Drzava Bosna i Hercegovina stvorena voljom naroda, i iz rata izasla kao priznata i suverena drzava !!!!

Nikita Kulganov

Buduća legenda
Poruka
40.088
Na tv kanalima na nacionalom frekvencijom u Srbiji, mnogi cuveni politicki analiticari - Seselj, Sima Spasic, Bokan.. dobijaju prostor da kazu kako Bosna nije nikakva drzava, i da ce se raspasti sutra, tj prekosutra..., a takodje i na forumu postoje jos cuveniji politicki analiticari koji takodje imaju vizije da ce se Bosna raspasti u ovom milenijumu, ili mozda sledecem...

Drzava Bosna i Hercegovina stvorena voljom naroda, i iz rata izasla kao priznata i suverena drzava !!!!

Referendum je odrzan u Bosni i Hercegovini, gde je vecina glasala za samostalnu drzavu.
Bosna je prva priznata od pravoslavne Bugarske , a ubrzo su je priznala Kina, Rusija i Indija.
Bosna drzava ravnopravnih gradjana Mulslimana, Srba i Hrvata.
Da se svi u Bosni priznali ono sta je vecina izglasala na referendumu, ne bi ni nilo rata, niti bi bilo zlocina.
Posle teskog rata, Bosna je konacno izasla kao pobednik, kao priznata, suverana i clanica UN, i gradi svoj put.

Medjutim jos uvek su prisutni ratni huskaci sa Informera, Pinka, Hepija...koji hoce da prizovu novi rata u Bosni....
Dodik koji preti sa referendumom ( a nikako da ga raspise, a ko bi i ga i priznao ? )

Prema tome Bosna i Hercegovina ostaje jedinstvena drzava, a sve bajke o nekom njenom raspadu ostaju bajke.

Lista zemalja koje su priznale Bosnu i Hercegovinu i ...​

https://www.google.com/url?sa=t&rct...usg=AOvVaw2saQWTKTEs80enlne0rzJ_&opi=89978449
Referendum_1._marta_1992..jpg

Dragoj mojoj BiH​

Da te volim, dusa zna
draga moja BiH
ispod behar gradova
huce Bosna i Neretva

Una Drinu doziva
preko vjecnih planina
tu su nasa ognjista
sto put krvlju placena

Digni se iz pepela
kao sto put do sada
sad s mirisom ljiljana
ljubavi moja

Ispod Save do mora
puno boli, puno sna
svakoj majci srce zna
sevdah se od tuge tka

Zemljo mojih djedova
dok je tvojih sinova
ti ces biti prkosna
slobodna i ponosna
zemljo nasih djedova

Ref. 2x
Bosno i Hercegovino
nasa domovino

Sva bol svijeta - Bosnia & Herzegovina 1993 - Eurovision songs with live music​

Na tv kanalima na nacionalom frekvencijom u Srbiji, mnogi cuveni politicki analiticari - Seselj, Sima Spasic, Bokan.. dobijaju prostor da kazu kako Bosna nije nikakva drzava, i da ce se raspasti sutra, tj prekosutra..., a takodje i na forumu postoje jos cuveniji politicki analiticari koji takodje imaju vizije da ce se Bosna raspasti u ovom milenijumu, ili mozda sledecem...

Referendum je odrzan u Bosni i Hercegovini, gde je vecina glasala za samostalnu drzavu.
Bosna je prva priznata od pravoslavne Bugarske , a ubrzo su je priznala Kina, Rusija i Indija.
Da se svi u Bosni priznali ono sta je vecina izglasala na referendumu, ne bi ni nilo rata, niti bi bilo zlocina.
Posle teskog rata, Bosna je konacno izasla kao pobednik, kao priznata, suverana i clanica UN, i gradi svoj put.

Medjutim jos uvek su prisutni ratni huskaci sa Informera, Pinka, Hepija...koji hoce da prizovu novi rata u Bosni....
Dodik koji preti sa referendumom ( a nikako da ga raspise, a ko bi i ga i priznao ? )

Prema tome Bosna i Hercegovina ostaje jedinstvena drzava, a sve bajke o nekom njenom raspadu ostaju bajke.

Lista zemalja koje su priznale Bosnu i Hercegovinu i ...

https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwicupuvjP2RAxVjEmIAHR72JcAQFnoECB0QAQ&url=https://www.mvp.gov.ba/vanjska_politika_bih/bilateralni_odnosi/datumi_priznanja_i_uspostave_diplomatskih_odnosa/?id=6&usg=AOvVaw2saQWTKTEs80enlne0rzJ_&opi=89978449
Pogledajte prilog 1844574

Dragoj mojoj BiH​

Da te volim, dusa zna
draga moja BiH
ispod behar gradova
huce Bosna i Neretva

Una Drinu doziva
preko vjecnih planina
tu su nasa ognjista
sto put krvlju placena

Digni se iz pepela
kao sto put do sada
sad s mirisom ljiljana
ljubavi moja

Ispod Save do mora
puno boli, puno sna
svakoj majci srce zna
sevdah se od tuge tka

Zemljo mojih djedova
dok je tvojih sinova
ti ces biti prkosna
slobodna i ponosna
zemljo nasih djedova

