Drugi brak

ala lupas!:mad:
svaka normalana zena ce biti srecna ako joj se dete slaze sa novom tatinom zenom..svaka zena kojoj je dete vazno i koja ima i dva grama mozga..
tvoj rezon je toliko povrsan i toliko sa stanovista sujete, da mi je muka..
naravno da postoje i takve zene, koje nekom jedu dusu..ali valjda su u manjini majku mu!:confused:

Potpuno si u pravu. Ne znam otkud ljudima toliko "znanja" i "iskustva" da odmah znaju da ce bivsa da pojede sadasnju (nema veze sto vec 6 godina nije u braku sa doticnim, i jos je ostavila dete tati)...Kao, to je normalno i neminovno, a uskladjeni odnosi su bajka...:(

ima logike
obicno je zena bivsa zato sto je rospija ili je varala muza:)))

Kuš! :twisted:
Kada muž ostavi ženu, kažu: "sigurno nije valjla", kada žena ostavi muža, kažu: "hoće preko 'leba pogače"! :dash:
Ima žena koje su bivše, zato što imaju bivše muževe, a muževi su im bivši zato što nisu valjali!:thumbdown:
Ima žena (baš dosta) koje imaju bivše muževe, zato što imaju ponosa i samopoštovanja! :klap:
Obično je muž bivši zato što je samoživ ili je varao ženu!:mrgreen:

Evo ti teksta.

TAOTE: Pa kažem, očekuj najgore, nadaj se najboljem. Niko ništa ne može da joj garantuje unapred i želimo joj svu sreću ali isto tako postoji mogućnost da nešto krene kako ne treba. Ne bih da joj sad ja kažem ma sve je u redu, nema šta da se iskomplikuje pa da ja budem kriva u nekom ne-daj-Bože slučaju. Nisam optimista niti sam pesimista, jednostavno sam realna. I "surovo iskrena", kako me okarakterisala jedna dobra drugarica. Znam da to nije uvek dobro ali jače je od mene i 1 000 000 puta mi se već obilo o glavu.

Poslednja izmena:
Iskreno se odusevim kad vidim zenu koja je imala petlje da se razvede od muza koji ju je varao, nije postovao i sl...Ovde je to retkost bas zbog predrasude zena je ku...ako prevari, a muskarac je frajer...
A i zene trpe sve zbog para...Znaju da ih muz konstantno vara i trpe sve samo zbog para...Nema to veze sa ljubavlju...

Kuš! :twisted:
Kada muž ostavi ženu, kažu: "sigurno nije valjla", kada žena ostavi muža, kažu: "hoće preko 'leba pogače"! :dash:
Ima žena koje su bivše, zato što imaju bivše muževe, a muževi su im bivši zato što nisu valjali!:thumbdown:
Ima žena (baš dosta) koje imaju bivše muževe, zato što imaju ponosa i samopoštovanja! :klap:
Obično je muž bivši zato što je samoživ ili je varao ženu!:mrgreen:

Evo ti teksta.

Ja imam slicna iskustva. Zivim sa covekom i njegovo dvoje dece iz prvog braka. Sa bivsom nemamo problema, ja tu decu puno volim ali ne mogu da se pohvalim da su me prihvatili. No imam strpljenja i smatram da se vredi za njih boriti. Moji saveti su ti stisni zube i nista ne govori malom, kolko god da te naljuti. Ako ti za sopstveno dete treba strpljenja, onda za njegovo ulozi duplo vise. Ne zameraj mu, ne zvocaj i na lep nacin pricaj sa malim. I zapamti: njegovo dete mu je na prvom mestu pa tek onda ti! Zasto? Muskarcima koji posle razvoda preuzimaju brigu o deci treba dati medalje, malo ih je i to su zaista jedna posebna i divna bica.
I da, nikad ali nikad se ne obaziri na price sa strane, jer bice osoba koje ce hteti da okrenu to dete protiv tebe. To dete ce odrasti i shvatiti koliko si mu ti u stvari bila dobra prijateljica.

pa kao sto je neko vec rekao moguci su problemi sa bivsom zenom. Samo jedno pitanje za tebe. Iz tvog posta imam utisak da ti uopste ne poznajes tu bivsu zenu, i da ne znas uopste puno detalja o tome? To je prva greska. Pre braka moras se dobro upoznati sa svim tim. Moras je videti cisto da znas s kim imas posla.

Druga stvar - da li zivis sa tim covekom? Ako ne zivis, onda jos nista nisi videla. Zato ti preporucujem da pre braka prvo zivis s njim par meseci,pola godine, pa se onda vencajte, jer to nije hitno. Tek onda ces videti sta znaci imati dete 5 dana sedmicno... itd.

Treca stvar - retkost je da otac dobije starateljstvo nad detetom; normalno je dete kod majke a kod oca dolazi samo vikendom (sto je u sustini bolje jer vi imate vise vremena za vas.....)ali dobro, sta je tu je sad....

I zapamti: njegovo dete mu je na prvom mestu pa tek onda ti! Zasto? Muskarcima koji posle razvoda preuzimaju brigu o deci treba dati medalje, malo ih je i to su zaista jedna posebna i divna bica.
.
:worth::klap:
Jeste, treba im dati medalje, slažem se u potpunosti...
Samo mi nisu jasni ljudi kojima treba objašnjavati da su deca uvek na prvom mestu. Imam muža, prvog, i zajedničko dete, prvo, i potpuno mi je normalno i podrazumevajuće da mi je dete na prvom mestu, pa tek onda on; a isto to očekujem i od njega

Lepo je to sto mi svasta ocekujemo od muskaraca ali da ne bi dolazilo do poznatih razilazenja u misljenjima, i svadja, ja mislim, u stvari sigurna sam, da bi mi trebale da znamo nacin na koji oni razmisljaju o svemu pa i o deci. To se potpuno razlikuje od naseg razmisljanja (cast izuzecima-retkim) i samim tim dolazi do pomenutih razilazenja u misljenjima. Potpuno sam sigurna da vecina muskaraca ocekuje da on i dalje bude na prvom mestu kod zene. Ako ne to onda najmanje sto mogu da podnesu je da budu tu podjednako tretirani. Oni su uvek velika deca i ocekuju da dolaskom deteta ne smanjite sve ono sto su dobijali pre. Nije redak slucaj da su se upravo zbog toga mnogi brakovi raspali bas posle dolaska deteta na svet. Treba biti mudrica i naci nacina da svi vuci budu siti i ovce na broju...tj. da oboma date paznju koju traze i zasluzuju. Tako cete sigurno izbeci rasprave i bicete u sretnom braku dugo godina.
Ne mozete traziti od njih da razmisljaju kao mi to je prosto nemoguce. Nije na odmet procitati sta strucnjaci kazu o tome i shvaticete da sam u pravu, to je jednostavno tako od kad je sveta i veka i nema tu nade da cete ga promeniti.
Pre se moze desiti da ce on promeniti vas. ..daleko bilo...

PAL MAL ....mislite o tome :think:

Back