"Dragička!" Dele se besplatne akcije za više od 4 miliona gradjana srbije u 2008!

Ne znam kako vam stoje ove firme od kojih će moći da se kupi dionica.
Djinkić je na skupu u Crnoj Gori izjavio da će primjeniti hrvatski princip
prodaje građanima. Ne vjerujem u besplatne dionice, već za domaće
državljane će biti povlašteni uvijeti.
Mislim da bi vam Telekom i ako ima koja firma što se bavi distribucijom nafte
i možda Galenika bili dobar izbor.

Telekom Srbija vredi dosta vise nego vas telekom (HT) ;-) a sto se tice ostalih firmi nisam neki veliki optimista :) navodno i Nis vredi oko 3 milijarde evra a Jat nije bas na visokim granama :)

moj poznanik, vojno lice, govorio je pre vise godina kako je to sve prevara i nije uzeo.
Njegov kolega upisao je, ako se ne varam, hemofarm i dobio oko 12000 eura:lol:

coleccionables-cuota.jpg

Ja bih uzeo akcije od "Krstarice", predvidjam lepšu budućnost... :D

Mogu da im verujem - mi smo prakticno poslednja drzava u Evropi koja to primenjuje. Vise mi je to "skoro poslednji" garancija, nego sto oni daju garanciju.
Bas sam gledao na tv sinoc, Dinkic i jos dvoje nekih... Te besplatne akcije ce (najavljuju) biti odlobodjene svih poreza.
Rekose bukvalno "svi punoletni gradjani koji do sada nisu dobijali akcije, znaci i oni od 18 i penzioneri". To se vec cuje jako dobro - videcemo praksu.

Ono sto mogu da razumem je da je drzavi najvise interesantan deo o mogucnosti kupovine vrednosti akcija do 5000 evra po glavi punoletnog stanovnika. Tako ce se dobiti neka kolicina novca koja moze da se ulozi u nesto - posto drzava trenutno nema taj novac.

A akcije posle mogu da vrede samo 1000 ili celih 25000 evra... Pa ako uzmemo u obzir da nijedna kompanija od struje ili nafte nije propala od ne znam ni ja kada... cini se da je izbor dobar - zato sto se dobija "mix" od 5-6 firmi.

valjda cemo odgovore da dobijemo
u 22,oo na pinku
navodno, gostuje dinkic....

posle ce sve da nam bude jasno :)

Koliko je realan predlog ministra ekonomije o besplatnoj podeli deonica

Dinkić deli građanima po pedesetak evra

Za besplatnu raspodelu postoje akcije koje vrede oko 200 miliona evra, što znači da svaki građanin može da dobije oko 50 evra. Od NIS-a i „Jata“ još oko 100 evra

BEOGRAD - Najava ministra ekonomije Mlađana Dinkića da će četiri miliona građana, koji dosad nisu, uskoro dobiti akcije, odnosno novac od njihove prodaje, daleko je od realizacije, a što je najvažnije, birači neće previše napuniti džepove i kada se ova ideja realizuje. Podelom novca od prodaje deonica iz Privatizacionog registra, koje treba da obavi Akcijski fond, svakom od četiri miliona građana moglo bi da pripadne oko pedesetak evra. Dakle, ni približno kao zaposlenima u Apatinskoj pivari ili „Knjazu Milošu“. Od ove ideje više će profitirati ministar nego narod jer je zgodna za predizborni marketing.

Podela ovog novca, kao i 15 odsto akcija NIS-a, EPS-a, „Telekoma“, Aerodroma „Nikola Tesla“ i „Galenike“ zavise od usvajanje strategije privatizacije, koju je Dinkić takođe pripremio, ali na koju zasad nisu dali saglasnost ni DS, ni DSS, a poznato je da se sa pojedinim rešenjima lidera G17 plus ove stranke ne slažu.

