Dragan Đilas podržao Gey paradu 20 septembra!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Made in Serbia

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
148
Đilas: Bez nasilja 20. septembra
14. septembar 2009. | 01:40 | Izvor: B92
Beograd -- Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, osudio je mogućnost napada na učesnike “Povorke ponosa”, iako, kako je rekao, ne deli njihova uverenja.Gostujući u emisiji "Utisak nedelje" na B92, gradonačelnik Đilas osudio je mogućnost napada na učesnike povorke.

“Kako će biti sprečeno da neko sa 30 metara baci kamen, ne znam, nisam stručan, videćemo kako će proći to. Ja bih jako voleo, verujte mi, da sve to prođe na način da se oni skupe, izraze svoje stavove na način - sa kojim se ja ne slažem ali niko im to pravo ne može oduzeti - i da se sve završi bez ijedne razbijene glave, bez ikakvih posledica”, rekao je Đilas.

I pomoćnik načelnika Uprave policije Željko Nikač kaže da ne deli sistem vrednosti LGBT populacije, ali uverava da će policija učiniti sve da zaštiti učesnike “Povorke ponosa”.

On navodi da je i organizator dužan da vodi računa o bezbednosti skupa.

“Svako može da prijavi skup. Recimo ja mogu sada da prijavim skup da ću se skupiti sa polarnim medvedima u gradu i proći ću kroz grad sa polarnim medvedima. Mislim, neću da poredim te ljude, ali hoću da kažem da svako mora da vodi računa, svako je odgovoran za svoje ponašanje. Nikoga to ne oslobađa pravne i poslovne sposobnosti, svako mora da vodi računa o posledicama svoga činjenja. I oni koji napadaju te ljude”, poručio je Nikač.

“Mi ćemo se organizovati dosta dobro. Naša Uprava policije, Direkcija policije, Sektor za javni red i mir, mi imamo dobre referentne jedinice. Mi ćemo pokušati potiskivanjem i razdvajanjem tih grupa da obezbedimo taj javni skup na jedan normalan način”, kazao je on.

“Povorku ponosa” podržale su brojne međunarodne institucije i organizacije za ljudska prava, kao i preko 60 nevladinih organizacija iz Srbije, ali i mnogi glumci, reditelji, pevači, javne ličnosti.


http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=09&dd=14&nav_id=381264
 
“Povorku ponosa” podržale su brojne međunarodne institucije i organizacije za ljudska prava, kao i preko 60 nevladinih organizacija iz Srbije, ali i mnogi glumci, reditelji, pevači, javne ličnosti.
То је сада тако ин.
А када је у Србији нешто ин, па кад се на то закачи наша ''елита'' ... наши снобови, кад их опије сазнање да су ''у тренду'' .... сачувај нас Боже :pop2:
 
Jedino što je meni bilo zanimljivo u Đilasovom komentaru parade bilo je spominjanje neke nepostojeće ali Beogradu neophodne Gradske policije. Rekao je da bi to bilo kao u onim serijama:lol:....mislio je valjda na NYPD Blue ili šta već...Viš ti to i nije tako loša ideja:mrgreen:
Reče, kad on bude upravljao gradskom policijom, "ko u onim serijama", onda će moći da odgovori na pitanje o bezbednosti ovakvih skupova. Do tada se bavi,citiram: " Mostovima, iseljenjem Roma, kanalizacijom..." (:think: vrlo zanimljiv asocijativni niz :lol: )
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top