Dе Sisti
Stara legenda
- Poruka
- 86.819
Пропаде Немачка , вол.18Drama na pomolu: Nemačka nema rešenje za penzije!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Пропаде Немачка , вол.18Drama na pomolu: Nemačka nema rešenje za penzije!
Таман као што си "идуће године" засадио 2 хектара јагодаsledeci auto mi je kinez
Таман као што си "идуће године" засадио 2 хектара јагода
Drama na pomolu: Nemačka nema rešenje za penzije!
Političke stranke u Nemačkoj nemaju rešenje za finansiranje penzija, zaključak je izveštaja Instituta za ekonomska istraživanja IFO na osnovu analize programa glavnih političkih partija SPD, CDU/CSU, Savez 90/Zeleni i AfD pred parlamentarne izvore.
![]()
"Sve glavne stranke očigledno žele da izbegnu potencijalno opterećenje penzionera i umesto toga prebacuju teret na sadašnje i buduće davaoce doprinosa", navodi generalni direktor IFO za Drezden Joahim Ragnic.
Predlozi glavnih stranaka su označeni kao nedovoljni, pošto navodno ne reaguju adekvatno na starenje stanovništva u Nemačkoj i smatra se da ne zadiru u srž problema.
Autori studije smatraju da je rešenje prilagođavanje starosne granice za odlazak u penziju očekivanom životnom veku.
Ovaj potez bi prema njihovom mišljenju omogućio da se demografska neravnoteža među penzionerima i osobama koje uplaćuju u fond zadrži na manje - više stabilnom nivou.
Pored toga, autori preporučuju da se ubuduće penzije prilagođavaju samo tako da odražavaju inflaciju, a ne stopu rasta neto zarada.
Nemačka je u 2023. za starosne penzije izdvajala 429 milijardi evra, što predstavlja oko 10 odsto bruto domaćeg proizvoda ove zemlje.
Očekuje se da će se rashodi sistema obaveznog penzijskog osiguranja do 2038. povećati za više od 75 odsto, a prihodi samo za 50 odsto, dodaje se u izveštaju.
https://www.b92.net/biz/svet/vesti/95253/drama-na-pomolu-nemacka-nema-resenje/vest
Kao sto vidite nemacka nema pare za penzije...
Verovatno ce podici prag za odlazak u penziju na 77 godina.
Vazno je da imaju za Trampovo podizanje Nato budzeta...
Arbeit macht frei.
Jbte, ako je tebi verovati, Nemacka propada svake nedelje, dvaput.
Al ima nade i za Nemacku i za tebe
Nemcima ce pomoci Rusi, dace im opet gasovod
A tebi ce pomoci Grcke vladike
tad kad sam kupovao nije ih bilo
sad ih ima
sledeci auto mi je kinez
Jbte, ako je tebi verovati, Nemacka propada svake nedelje, dvaput.
Al ima nade i za Nemacku i za tebe
Nemcima ce pomoci Rusi, dace im opet gasovod
A tebi ce pomoci Grcke vladike
kakve su to insinuacije sa brojanjem saksija?ti od zemlje imas mozda 3 saksije necega
pa, polako, i kod vas ce jovanjice da se legalizujuda mi neki pravi domacin kaze pa da se pokrijem usima i da cutim
Хвалите ме уста мојаu svakom slucaju sam bolji domacin od tebe 10000 puta
Колико куглагера производиш месечно?Koliko ari hektara zemlje obrađuješ?
tihi, jos samo 2 dana propadaj svabe, a posle mi preuzimamoKoliko ari hektara zemlje obrađuješ?
Недавно је Милановић изјавио да Хрватска реално живи на кредит. Раст БДП-а пумпају инвестиције из ЕУ фондова, али то неће још тако дуго. Да није туризма би у Хрватској пасли траву. Индустрија скоро па не постоји. Раде само трговачки ланци.Pa nek se zajme po svetu kao Vučić da bi mogli da isplate penzije
tihi, jos samo 2 dana propadaj svabe, a posle mi preuzimamo
a ti imash neki zadatak da nedeljno izbacujesh teme o tome kako je de losha?Drama na pomolu: Nemačka nema rešenje za penzije!
kazhem ja da je rusija robijaProsečna penzija u Rusiji 233 dolara. Za te pare možeš da preživiš pet dana u Moskvi, eventualno, ako štediš.
