Drugi amandman

jomini®

Elita
Poruka
16.801
U Americi postoje oni amandmani... Ono... :lol:
Zanimljiv je onaj koji dozvoljava naoružavanje stanovništva, kao i nošenje oružja.

Kakva bi situacija bila u Srbiji da se dozvoli osim posedovanja, i nošenje oružja za ličnu odbranu. Šta bi se dešavalo na mitinzima, šta svakodnevno na ulicama?

Da li bi to dovelo do opšteg ubijanja na ulicama za svaki preki pogled, za prejaku reč? Da li bi se na mitinzima pucalo u policiju, u svakog za koga pomisliš da nije kao ti/ja?

Kad razmislim, možda ovo i ne bi bilo loše, a?

GolubBabic

Domaćin
Poruka
3.759
koliko znam u Americi nije dozvoljeno nosenje oruzija samo posjedovanje...znaci mozes ga drzati u kuci,mozes u automobilu itd ali ne smes izaci sa njim na ulicu ,bar tako rekose na discovery kanalu

evo ja zivim u rs odje svaka kuca ima oruzije zaostalo iz rata sto automatsko,sto bombi,tromblona,puskomitraljeza,minobacaca itd nevidim nekih velikih problema,jedino sto se opasno puskara za ove praznike

jomini®

Elita
Poruka
16.801
Dozvoljeno i nošenje. Ne znam koji su uslovi, ali može svako (ako ispunjava te neke uslove) da nosi sa sobom. Eto, neka je i da smeš da ga imaš u automobilu samo, isto je. Neko iseče našeg Mačka ili Teodosija, ovaj bi poteg'o utoku istog časa. Ili ne?

jomini®

Elita
Poruka
16.801
evo ja zivim u rs odje svaka kuca ima oruzije zaostalo iz rata sto automatsko,sto bombi,tromblona,puskomitraljeza,minobacaca itd nevidim nekih velikih problema,jedino sto se opasno puskara za ove praznike
Treba to sve pohapsiti i procesuirati. Samo dati rok za vraćanje, a onda ako se ispostavi da i dalje imaš M-70, pravo na 10 godina robije.

AZTEC

Buduća legenda
Poruka
27.336
U Americi postoje oni amandmani... Ono... :lol:
Zanimljiv je onaj koji dozvoljava naoružavanje stanovništva, kao i nošenje oružja.

Kakva bi situacija bila u Srbiji da se dozvoli osim posedovanja, i nošenje oružja za ličnu odbranu. Šta bi se dešavalo na mitinzima, šta svakodnevno na ulicama?

Da li bi to dovelo do opšteg ubijanja na ulicama za svaki preki pogled, za prejaku reč? Da li bi se na mitinzima pucalo u policiju, u svakog za koga pomisliš da nije kao ti/ja?

Kad razmislim, možda ovo i ne bi bilo loše, a?

Ne bi,zaista.