Dinkićevo predstavljanje strategije privatizacije šest javnih preduzeća verovatno je iznenadilo njegove partnere u vladi jer, na primer, u Ministarstvu energetike kažu da o tome nisu obavešteni, a trebalo bi. Posebno iznenađuje Dinkićev tajming jer je svoje planove o najvrednijim firmama u Srbiji izneo u trenutku kada su Tadić i Koštunica na pregovorima o Kosmetu u Beču, a potpredsedniku vlade Božidaru Đeliću su pune ruke posla oko potpisivanja sporazuma sa EU. Đelić je inače pre nekoliko dana za B92 izjavio da postoje velike razlike o budućnosti tri najveća javna preduzeća, NIS-u, EPS-u i „Telekomu“ i da je jedino ovo poslednje najbliže izlasku na berzu. Dinkić je, na primer, za NIS predložio većinsku privatizaciju, iako postojeća strategija predviđa manjinsku.

Branko Pavlović, konsultant u privatizaciji, kaže da je loše što i građani i stručna javnost ne mogu pročitati javno šta piše u predlozima Dinkića. Umesto toga, dodaje on, najavljuje se da će se taj dokument pojaviti uskoro pred vladom, a zatim i u Skupštini. Uz ogradu da ne zna šta je konkretno predloženo, Pavlović kaže da je posle Dinkićeve priče više pitanja nego odgovora.

- Ideja prodaje akcija iz Privatizacionog registra, u kome se nalazi po 15 odsto firmi privatizovanih tenderom je najlošija. Ako se zna da u registru ima akcija koje vrede oko 200 miliona evra prostom računicom se dolazi do 50 evra koje može da dobije svaki od četiri miliona građana. Zatim se raspodeljuje po 15 odsto deonica NIS-a, EPS-a, „Telekoma“, Aerodroma, „Jata“ i „Galenike“. Građani od NIS-a i „Jata“ mogu da dobiju još oko stotinak evra, s tim da neće odmah moći njima da trguju, što je paradoks. Najbolje bi bilo da se sve ove deonice sakupe u fond čiji bi akcionari bili građani, čime bi dobili na kraju više novca, ali i mogućnost kontrole javnih preduzeća - objašnjava Pavlović i dodaje da bi ako se ipak usvoje potrebni zakoni novac od akcija iz registra mogao da bude podeljen 2008, a deonice NIS-a i „Jata“ najranije krajem 2008. godine.

Autor:

Vladimir Spasić

Ma , ne daj Bože da da.
Ako da...loše nam se piše...pogotovo EPS jbt.

ma to da zamagle ochi raji.. slobina skola... nisu nista u stanju da izmisle....

znate koleginice, sto vise razmisljam shvatam da mnogi ni dan danas nisu shvatili milosevicevu politicku vestinu ako ostavimo na stranu sto nas je unazadio najmanje 50 godina.... takvi se ostap benderi politickog marketinga kao sto je bio on radjaju jednom u 100 godina. steta sto je zastranio a i mi svi narocito posle njega misleci da su njegovi naslednici spasioci srbije kao sto neka neobrazovana devojka listajuci katalog viktorijas sikreta pocinje da veruje u boga....

ma to da zamagle ochi raji.. slobina skola... nisu nista u stanju da izmisle....

znate koleginice, sto vise razmisljam shvatam da mnogi ni dan danas nisu shvatili milosevicevu politicku vestinu ako ostavimo na stranu sto nas je unazadio najmanje 50 godina.... takvi se ostap benderi politickog marketinga kao sto je bio on radjaju jednom u 100 godina. steta sto je zastranio a i mi svi narocito posle njega misleci da su njegovi naslednici spasioci srbije kao sto neka neobrazovana devojka listajuci katalog viktorijas sikreta pocinje da veruje u boga....
jasno kolega, trebala bi jedna katarza da nam se desi...teško, teško...previše tražim...
mada, znate, ja se bojim poteza tog izvesnog g'dina Dinkića...niš' im više ne verujem...milošević zastranio, a ovi, s ovakvim idejama su potpuno zreli za izolovano odeljenje Laze Lazarevića ( ako izuzmemo minornu verovatnoću za skupljanjem poena pred izbore- rekoh, bojim se da neće da bidne kao s Apatinskom pivarom. znate li model prodaje iste? )

ima u tome necega.... ali licno mislim da su kockice vec davno bachene sa tim stvarima i da je sve ovo pozoriste... sta je molim vas 200 miliona evra za jednu drzavu... kap u moru :) ne bi me konacno ni zacudilo da i to ostvare jer je mladja pokazao da mu nijedna igra nije strana. zamislite redove napacenih koji cekaju da bi upisali neku bedu za sebe i porodicu... ima sve svetske novine da se sprdaju sa tim. ipak je vreme varvarizma bilo iskrenije od ove psihopatogene sadasnjosti koji nam serviraju neotesani oshljari bilo kojih politickih boja...

