Druzenje iz obaveze

Imate obavezu da se zbog familijarnih odnosa vidjate sa parom koji vam ni najmanje ne prija, a vas partner ce se mozda uvrediti ako mu to kazete.
Sta uraditi?

moj partner nikako ne moze da se uvredi zbog toga sto mu kazem da mi nesto ne prija
na mesta koja mi ne prijaju i sa ljudima koji mi ne prijaju on ide bez mene, a vazi i obratno
ako bas, bas ne mogu da ukinem, takva vidjenja svedem na minumum, pojavim se na svakom petom, recimo
jes da te onda bije glas baksuza i nedruzeljubive, al po meni to sto ne gubim vreme na takve ljude nema cenu

Imate obavezu da se zbog familijarnih odnosa vidjate sa parom koji vam ni najmanje ne prija, a vas partner ce se mozda uvrediti ako mu to kazete.
Sta uraditi?

Prvo se žali da te boli glava, pa stomak, pa moraš hitno da se vidiš sa drugaricom... dok ispucaš sve izgovore, sam će shvatiti da ne želiš tamo da ideš. :D

Ili, možeš otvoreno da mu kažeš da ti se određeni ljudi ne dopadaju i da ne želiš s njima da se viđaš. Pretpostavljam da se radi o njegovom bratu ili sestri, pa je normalno da mu tvoj odgovor neće prijati, ali šta da se radi. Ponekad čovek mora da prođe i kroz neprijatne situacije. Mislim, možeš da navučeš kez i klimaš glavom u njihovom pristustvu, al osećam da će ti se kad-tad smučiti.

prvo treba da imas slobodu da mu kazes da ti ne prijaju
i on treba da ima sirokoumnost da primi to kao nesto normalno a ne kao uvredu
nisi duzna da ti sve prija
e sad posle svega toga, zbog odrzavanja tih neki kao familijarno ili bilo kakvih odnosa, ili eto cisto iz postovanja prema njemu mozes povremeno da izdrzis takva vidjanja, jer ako ih budes uvek izbegavala ljudi ce shvatiti sta se desava

ne prijaju meni svi ljudi iz njegovog okruzenja niti njemu iz mog ali povremeno zajedno se vidimo sa tim ljudima, i ebi ga to je postovanje prema njemu/meni....uvek se moze naci neka tema oko koje mozes da caskas sa tim ljudima i prezivis taj susret
on zna koji njegovi ljudi mi ne prijaju ja znam koji moji njemu i nikom nista, nema sta ko da se vredja

moj partner nikako ne moze da se uvredi zbog toga sto mu kazem da mi nesto ne prija
na mesta koja mi ne prijaju i sa ljudima koji mi ne prijaju on ide bez mene, a vazi i obratno
ako bas, bas ne mogu da ukinem, takva vidjenja svedem na minumum, pojavim se na svakom petom, recimo
jes da te onda bije glas baksuza i nedruzeljubive, al po meni to sto ne gubim vreme na takve ljude nema cenu

Sta ako mu je to neko bas blizak?
A taj par ne moraju biti uopste losi ljudi, oni su dobri prema tebi, ali takvo drustvo sebi nikad ne bi izabrala da ne moras, nezanimljivi, i ispod nekog tvog intelektualnog nivoa...

Jednom nedeljno nije toliko strašno. U pitanju je njegov, sestra,...?

Jednom nedeljno je precesto!

Imam neke takve pacijente sto duo sto solo koji me kontaminiraju jednom mesecno, posle sam kao naduvana, izderem se na muza i idem dalje, no
bude mi izuzetno krivo zbog svake sekunde najmilijeg mi zivota poklonjene budalama
Zapitajmo se , kolektivno

Probaj nešto u stilu - "Dragi moj, ti i _____________ se uopšte više ne viđate sami. Uvek smo s vama __________ i ja. Što se ne biste malo družili kao nekad? Sigurno će vam prijati"

Inače, ja ne shvatam potrebu parova da sve vreme provode s drugim parovima, kao da su pupčanom vrpcom vezani.

Ajde da rizikujem i pitam - zašto jedan partner uvek mora da prati drugog pri susretima sa rodbinom i prijateljima? Jeste da nisam udata i da neke stvari ne razumem, al vidim ni jedna razlog zašto bi svog čoveka vukla da se druži s mojom familijom ako ne odgovaraju jedni drugima. Valjda imate potrebu da sa sopstvenom rodbinom i prijateljima provedete neko vreme nasamo? Ili ja nisam s ove planete.

Ajde da rizikujem i pitam - zašto jedan partner uvek mora da prati drugog pri susretima sa rodbinom i prijateljima? Jeste da nisam udata i da neke stvari ne razumem, al vidim ni jedna razlog zašto bi svog čoveka vukla da se druži s mojom familijom ako ne odgovaraju jedni drugima. Valjda imate potrebu da sa sopstvenom rodbinom i prijateljima provedete neko vreme nasamo? Ili ja nisam s ove planete.

Zato što , kada si u braku, nema više moje i tvoje familije, to je sve jedna familija, naš srodnički sistem je otuda i komplikovaniji od drugih- tzv- trorodo srodstvo ( preuzet iz Vizantije- sa uporištem u Hrišćanstvu- tj. ideji da su muž i žena jedno telo- da su njih dvoje jedno- otuda je moj brat i brat moga muža, a majka mog muža je i moja majka.)
To se zadržalo, posredno, skoro u potpunosti u svesti kod naših ljudi.
Meni ne smeta, ako neko baš nije naporan.

Back