Dragiša Nedović Zaboravljeni tvorac narodne muzike

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Na koga misliš ?
Na one koje Desingerica lupa patikom po glavi da ih "vaskrsne" ?

Nemoj prijatelju, ljubim te k'o brata

Ma jok.Ljudi od 50-ak godina.Bio sam kafanski covek i voleo sam i volim tu staru narodnu,od '50-ih pa do kraja '80-ih.medjutim za svaku pesmu zam zeleo da znam ko je peva.ne mogu da objasni,ali mi je to nesto znacilo.Dok sam bio sa mladjima,znali su po neku strofu,ili refren,a kada ga pitas ko to peva,nema pojma.Sabana sam zavoleo od "Utjehu,dajte mi utjehu",a Ljubu Alicica od "Lepa Maro".Saban snimio '69-te,a Ljuba '76-te i cula se prvo na radio sapcu,koji je tek te godine i poceo da radi.

Ma jok.Ljudi od 50-ak godina.Bio sam kafanski covek i voleo sam i volim tu staru narodnu,od '50-ih pa do kraja '80-ih.medjutim za svaku pesmu zam zeleo da znam ko je peva.ne mogu da objasni,ali mi je to nesto znacilo.Dok sam bio sa mladjima,znali su po neku strofu,ili refren,a kada ga pitas ko to peva,nema pojma.
discogs.com postoji već mnogo godina za sve nedoumice

Stari smo mi znalci, prijatelju ...

Koja je tebi inače omiljena od g. Nedovića ?
"Stani,stani Ibar vodo,Harmoniko moja.tekla reka Lepenica,Jesen prodje jase neozeni.Ima jos,ne mogu se momentalno setiti.I ta njegova verzija U lijepom staro gradu Visegradu.Mada sam dugo pevao Himzinu verziju,pa ponekad malo brkam redosled strofa..Harod vise zna za Himzinu verziju,jer su je pevali mnogi poznati pevaci,kao Nedzad Salkovic,Marinko Rokvic.Za Dragisinu,malo ko zna.

Back