zato što želi da se pod svaku cijenu vratiš dolje, u njihovu zonu udobne nemoći.

Back