Драган Јовановић упозорава: Србија је пред грађанским ратом или пред војним пучем

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

s_O_k_O

Iskusan
Poruka
5.041
Гост НИКА ТВ био је познати еколог, књижевник, легенда српског новинарства, новинар и колумниста НИН-а Драган Јовановић.

Препоручујемо Вам да погледате цео интервју и сазнате више о бројним занимљивим темама.

Новинар НИКА ТВ: Господине Јовановићу шта се данас тачно догађа у Србији?

Јовановић: Више пута сам рекао, поновићу и код вас, тврдоглаво се држим те моје тезе да је Србија или пред крвавим грађанским ратом или пред војним пучем.

Наравно не могу да се залазем за грађански рат, доста је Србима грађанских ратова,мислим да је плишани, мекани војни пуч, тренутно за Србију најбоље рјешење...То наравно подразумијева да буде нека цивилна Влада националног спаса.У којој наравно неће седети нико од ових који су данас на политичкој сцени, било да су из власти, било да су из опозиције, сви они треба да се транспортују у ПКП, на пољопривредни комбинат, има тамо посла и сада...и то наравно нисам измислио ја, то је Мао Цедунг пробао и то се показало као једна фина и успјешна терапија и добра за државу и за земљу. Војни пуч је на први поглед страшно кад се каже али све земље, све крхке демократије, које су биле пред економским колапсом су се определиле за то рјешење почевши од грчких пуковника, па имамо у Португалији, па имамо Гадафија,па пре тога имамо Франка, па да не набрајам тамо по јужној Америци. ...све су се војне диктатуре показале као веома ефикасан лек за брзо оздрављење друштва и економије па ако хоћете чак и демократије. Сви они који се згражавају на помињање војног пуча су лицемери или кукавице или су једно и друго и наравно не желе добро овој земљи. Ми данас имамо некако као вајну опозицију која треба да замјену несретног Александра Вучића али рећи ћу само ово да имам проверен податак да су само дан уочи оне суботње шетње СзС у кафани "Пастув" на београдском хиподрому седели заједно Андреј Вучић и Драган Ђилас и договарали су се како да се шетња пацификује да се смири да не би дошло до неког крвавог сукоба и да буде вук сит и да су овце на броју. Да ли мозе тај Ђилас сутра којим случајем а не вјерујем нема он толику подршку у народу, можда мало по Београду и по тим великим градским урбаним срединама, да ли премијере да ће он да се понаша много другачије од Вучића?! Неће сигурно, и Вучић и Ђилас имају истог газду, и они се само додворавају ко ће се газди, газдама више умилети. Те газде седе у Комитету 300, то су тзв. владари из сенке, до скора кад поменете владаре из сенке ви сте аутоматски теоретичар завере, све више и више се показује да Билдерберг постоји, то јест Комитет 300, да постоје још два три пункта, један у Лондону, један у Вашингтону ...одакле се кувају све те геостратешке игре на овој планети. Значи, једина права здрава снага, овог тренутка у Србији је војска, овде наравно не мислим на генерале, мислим на пуковнике јер су војне ударе углавном извршавали пуковници. Генерали су већ компромитовани, купљени, већ су угазили са обје ноге у естаблишмент, и они нису поуздани партнери за једну овако озбиљну ствар какав би био војни пуч. Наравно ако тај пут не успе, ја вам гарантујем да ћемо имати крвави грађански сукоб и прије Косова ако мора и на Косову да се ратује.

Тако ја видим данас ситуацију у Србији.

Новинар: Које су то снаге које би учествовале у грађанском сукобу, ко би се сукобио?!

Јовановић: Хушкачи само чекају...ми смо земља хушкача...Србе на жалост није тешко нахушкати једне на друге и купити. Тако да ми немој много да се заваравамо и о народу, не каже се бадава народ има онакву власт какву заслужује , значи и у народ је ушла корупција до у најситније поре српског организма и опет понављам ја само видим војни удар, екипу одлучних пуковника какав који својевремено био пуковник Апис, само они могу нешто да ураде за спас Србије, понављам, уз једну мудру Владу националног спаса којој би било повјерено три, четири ... године да економију постави на здраве снаге, а после ћемо тек о демократији и демократским изборима. Државни удар није несто од јуче и нису се државним ударима бавили примитивци, људима која је политика страна. Подсјетићу вас само на Платона, Платон је управо код тиранина из Сиракузе хтео да проведе свој државни пројект у којем би филозофи као најмудрији владали, војници су ту да бране државу и доле су ови задужени да раде. То је тај кастински модел који се код нас Срба у неким траговима задржао код цара Душана, којег су на жалост отровали и убили јер би ова земља изгледала мало другачије да је он мало подуже владао.

Понављам, хунта са мудрим главама је једно сасвим прихватљиво рјешење за Србију, мало да се и народ утера у памет, јер и народ је ...ево видите улицом, у трамвају, тролејбусу, на селу, у граду ...ви у свакодневном говору наилазите на приче о ситној корупцији у општини, шалтерима, пошти, болници...па ко прави те корупције, па не прави све Вучић, правите ви грађани и сељаци Србије.Према томе мораћете и ви мало да добијете по гузи да кад возите ауто не разговарате са мобилним јер би вам се у Швајцарској тог тренутка одузео и мобилни и ауто. Тако се утерује не само народ, тако се држава утерује у ред, а мора да се почне утеривање у ред и одоздо и одозго, а не склонићемо Вучића и доћи ће Ђилас и шта це бити?! Склонили смо Милошевића, дошао је Ђинђић и шта је било још горе рјешење него што је био Милошевић ...оно сто је Ђинђић започео то Вучић завршава, то Србима макар биле демократе, макар били нестајућа средња класа, која га је обожавала, то мора да вам свима буде јасно.

- - - - - - - - - -

Новинар: Државни удар је идеја коју подржавају многи други људи наравно много чешће у приватним разговорима него што то износе јавно.Међутим како то извести кад генерал НАТО пакта и даље седи на првом спрату Генералштаба?

Јовановић: Веома једноставно, мислим да је то чак и Лазански рекао, дође се код тог гнерала у канцеларију и каже му се господине хоћете ли да напустите ове просторије ... вама овде више није место ... Ја вам гарантујем да би генералу само пала доња вилица и не би имао одговора. Према томе ја уопште не видим у томе неки проблем то сто је НАТО овде, зачас они могу да се отерају јер то сто је Вук Драшковић као шеф дипломатије потписао то није прошло кроз ондашњи југословенски Парламент и тај документ нема никакву законску важност, према томе тај генерал је дивљи подстанар у Немањиној као што је цео НАТО у Србији дивљи подстанар.

О косовском проблему.

Мени то није никакав проблем. Србија таква каква је, са војском какву има, са двије хиљаде специјалаца (наравно ту треба одмах искључити Вулина и све те који нису служили војску и неке генерале којима није мјесто ту гђе сједе), знаци Србија са двије хиљаде специјалаца уз благу пратњу ових "Лазара" тенкића и хеликоптера решава питање Косова за три сата.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back