Drvena daska za sečenje i serviranje

Ribanje hrapavom stranom sunđera.

Imam 2, jedna za meso, druga za povrće i voće ali u brzini ih nekada zamenim tako da je to pravilo palo u vodu. Propao mi protokol.

Ne perem u mašini jer drvo ne bi smelo u mašinu. Može da pukne i napravi karambol.

Uzela sam i staklenu ali ne mogu, sve se mislim da će mi pući pa mi služi kao podmetač. One plastične ili od čega su već su mi onako, ne znam, ne mogu da se naviknem pa sam je bacila.

Ribanje hrapavom stranom sunđera.

Imam 2, jedna za meso, druga za povrće i voće ali u brzini ih nekada zamenim tako da je to pravilo palo u vodu. Propao mi protokol.

Ne perem u mašini jer drvo ne bi smelo u mašinu. Može da pukne i napravi karambol.

Uzela sam i staklenu ali ne mogu, sve se mislim da će mi pući pa mi služi kao podmetač. One plastične ili od čega su već su mi onako, ne znam, ne mogu da se naviknem pa sam je bacila.
Meni su plasticne super, lako se odrzava, posle masinskog pranja nema nikakvih mirisa, i sto recd June nema ni ostataka. Ali kakva god plastika bila seckanjem deo te plastike zavrsi u nasem stomaku, pa sam ih sve pobacala jer kad je imam izvucem bas tu plasticnu.
Isto i ja okrecem strane po potrebi ali na drvetu miris ostaje. Videh sinoc savet da se povrsina daske utrlja sodom, oplakne i da se tako nestaju mirisi. Probacu bas

Kako ih odrzavate a da se ne oseca miris seckanog povrca, mesa?
Perete u masini ili rucno i cime?
Kupila sam skoro dobru skuplju dasku i zelela bih da mi duze potraje. Plasticne sam pobacala i stare drvene.

ne koristim drvene daske za secenje povrca a tek ne za meso , koristim staklene

probaj sa ovim

1725878204458.png

Kako ih odrzavate a da se ne oseca miris seckanog povrca, mesa?
Perete u masini ili rucno i cime?
Kupila sam skoro dobru skuplju dasku i zelela bih da mi duze potraje. Plasticne sam pobacala i stare drvene.
Suvo drvo upija sve. Koristila sam i njih, možda ima određen miris ali se ne prenosi na hranu. Važno je dobro oprati jer kroz te mikropukotine dospeva hrana i množe se bakterije.
Najzdravije je staklo ali totalno nepraktično i rekla bih opasno za rukovanje.

Back