Mstislav
Stara legenda
- Poruka
- 75.258
Sta li je njemu drhtalo kad ga JA pomela iz Knina, nisu mu pomogle ni ustase i svabe Nije se zaustavio sve do Amerike.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
on je otisao ali legenda je ostala ...Sta li je njemu drhtalo kad ga JA pomela iz Knina, nisu mu pomogle ni ustase i svabe Nije se zaustavio sve do Amerike.
SRPSKO SARAJEVO , momce SRPSKOOOOOIma i Mostaru Budaka, slican se slicnom raduje, nacisticka posla.
Sta li je njemu drhtalo kad ga JA pomela iz Knina, nisu mu pomogle ni ustase i svabe Nije se zaustavio sve do Amerike.
SRPSKO SARAJEVO , momce SRPSKOOOOO
aaa pa ja zaboravio da si se ti prepario u vremenu kad je jos postojao titograd, titov vrbas, titova mitrovica, titov veles, titov drvar , titova korenica...Nije vise srpsko, bar da se taj prefiks ne bruka sa ulicama bandita.

A opet preko 220 ulica samo u Srbiji sa nazivom marsala. Slozicemo se da je BG ipak merodavniji od provincije podno Trebevica.

da da , sigurno je tako...zato sve vrvi od marsalovih ulica i slicnih poglavnikovih pulenaPa zbog pozivanja na Drazinu politiku su izmedju ostalog izgubili svoiju zemlju i morali da napuste svoja vekovna ognjista u Sarajevu.
... ne ide ti najbolje u ove sitne sate, rasplinjavas se kao i proka , bolje se javljaj samo pre podne u ovo doba zatrokiras skroz i ne znas sta pises , niti te iko razume .Napraviili tako sto su dosli na ledinu i dobrim delom u BG. Lako je tebi mudrovati iz komfora blokova sagradjenih u doba marsala, da te vidimo na ledini.
Pa zbog pozivanja na Drazinu politiku su izmedju ostalog izgubili svoiju zemlju i morali da napuste svoja vekovna ognjista u Sarajevu.
Није Дража то тражио од Ђујића.Djujic nije poslusao Drazino naredjenje da krene prema Bosni u SIGURNU SMRT I UNISTENJE. Slava mu i veliko fala!
Да али са Ђуришићем, па да заједно крену на Дрину, Ђујић је имао наређење да са Јевђевићем направи фронт на Купи, како то није успело онда у Словенији, и да тако развуку комунистичке снаге на два фронта.Немам времена сад то тражити, али колико знам Дража јест тражио концентрацију снага у Босни. Због чега је онда он сам отишао у Босну 1944.???
Немам времена сад то тражити, али колико знам Дража јест тражио концентрацију снага у Босни. Због чега је онда он сам отишао у Босну 1944.???
Jer Draža nije pobegulja već oficir starog kova, verovao u pobedu i kad je bilo najteže a ne neki pop samoproglašeni veliki strateg koji nije imao petlju ni 1991 da se vrati iako je bio držeći i dobrog zdravlja...Onda kad su mu pevali 'Vrati se vojvodo na Dinaru ponovo' ..' vojvoda' je ladio jaja u San Diego,bolela ga ****** za Krajinu kao što ga bilo briga i za Dražu i pobedu komunista..Uporedjivati Djujića s Đeneralom Mihailovićem je krajnje neumesno prema četničkom pokretu..tj onom pravom okupljenom oko Čiče...Dinarska divizija je neka verzija Pećančevih formacija..potpuno nezavisna i nikad nije ni polagala račune vrhovnom štabu JVuO.
Клинте, престрог и превише горак став, али разумљив и у суштини тачан. И није то случај био само са Ђујићем , него и са другим командантима .И то је била највећа слабост четничког покрета . Сви су се они клели у Чичу , али многи команданти нису никако пристајали на централизовану команду и инсистирали на својој аутономији командовања.Има докумената који то иткако могу да потврде, па је било случајева и да Држини официри које је слао са Равне Горе да успоставе централизовани ланац командовања буду у ситуацији да треба да изгубе главу.
Ипак се војвода Ђујић не може да упоређује са војводо Пећанцем, то је престрого, као што је бесмислено и поређење било кога од четнилчких команданата са ђенералом Михаиловићем.
Jer Draža nije pobegulja već oficir starog kova, verovao u pobedu i kad je bilo najteže a ne neki pop samoproglašeni veliki strateg koji nije imao petlju ni 1991 da se vrati iako je bio držeći i dobrog zdravlja...Onda kad su mu pevali 'Vrati se vojvodo na Dinaru ponovo' ..' vojvoda' je ladio jaja u San Diego,bolela ga ****** za Krajinu kao što ga bilo briga i za Dražu i pobedu komunista..Uporedjivati Djujića s Đeneralom Mihailovićem je krajnje neumesno prema četničkom pokretu..tj onom pravom okupljenom oko Čiče...Dinarska divizija je neka verzija Pećančevih formacija..potpuno nezavisna i nikad nije ni polagala račune vrhovnom štabu JVuO.

Да али са Ђуришићем, па да заједно крену на Дрину, Ђујић је имао наређење да са Јевђевићем направи фронт на Купи, како то није успело онда у Словенији, и да тако развуку комунистичке снаге на два фронта.
Djujić nije ko Pećanac, istina, ali Dražu nije zarezivao uopšte...Usporedba s Pećančevim četnicima je više u smislu da su se kitili tim imenom i da baš i nisu imali neke veze s JVuO ..Ovde se pojedini još i diče time jer je zbog toga kao Djujić i izvuko glavu i emigrirao a Draža ispao glup i budala ..Možda Draža i jeste ispao naivan ali je bio iskreni patriota i rodoljub, oni koji ostaju verni i iskreno veruju u ono za šta se zalažu a ne samo na rečima,uz njega i Keserović i svi oni koji nisu hteli da beže.... E zato je karma gadna stvar

Nadrobio si sve i svasta.
Draza je kao oficir starog kova koji je veorvao u pobedu, ladio muda u Srbiji 4 godine i "cuvao" Srbiju od Nedica i Ljotica.Dok je Dinarska cetnicka divizija ratovala!
Istina, Djujic nije bio "oficir starog kova" nego je silom prilika nasao se na celu cetnicke divizije. Radio je kako je znao i umio, mnoge su greske napravljene, ali je bio solidan komandant.
Ne znam kakav je to "cetnicki pokret okupljen oko Draze". Sam Draza nije volio cetnike ni prije za vrijeme ratova 1912-1918 tako ni kasnije 1941-1945. Kako sam na sudjenju rece: "To je narod (Srbi) tako hteo, sto se njega tice on nikad nije bio za to (cetnike)."
Dakle, o cemu pricamo?
Dinarsku CETNICKU diviziju je stvorio Ilija Trifunovic Bircanin. Dakle, ne Draza koji i nije bio cetnik, nego cetnik od prvih dana Cetnicke akcije pa do kraja.
Zamisli, Draza odvede svu svoju vojsku Titi pred noge, ovi je jednostavno ZBRISU sa lica zemlje i - Draza valja!
Djujic probije obruc 4 Titine divizije, sa svom silom artiljerije, tenkova i masinerije, izvuce cijelu diviziju zajedno sa narodom i - Djujic ne valja!
- - - - - - - - - -
Imao sam u nekim knjigama i novinama iz emigracije podatke o tome. Sjecam se sigurno da je Draza trazio da se Djujic uputi kroz Bosansku Krajinu prema njemu.
Znam da je Jevdjevic isto bio protiv toga.