Драгољуб Дража Михаиловић

Проко ако још ниси схватио Велика Британије није титоистичка земља једноумља и само једногјединог извора као ваша.
Да ли знаш колико је четника и њихових породица наставило своје животе у тој земљи ?
И ово је Проко Велика британија и то њена престнивца Лондон

im9mPLI.jpg

https://www.google.com/maps/uv?hl=e...hUKEwjJ8Mb55YHfAhVCkCwKHVBWClsQpx8wDnoECAYQCw

Свиђа ми се :)

Poslednja izmena:
KATEGORIČKI tvrdim da tokom istrage Draža Mihailović nije bio mučen, tučen ili na neki drugi način maltretiran

Da je Dražu neko fizički mučio to bi se primetilo, napominje Borisavljević, a on bi to sigurno rekao na suđenju.
Za takve metode nije bilo nikakve potrebe.

Da li je bio drogiran, kao što neki danas tvrde, pokušavajući da objasne njegovo korektno držanje pred sudom? Mislim da nije bio drogiran

Draža Mihailović je mnogo pio i tražio je stalno ljutu rakiju. Njemu je donošena ljuta rakija i on je stalno molio da mu se dnevna porcija poveća. Počelo se tako sa četvrt litre dnevno, a završilo sa litar.

Bilo je nekih tvrdnji da se Draža Mihailović držao korektno pred sudom zato što mu je obećano da neće biti streljan, bez obzira na presudu.
Ja verujem da je ovakvo obećanje, na odgovarajućem nivou, zaista dato. Verujem, takođe, da bi se Mihailović držao na sudu drugačije da mu takvo obećanje nije dato.
Da je Draži bilo nešto obećano uverava me još jedan detalj: jedan od ljudi koji je to znao, pričao mi je da je Draža bio prosto zaprepašćen i šokiran kada mu je saopšteno da je njegova molba za pomilovanje odbijena
Sve napred navedeno ukazuje da mu je na odgovarajućem nivou bilo obećano da neće biti streljan
i jesi li procitao sta kaze svedok!!!
draza nije bio tucen jer mu je bilo obecano da ce sve biti ok, pa tako nije bilo potrebno preuzeti te uobicajene metode.
MISLIM da draza nije bio ni drogiran, samo je pio litar rakije !!!
saradjivao je jer su mu obecali ko zna sta sve a ko zna i kako su ga jos ucenili i pretili, najverovatnije sa zivotima ostatka familije !!!

dodaj jos gomilu laznih svedoka tuzilastva, odbijanje kao nepodobnih svedoke odbrane, falsivikovane izvestaje vestaka...
to se zove cirkus a ne sudjenje, zato je i rehabilitovan .

btw, ja sam svojevremno u vreme početka ratova 90tih slučajno u minhenu ušao u restoran prepun hrvatskih obeležja, pričao srpski sa konobarom da i sam nisam shvatio da je hrvat vlasnik sve dok nisam malo bolje zagledao zidove sa slikama, a da mi niko problem nije napravio
srbenda, dobrovoljac, veliki ratnik, dok je tako 90- tih ratovao na tada najpoznatijoj i najljucoj ratnoj liniji
bec - minken - frakfurt -kopenhagen - stokholm nadje se slucajno u sred minKena u usRaskoj kafani , prozborio sa bracom , on na srpskom oni na usRaskom,
pojeli, popili , izljubili se i svak na svoju stranu :zcepanje:
hebote , pa ti tako lepo PIIIIIP da treba da pises scenarija za filmove

pa što je onda četnike u ww2 pustila niz vodu zajedno sa kraljem petrom ??

tad im nisu odgovarali jer su saradjivali sa okupatorom a posle rata, kad su sekire zakopane, život se nastavio

taj hotelčić je mogao biti i u zanzibaru a ne u londonu pa bi opet sve bilo isto nebitno

- - - - - - - - - -

btw, ja sam svojevremno u vreme početka ratova 90tih slučajno u minhenu ušao u restoran prepun hrvatskih obeležja, pričao srpski sa konobarom da i sam nisam shvatio da je hrvat vlasnik sve dok nisam malo bolje zagledao zidove sa slikama, a da mi niko problem nije napravio

tako i taj hotelčić, ti tamo više ni srpski nepričaju, nego samo engleski :D

život ide dalje

Проко потпуно си промашио и поенту и тему. Ти си говорио о изворима докумената и ја сам ти одговорио, што сада скачеш без везе везине на сасвим другу причу ?

i jesi li procitao sta kaze svedok!!!
draza nije bio tucen jer mu je bilo obecano da ce sve biti ok, pa tako nije bilo potrebno preuzeti te uobicajene metode.
MISLIM da draza nije bio ni drogiran, samo je pio litar rakije !!!
saradjivao je jer su mu obecali ko zna sta sve a ko zna i kako su ga jos ucenili i pretili, najverovatnije sa zivotima ostatka familije !!!

dodaj jos gomilu laznih svedoka tuzilastva, odbijanje kao nepodobnih svedoke odbrane, falsivikovane izvestaje vestaka...
to se zove cirkus a ne sudjenje, zato je i rehabilitovan .

pa da je i tako, recimo.. to samo nam govori koliko je draža bio slab, kukavica, jadnik

da je bio hrabar, mogao je u sred sudjenja da uzvikne živeo kralj ;)

- - - - - - - - - -

ali nikada nije, trt :mrgreen:

