Drustvene igra GALAKTICKA AVANTURA

hrabrivitez

Početnik
Poruka
1
Predstavljamo Vam drustvenu igru GALAKTICKA AVANTURA

Skora je budućnost. Čovečanstvo je otkrilo način putovanja svemirom brzinom svetlosti. Treći svetski rat se nikada nije desio, sve države planete Zemlje su ujedinjene uz poštovanje međusobnog suvereniteta zemalja članica i stvorena je Federacija. Napredak u svim oblastima nauke je izuzetan a sam kvalitet života ljudi se značajno popravio. Kolonizovan je veliki broj planeta sunčevog sistema. Svim planetama upravlja Federacija čije je sedište na planeti Zemlji. Činilo se da je čovečanstvu osigurana budućnost, prosperitet i opstanak.

Sve do godinu dana unazad kada se desila Velika eksplozija. Naime, neobjašnjiv fenomen praćen neverovatno jakim magnetnim olujama je prouzrokovao prekid komunikacije između planeta i onemugućio bilo kakve međuplanetarne letove. Kada je Velika eksplozija konačno prošla, prvi međuplanetarni piloti su shvatili da je položaj planeta i sistema drastično promenjen. Planete i zvezde se više ne nalaze tamo gde su nekada bile. Primećena je i pojava neverovatnih predmeta čudesnih moći. Mnogi naučnici tvrde da su vanzemaljskog porekla.

Takođe se pojavio i novi materijal, kristalizovana ruda koja se nalazi u zvezdanoj prašini oko nekih planeta i koja u kontaktu sa bilo kojom drugom rudom poprima njene osobine. Dovitljivi istraživači su počeli da ga kombinuju sa zlatom, plutonijumom i drugim dragocenim rudama. Tako je počela zlatna groznica.

Centralna vlast Federacije je oslabljena, pojavili su se gusari koji bezobzirno pljačkaju sve međuplanetarne brodove a mnoge planete su proglasile nezavisnost. Između dojučerašnih saveznika započeli su ratovi za dragocenu rudu. Pored toga, istraživači sa granica poznatog univerzuma su doneli glasine o postojanju misteriozne galaktičke kapije koja omogućava prelazak u drugu dimenziju.

Poznati svet je utonuo u haos. Jedna supertajna organizacija, OMEGA došla je u posed drevnog zapisa koji kaže da postoji mogućnost da se povrati prvobitan raspored planeta i ponovo uspostavi red u Sunčevom sistemu, ako se galaktička kapija otvori. Vi pripadate toj organizaciji i daćete sve od sebe da baš Vi otvorite Galaktičku kapiju i pobedite njenog čuvara.

CILJ IGRE

Galaktičku avanturu može da igra od 1, pa sve do 4 igrača. Svaki igrač je u ulozi međuzvezdanog pilota koji pripada tajnoj organizaciji OMEGA koja treba da otkrije gde se nalazi Zvezdana kapija. Da bi došao do Zvezdane kapije potrebno je da se pronađe gde je ona locirana, da igrač sakupi Bonus karte – ostatke vanzemaljskih civilizacija, i tek tada se kapija otvara.

Kada se kapija otvori treba pobediti svemirsku letelicu Čuvara zvezdane kapije. Onaj igrač koji to prvi učini jeste pobednik. Ali, čuvar je vrlo moćan i samo najopremljeniji brodovi imaju šansu protiv njega. Zato je potrebno veštom trgovinom, rudarenjem, piraterijom i obavljanjem misija opremiti svoj brod.

Tabla za igru se sastoji od karata koje predstavljaju sisteme koji se otkrivaju jedan po jedan, sve u potrazi za mitskom Zvezdanom kapijom. Neki sistemi su opasniji, neki imaju kolonije ili specijalna pravila.

Svaki igrač ima kartu broda sa njegovim osobinama, novac, misije koje treba da ispuni i teret koji nosi (od legalnih, kao što su ruda i zalihe do nelegalnog oružja). Osobine broda se mogu poboljšavati nadogradnjama, a za poveliku sumu kredita može se kupiti i moderniji model broda.

Potez svakog igrača se sastoji od kretanja i akcije (trgovine, rudarenja, piraterije itd.). Borba se deli u faze, tokom kojih se kockicom određuje tok same borbe, a moguće je i spasiti se bežanjem. Faktor nepredviđenosti unose bonus karte kojima se saigrači mogu pokrasti, oštetiti, naterati da propuste potez, ali i popraviti svoj brod i pojačati napad ili odbranu.
 
Poslednja izmena od moderatora:

Back
Top