ima u tome necega.... ali licno mislim da su kockice vec davno bachene sa tim stvarima i da je sve ovo pozoriste... sta je molim vas 200 miliona evra za jednu drzavu... kap u moru :) ne bi me konacno ni zacudilo da i to ostvare jer je mladja pokazao da mu nijedna igra nije strana. zamislite redove napacenih koji cekaju da bi upisali neku bedu za sebe i porodicu... ima sve svetske novine da se sprdaju sa tim. ipak je vreme varvarizma bilo iskrenije od ove psihopatogene sadasnjosti koji nam serviraju neotesani oshljari bilo kojih politickih boja...
ah, moram se još jednom bezuslovno složiti:D..ako je u pitanju igra ''računajmo na sirotinju'', to bi bio presedan...to ni zlobica nije baš tako kukavički radio...a zamislite mučenike koji nemaju ni za osnovno egzistencijalno kad se hipotetički pomame na nešto siće koja će im omogućiti par meseci jednja skupljeg hleba ...a posledice nesagledive, jer bi kupci bili ko?...ne smem ni da pomislim...pa koja godinica socijalnog programa ( od kupca poklon, a za prodavca- da se zaboravi bruka i lopovluk), a posle toga...i opet ne smem ni da pomislim na ishod tog scenarija...eto nas u rangu nigerije ( ? )...plebs

ah, moram se još jednom bezuslovno složiti:D..ako je u pitanju igra ''računajmo na sirotinju'', to bi bio presedan...to ni zlobica nije baš tako kukavički radio...a zamislite mučenike koji nemaju ni za osnovno egzistencijalno kad se hipotetički pomame na nešto siće koja će im omogućiti par meseci jednja skupljeg hleba ...a posledice nesagledive, jer bi kupci bili ko?...ne smem ni da pomislim...pa koja godinica socijalnog programa ( od kupca poklon, a za prodavca- da se zaboravi bruka i lopovluk), a posle toga...i opet ne smem ni da pomislim na ishod tog scenarija...eto nas u rangu nigerije ( ? )...plebs

bash to koleginice... al' pokusajte samo malko vise da napregnete svoje vijuge pa razmislite dal' je ta oshtrumna ideja za akcije dosla odavde iz srbije il'.... :) otprilike kao ona o kosovu ala hongkong-u... sve je to igra macke i misha koju vode mudre svetske glave ka svom armagedonskom cilju

bash to koleginice... al' pokusajte samo malko vise da napregnete svoje vijuge pa razmislite dal' je ta oshtrumna ideja za akcije dosla odavde iz srbije il'.... :) otprilike kao ona o kosovu ala hongkong-u... sve je to igra macke i misha koju vode mudre svetske glave ka svom armagedonskom cilju
jasno, kao što rekoh, biće kupci ko?...naravno, pitanje je retoričko...i šta se postiže time? još jedno retoričko...a za hongkong, nemam ni retoričko...mudre glave, jašta...nema nama spasa...

kod mene je koleginice imala prodju od prvog trena... mozda zato shto sam nepopravljivi budista :)

na temu... mislim da je sve def. zavrseno sto se politickih pregovora sa kosovom tice.. jer ovo siptari nece moci da skontaju da je vrhunski zajeb i naravno da to nije iz nashe kuhinje... :) kad popizde...naci ce im se dusebrizni operativci koji ce polako da ih nagovaraju da provociraju sukobe kao ovaj sto je bio i tako ce ih staviti jednom za svagda u ad acta a nama ce natovarati mere i borbu protiv albanskog terorizma :) tu i tamo ce da roknu dve tri bombe da se u srbiju digne tenzija...ma videcete...

Back