droga u skolama

B

bily boy

Gost
:twisted:
Kako ne pustiti decu, pored tako zainteresovanih roditelja koji po vasceli dan provode nekvalitetno vreme sa svojim bližnjima,da se muvaju sa "sumnjivim" tipovima koji obleću školska dvorišta i ulaze u školske objekte nudeći opojnu supstancu za automatsko afirmisanje u grupi vršnjaka, za osećanje prihvaćenosti u kritičnim grupama i kratkotrajno zaboravljanje na to koliko im nedostaje roditeljska ljubav i pažnja?
 
Nadam se da shvatas da je nasoj drzavi potrebna reforma a da nasi roditelji iako zainteresovani ne mogu se ponekad izboriti sa demonom jacim od bilo kog rata,drogom.Decu,bar po mom misljenju treba uciti od malena da budu optimisti,da ne pokleknu pred svakim padom,svakim neuspehom jer pod tim djavolom pokleknu samo slabici koji vise ne znaju sta ce sa zivotom.Takodje,u godistu od otprilike 11 godina dete treba da zna za drogu,za opasnosti koje ga vrebaju na svakom koraku, za posledice koje droga donosi mada nisam za "gnjavazu".Dete treba da shvati i neka pravila,kao i ocuvanje zdravog zivota jer droga sama po sebi ne dolazi.Tu je fizicki i psihicki stres,razocarenje u ljude i sve zivo ali i besnilo dece koja imaju previse.Za lecenje postoje strucnjaci,a ako roditelji zele da svoju decu upute na pravi put,onda neka probleme ne resavaju svadjom,kaznjavanjem,tucenjem vec mirnim i razumnim glasom ostavljajuci kod deteta utisak da su mu roditelji puni originalnosti i razumevanja sto ce mu dati snagu da svako pitanje uputi roditelju i da prvo od njega zatrazi pomoc u nevolji a postepeno da stvori normalan odnos prema porodici i svetu.Roditelji tu od kada im dete dodje u periodu odrastanja imaju glavnu ulogu.
 
Mislim da za pocetak u skolama treba uvesti pojacane mere bezbednosti tako da ne moze bas svako da udje. Treba da se ulazi samo sa legitimacijom.Time bi bio sprecen ulazak mogucih preprodavaca droga u skolska dvorista, mada opet nije iskljuceno da to oni urade "preko nekog". Sve dok deca ne shvate koliko to steti organizmu i dok ne shvate da time nista ne postizu, nece biti promena. Treba sami da vide da u zivotu ima milion lepsih stvari od drogiranja. Sport, druzenje, setnja sa devojkom/momkom, pa cak i dopisivanje preko neta ( Gde bi barem mogli ovo da procitaju i nesto pametno nauce)...

Toliko od mene
Pozdrav i srecno svima
captain.gif
 

Back
Top