Ref. 2x
Bosno i Hercegovino
nasa domovino

Meme Lol GIF by ALL SEEING EYES

https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwicupuvjP2RAxVjEmIAHR72JcAQFnoECB0QAQ&url=https://www.mvp.gov.ba/vanjska_politika_bih/bilateralni_odnosi/datumi_priznanja_i_uspostave_diplomatskih_odnosa/?id=6&usg=AOvVaw2saQWTKTEs80enlne0rzJ_&opi=89978449

Dragoj mojoj BiH​

Da te volim, dusa zna
draga moja BiH
ispod behar gradova
huce Bosna i Neretva

Una Drinu doziva
preko vjecnih planina
tu su nasa ognjista
sto put krvlju placena

Digni se iz pepela
kao sto put do sada
sad s mirisom ljiljana
ljubavi moja

Ispod Save do mora
puno boli, puno sna
svakoj majci srce zna
sevdah se od tuge tka

Zemljo mojih djedova
dok je tvojih sinova
ti ces biti prkosna
slobodna i ponosna
zemljo nasih djedova

Ref. 2x
Bosno i Hercegovino
nasa domovino

Vidi ti Bošnjaka, kaže da je “Jugosloven”.

Dragoj mojoj BiH​

Da te volim, dusa zna
draga moja BiH
ispod behar gradova
huce Bosna i Neretva

Una Drinu doziva
preko vjecnih planina
tu su nasa ognjista
sto put krvlju placena

Digni se iz pepela
kao sto put do sada
sad s mirisom ljiljana
ljubavi moja

Ispod Save do mora
puno boli, puno sna
svakoj majci srce zna
sevdah se od tuge tka

Zemljo mojih djedova
dok je tvojih sinova
ti ces biti prkosna
slobodna i ponosna
zemljo nasih djedova

Ref. 2x
Bosno i Hercegovino
nasa domovino

Od kada ti o informeru negativno?
Ja bio u putu par dana pa (a'l) nisam upućen?

"Država" Bosna i Hercegovina je nastala nakon što je uništena država Republika BiH. :rotf:
Utopljena (RBiH) u državu Federaciju BiH, a onda uspostavila par zajedničkih funkcija sa državom Republikom Srpskom. Te funkcije su ustvari BiH.
Idi reci Rusiji, Indiji i Kini da je Bosna '' drzava'' i kako je nastala, ima odmah zbog tebe da povuku priznanje Bosne :cepanje:

Kada maloletnik, tj stariji maloletnik misli da je neki faktor na forumu, i da od njega zavisi sta ce se desiti u svetu....

Legenda Bosne u ratnim vremenima je Srbin Jovo Divljak !!!

Jovan Divljak - Lik i delo !

Ko je bio Jovan Divljak ?

Divljak je izdao Milosevicu politiku, a posle je Milosevic izdao svoju politiku, ko je onda izdajnik ?

Hrvatski knjizevnik Predrag Raos

„To neće da se prizna, ali mislim da ovde ima neke zle volje prema njemu zato što je on praktično bio jedini Srbin general u Armiji BiH", ocenjuje Žarko Korać.

Jovan Divljak Srbin, koji nije stao na stranu Srba Karadzica i Milosevic koji su hteli da naprave Veliku Srbiju, nego je stao na stranu nove drzave Bosne i Hercegovine. U delu javnosti u Srbiji, Divjak je proglašen krivim i pre bilo kakvog suđenja.
Divjak je među najomiljenijim komandantima Armije BiH i braniteljima Sarajeva i BiH.
Nakon penzionisanja 1998. godine, postaje aktivan u nevladinom sektoru i javnom životu i vodi Udruženje Obrazovanje gradi BiH. Uživa ugled kao skromna i visoko moralna osoba posvećena pomoći ugroženim i obespravljenim.

Divjak je dobitnik francuskog ordena Legije časti.

„Ne pucaj."
Ove reči koje i dalje odzvanjaju arhivskim televizijskim snimcima obeležile su život i vojničku karijeru Jovana Divjaka, rođenog Beograđanina, oficira Jugoslovenske narodne armije (JNA), stanovnika Sarajeva i brigadnog generala Armije Republike Bosne i Hercegovine koji je posle rata iz protesta vratio čin.
Izgovorio ih je u maju 1992. godine kada je bezuspešno pokušao da spreči ubijanje vojnika JNA koji su se povlačili iz Sarajeva.
„Ostao je mit, ikona Sarajeva kod ljudi koji su imali viziju Bosne kao multinacionalne", kaže čovek koji ga je u ratnim godinama u Sarajevu gledao kroz objektiv foto-aparata, Milomir Kovačević Strašni.
https://www.bbc.com/serbian/lat/balkan-56722842

