Drugi post: Konac za zube

Dobro veče poštovani članovi foruma Krstarice.
Želim da Vam saopštim i izjavim da sam jako srećan što sarađujem sa dobrim forumašima i moderatorima i adiministratorima ovog foruma i da sam pronašao mesto pod nebesima na kojem mogu da se družim sa ljudima.

U ponedeljak sam bio kod stomatologa u domu zdravlja kako bi mi pregledao zube. Da budem iskren ja se ne bojim stomatologa. Srećan sam kada idem kod njih zato što će mi pomoći da u grob ponesem sve moje zube. Kada sam bio mali pao sam sa ljuljaške i iskrivio zube. 10 godina mi je ortoped vilica nameštao zube. 5 godina sa običnom protezom a 5 godina sa fiksnom. Na kraju je uspeo da mi namesti zube pa sada imam lep osmeh. Svaki dan perem zube. Čak sam pastu i četkicu nosio na faks i na njivu kad sam radio za pare.
Ja sam u ratu sa karijesom. Ne dozvoljavam da mi se ni jedan zub pokvari. Toliko volim moje zube da hoću da ih u što većem broju odnesem u grob jednog dana kada kucne čas. Dok sam radio na njivi niko nije prao zube osim mene pa im je to bilo interesantno da vide. Naime, samo da vidite kako su bezubi ti ljudi sa kojima sam radio, znači strašno. I oni se meni smeju zbog toga. Ali oni su i dalje ostali bezubi pa neće moći kvalitetno da jedu, da grizu jabuke, batake, i ostalo meso. Elem ja nisam dozvolio da moji zubi trpe agresije hrane koja bi ih (zube) pokvarila te sam i tamo na njivi pravo zube. U ponedeljak mi je stomatolog rekao da počnem koristiti konac za zube. Poslušao sam ga i u UniverExportu sam kupio Oral-B konac od 50 metara dužine. Bio je na akciji, platio sam ga 180 RSD.
h0R8Jx5.jpg

Sa YouTube sam naučio kako se koristi i posle toga krenuo u akciju.
Da bih sačuvao zube svaki dan koristim Orbit žvake. Požvaćem jednu na dan.

Saznao sam da u Lilly drogeriji ima Dent A Dent konac voskiran, 75 metara za 159,99 RSD.
pttab4l.jpg

Voleo bih da čujem vaša razmišljanja u vezi korišćenja konca za zube.

veliki pozdrav
vaš Akademsky

Postoji alternativa ako izgubim zube pre nego što se upokojim. Mogu od svinje zube da izvadim pa da stavim meni u vilicu.:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:
Ko me bude dočekao ima da kaže: U čoveče imaš ekstra zube... :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha:

Vidite kako u praksi izgleda alternativa:
gR4iEA1.png

Poslednja izmena:
Ако је реч о лошем мирису хране, као што је бели лук или слично, то ће тешко било шта да очисти. Ако неко има неки савет нек јави. Ја бих ти радије пропручио нешто природно у сваком случају, вероватно на бази ментола.

Što se luka tiče, i crnog i belog, miris je u krvi i isparava preko puća, tj. nalazi se u vazduhu izdahnutom iz pluća. Mislim, hemodijaliza mi pada na pamet kao jedan način, a drugi je snažan laksativ. :hahaha: Inače sačekati da bubreg i jetra odrade posao.

Metabolism of allyl thiosulfinates and allyl polysulfides. R represents allyl, methyl, or trans-1-propenyl. When R is allyl (allicin or diallyl sulfides), two moles of allyl mercaptan and allyl methyl sulfide (AMS) are formed.

The surprisingly low allicin release found under these standardized in vitro conditions indicates either that allicin release in the body from most garlic supplements is very low or that the U.S.P. dissolution test is not accurate. This dilemma highlights the need to determine the allicin bioavailability in vivo from garlic products, but attempts to do so have been troublesome. Allicin has been shown to be metabolized rapidly (half-life <1 min) to allyl mercaptan (allyl thiol) when added to whole blood [32], but neither allicin nor its transformation compounds (Figure 1) nor allyl mercaptan were found in the blood, urine or stool after volunteers consumed a large amount (25 g) of chopped raw garlic [33] (p. 152). However, it has been known for some time that AMS is a component of human breath after consuming raw garlic and that its rate of appearance and decline in the breath indicated it to be a product of systemic metabolism [34,35,36]. Lawson and Wang [17] conducted studies on human breath AMS and showed that (a) the area under the 32-h breath AMS concentration curve (AUC) is linearly proportional to the amount of allicin consumed; (b) AMS is the main breath metabolite of allicin, accounting for at least 90% of the allicin consumed; (c) allyl mercaptan is a temporary intermediate in the formation of AMS from allicin; (d) allicin-derived diallyl disulfide and diallyl trisulfide are also metabolized mainly to AMS; and (e) AMS is an active metabolite, responsible for the ability of allicin to increase breath acetone levels. By the use of a sulfur-selective detector, the sensitivity of the method was improved for the consumption of small amounts of garlic [37]. Hence, a validated method for determining the bioavailability of allicin from any garlic product has been established.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6073756/

Poslednja izmena:
Mene vređaju ljudi koji se na ovaj način, glumom i gestikulacijom, obraćaju sagovorniku. Možda ovo ima smisla ako se obraća nekim klincima, da im poveća koncentraciju... ali... Plus fizionomija, plus tematski spektar...

Ne samo da ima dripački vokabular, nego mu je takva i intonacija govora!
Takve bi trebalo "gajiti" kao egzamplare kakav ne treba biti.
Pored vatrometa primitive u glavi - njemu je sve jasno!
Osim da je i sam demonizovan...

Screenshot_107.png

Lepojko moja, kaži mi nešto više o gospodinu u koga si zaljubljena... možda se i ja zaljubim, a?
Ma, izmanipulisala sam reč ''zaljubljenost'', nije to, rekla sam to u nekom zanosu.
Drugim rečima, dopada mi se sve što čovek kaže.
Znala sam, draga, da nije tvoj tip, da sam videla pitanje na vreme samo bih to i napisala.
Mada, što čovek strpljivije sluša, to bolje razume i stavi prst na čelo odjednom. Kad jednom stavi prst na čelo-nema nazad.
Čovek ima pravo za sve!

Back