Drugi pesnički konkurs! Tema: Osmeh! Rok: 5. maj.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Sokolica_M

Domaćin
Poruka
4.428
Dragi članovi foruma i pesnici,

Otvaram zvanično drugi forumski konkurs na temu koju je zadao pobednik prethodnog konkursa, a ta tema je OSMEH.

Rok za slanje radova je 5. maj.
Radovi se šalju moderatoruSokolica_M putem privatnih poruka.

Maksimalno 2000 slovnih mesta.
Forma po vašem izboru - u obzir dolaze i rimovane pesme i pesme u slobodnom stihu.

Svaki učesnik konkursa može učestvovati samo sa jednom pesmom, i to originalnim delom, koje ranije nije objavljivano u elektronskom obliku niti u zbirkama poezije.

Želim vam inspiraciju!

Poslednja izmena od moderatora:
Evo ja napisao, ne mogu da čekam prebrojavanje glasova, bila trenutna rimovana situacija,
a meni kad to naiđe ja moram:

Osmeh sa usana njenih zlih

I tako jednog lepog dana,
u sred našeg nevelikog stana,
ostavi nas naša mama,
u kupovinu ode sama.

Ja i moj mlađi brat,
da ubijemo sve nevolje našeg bola,
igrajuć’ se, završismo ispod stola.

Prolazilo vreme, ali nama kao da je stalo,
zaboravili mi na mamu, na vreme i ostalo,
nedelja je bila, nije nam se dalo.

Al’ odjednom ču se tresak,
iz predsoblja našu sreću neko sruši,
osetismo bol u duši.

Otvoriše se vrata, na vratima beše mama,
tada videh oči njene, srce joj perplavila tama;
al’ kad vide svoja čeda dva,
u očima njenim strogim, nestade briga sva,
po sobi se prosu osmeh sa usana njenih zlih,
tako dva nestašna stvora, napisaše ovaj stih.

Veštica je uvek bila moja mama,
odrasli smo, ništa se ne može,
Najgoru mamu imamo, šta ćeš sad,
ne može se iz ove kože.
Mučne misli mene more,
I dalje se pitam, još da bude gore,
i dalje se pitam, da l' je moja majka
bila radodajka?

p.s. Malo mi žao što je sad objavih, al neka, ja ovoga mogu kolko oš.

Poslednja izmena:
Toje bar lako napišeš pesmu, pobediš, i potom zadaš neku dubokoumnu temu po sopstvenom nahođenju tipa "biće i bitak" :)

Pa ako bih uopšte pisao na ovu temu, to bi bilo baš veštački i na silu osim ako mi baš ne padne neka genijalna ideja na pamet uz koju mogu da povežem motiv osmeha. Naravno, uvek mogu da odem u krajnosti i banalizaciju ali ni to nije baš za ovakav tip takmičenja. Šta znam xD

Sad bez zezanja, da li je nakon pesama trebala da bude prica?

Sto se tice tema, zasto zadavati temu, za radionice razumljivo, casovi su tematski pa se i tema zadaje,
a ovako bi trebalo valjda slobodna tema, nismo deca, nek pise ko sta hoce, ne moze to bas po narudzbi, ne ide, lose je,
uvek se odrazi na kvalitet. Nisu svi senzibiliteti isti, neko recimo u zivotu ne bi napisao nista na temu Osmeh, neko uvek
pise o osmehu, i tako to!!!!

Poslednja izmena:
Pa ako bih uopšte pisao na ovu temu, to bi bilo baš veštački i na silu osim ako mi baš ne padne neka genijalna ideja na pamet uz koju mogu da povežem motiv osmeha. Naravno, uvek mogu da odem u krajnosti i banalizaciju ali ni to nije baš za ovakav tip takmičenja. Šta znam xD

Uvek kad se piše na zadatu temu je nekako veštači i na silu :) ponekad su najlakše banalne teme zapravo najteže, zar ne :)

Dobar pesniik i sa 5 znakova napravi dzumbus :mrgreen:
Ovoga puta ima da glasas Dragomire!
Fala q...hm bogu...
I to ima da glasam UNAPRED!
Ybg,kad može Timi da napiše -mogu ja da glasam! ! !
-------------------------------------------------------------
Glasam za Timija! ! !

