Драган Лукач који је у скупшини РС ударио посланика Драшка Станивуковића борио се у Армији БиХ

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

комшија

Stara legenda
Poruka
78.540
https://www.rtvbn.com/cirilica/3924385/lukac-ratovao-za-tzv-armiju-bih

Лукач ратовао за тзв. Армију БиХ

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач 1992. године био је припадник специјалне маневарске јединице полиције у склопу такозване Армије Републике БиХ, која се бавила неутралисањем непријатељских снага у том периоду, поручио је на данашњој конференцији за новинаре члан Главног одбора Српске демократске сранке Драган Мектић.

04.10.2018 | 13:37
Лукач ратовао за тзв. Армију БиХ


„У посједу смо докумената и извјештаја из априла 1992. године у којима постоји наредба на осам страна о формирању специјалне јединице у Бихаћу и спровођењу њених активности. Извјештај је потписан од стране командира Раме Бркића и инспектора Ибрахима Ћосића, а јединица је формирана од појединаца из разних полицијских станица, а међу именима припадника исте се налази и име Драгана Лукача. Ова маневарска јединица била је наоружана са ручним бомбама, зољама и аутоматским оружјем, а један од задатака им је био да неутралишу непријатељске снаге, а то је српска војска која је у то вријеме штитила српско становништво“, рекао је Мектић.

Једна од улога министра Лукача, између осталог је, како каже, била да открива и уништава извиђачке групе са непријатељске стране.


„Питам Драгана Лукача колико је тада успио да неутралише тих група и колико је убијено ту Срба и која је његова још улога била у свему томе, јер је очигледно да је успјешно прикрио своју итекако умрљану ратну прошлост“, каже Мектић.

532bb6cf84653a6bb81bf3992173e028.jpg


Мектић је позвао министра Лукача да након овога поднесе оставку, јер није морално да буде на челу институције за чије су стварање своје животе положили многи припадници Полиције Републике Српске.

„Чији је он човјек од повјерења, кад већ прозива друге за повјерење, како су ти људи из те специјалне јединице такозване Армије Републике БиХ ћутали о тој његовој улози и откуда му морално и друго право да неког назива дезертером, да прича неку причу о патриотама кад има најгору ратну прошлост, ратовао је против Срба и неутралисао српске положаје“, додао је Мектић.У документима из 1992. године након операције неутралисања Срба, још стоји да је специјална маневарска јединица тзв. Армије БиХ дужна да буде стално на окупу и спремна за извршавање нових задатака, закључује Мектић.

БН ТВ
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.