Maslachak
Poznat
- Poruka
- 9.333
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
)
...svima savetujem i želim da što pre rode drugo a i treće dete....i to sto pre 

....da i da ne

E evo mog iskustva! Rodila sam drugo dete kad mi je prvo dete imalo 2,5 godine! A htela sam cak i ranije ,ali dobro je da nisam! Hehe. Muz i ja smo sami tako da nisam imala nikakvu pomoc ali izgurali smo onih najtezih prvih mesec dana ! Sada je vec super ,sin ima 4 godine a cerkica ce u julu napuniti 2! I stvarno ih obozavam jednako!!! Moram priznati da planiram i trece,nema niceg lepseg nego kad ih gledam kako se zajedno igraju(ponekad i pobiju)!

Nadam se da ce tako biti i kod mene jer stvarno zelimo drugo dijete,a mozda i trece...ko zna...

Nadam se da ce tako biti i kod mene jer stvarno zelimo drugo dijete,a mozda i trece...ko zna...
![]()

ops: 
mozzda si vec trudna pa te rade hormoni...A i ja se danas drugačije osećam; juče mi je sve izgledalo strašnijeops:
![]()

Vidim da smo u istoj situaciji,bez baba,deda i bilo kakve pomoci! Nekad mi jeste tesko,ali organizujem se i sve stignem! Samo napred!![]()

E, a ово никад немој да радиш! То, да говориш:''Ти си сад велики'', или ''Дај њему, он је мали''...!!!
Немој да тераш стрије дете да пупушта малађем и да му повлађује само зато што је овај мали, нити да га почнеш одједном да га третираш као ''старијег''.
Обично, рођењем другог детета старије дете регресира, тачније, пожели да и њега третирају као бебу, почне поново да тражи флашицу, пелене, понекад чак и пишки у гаће... Ја нисам имала тај случај јер је код мене јако мала разлика, па старија није ни знала за себе пре него што се млађа родила...али код мојих сестрића је тако било...
Психолози кажу да тада треба старијем детету удовољити па му дати флашицу, чак му и ставити пелене ако инсистира, али све кроз игру... И никако му се не ругати због тих потреба. Брзо ће се заситити улоге бебе.
Nisam još. Pouzdano![]()
,ajde i ti na Kutak za trudnice sto preja sam već sad za drugo dete, i ne big imala ništa protiv ako zatrudnim, iako Gabriel ima samo 4 meseca...dok se ponovo porodim već bi napunio godinu dana, i smatram da ne treba drugo čekati, ako ste oboje za...uvek sam želela puno dece, a pošto sam preko 30-e treba da poradimo na tome....negde sam čula da se ne treba plašiti da će prvo dete biti zapostavljeno, jer sa dvoje dece ljubav se udvostručuje, sa 3 utrostručuje itd., ubeđena sam da je tako...za decu uvek ima dovoljno ljubavi..ali opet, nismo svi isti...

Kod mene izgleda sve ide naopačke.:-| Prvu trudnoću sam dočekala (i ispratila) bez ikakve panike i straha; bila sam bezgranično srećna i ispunjena. naravno i dalje sam sa našim švrćkom
![]()
U poslednje vreme pokreće se pitanje drugog deteta, čega se ja sad odjednom tako plašim...
Volela bih da imamo još dece, i ne bih volela da napravimo veliku razliku; ali strahujem - i da neću tom drugom moći da pružim onoliko koliko pružam prvom od prvog dana njegovog života, a i kako ću prvom objasniti da nemam sad baš svu pažnju ovog sveta samo za njega. Već me hvata panika da mu kažem - ne mogu da te podignem, ne smem da dižem teško. Ili, dok budem bila u bolnici, pa tih prvih mesec dana...
Suze mi kreću, jao nisam normalna
Kako ste vi odlučili da imate drugo dete; da li ste uopšte razmišljali na ovaj način i kako ste se izborili sa tim...
Ozbiljno! A vremenom ces, naravno, drugacije upravljati. Niti je prvo isto ko i drugo, niti si ti ista, a ja sam 101 % sigurna da ces vremena naci i da ne treba da brines oko toga.