Konstatujem da drugi radovi nisu pristigli UNAPRED i da je samo jedan glas za Timija
UNAPRED te se proglašava UNAPRED Timi za POBEDNIKA ! ! !
:manikir:

Ovo "biće i bitak" su mi omiljene teme ...još ako bude proza....imaću problem sa karakterima :manikir::lol:

Bice uskoro i takmicenje iz proze i dace se optimalan broj karaktera...za svaki slucaj da se ne bi pisao Rat i Mir umesto kratke price..:lol:
Ujedno pozdravljam i zelim dobrodoslicu novim moderatorkama...i zeli im puno uspeha u moderisanju Knjizevnosti..

Poslednja izmena:

Sto se tice tema, zasto zadavati temu, za radionice razumljivo, casovi su tematski pa se i tema zadaje,
a ovako bi trebalo valjda slobodna tema, nismo deca, nek pise ko sta hoce, ne moze to bas po narudzbi, ne ide, lose je,
uvek se odrazi na kvalitet. Nisu svi senzibiliteti isti, neko recimo u zivotu ne bi napisao nista na temu Osmeh, neko uvek

Jos uvek smo u tranzicionom periodu, i konkurs je u restruktuiranju...Zbog toga je poezia...

Bice uskoro i takmicenje iz proze i dace se optimalan broj karaktera...za svaki slucaj da se ne bi pisao Rat i Mir umesto kratke price..:lol:
Ujedno pozdravljam i zelim dobrodoslicu novim moderatorkama...i zeli im puno uspeha u moderisanju Knjizevnosti..

Nikada ne pišem Rat i mir.....već je napisan :lol:
Šalim se, ali problem sa "karakterima" ostaje bez obzira na formu i dozvoljenu dužinu :lol:

Nove koleginice, dobro došle :)

Pa kako misliš da se uopšte uporede dva totalno različita teksta, a potom i ocene?
Teme se uvek zadaju, na svim takmičenjima. Upravo je u zadatoj temi i težina pisanja, a i napredak ukoliko se uspe. Izazvati sebe, pronaći u sebi "osmeh" iako ga naoko nema. Istina je samo da ga nismo potražili, verovatno usled nezainteresovanosti ili lenjosti da izađemo iz sopstvenih interesovanja.
Na kraju krajeva, ako tema nikako ne odgovara, ne mora se ni poslati rad :)

Fala q...hm bogu...
I to ima da glasam UNAPRED!
Ybg,kad može Timi da napiše -mogu ja da glasam! ! !
-------------------------------------------------------------
Glasam za Timija! ! !

Konstatujem da drugi radovi nisu pristigli UNAPRED i da je samo jedan glas za Timija
UNAPRED te se proglašava UNAPRED Timi za POBEDNIKA ! ! !
:manikir:

Hvala Dragoljupće, znao sam da ćeš prepoznati kvalitet.
I tako, sad znači ja zadajem temu za sledeći konkurs. :think:

Hvala Dragoljupće, znao sam da ćeš prepoznati kvalitet.
I tako, sad znači ja zadajem temu za sledeći konkurs. :think:

Zar si i mogao posumnjati...:cool:
A moš da zadaš ,ali za pesmu ili nešto drugo UNAPRED!:hahaha::mrgreen:

- - - - - - - - - -

Od svake (zadane) riječi moguće je napraviti pjesmicu, ko ne umije nek' ne piše, ili, neka uči.
Čuti,ne verujem da si imao više od trojke iz srpskog...:manikir:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back