Други светски рат у Југославији (1941-1945)

Partizani ili četnici

• Partizani

glasova: 27 39,7%
  • Četnici

glasova: 44 64,7%

• Ukupno glasova
    68
Iskoristi bih priliku da se zahvalim nasem drugaru i odlicnom poznavaocu istorije banetu , sto je konacno pomogao da se resei jedna velika rasprava koju smo vodili bane, lekizan i ja. Bane i Lekizan su tvrdili da se na fotografiji koju je postavio Samardzic vidi kako jugoslovenski komunisti iz Spnije koje su Nemci doveli na itaijansku - jugoslovensku granicu, a italijani ih pozdravljaju fasisticki pozdravom, i da je dokaz saradnje komunista i fasista. Cak je bane dokazivao da su uniformisani vojnici na slici italijani i dokazivao da su to beretke.
Pogledajte prilog 788650
Evo sta je bane tada govorio :

na netu postoji tvrdnja da je u pitanjju granica kraljevine i italije u visini rijeke ("na sušaku") i da su vojnici cije se kape vide upravo italijanski ,
sto ima smisla .
-САЧУВАНЕ ФОТОГРАФИЈЕ КОЈЕ НЕДВОСМИСЛЕНО ДОКАЗУЈУ САРАДЊУ КОМУНИСТА И ФАШИСТА!!!
https://forum.krstarica.com/threads/falsifikati-iz-istorije-drugi-svetski-rat.895332/page-67
post 1664 strana 67
https://forum.krstarica.com/threads/falsifikati-iz-istorije-drugi-svetski-rat.895332/page-67
bane : dakle nemci su ih iz francuske , kroz italiju sproveli do granice kraljevine na kojoj su se logicno nalazili italijanski vojnici od kojih jedan ima standardnu italijansku kapu kojeg vidim ne pominjes:rotf: a drugi beretku i koji su pozdravili svoje drugove i saveznike normalno nacistickim pozdravom kojim su italijanski vojnici najnormalnije i pozdravljali tokom rata .
post 1681 strana 68
https://forum.krstarica.com/threads/falsifikati-iz-istorije-drugi-svetski-rat.895332/page-68
Medjutim bane je posle otkrio i druge slike tih dogadaja i nasao obanjenje :
Fotografija kolone od 60 oslobođenih stranih vojnika (francuski, engleski, njemački) ubrzo nakon što ih je španska nacionalna frakcija uručila Francuskoj u špansko-francuskom pograničnom gradu Hendaye 30. maja 1937.
Fotografija grupe od 50 španskih republikanskih milicijana nakon njihovog prelaska granice iz Španije u Francusku u Hendayeu u francuskoj baskijskoj zemlji. Ljude u civilnoj odjeći, koje su primili francuski žandari, komisija odbora za nemiješanje i novinari, prethodno je oslobodio vrhovni zapovjednik španske nacionalne frakcije general Francisco Franco. U pozadini, granični most i španska prilagođena kuća.

post 2193 strana 88
https://forum.krstarica.com/threads/falsifikati-iz-istorije-drugi-svetski-rat.895332/page-88
Pogledajte prilog 788652
To je banetova velicina, imao je pogresnu pretpostavku, da se radi o jugoslovenskim komunistima iz spanije koji su na italijanskoj - jugosloveniskoj granici, i da ih italijani pozdravljaju fasitickim pozdravom, i da je dokaz komunisticke - fasiticke saradnje, bane je sam otkrio istinu i objavio da se radio ustavri i spanskoj - francuskoj granici i da su na slici englezi, francuzi i nemci koje su se borili protiv Franka izgubli, i sada su proterani u Francusku.
bane je sam ispravio svoju gresku i priznao da je pogresio, sto je velika stvar.
e hvala bogu da si konacno ukapirao sta je na ovim novim fotkama :mazi:

[QUOTE="banebeograd, post: 41149182, member: 13382"]
sto su potvrdile usrasko-domobranske i tzv partizanske arhive,
sto su potvrdile i knjige memoara ucesnika rata sa tog podrucja
i na kraju sto je ptovrdio i muzej genocida.

a gde su četničke arhive??? :D

pokupili im partizani dok su ih satirali svuda po srbiji
pa im sad ni njihove arhive ne odgovaraju ;)
[/QUOTE]
pa cetnicke arhive si tzv partizani napravili da budu i lepse i novije nego sto su bile ,
sto se vidi i vise nego dobro u gomilama gresaka i nebuloza koje su tamo vidjene :cepanje:

Pokolj u Glinskoj crkvi 1941 su izvrsili ustase, jer imamo samo tri svedocenja i sva tri govore o ustasama. Imamo istorijske cinjenice koje su dokazane i utvrdjene. Danas se vrsi pomen ustaskim zrtvama u Glini, a domobrane, fratare...niko ne spominje.
Inace bane je ostao duzan da odgovori, kako to da je Kvaternik zajedno sa Pavelicem ubijao Srbe, a Pavelic smenio Kvaternika vec na pocetku rata 1942 ? Kako to da Pavelic nije smenio Maksa Luburic ? Kako to da je Maks Luburic ',dobro radio svoj posao'' , a Kvaternik nije ?

