Država će finansirati privatne fakultete! Predsednik Vučić najavio velike promene u prosveti
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će predložiti novi zakon za raspodelu novca fakultetima.
Jedna važna stvar koju ću predložiti u skladu sa mogućnošću da i kao građanin i kao predsednik imam zakonodavnu inicijativu. Tražiću... Videću da li će vlada se saglasiti. A ako ne, ići ću i protiv vlade u Narodnu skupštinu, pa da vidim hoće li umeti da obezbede većinu u Narodnoj skupštini Republike Srbije za donošenje zakona kojim bi se drugačije raspodelile pare fakultetima. Želim da ojačamo privatni sektor u našoj zemlji. Hoću da više studenata ima pravo na budžetsko finansiranje na privatnim fakultetima nego što je slučaj danas - rekao je Vučić.
Politika
author image
Informer.rs
Novinar
16.04.2025
17:43
Država će finansirati privatne fakultete! Predsednik Vučić najavio velike promene u prosvetiTanjug
Vesti
Država će finansirati privatne fakultete! Predsednik Vučić najavio velike promene u prosveti
Podeli vest
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će predložiti novi zakon za raspodelu novca fakultetima.
- Jedna važna stvar koju ću predložiti u skladu sa mogućnošću da i kao građanin i kao predsednik imam zakonodavnu inicijativu. Tražiću... Videću da li će vlada se saglasiti. A ako ne, ići ću i protiv vlade u Narodnu skupštinu, pa da vidim hoće li umeti da obezbede većinu u Narodnoj skupštini Republike Srbije za donošenje zakona kojim bi se drugačije raspodelile pare fakultetima. Želim da ojačamo privatni sektor u našoj zemlji. Hoću da više studenata ima pravo na budžetsko finansiranje na privatnim fakultetima nego što je slučaj danas - rekao je Vučić.
Niko nema pojma zašto je u Strazburu! Propala biciklistička farsa - ne znaju koji su zahtevi studenata!
Niko nema pojma zašto je u Strazburu! Propala biciklistička farsa - ne znaju koji su zahtevi studenata!
Teška laž je da studenti nemaju vođe! Babić: Davao sam pare, ali kad su izveli decu na ulicu, tu je bio kraj
Teška laž je da studenti nemaju vođe! Babić: Davao sam pare, ali kad su izveli decu na ulicu, tu je bio kraj
Vučić kaže da su privatni fakulteti postojaniji i mnogo ozbiljniji u nameri da pruže znanje i obrazovanje ljudima.
Udarne vesti
img
Reporter RTS: "Blokaderi nisu dozvolili da zaposleni na RTS dobiju hranu" VIDEO
img
НЕМА ПОПУШТАЊА ПОД ПРИСТИЦИМА: Вучић иде у Москву
img
ZVUČNI TOP NIJE KORIŠĆEN! Vučić saopštio rezultate analize FSB: Sram vas bilo lažovi jedni, svojoj zemlji ste hteli da napakostite - SRBIJA UVEK POBEĐUJE!
- Privatni fakulteti su se pokazali kao mnogo postojaniji, kao mnogo ozbiljniji, kao fakulteti i univerziteti koji žele da pruže znanje i obrazovanje ljudima. Privatna svojina se pokazala kao svojina koja mnogo bolje upravlja kapacitetima nego državna svojina. U državnoj svojini, kao i u društvenoj, svi misle da imaju pravo da koriste sva prava, a da nemaju nikakve obaveze. Državu tretiraju kao poslednju rupu na svirali. Kad je već tako, onda da pomognemo razvoju zarad dobrog obrazovanja privatnih univerziteta i fakulteta - kaže predsednik.
Dodaje da bi ova inicijativa imala za cilj rušenje monopola državnih univerziteta, a ako žele da opstanu moraće da rade po tržišnim principima.