Јован Дивјак (Београд, 11. март 1937Сарајево, 8. април 2021) био је официр Југословенске народне армије (ЈНА) и касније бригадни генерал Армије Републике Босне и Херцеговине (АРБиХ). Иако је пореклом Србин, национално се изјашњавао као Босанац.
Рођен је у Београду, где му је отац (пореклом из Босанске Крајине) радио као учитељ. Завршио је 12. класу Војне академије у Београду, курс за команданта батаљона, Командно-штабну академију и Ратну школу. Касније је такође завршио Штабну школу француске војске. Предавао је на војној школи у Сарајеву. Рат га је затекао на дужности официра у штабу Територијалне одбране Босне и Херцеговине (ТО БиХ). Војни суд га је 1991. осудио на 9 месеци затвора због неовлашћеног издавања оружја ТО, односно продаје оружја за личну корист (који ће ускоро прерасти у Хрватско вијеће одбране) у Кисељаку. Казну је избегао тако што је дезертирао из ЈНА, и придружио се АРБиХ.
Постао је бригадни генерал и помоћник начелника ГШ Армије Републике Босне и Херцеговине. Оштро се супротстављао исламизацији АРБиХ и злочинима над Србима и у том циљу је у два писма (једно од маја 1992. и друго од маја 1993) молио Алију Изетбеговића да заштити Србе. Покушао је да спречи масакр у Добровољачкој улици.

Jovan Divjak 3 May 1992 Evidence against a bogus accusation​

z divljak.webp

Када се 1998. сазнало за јаму Казане у коју су припадници 10. брдске бригаде АРБиХ бацали убијене сарајевске Србе, из протеста је вратио свој чин бригадног генерала
За њега је везана једна анегдота: када је 1992. обилазио линије које су држале јединице АРБиХ, један припадник АРБиХ не знајући да је Дивјак пореклом Србин рекао му је: „Пуковниче, немате шта да бринете, овдје српска нога крочити неће”.
Дивјак је 25. априла 2010. признао да је у Добровољачкој улици 1992. извршен злочин.
Јован Дивјак је ухапшен 3. марта 2011. на аеродрому у Бечу на основу Интерполове потернице коју је расписала Србија. Потерница за 19 лица која су одговорна за масакр у Добровољачкој улици, а између осталих и Јована Дивјака је расписана 1992. године.
Дивјаку је 4. марта 2011. суд у аустријском граду Корнбургу одредио екстрадициони притвор у трајању од 14 дана.
Дивјак је пуштен из затвора 8. марта 2011. са условом останка у Аустрији и уз кауцију од 500.000 евра.
Суд у аустријском граду Корнојбургу је 29. јула 2011. одбио захтјев Србије за изручење након чега је Дивјак истог дана отпутовао за Сарајево.
Као разлог одбијања захтјева Србије за изручење, аустријски суд је образложио да се „не би могло очекивати поштено суђење у Београду”
Одлука аустријског суда је наишла на многе критике у Српској и у Србији.
Преминуо је 8. априла 2021. у Сарајеву.
https://sr.wikipedia.org/wiki/Јован_Дивјак#Хапшење

Ko je bio general Jovan Divjak: „Oficir i džentlmen" ratnog Sarajeva​

https://www.bbc.com/serbian/lat/balkan-56722842

Ko se u Beogradu seća Divjaka​

https://www.slobodnaevropa.org/a/svjedoci_rata_divjak/1841868.html

Jovan Divjak za RSE o Dobrovoljačkoj​

https://www.slobodnaevropa.org/a/svjedoci_rata_divjak/1841868.html

Kaže politička filozofija. Kažu Monteskje i Bekon.
Suverenitet je kad država nema nikakvu spoljašnju vlast iznad sebe!
Ili BiH to ima? Ne znam, ti mi reci... :rotf:
Bosna i Hercegovina je suverena i međunarodno priznata država, a njena celovitost nije pitanje volje pojedinaca, već međunarodnog prava i unutrašnjeg ustavnog poretka. :lol:

Vidi ti Bošnjaka, kaže da je “Jugosloven”.

Internet je pun njihovih botova na "domoljubnom" zadatku koji istovremeno glumataju velike Jugoslovene, komuniste, levičare itd. Ovaj se nesrećnik do kraja razotkrio kao botina s ovom tupavom patetičnom temom. Ima nekih koji su daleko inteligentniji u tom prosipanju miksa lažnog jugoslovenstva i muslimanske nacionalne propagande.

Internet je pun njihovih botova na "domoljubnom" zadatku koji istovremeno glumataju velike Jugoslovene, komuniste, levičare itd. Ovaj se nesrećnik do kraja razotkrio kao botina s ovom tupavom patetičnom temom. Ima nekih koji su daleko inteligentniji u tom prosipanju miksa lažnog jugoslovenstva i muslimanske nacionalne propagande.
Gospodjo, vi stvarno mislite da to sto vi izmislite i napisete da je ''istina'' ? :hahaha:
Da cete pisanjem na forumu o vasim fantazijama promenuti granice na Balkanu ? Blago vama

Gospodjo, vi stvarno mislite da to sto vi izmislite i napisete da je ''istina'' ? :hahaha:
Da cete pisanjem na forumu o vasim fantazijama promenuti granice na Balkanu ? Blago vama
I meni se tako obraćaš. Je li to svima radiš s kojima u polemici ispadneš inferioran?
Mislim, ne bi trebalo. Onda manje više 90% foruma morao tako da se obraćaš... :lol:

Back