Drugosrbijanski mentalitet

analiticki 12

Veoma poznat
Poruka
10.733
Prepoznaje se po ----

1. Izbegavanju kritike drugih – Ignorišući loša dela drugih naroda prema svom, osoba se "pravi slepa" kako bi izbegla konflikte ili preuzimanje odgovornosti za stavove.

2. Selektivnoj osudi – Kritikuje samo svoje, jer je to možda društveno prihvatljivije ili manje rizično.

3. Nedostatku integriteta – Ne stoji iza univerzalnih moralnih principa (da su loša dela loša bez obzira ko ih čini).

Poslednja izmena od moderatora:
Moralna gnječavost !!!

Prepoznaje se po ----

1. Izbegavanju kritike drugih – Ignorišući loša dela drugih naroda prema svom, osoba se "pravi slepa" kako bi izbegla konflikte ili preuzimanje odgovornosti za stavove.
onaj ko voli svoje dete prvo će njega kritikovat, pa tek onda tuđu decu, baš zato što ga primarno zanima njegovo dete. mislim, govorim o mojim dobronamernim drugosrbijanskim prijateljima, meni se lično fućka za narod.
2. Selektivnoj osudi – Kritikuje samo svoje, jer je to možda društveno prihvatljivije ili manje rizično.
Kako je društveno prihvatljivije da u društvu punom nacionalizma i mržnje prema svemu stranom, kritikuješ upravo tu većinu?
3. Nedostatku integriteta – Ne stoji iza univerzalnih moralnih principa (da su loša dela loša bez obzira ko ih čini).
Upravo se ovo može zameriti prvosrbijancima, koji trn u oku brata vide, ali ne i brvnaru u svom

1. Izbegavanje kritike drugih, ignorisuci dela drugih naroda prema svom- Rusi nam nikada nisu okrenuli ledja i mLogo nas vole.

2. Kritikuj svoj narod - E, sad ćeš propadnes za 300 dinara , ma ajde da ukinemo pretplatu, svi će da propadnete za 300 dinara.

3. Losa dela su loša bez obzira ko ih čini, nedostatak morala- Nadstresnica, Jovanjica, kradja izbora, ucenjeni radnici, parizer

Da , u pravu si, ima smisla .

U tom mentalitetu imas elemente moralne osionosti za razliku od Drugosrbijanaca gdje imas gnjecavost
Ne znam sad, ono, ako recimo, tvoji prijatelji i saradnici ubiju 15 ljudi , pa onda okrive neke tvoje bivše prijatelje i saradnike da su oni zapravo ubili 15 ljudi, pa još na kraju kažu kako ni 15, ni 150, ma ni 1500 mrtvih ne mogu da ih spreče da nastave da rade plemenite stvari za one ljude koji su preživeli, da li onda moral postaje cvrsci, jači i sve suprotno od gnjecavosti ?

Pitam za ortaka.

Prepoznaje se po ----

Samokritika je odlika nečijeg intelekta, odsustvo iste ukazuje na narcisoidnost, problem sa egom i sujetom.

Dični i slavni prvosrbijanci:

1. uvek im drugi krivi
2. za sve dobro su odgovorni vučić, milošević, šešelj, putin i ksi a za sve loše mrski drugosrbijanci i zapad
3. prvo se urče, a kad dobiju svoje, kukaju i cmizdre
4. "a šta su oni nama radili"
5. ad hominemi i whataboutismi umesto argumenata
6. sve znaju i u sve se petljaju
7. izbegavanje odgovornosti u svakoj sferi života
8. selektivno pamćenje
9. svuda vide neku zaveru i zadnju nameru, Čpijune i strane plaćenike

Itd.

"Drugosrbijanac" je izmisljen termin koji nikad ne koristim isto kao ni "prvosrbijanac", protivnik sam takvih termina jer cim ga prihvatis na neki nacin se ogranicavas, moje misljenje i razmisljanje je moje i ne moram se svrstavati u ijedan tabor, sto se mene tice ja sam iznad ovakvih tabora.
To je u stvari nesto kao "antisrbin", oni koji su protiv "srpskog sveta" generalno, a za hrvatski, albanski, evropski...

Jedna bitna stavka je da oni ne zele da Srbija bude ekonomski mocna, jer je to kljucna naznaka imperijalizma.

To je u stvari nesto kao "antisrbin", oni koji su protiv "srpskog sveta" generalno, a za hrvatski, albanski, evropski...

Jedna bitna stavka je da oni ne zele da Srbija bude ekonomski mocna, jer je to kljucna naznaka imperijalizma.
To je fraza koju su skovali neka 2 profesora, ako se ne varam ‘92 za one koji su bili protiv rata, Milosevica i rasta ultranacionalizma, naknadno je izraz metastazirao, ali uglavnom besmislen izraz jer u principu ne definise nista, toliko je zapravo sirok da vecina ljudi spada u oba tabora, zavisno o cemu je rec.

To je fraza koju su skovali neka 2 profesora, ako se ne varam ‘92 za one koji su bili protiv rata, Milosevica i rasta ultranacionalizma, naknadno je izraz metastazirao, ali uglavnom besmislen izraz jer u principu ne definise nista, toliko je zapravo sirok da vecina ljudi spada u oba tabora, zavisno o cemu je rec.
Svako normalan je protiv miloševića i gibaničarenja.

Znaci danas ima negativnu konotaciju, jer u to vreme se srpski svet objedinjavao ratom a danas ekonomijom.
Svako normalan je protiv miloševića i gibaničarenja.
Inace, da je Milosevic imao podrsku kao Zelenski, odbranio bi i Krajinu i Kosovo, i danas bi ga slavili. :kafa:

"Drugosrbijanac" je izmisljen termin koji nikad ne koristim isto kao ni "prvosrbijanac", protivnik sam takvih termina jer cim ga prihvatis na neki nacin se ogranicavas, moje misljenje i razmisljanje je moje i ne moram se svrstavati u ijedan tabor, sto se mene tice ja sam iznad ovakvih tabora.
Da, ali moraš priznati da normalan čovek nema šta da traži u društvu sa @Schrodinger @Tihi @Stojkov Menidjer @darda @Radovan Četvrti @Radašin778 i sličnih pojava.

Back