Informer
Unesite termin pretrage
Pretraga
NOVO
Politika
Informer
Društvo
Hronika
Sport
Planeta
Zabava
Magazin
Džet set
Politika
author image
Informer.rs
Novinar
16.04.2025
17:43
Država će finansirati privatne fakultete! Predsednik Vučić najavio velike promene u prosvetiTanjug
Vesti
Podeli vest
- Jedna važna stvar koju ću predložiti u skladu sa mogućnošću da i kao građanin i kao predsednik imam zakonodavnu inicijativu. Tražiću... Videću da li će vlada se saglasiti. A ako ne, ići ću i protiv vlade u Narodnu skupštinu, pa da vidim hoće li umeti da obezbede većinu u Narodnoj skupštini Republike Srbije za donošenje zakona kojim bi se drugačije raspodelile pare fakultetima. Želim da ojačamo privatni sektor u našoj zemlji. Hoću da više studenata ima pravo na budžetsko finansiranje na privatnim fakultetima nego što je slučaj danas - rekao je Vučić.
Vučić kaže da su privatni fakulteti postojaniji i mnogo ozbiljniji u nameri da pruže znanje i obrazovanje ljudima.
Udarne vesti
img
Reporter RTS: "Blokaderi nisu dozvolili da zaposleni na RTS dobiju hranu" VIDEO
img
НЕМА ПОПУШТАЊА ПОД ПРИСТИЦИМА: Вучић иде у Москву
img
ZVUČNI TOP NIJE KORIŠĆEN! Vučić saopštio rezultate analize FSB: Sram vas bilo lažovi jedni, svojoj zemlji ste hteli da napakostite - SRBIJA UVEK POBEĐUJE!
- Privatni fakulteti su se pokazali kao mnogo postojaniji, kao mnogo ozbiljniji, kao fakulteti i univerziteti koji žele da pruže znanje i obrazovanje ljudima. Privatna svojina se pokazala kao svojina koja mnogo bolje upravlja kapacitetima nego državna svojina. U državnoj svojini, kao i u društvenoj, svi misle da imaju pravo da koriste sva prava, a da nemaju nikakve obaveze. Državu tretiraju kao poslednju rupu na svirali. Kad je već tako, onda da pomognemo razvoju zarad dobrog obrazovanja privatnih univerziteta i fakulteta - kaže predsednik.
Dodaje da bi ova inicijativa imala za cilj rušenje monopola državnih univerziteta, a ako žele da opstanu moraće da rade po tržišnim principima.
VIDIM VAS: Dok Srbija bira Vladu – vi u Strazbur stižete bez slučaja, u Beogradu pozirate sa Pikaču maskotom?!
VIDIM VAS: Dok Srbija bira Vladu – vi u Strazbur stižete bez slučaja, u Beogradu pozirate sa Pikaču maskotom?!
"Krokodili ne lete!" I Ponoš brutalno napao blokadere! (VIDEO)
"Krokodili ne lete!" I Ponoš brutalno napao blokadere! (VIDEO)
- Time ćemo srušiti monopol državnih univerziteta, nikada više nikoga neće moći da ucenjuje. Ako žele da opstanu, moraće da se bore na tržištu na neuporedivo ozbiljniji način, a naša deca će moći da uče. Ja sam, recimo, fasciniran. Ja se ne razumem u te računare, bio sam fasciniran jednom ženom, ona je za mene heroj. Nemam pojma, možda je protiv nas, možda je za nas. Računarski fakultet u Beogradu, žena je pokazala takvu hrabrost, došla, pocepala njihove protivzakonite besmislene pamflete, sutra da rekli blokaderi nemaju šta da rade na ovom fakultetu. Ovde deca plaćaju, njihovi roditelji plaćaju, hoće da uče, hoće da nauče. Oni imaju i školu i fakultet, ali, alal vera, to je ono što normalni ljudi hoće. Što da ne pomognemo takve? Što bi država davala prednost neradnicima u odnosu na radnike? - rekao je on.
Državni univerziteti ostaju bez para a Vučić pare preusmerava ćacima sa privatnih fakulteta
Samim tim profesori poput dinstane govedine Jova Bakića ostaju bez plata