Pokolj u Glinskoj crkvi 1941 su izvrsili ustase, jer imamo samo tri svedocenja i sva tri govore o ustasama. Imamo istorijske cinjenice koje su dokazane i utvrdjene. Danas se vrsi pomen ustaskim zrtvama u Glini, a domobrane, fratare...niko ne spominje.
Inace bane je ostao duzan da odgovori, kako to da je Kvaternik zajedno sa Pavelicem ubijao Srbe, a Pavelic smenio Kvaternika vec na pocetku rata 1942 ? Kako to da Pavelic nije smenio Maksa Luburic ? Kako to da je Maks Luburic ',dobro radio svoj posao'' , a Kvaternik nije ?
nemamo samo tri svedocenja ,imamo gomilu svedoka i istorijske gradje i svi od reda su potvrdili ucesce domobrana u zlocinu nad srbima u glini.
izraz usrase se u ratu upotrebljavao za sve formacije tzv ndh jer oni su realno i bili usraska vojska, usraske drzave, pod komandom usrasa pavelica i kvaternika.
kad to budes priznao i sam sebi to ce biti mali ali korak u pravom smeru kao psihickom ozdravljenju :mazi:
ti si sam dokazao da je kvaternik smenjen "na samom pocetku rata 4 januara 1943" samo nisi objasnio kog rata je to bio pocetak
:hahaha:

nisam ti ostao nista duzen, napisao sam odgovor samo sto ti ili ne citas ili ne razumes ili jednostavno redjas budalastine cisto da bi nesto pisao :udriglavu::dash:

nemamo samo tri svedocenja ,imamo gomilu svedoka i istorijske gradje i svi od reda su potvrdili ucesce domobrana u zlocinu nad srbima u glini.
izraz usrase se u ratu upotrebljavao za sve formacije tzv ndh jer oni su realno i bili usraska vojska, usraske drzave, pod komandom usrasa pavelica i kvaternika.
kad to budes priznao i sam sebi to ce biti mali ali korak u pravom smeru kao psihickom ozdravljenju :mazi:
ti si sam dokazao da je kvaternik smenjen "na samom pocetku rata 4 januara 1943" samo nisi objasnio kog rata je to bio pocetak

nisam ti ostao nista duzen, napisao sam odgovor samo sto ti ili ne citas ili ne razumes ili jednostavno redjas budalastine cisto da bi nesto pisao :udriglavu::dash:

1.Koji su jos svedoci ? :rotf::rotf::rotf:
bane postavi dnevne listove i knjige koji svi citiraju jednjaka , himliju i hrvate iz gline 41, i kaze e to su novi svedoci:maramica:
2. Gde pise da je naziv ustase ''izraz za sve formacije NDH'' ?:rotf::rotf::rotf:
Ti mislis ako nesto izmislis, da to postaje istinaé
3.bane nema odgovor kako to da je Kvaternik smenjen od Pavelica 1942 ?

1.Koji su jos svedoci ? :rotf::rotf::rotf:
bane postavi dnevne listove i knjige koji svi citiraju jednjaka , himliju i hrvate iz gline 41, i kaze e to su novi svedoci:maramica:
2. Gde pise da je naziv ustase ''izraz za sve formacije NDH'' ?:rotf::rotf::rotf:
Ti mislis ako nesto izmislis, da to postaje istinaé
3.bane nema odgovor kako to da je Kvaternik smenjen od Pavelica 1942 ?
exxpertisto za nista i veciti falsifikatoru u pokusaju koji uvek padne na delu :hahaha1:
1.
postavljeno je mnostvo linkova na arhive usrasko-domobranske-tzv partizanske u kojima su zivi ljudi pisali o borbama protiv domobrana u glini a to su potvdili i jednak i himlija
2.
svi srbi su oduvek i zauvek sve usraske vojske zvali pravim imenom USRASE , to ti je i dokazano u knjigama cije delove tekstova sam postavio gomilu puta a sto je i potpuno normalno jer su domobrani kao sto znamo bili vojska usraske tzv ndh i pod vodstvom usrase pavelica i usrase kvaternika.
3.
mene uopste ne zanim zasto je usrasa pavelic smenio usrasu kvaternika 4.januara 1943 godine ili kako ti kazes "na samom pocetku rata " :hahaha: jer to kako god i zasto god da se desilo nije aminovalo ustasu kvatenika sto je pola rata proveo sprovodeci genocid nad srpskim narodom u tzv ndh a njegov sin i njegovi saborci i duze.