- - - - - - - - - -

ja da sam bio mu sudija, ja bih ga zbog tolike saradnje sa sudom blaže osudio, pa još i javno pohvalio za primer drugima :mrgreen:

pa da je i tako, recimo.. to samo nam govori koliko je draža bio slab, kukavica, jadnik

da je bio hrabar, mogao je u sred sudjenja da uzvikne živeo kralj ;)

- - - - - - - - - -

ali nikada nije, trt :mrgreen:

- - - - - - - - - -

ja da sam bio mu sudija, ja bih ga zbog tolike saradnje sa sudom blaže osudio, pa još i javno pohvalio za primer drugima :mrgreen:

А зашто би то радио Проко ? Он је био озбиљан човек, краљевски официр , а не позер и глуматало. Читавим својим радом и жибвотом је то доказива и зато сте га и судили и убили, патпуно је непотребно да да било шта узвикује.

А зашто би то радио Проко ? Он је био озбиљан човек, краљевски официр , а не позер и глуматало. Читавим својим радом и жибвотом је то доказива и зато сте га и судили и убили, патпуно је непотребно да да било шта узвикује.

stepinac je bio hrabriji od njega, za razliku od draže koji je priznao sud, stepinac nije priznao sud i branio se sve vreme sudjenja ćutanjem

a draža je morao na dupe da progovori

- - - - - - - - - -

obaška što je u molbi za pomilovanjem odrekao se pokreta i stavio novoj državi na raspolaganje za izgradnju novog društva

bruka

div junak al u crtanom filmu

- - - - - - - - - -

Molba za pomilovanje

ponedeljak, 02.03.2015. u 08:15
Draza-i-Dragi.jpg
Суочење Драже Михаиловића и Драгог Јовановића током судског процеса

Na kraju sudskog procesa izrečeno je 11 kazni na smrt streljanjem i 13 vremenskih kazni. Osuđeni na smrt mogli su lično ili preko zastupnika odbrane, odnosno rođaka, da u roku od 24 sata podnesu molbe za pomilovanje Prezidijumu Narodne skupštine FNRJ. Učinilo je to devetoro osuđenih na smrt, pošto je Mladenu Žujoviću i generalu Petru Živkoviću suđeno u odsustvu, te su njihove molbe izostale.
U svojeručno pisanoj molbi, Dragoljub Mihailović je naveo:
„Presudom Vrhovnog suda Federativne Narodne Republike Jugoslavije, Vojnog veća, od 15. jula 1946. godine, osuđen sam na kaznu smrti streljanjem.
Skrhan fizički i duševno, nedaćama koje su me pratile kroz ceo moj život, molim Prezidijum Narodne skupštine Republike Jugoslavije da mi kaznu smrti streljanjem zameni putem svoje milosti, kaznom lišenja slobode.
Molim da se ova moja molba uzme kao moje iskreno pokajanje da mi Prezidijum olakša tešku kaznu na koju sam osuđen.
DRA1.jpg

Faksimil molbe za pomilovanje Dragoljuba Draže Mihailovića
Uveravam Prezidijum da ću za vreme izdržavanja kazne lišenja slobode, svojim predanim i požrtvovanim radom uložiti sve da doprinesem koristi našoj novoj državi,
kao što sam već pokazao pre i u toku procesa u više mahova.
S molbom da mi se putem najviše milosti Prezidijuma Narodne Skupštine Federativne Narodne Republike Jugoslavije dade pomilovanje
15. jula 1946. g.
u Beogradu
Učtiv
Dragoljub-Draža M. Mihailović”

- - - - - - - - - -

http://www.politika.rs/sr/clanak/320370/Nepoznati-Draza/Molba-za-pomilovanje

- - - - - - - - - -

kukavica

Gde je tebi kraljevina, najveca zaostavstina komunista je tu i zove se Republika Srbija.:)
republika srbija je najveca zaostavstina komunista :rotf:
ti bas nemas pojma kolika je srbija bila u kraljevini ...momce hitno, aliiii najhitnije da se informises i temi o kojoj pises :rotf:

- - - - - - - - - -

ma mani kraljevinu, nego gde vam je draža?
momci, pa jel treba opet da vam pokazem nove spomenike dignute drazi i stare titove koji su zavrsili na placevima za otkup seknudarnih sirovina :rotf:

spomenik mogu da postave i na marsu, ali gde je grob???

a titov grob je u sred beograda i ima 25 miliona posetilaca

svaki dan stižu autobusi iz celog sveta
"25 miliona", to si u zadnjih deset dana ponovio jedno pet puta,
pa da ti ponovo napisem to je jos jedan tvoja izmisljotina, isto kao i "autobusi svaki dan" :rotf:
titov grob je samo jedan deo muzeja jugoslavije, i nalazi se na tudjem tj otetom posedu sto ce reci, pitanje je dana kad ce odatle da ga isprase recimo za kumrovec ,
posto ga u srbiji svakako niko nece uzeti :rotf:
a drazi hvala bogu, lagano se dizu spomenici gde god ima zive srbadije , kako kod nas tako i u inostranstvu ...

Они су праву Бане држава Србија као република јесте њихова заоставштина све са покрајинама , али то није тема овде , мада би они волели да јесте.
Ђенерал Михаиловић је Србима то што јесете - бесмртни Српски Чича и они могу да цвиле и пљују до судњег дана , а то не могу да промене.
А ов тема јр о њему са историјске позиције која објашњава зашто је то тако, а они не воле да то чују и зато пене оволико.

Back