Društvo I Ekonomija U Tranziciji

loken

Zainteresovan član
Poruka
119
Sredinom siječnja, istovremeno je u 60 zemalja održana premijera novog Zeigeista. Autor Peter Joseph u ovom trećem dijelu ističe potrebu tranzicije iz aktualne monetarne socio-ekonomske paradigme u kojoj su zaglavile sve države svijeta. Ako ga još niste već pogledali, ovaj dugometražni dokumentarni film je već dostupan on-line: Zeitgeist III: Moving Forward.

Onome tko se o tome usudio pisati prije samo nekoliko godina, odmah je prišivan kompliment paranoičnog luđaka. Danas se međutim, silom očiglednih prilika, često priča o velikoj zavjeri guranja prema centraliziranom kontrolnom sustavu jedne svjetske vlade. Pokretačka snaga koja stoji iza tog dnevnog reda su organizacije Bilderberg, Trilateralna komisija i Vijeće za vanjske odnose; diktiraju ponašanje političara i brokera. 20 siječnja je u famoznom magazinu The Economist objavljen članak pod naslovom "The world's water-coolers" u kojem se govori o ovoj strukturi moći, ne kao o teoriji zavjere već se jednostavno potvrđuje da ta kozmopolitska elita postoji, i da na sastancima u ekskluzivnim klubovima radi na stvaranju svijeta u kojem super-klasa želi živjeti.

Očito, The Economist je idealno mjesto za šminkanje zavjera budući da je urednik redoviti posjetitelj godišnjih konferencija Grupe Bilderberg, kako se priznaje i čime se diči u prvim redovima teksta. U članku se na ironičan način Bilderberg opisuje kao "zavjera zla usmjerena prema svjetskoj dominaciji", a na kraju potvrđuje da ta grupacija stvarno upravlja zbivanjima u svijetu. Također, postojanje elitnog međunarodnog konglomerata se ne osuđuje već podržava. Greške se svima događaju, i super-klasa ponekad može zatajiti... neki internacionalni bankari su je iznenadili i opljačkali sustav dok je dremuckala; tako se čitatelji pokušavaju uvjeriti da je prisutnost globalne financijske elite spasila svijet od financijskog kolapsa, od sad na dalje svi možemo mirno spavati.

Život je danas brak s poslom i razvod od sveg ostalog, uključujući i zdrav razum. Razvod od svih ostalih, temelj je postojanja "slobodnog tržišta" o kojem je iluzija razbijena tijekom aktualne financijske krize što još uvijek devastira površinu zemaljske kugle.

Nekoliko posljednjih mjeseci mi u glavi odjekuje zvonjava, zvuk koji me ne podsjeća da na nešto trebam obratiti pozornost, već pravi pravcati alarm da petama treba dati vjetra i pobjeći iz ovog svijeta. Radi se o znaku da se mentalno treba početi orijentirati prema življenju izvan granica zatvorenih okvira suludog sustava.

25-01-2011, Jupiter Projekt - Online Magazin:
Alternativne Valute - Tranzicija Društva I Ekonomije
 

Back
Top