exxpertisto za nista i veciti falsifikatoru u pokusaju koji uvek padne na delu :hahaha1:
1.
postavljeno je mnostvo linkova na arhive usrasko-domobranske-tzv partizanske u kojima su zivi ljudi pisali o borbama protiv domobrana u glini a to su potvdili i jednak i himlija
2.
svi srbi su oduvek i zauvek sve usraske vojske zvali pravim imenom USRASE , to ti je i dokazano u knjigama cije delove tekstova sam postavio gomilu puta a sto je i potpuno normalno jer su domobrani kao sto znamo bili vojska usraske tzv ndh i pod vodstvom usrase pavelica i usrase kvaternika.
3.
mene uopste ne zanim zasto je usrasa pavelic smenio usrasu kvaternika 4.januara 1943 godine ili kako ti kazes "na samom pocetku rata " :hahaha: jer to kako god i zasto god da se desilo nije aminovalo ustasu kvatenika sto je pola rata proveo sprovodeci genocid nad srpskim narodom u tzv ndh a njegov sin i njegovi saborci i duze.
bane falsifikator trece klase
1.Postavio si nebiloze i faslifikate od Aralice. Za pokolj u Glini 1941 postoje samo tri svedocenja ; jednjak, himlija i hrvati iz gline 41, jedino su oni bili tamo i svedocili o tome i ustasama , a svi ostali samo ponavljaju sta su oni rekli.
:mazi:
2. usraske vojske zvali pravim imenom USRASE - ovo se zove OKSIMORON :rotf:
bane fantazira i izmislja i pusta masti na volji da daje nova lekisoloska znacenja reci
:rotf:
3. bane ni mene ne zanimaju tvoji nebulozni odgovori koji nemaju veze sa istorijom

Posto bane ne zna jos uvek ko su ustase , a ko domobrani ?
Evo sta bane pise
prvo kaze da je bilo vise ustaskih vojski i da su se zvale ustase :hahaha:
1. svi srbi su oduvek i zauvek
sve usraske vojske zvali pravim imenom USRASE ,:rotf:
post 4209 na ovoj temi
drugo bane negira sam sebe, i sada lake da su izraz ustasa koristi za sve formacije NDH:rotf:
2. bane upravo to tvrdi
'' da se izraz ustasa koristi za sve formacije u NDH'' ? Naravno bane ni ovde ne daje nikakav dokaz za ovu njegvu ',tvrdnju'
post 4206 strana 169
drugi svetski rat

https://forum.krstarica.com/threads/drugi-svetski-rat-u-jugoslaviji-1941-1945.526324/page-169
'. :hahaha:
bane vise ne zna ni sta pise
sada bane tvrdi da je bila samo jedna vojska u NDH i da je bila domobranska, sada nema vise ustasa po banetu:rotf:
Da li je jedina vojska u ndh je bila samo jedna i jedina tj domobrani ? bane tvrdi da jeste
bane -
a vojska u ndh je bila samo jedna i jedina tj domobrani !:rotf:
posta 4113 strana 165
https://forum.krstarica.com/threads/drugi-svetski-rat-u-jugoslaviji-1941-1945.526324/page-165
Prvo tvrdi da su sve ustaske formacije u NDH ustaske , zastim vojne formacije u NDH ustaske, a posle da je jedina vojska u NDH bili domobrani...ko ce razumeti baneta...

i onda bane kaze to sto je on napisao ima u knjigama, kojim knjigama crni bane
:rotf::hahaha:
Daj bane nauci ko su ustase, ako domobrani barem sa wiki
' Cak i na wiki kada se trazi ustasa dobije se ova definicija :
Усташе, званично Усташа — Хрватски револуционарни покрет, биле су хрватска фашистичка[1] ултранационалистичка, клерикална[2] и терористичка организација,[3] коју је основао Анте Павелић 1929. године у Италији. Организација се налазила на челу Независне Државе Хрватске, од априла 1941. до маја 1945. године.
https://sr.wikipedia.org/wiki/Усташе
Hrvatsko domobranstvo (od studenog 1942. Domobranstvo) bio je naziv za redovne oružane snage Nezavisne Države Hrvatske.[2][3] Zadaća Domobranstva bila je obrana nove države od domaćih i stranih neprijatelja.[2] Dijelilo se na Kopnenu vojsku, Mornaricu i Zračne snage.