A i prosečan životni vek u Rusiji 73 godine, a u EU 83 godine.
Što znači da EU penzioneri duže primaju penziju nego Rusi uprkos činjenici da ovi ranije idu u penziju.
ili ti robijeNema komunizma, nema socijalizma, nema kapitalizma, ostaje anarhija i eventualno neka varijanta despotizma....
to shto si chuo je prevara. tako neshto je bilo u italiji pre 10tak godina..Ja sam cuo da se Nemacki penzioneri uglavnom bracni parovi masovno sele u Bugarsku da zive.Tamo iznajme neki mali stan koji nije skup,cene hrane su dosta niske kao i sve ostalo tako da sa njihovim Nemackim penzijama u Bugarsku zive kao Bogovi.
Poznata nemačka kompanija
pa tako i ja mogu ovde na forumu da pishem da mi je alat 30cm...u svakom slucaju sam bolji domacin od tebe 10000 puta
Pazi koliko je glup taj tvoj sputnjik
Nikad culi ni ti ni ja za tu firmu, a poznata, mos misliti
A onda izguglas i nadjes da sa sve prodavnicama u 3 drzave imaju 400 zaposlenih.
Onda recimo izguglas VW i nadjes da nakon sto su zatvorili neke pogone i otpustili neki broj radnika i dalje imaju 680.000 ljudi
Nadji neku firmu od 3 radnika i cistacica, i otvori temu puce Donja Bavarska, nemoj te idiotske buranija teme, leba ti
Glupo je do bola
Ovaj ko baba naricaljka otvara jedno te iste "kataklizmičke" teme.Drama na pomolu: Nemačka nema rešenje za penzije!
Političke stranke u Nemačkoj nemaju rešenje za finansiranje penzija, zaključak je izveštaja Instituta za ekonomska istraživanja IFO na osnovu analize programa glavnih političkih partija SPD, CDU/CSU, Savez 90/Zeleni i AfD pred parlamentarne izvore.
![]()
"Sve glavne stranke očigledno žele da izbegnu potencijalno opterećenje penzionera i umesto toga prebacuju teret na sadašnje i buduće davaoce doprinosa", navodi generalni direktor IFO za Drezden Joahim Ragnic.
Predlozi glavnih stranaka su označeni kao nedovoljni, pošto navodno ne reaguju adekvatno na starenje stanovništva u Nemačkoj i smatra se da ne zadiru u srž problema.
Autori studije smatraju da je rešenje prilagođavanje starosne granice za odlazak u penziju očekivanom životnom veku.
Ovaj potez bi prema njihovom mišljenju omogućio da se demografska neravnoteža među penzionerima i osobama koje uplaćuju u fond zadrži na manje - više stabilnom nivou.
Pored toga, autori preporučuju da se ubuduće penzije prilagođavaju samo tako da odražavaju inflaciju, a ne stopu rasta neto zarada.
Nemačka je u 2023. za starosne penzije izdvajala 429 milijardi evra, što predstavlja oko 10 odsto bruto domaćeg proizvoda ove zemlje.
Očekuje se da će se rashodi sistema obaveznog penzijskog osiguranja do 2038. povećati za više od 75 odsto, a prihodi samo za 50 odsto, dodaje se u izveštaju.
https://www.b92.net/biz/svet/vesti/95253/drama-na-pomolu-nemacka-nema-resenje/vest
Kao sto vidite nemacka nema pare za penzije...
Verovatno ce podici prag za odlazak u penziju na 77 godina.
Vazno je da imaju za Trampovo podizanje Nato budzeta...
Arbeit macht frei.
Pa penzija u Nemačkoj je 10 puta veća nego u Rusijipricas gluposti
ljudi idu tamo jer lose zive