Драгољуб Дража Михаиловић

Овој мајор има дневну рутину. Сваку други дан објави по пар комунистичких глупости ( махом Миланчета). Како му не досади више.
То су неке сликовнице, спрчкане од више исечених делова, које је правио очигледно неки докон и залудан омладинац.
Не доказују ништа сем да више аргумената немају и то је једино што им је остало.
Проблем је и тај што тиме више никог не могу да убеде у комунистичку верзију догађаја.

Шта је чудно ту?
Draza engleski placenik, a utire put boljsevizmu ? Nemci 1943 su mislil da je Draza komunista ?
poternica-za-dragoljubom-drazom-mihailovicem.jpg

Pa ima li je u njemačkom arhivu?
Predsenik Subnora kaze da nema.

Draza engleski placenik, a utire put boljsevizmu ? Nemci 1943 su mislil da je Draza komunista ?
Pogledajte prilog 1184815
Наравно јер га Немци сматрају вођом целокупног покрета отпора у земљи.
То се види и из прве потернице.
Самарџић је колико знам Дражину потерницу нашао где је била и Брозова, само што комунисти њу нису објавили, не знам због чега када су познати по истини!!
Не сећам се архива.
А председник СУБНОР-а је компетентан не питај.

Самарџић је колико знам Дражину потерницу нашао где је била и Брозова, само што комунисти њу нису објавили, не знам због чега када су познати по истини!!
Не сећам се архива.
A i meni je čudno. Jer da ne postoji, već bi Radanče tri knjige o tome ispisao

Лекизан:
Последњи трзаји су то једне пропале идеологије.
Nije meni problem ideologija, problem mi je što komunjare posmatraju istoriju kroz prizmu ideologije.

Гледајте ви кроз које год хоћете призме и идеологије Дражу али он је заувек био и остао ратни злочинац. И то онај најгори: злочинац, злочинац према сопственом народу. Тачка!

Лекизан:
Последњи трзаји су то једне пропале идеологије.

Гледајте ви кроз које год хоћете призме и идеологије Дражу али он је заувек био и остао ратни злочинац. И то онај најгори: злочинац, злочинац према сопственом народу. Тачка!
Проблем је што се та твоја тачка на крају умножила у више тачака, па у знак питања па у знак узвика, док нисмо дошли до комплетне неистине и лажи фабриковане из политичких и идеолошких разлога.

Буди срећан, уместо твог траги-комичног објашњења да је потерница издата да се неки власи не сете ето добисмо и то да су обе измишљене.

Проблем је што се та твоја тачка на крају умножила у више тачака, па у знак питања па у знак узвика, док нисмо дошли до комплетне неистине и лажи фабриковане из политичких и идеолошких разлога.

Буди срећан, уместо твог траги-комичног објашњења да је потерница издата да се неки власи не сете ето добисмо и то да су обе измишљене.

Потерница и легализација не иду заједно. Само код вас нео-четника то може. Служите окупатору а он (окупатор) за вама кобајаги потернице.
То није комика већ ваша четничка трагедија.

Потерница и легализација не иду заједно. Само код вас нео-четника то може. Служите окупатору а он (окупатор) за вама кобајаги потернице.
То није комика већ ваша четничка трагедија.
Због чега не иду заједно?
Потернице су Немачке и Дража са њима нема никакве везе изузев што је прогоњен.
Легализација није колаборација, нити се убацивање својих људи у непријатељске формације може тако посматрати, поготово што је велики број њих који је откривен одведен у немачке логоре и стрељан, и то је познато и о томе је писано.
Пре ће бити да те "кобајаги" потернице обарају, уз још много тога, целокупну комунистичку слику о другом светском рату овде, а теби се то не свиђа очито јер није онако како су те учили у школи, па ти дође мука, али то је твој проблем.

Потерницу за Дражом први је објавио Милосав Самарџић у броју Погледа од 20. новембра 1989 године.
Untitled.jpg

Untitled1.jpg

И од тада је комунистички архинепријатељ.
Можда је и Броз измислио своју потерницу ко зна.......

Не сећам се архива.
Kako je moguce da su Nemci 1943 mislil da je Draza komunista, ili im se desila da naprave takvu glupu gresku i da napisu na poternicu Draza utire put boljsevizmu ?

Kako je moguce da su Nemci 1943 mislil da je Draza komunista, ili im se desila da naprave takvu glupu gresku i da napisu na poternicu Draza utire put boljsevizmu ?
Па нису тако мислили, то ти мислиш.
Немци тамо наводе и да је енглески плаћеник, да је злочинац, хвалисавац, да води развратни живот, и да утире пут комунизму, свакако све оно због чега од народа очекују да га пријаве и нађу.Комунизам је код већине Срба био презрен још пре рата, на то су и рачунали.

Због чега не иду заједно?
Потернице су Немачке и Дража са њима нема никакве везе изузев што је прогоњен.
Легализација није колаборација, нити се убацивање својих људи у непријатељске формације може тако посматрати, поготово што је велики број њих који је откривен одведен у немачке логоре и стрељан, и то је познато и о томе је писано.
Значи, ти тврдиш да потернице и легализација иду заједно. Дакле, омакло ти се да самим чином легализације, Дража и Немачка иду заједно. И то је управо смисао колаборације. Легализација је управо значила колаборацију. И не поричи више то!
А да су ишли заједно је доказано великим бројем заједничких борби Немаца и четника против партизана (комуниста, како обично кажете). А партизани су били бар осведочени борци против окупатора. Партизане зовете ,,шумским борцима'' јер су стално били у шуми за разлику од легализованих четника који су се слободно шетали по градовима управо тамо где су шетали и окупатори.
То што је по неки четник одведен у логор или чак и стрељан су само изузеци у разним околностима када је окупатор посумњао у лојалност четника, али нису никако правило

Back