Posto bane ne zna jos uvek ko su ustase , a ko domobrani ?
Evo sta bane pise
prvo kaze da je bilo vise ustaskih vojski i da su se zvale ustase :hahaha:
1. svi srbi su oduvek i zauvek
sve usraske vojske zvali pravim imenom USRASE ,:rotf:
post 4209 na ovoj temi
drugo bane negira sam sebe, i sada lake da su izraz ustasa koristi za sve formacije NDH:rotf:
2. bane upravo to tvrdi
'' da se izraz ustasa koristi za sve formacije u NDH'' ? Naravno bane ni ovde ne daje nikakav dokaz za ovu njegvu ',tvrdnju'
post 4206 strana 169
drugi svetski rat

https://forum.krstarica.com/threads/drugi-svetski-rat-u-jugoslaviji-1941-1945.526324/page-169
'. :hahaha:
bane vise ne zna ni sta pise
sada bane tvrdi da je bila samo jedna vojska u NDH i da je bila domobranska, sada nema vise ustasa po banetu:rotf:
Da li je jedina vojska u ndh je bila samo jedna i jedina tj domobrani ? bane tvrdi da jeste
bane -
a vojska u ndh je bila samo jedna i jedina tj domobrani !:rotf:
posta 4113 strana 165
https://forum.krstarica.com/threads/drugi-svetski-rat-u-jugoslaviji-1941-1945.526324/page-165
Prvo tvrdi da su sve ustaske formacije u NDH ustaske , zastim vojne formacije u NDH ustaske, a posle da je jedina vojska u NDH bili domobrani...ko ce razumeti baneta...
i onda bane kaze to sto je on napisao ima u knjigama, kojim knjigama crni bane

:rotf::hahaha:
Daj bane nauci ko su ustase, ako domobrani barem sa wiki
' Cak i na wiki kada se trazi ustasa dobije se ova definicija :
Усташе, званично Усташа — Хрватски револуционарни покрет, биле су хрватска фашистичка[1] ултранационалистичка, клерикална[2] и терористичка организација,[3] коју је основао Анте Павелић 1929. године у Италији. Организација се налазила на челу Независне Државе Хрватске, од априла 1941. до маја 1945. године.
https://sr.wikipedia.org/wiki/Усташе
Hrvatsko domobranstvo (od studenog 1942. Domobranstvo) bio je naziv za redovne oružane snage Nezavisne Države Hrvatske.[2][3] Zadaća Domobranstva bila je obrana nove države od domaćih i stranih neprijatelja.[2] Dijelilo se na Kopnenu vojsku, Mornaricu i Zračne snage.
Постао си прави усташки апологета овде.

Срамотно.

Митинг по ослобођењу.
08.05.1945 Ulazak partizanskih jedinica u Zagreb
Dolazak glavnine Posavskog odreda na Trg Republike. Sa cvijećem u ruci Zora Klemenčić Pavlović, Sekretarica SKOJ-a Posavskog partizanskog odreda, Zagreb, 8. Svibnja 1945. godine.
Izvor: Fototeka SABA RH

Oslobo_enje_Zagreba_pdf_page_22_of_83_.jpg

11,05,1945 Miting oslobodjenja grada Zagreba i zemlje
télécharger.jpg

evo kako dražin najodaniji oficir piše januara 1942 godine da u njegovom kraju su samo partizani i da nema ni č od četnika
a neki ovde vole da pišu kako u srbiji nije bilo partizana ;)

...................

IZVEŠTAJ MAJORA MIODRAGA PALOSEVICA OD 18. JANUARA 1942. DRAŽI MIHAILOVICU O SITUACIJI U TOPLICII JABLANICII ORGANIZACIJI ČETNIKA NA PODRUČJU KRALJEVA, KRUŠEVCA I CACKA

Datum 18. januara 1942 god. POLOŽAJ

Gospodine Ministre, Zahvaljujemo moji ljudi i ja na Vašoj čestitci za praznike. Od sveg srca Vam čestitamo na novom položaju i činu, kojim smo mi svi Vaši saradnici odlikovani od strane našeg Vrhovnog Komandanta NJ. V. Kralja Petra II.

Od lica upućenog da izvidi prilike i stanje u Toplici i Jablanici imam sledeći izveštaj : Do dolaska Bugara 11 o.m. u Prokuplje, ista varoš kao i sva okolna sela su bili u rukama partizana, a vojvoda »Medveđski« Arsić, koji je tražio naš dolazak, sa ciglo 30 ljudi je sve vreme sarađivao sa partizanima i lažno nas čak u s. Ba izvestio kako on drži Lebane, Medveđu, Sijer-insku Banju itd. a u stvari imali su u rukama partizani, jedini gospodari u tome kraju.

Sada je u Toplicu i Jablanicu upućena »kaznena ekspedicija« od strane četnika Koste Pećanca i sa njima sadejstvuje pop Mika sa Jastrebca koji nas simpatiše.

Moj odlazak u Jablanicu sada je nemoguć. Našim dolaskom u ovaj kraj izvršena je u dva maha blokada Trstenika i dok B. čini sve da nam olakša boravak, prodane duše na suprot čine razne smicalice, tako da ima mnogo zaplašenih, što smo mi prisutni u ovom kraju, gde nije izvršena ni od koga naša organizacija........

Poštuje Vas i pozdravlja uvek Vama odani Vaš mlađi major Palošević

Original (pisan mastilom, ćirilicom) u Arhivu VII, Ča, k. 1, reg.,

http://znaci.net/arhiv/dokument/41521

evo kako dražin najodaniji oficir piše januara 1942 godine da u njegovom kraju su samo partizani i da nema ni č od četnika
a neki ovde vole da pišu kako u srbiji nije bilo partizana ;)

...................

IZVEŠTAJ MAJORA MIODRAGA PALOSEVICA OD 18. JANUARA 1942. DRAŽI MIHAILOVICU O SITUACIJI U TOPLICII JABLANICII ORGANIZACIJI ČETNIKA NA PODRUČJU KRALJEVA, KRUŠEVCA I CACKA

Datum 18. januara 1942 god. POLOŽAJ

Gospodine Ministre, Zahvaljujemo moji ljudi i ja na Vašoj čestitci za praznike. Od sveg srca Vam čestitamo na novom položaju i činu, kojim smo mi svi Vaši saradnici odlikovani od strane našeg Vrhovnog Komandanta NJ. V. Kralja Petra II.

Od lica upućenog da izvidi prilike i stanje u Toplici i Jablanici imam sledeći izveštaj : Do dolaska Bugara 11 o.m. u Prokuplje, ista varoš kao i sva okolna sela su bili u rukama partizana, a vojvoda »Medveđski« Arsić, koji je tražio naš dolazak, sa ciglo 30 ljudi je sve vreme sarađivao sa partizanima i lažno nas čak u s. Ba izvestio kako on drži Lebane, Medveđu, Sijer-insku Banju itd. a u stvari imali su u rukama partizani, jedini gospodari u tome kraju.

Sada je u Toplicu i Jablanicu upućena »kaznena ekspedicija« od strane četnika Koste Pećanca i sa njima sadejstvuje pop Mika sa Jastrebca koji nas simpatiše.

Moj odlazak u Jablanicu sada je nemoguć. Našim dolaskom u ovaj kraj izvršena je u dva maha blokada Trstenika i dok B. čini sve da nam olakša boravak, prodane duše na suprot čine razne smicalice, tako da ima mnogo zaplašenih, što smo mi prisutni u ovom kraju, gde nije izvršena ni od koga naša organizacija........

Poštuje Vas i pozdravlja uvek Vama odani Vaš mlađi major Palošević

Original (pisan mastilom, ćirilicom) u Arhivu VII, Ča, k. 1, reg.,

http://znaci.net/arhiv/dokument/41521

И колико су се дуго партизани задржали у Прокупљу и Србији ?

Ja sam ''postao ustaski apologeta'' sto sam citirao tri ''definicije'' ustaske vojske koje je bane pogresno postavio.
Smesno
Апсолутно да, на то се своди целокупно твоје писање, чак идеш и корак даље од комуниста прве генерације који су тврдили да су све злочине над Србима у НДХ починили два камиона усташа придошлих из Италије, код тебе је то још мање јер ни сами оснивачи ндхазије нису усташе, остаде само Павелић недефинисан, можда ни он није усташа, док Кватерник и остале усташке ведете попут Марка Месића никакве везе са усташама и злочинима немају јер као што рекох Павелић је сам ишао и клао Србе редом а можда није ни он него су Срби страдали својом вољом самоубиством.

Срамота, то не да се коси са правилником овог форума него и са законима ове земље где је пропагирање било које злочиначке идеологије и њених следбеника и умањивање броја жртава кажњиво по закону.

Back